Bir şey sorabilirmiyim, 21 yasında tüp bebek tedavisi gördüm fsh'm 12.3
18 yumurta toplanmıştı doktor iyi demişti, ama eşimdede sorun varın o zamanlarda azosprmdi, şimi benim her gecen zamanda fshım yükseliyomu ya
Her geçen gün yükselmiyor da olabilir, yükselmiş de olabilir. Bunlar tek bir hormon değeriyle yorumlanacak süreçler değil. Bayağı karmaşık İşler. Pek çok faktör var.
18 yumurta çok iyiymiş, Benim ilk sefer 2, 2. Sefer, 3 yumurtam toplanabildi. Yaşının genç olması da büyük etken. 21 yaşındaki yumurta sayınla, 25 yaşındaki sayın aynı olmayacaktır ama belki senin için daha yavaş olur bu süreç, bilemeyiz.
Tüp bebek tedavilerinin içine girmiş biri olarak, bayağı bilgisizsin ama boşanmayla alakalı da olabilir bu. Demek ki senin için gündem olmaktan çıkmış, o yüzden çok detayına girmemişsin ama bunları bilmen gerekir eğer ileride çocuk düşünüyorsan.
Öenmli olan amh değerin. Onu ölçtür. Fsh adetin 3. Günü ölçülür, amh her zaman yapılabilir. Bir de herhangi bir kadın doğumcuya değil, tüp bebek merkezinde infertilite üzerine uzmanlaşmış doktorlara git. Tüm tahlillerini ve detaylı tetkiklerini yaptır.
Şu anda bekar olsan bile, havuz yöntemiyle yumurta toplatabilirsin. Böylece ileride yumurtan olmasa bile tüp bebek yaptırabilirsin.
Zaman önemli. Ben 22 yaşında hemen anne oldum. 5 sene ara verdim. Normalde çok uzun bir süre değil. 27 yaş da genç bir yaş anne olmak için. Ama o 5 sene benim için çok geçmiş mesela. 4 yıldır, korunmasız ilişkiye rağmen olmuyor, tedavi süreçlerindeyim ben de. Herkeste farklı işler zaman ama ihmal etme. Bir de kenar köşe değil, iyi merkezlere git. Memorial Şişli de tedavi görüyorum ben, bir kaç tane iyi merkez var. En azından daha doğru yönlendirirler.