Tüp bebek yönteminde anne ve bebek sağlığına yönelik de sıkı tedbirler getirildi. Özellikle prematüre bebek (erken doğum) sayısını arttıran çoğul gebeliklerin önlenmesi anne ve çocuk sağlığını riske eden çoğul gebeliklerin önlenmesi amacıyla ikiz bebekten fazla tüp bebek gelişmemesinin hedeflenmesi istendi. Merkezlerde birden fazla embriyo transfer edilmeyecek. Ancak, 35 yaşa kadar birinci ve ikinci uygulamada tek embriyo, üçüncü ve sonraki uygulamalarda iki embriyo, 35 yaş ve üzerinde tüm uygulamalarda en fazla iki embriyo transfer edilmesine izin verilecek.
Bu yasaklara aykırı hareket eden merkezlerin ilk tespitte 3 ay, ikinci tespitte 6 ay yeni başvuru kabulü durdurulacak. Aykırılığın devam etmesi halinde merkezin ruhsatı iptal edilecek
Ayrıca bunuda eklemek istedim.Bizleri düşünmeden değiştirilen kanunlara saygı duymadığımıda kendi adıma belirtiyorum.Lütfen bu riski göze alan doktor ve merkezleri zor durumda bırakacak yorumlar yapmayalım.Kanunlarla istedikleri gibi oynamak yerine, toplumda neden infertilite (kısırlık yazmaktabile zorlanıyorum o bile zoruma gidiyor )artışı olmuş önce bunun araştırmasını yapıp çözüme ulaştırsınlar!İsyanımız olacaksa bu yönde olsun!...