Tüp bebek zor bi süreç mi?

yagmur0007

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2014
580
514
323
Kızlar doktorum tüp bebeğe yönlendirdi. 1 çocuğum var Allaha şükür. Bi kardeş istedik ama olmadı. Tüp bebek zor bi süreç mi, ne kadar sürüyor ve masrafları ne kadar oluyor ortalama. Bilgisi olan var mı?

hamılelık gibi düşünün gelip geçiyor hepsi unutuluyor eğer ilk denemede tutarsa kolay bir süreç ilk denemede tutmazsa zor oluyor süreç.. benim sanırım on bin gibi bir rakam tutmustu ama ben dna larıma kadar baktırmıstım. Yaklaşık bir ay gibi sürüyor bir adet döneminden diğer adet dönemine kadar ader gecikince oldu bitiyor

Sıkıntınız ne acaba? İlk çocuğunuz normal yolla oldu sanırım bu nedenle soruyorum.

İlk çocuğum normal yoldan oldu. Hatta 1 sene önce tekrar hamile kaldım yine normal şekilde. Ama düşük yaptım malesef 4. Ayda. Bikaç ay geçtikten sonra tekrar denemeye başladık. 6 ay denememize rağmen olmadı. Diğer 2 hamileliğim hemen olduğu için dr.a gittim. Hormon testi yapıldı ve fsh yüksek çıktı. 18 miş. Hemen tüp bebeğe yönlendirdi dr. Başka dr.a gittim o da aynı şeyi söyledi. Hiç böyle bi durum beklemiyodum. Zaten bebeğimi kaybettim. Psikolojim altüst oldu. Yani doktorlara inanasım gelmiyor ben daha 1 yıl önce normal şekilde hamile kaldım aslında. Ama şimdi hiç vakit kaybetme diyolar tüp bebek için.

İlk çocuğum normal yoldan oldu. Hatta 1 sene önce tekrar hamile kaldım yine normal şekilde. Ama düşük yaptım malesef 4. Ayda. Bikaç ay geçtikten sonra tekrar denemeye başladık. 6 ay denememize rağmen olmadı. Diğer 2 hamileliğim hemen olduğu için dr.a gittim. Hormon testi yapıldı ve fsh yüksek çıktı. 18 miş. Hemen tüp bebeğe yönlendirdi dr. Başka dr.a gittim o da aynı şeyi söyledi. Hiç böyle bi durum beklemiyodum. Zaten bebeğimi kaybettim. Psikolojim altüst oldu. Yani doktorlara inanasım gelmiyor ben daha 1 yıl önce normal şekilde hamile kaldım aslında. Ama şimdi hiç vakit kaybetme diyolar tüp bebek için.

Fsh 15’in üstünde olunca gebelik durumu çok zorlaşıyor sanırım bu nedenle tüp bebeğe yönlendirdiler sizi. İnşallah hayırla kavuşursunuz.

Yaklaşık 15 bin TL harcadık hersey mükemmeldi. Sonra koca bi negatif le olduğum yere çöktüm kaldım. Ayağa kalkamıyorum. Basım ağrıyor. Neden neden neden. İşte böyle yüreğin kaldıracaksa gir bu işlere.
Allah büyüktür canım. İnşallah nasip eder. Çok zor biliyorum. Ben de aslında ümitlenip sonra üzülmekten çok korkuyorum. Zaten daha yeni bi kayıp yaşadım. Ve fazlasıyla hassas bi insanım.

Devlette ne kadar bu ücretler ?

Bu sene ki fiyatlar bedir bilemiyorum . Devlette rapor çıkarılıyor önce direk yapmıyorlar yada şöyle söyleyeyim çiftin sorununun ciddiyetine göre değişir bu durum . İlk önce aşılama da yaptirabilirler direk tüp bebek de yapılabilir . Dediğim gibi bu tamamen çiftin problemine bağlı .

Genellikle fakülte hastaneleri yapıyor .
İlaçlarla beraber 3 ü geçer sanırım ama fiyatlardan emin değilim .

Üniversite hastanesinde raporsuz 5bin özelde 15bin. Çocuğunuz varsa rapor alamazsınız. Psikolojik olarak yorucu bir şey ve kötü sonuç alınca tükeniyor insan.

Tanıdık bi ablam yaptırdı ozel hastanede 40 bine ve bayramdan once dogdu bebegı onunkıde ilk denemede tuttu masallah ama eger yasayan cocuk varsa araştırma hastanesi tup bebek masrafını karsılamıyor. Ve belli Bı yası gecmemek gerekiyor ama sizde yasayan cocuk oldugu icin sanmıyorum devlet karsılasın

Evladiniz oldugu icin devlet tarafindan karsilanmiyor diye biliyorum.. Benim özelde 10 bini asagi yukari buldu ki cok basarili bir merkezde yaptirdik. Toplam 15 gün sürdü tedavi asamasi..Ilk denemede tutarsa yipartici bir surec degil 15 gun igne ilac gelip geciyor asil önemli olan bekleme süresi 12 gun sonra tahlil yapman gerekiyor o 12 gün hicbirsekilde gecmiyor heleki tutmazsa ozaman cok yipratici oluyor.. Tup bebek tedavisi degil olumsuz sonuc almak cok zor..

Tanıdık bi ablam yaptırdı ozel hastanede 40 bine ve bayramdan once dogdu bebegı onunkıde ilk denemede tuttu masallah ama eger yasayan cocuk varsa araştırma hastanesi tup bebek masrafını karsılamıyor. Ve belli Bı yası gecmemek gerekiyor ama sizde yasayan cocuk oldugu icin sanmıyorum devlet karsılasın
40 bin cok yuksek bir miktar degil mi ilk defa bu kadar yuksek bir rakam duyuyorum nerede yaptirdilar acaba

40 bin cok yuksek bir miktar degil mi ilk defa bu kadar yuksek bir rakam duyuyorum nerede yaptirdilar acaba
Aslında durum soyle karı koca akrabalar uc tane cocukları var ve karı kocada tasıyıcılık var, uc cocuguda sakat yuruyemıyorlar onlarda tup bebek yaptırdılar ornek on tane yumurta varsa dordu temiz cıkmıs ve rahme koymuşlar biri tuttu sukur. Ve gittikleri hastanede ıstanbulda ama ozel oldugu ıcın normal oldugunu dusunuyorum.

Yaklaşık 15 bin TL harcadık hersey mükemmeldi. Sonra koca bi negatif le olduğum yere çöktüm kaldım. Ayağa kalkamıyorum. Basım ağrıyor. Neden neden neden. İşte böyle yüreğin kaldıracaksa gir bu işlere.
Konularını okudum pıhtılaşma varmış, hatta doz ayarlamasıyla ilgili tek net bilgiyi senin yazında gördüm. Cok üzüldüm

Birşey sormak istyrm bu FSH ne kadar önemli benimde zamanında 12 çıkmıtı aynı şeyi doktor banada demişti hemen tüp bebek diye neden ya normal olmuyormu şimdi

Allah aşkına 40 bin diye bi fiyat mı olur maksimum tutsak tutsak 15 bin tutar, bunun içinde doktor ücreti ve ilaç parası da dahil, akraba fazla abartmıs yani öyle bişey imkansız ,zamanında bende yaptırmıstım özel ve en pahalı hastanelerin birinde 15 i geçmedi ama herşey içinde

Arkadaşlar bir şey sorcam zamanında tüp bebek yaptırmıstık 2 tane embrymda 1000 TL karşılığında dondurulmuştu 1 seneliğine, bizi arayacakalrını söylemişlerdi senesi dolunca , o zamandan bu zamana 3 sene olacak daha arayacakla tabi şuan bi eşim yok ama aklıma geldi zaten dolandırılmış gibiydik o zamanda acaba dondurulmuş embriyolarım ne alemde ya

Back
X