Tüp bebek zor bi süreç mi?

Tanıdık bi ablam yaptırdı ozel hastanede 40 bine ve bayramdan once dogdu bebegı onunkıde ilk denemede tuttu masallah ama eger yasayan cocuk varsa araştırma hastanesi tup bebek masrafını karsılamıyor. Ve belli Bı yası gecmemek gerekiyor ama sizde yasayan cocuk oldugu icin sanmıyorum devlet karsılasın
1 tüp bebek 40 bin değil, en pahalı hastanelerde bile. Ben de en pahalılarından birinde yaptırıyorum çünkü. Ancak şöyle yükselebilir, özel durumlarından ötürü, ayrıca pek çok test yaptırmaları gerekmiştir, pgt denilen genetik tarama testleri çok kez yapılmıştır, transfer öncesi, rahim filmi, histereskopi, laporoskopi gibi operasyonlar geçirmiştir, böylece hepsinin toplamında fiyat o kadar yükselmiştir.

Şu anda 10 bin-15 bin arası gidiyor.

İlk çocuğum normal yoldan oldu. Hatta 1 sene önce tekrar hamile kaldım yine normal şekilde. Ama düşük yaptım malesef 4. Ayda. Bikaç ay geçtikten sonra tekrar denemeye başladık. 6 ay denememize rağmen olmadı. Diğer 2 hamileliğim hemen olduğu için dr.a gittim. Hormon testi yapıldı ve fsh yüksek çıktı. 18 miş. Hemen tüp bebeğe yönlendirdi dr. Başka dr.a gittim o da aynı şeyi söyledi. Hiç böyle bi durum beklemiyodum. Zaten bebeğimi kaybettim. Psikolojim altüst oldu. Yani doktorlara inanasım gelmiyor ben daha 1 yıl önce normal şekilde hamile kaldım aslında. Ama şimdi hiç vakit kaybetme diyolar tüp bebek için.
Fsh yüksekliği için hayıt suyu için aktarlarda var. Hemen tüp bebeğe yönlendirmeleri biraz şaşırttı açıkçası.

Konu sahibi kk da tüp bebek özel bölümü var . Orada daha net bilgiler görebilirsiniz .

Size tavsiyem eğer ıstanbuldaysaniz zaten kalitesi belli 3 5 tane merkez var . Sağda solda oyalanmayin paranızı kaptırmayın bu piyasada (piyasa demek bile iğrenç ama öyle malesef) rantlar yüzünden sizin ne durumda olduğunuzu düşünmeyen o kadar çok yer var ki .

Bi araştırın buradan da ön görüşmelere gidin ondan sonra karar verin.
Şişli memorial ı önerebilirim bi öngörusme yapabilirsin en azından .

Fsh yüksekliği için hayıt suyu için aktarlarda var. Hemen tüp bebeğe yönlendirmeleri biraz şaşırttı açıkçası.

Sadece bu sebepten bana da biraz öyle geldi ama fsh in yumurta kalitesini etkilediği aşikar . Bazı bitkisel şeyler düşürebiliyor testeredişli aslan pençesi bende işe yaramıştı ama her bünye de bir değil işte insan tavsiye vermeye korkuyor .

Sadece bu sebepten bana da biraz öyle geldi ama fsh in yumurta kalitesini etkilediği aşikar . Bazı bitkisel şeyler düşürebiliyor testeredişli aslan pençesi bende işe yaramıştı ama her bünye de bir değil işte insan tavsiye vermeye korkuyor .
Fsh yumurta oluşumu büyümesini çatlamasını ve dediğiniz gibi kalitesini etkiliyor pcos Luyum deneyimliyim.:) Hayıt suyu bende işe yaradı içtiğim ay hamile kalmıştım. O yüzden tavsiye ettim. Bence konu sahibi ilk önce organik şeyler deneyip yine fsh ını ölçtürsün.

Bende tahmini bir hafta sonra ilaçlara başlıyorum. Hastane 6750₺ , ilaçlar eczaneden eczaneye değişiyormuş resmen karaborsaya düşüyormuş 800₺-3000₺ arası değişir dediler. Gittiğim hastane deki hemşireler beni en uygun eczaneye yönlendirip yardımcı olacaklarını söylediler sagolsunlar.

Eminim ki zor bir süreç çünkü karar verdiğin andan itibaren aklında sorular uçuşuyor.. ya sonuç negatif olursa, o kadar hormon ilacı bana nasıl etki eder, parayı denkleştirme lazım vs. vs.

Fsh yumurta oluşumu büyümesini çatlamasını ve dediğiniz gibi kalitesini etkiliyor pcos Luyum deneyimliyim.:) Hayıt suyu bende işe yaradı içtiğim ay hamile kalmıştım. O yüzden tavsiye ettim. Bence konu sahibi ilk önce organik şeyler deneyip yine fsh ını ölçtürsün.

Denesin evet katılıyorum önce alternatif tıbbi da değerlendirmek lazım hem sağlıklı bir çocukları da olmuş .

Ah keşke deneyimli olmasaydık değil mi bu konuda . Rabbim çok ugrastirmadi 2. Tüp bebek te hamile kaldım ama tüp bebek uzmanı oldum çıktım 2 sene de .

Rabbim dermansız dert vermesin kimseye inşallah .

Arkadaşlar doktorun bana şey demişti, ne kadar düşerse düşsün her zaman yüksek değer baz alınır diye ne alakaysa

Ben 2 doktora gittim emin olmak için ikisi de tüp bebek dedi. Ayrıca zaman da kaybetme hemen git diyolar.
Amh ın kaç biliyor Musun? Asıl önemli olan o. Fsh inip çıkan bir değer ama tabi ki 9 un üzerinde olması kötü. Erken menapozla ilintili. O yüzden sana acele et diyorlar.

Tiroid ya da pco olan biri için zaman çok da birincil sorun değil. Yaşın ilerlemesi tabi ki olumsuz ama onun haricinde, mesela pco su olan biri 2 sene sonra gelse, çok da bir şey kaybetmez. Ama fsh ve amh ında sorun olan biri için, 2 sene çok şey değiştirir.

Vücut yumurta kalitem ve sayım düşüyor, menapoz olmasam da yavaş yavaş yaklaşıyorum diye alarm veriyor.

Ben de mesela ilk çocuğuma 22yaşımda evliliğimin 2. Ayında hamile kalmıştım ve 2. De de öyle olacak sanmıştım. Ama 27 yaşında tekrar denemeye başladığımda olmadı bir türlü. Fsh ım 25 ti.

Ama tabi ki vücut değişik bir makine, nasipte varsa, yine kendiliğinden de oluyor.

Bu bir süreç. Amh düşüklüğü ve fsh yüksekliği kendiliğinden gebelik şansının azalmaya başladığını gösteriyor ve bu bir kaç sene sürüyor. Ben 27 yaşında öğrendim. Şu anda 32 yaşındayım. Hala tedavi görüyorum.

Yumurta toplatıyorum ben, havuz yani pooling sistemi deniyor. Böylece, bir kaç yıl sonra menapoza girmiş olsam, yani yumurta üretemiyecek durumda olsam bile, şu andaki yumurtalarımı kullanarak tüp bebek denemeleri yaptırabileceğim.

Arkadaşlar doktorun bana şey demişti, ne kadar düşerse düşsün her zaman yüksek değer baz alınır diye ne alakaysa

Tek bir hormonla karar verilecek bir mevzu değil bu canım . Evet yükselmesi problem ama bir çok detay var. Sen o kadar sıkma canını şimdi .

Amh ın kaç biliyor Musun? Asıl önemli olan o. Fsh inip çıkan bir değer ama tabi ki 9 un üzerinde olması kötü. Erken menapozla ilintili. O yüzden sana acele et diyorlar.

Tiroid ya da pco olan biri için zaman çok da birincil sorun değil. Yaşın ilerlemesi tabi ki olumsuz ama onun haricinde, mesela pco su olan biri 2 sene sonra gelse, çok da bir şey kaybetmez. Ama fsh ve amh ında sorun olan biri için, 2 sene çok şey değiştirir.

Vücut yumurta kalitem ve sayım düşüyor, menapoz olmasam da yavaş yavaş yaklaşıyorum diye alarm veriyor.

Ben de mesela ilk çocuğuma 22yaşımda evliliğimin 2. Ayında hamile kalmıştım ve 2. De de öyle olacak sanmıştım. Ama 27 yaşında tekrar denemeye başladığımda olmadı bir türlü. Fsh ım 25 ti.

Ama tabi ki vücut değişik bir makine, nasipte varsa, yine kendiliğinden de oluyor.

Bu bir süreç. Amh düşüklüğü ve fsh yüksekliği kendiliğinden gebelik şansının azalmaya başladığını gösteriyor ve bu bir kaç sene sürüyor. Ben 27 yaşında öğrendim. Şu anda 32 yaşındayım. Hala tedavi görüyorum.

Yumurta toplatıyorum ben, havuz yani pooling sistemi deniyor. Böylece, bir kaç yıl sonra menapoza girmiş olsam, yani yumurta üretemiyecek durumda olsam bile, şu andaki yumurtalarımı kullanarak tüp bebek denemeleri yaptırabileceğim.
Bir şey sorabilirmiyim, 21 yasında tüp bebek tedavisi gördüm fsh'm 12.3

18 yumurta toplanmıştı doktor iyi demişti, ama eşimdede sorun varın o zamanlarda azosprmdi, şimi benim her gecen zamanda fshım yükseliyomu ya

Tek bir hormonla karar verilecek bir mevzu değil bu canım . Evet yükselmesi problem ama bir çok detay var. Sen o kadar sıkma canını şimdi .
Lh düşğk FSH yüksekti benim tüp bebek tedavisi de olmamstı zaten tutmamıstı, babada direk tüp bebek dedinimişti, bir de benim adetlerin hep düzenlidir hiç bir zaman gününü sasmadı bunun değerle bi aşakaaı varmıdır

Birde benim o zamanlar fshım düşmemişti doktor bana düşse bile en yüksek değere göre işlem yapılır dedi gerçeği değiştirmez dedi

Arkadaş baya detaylı yazmış size de fikir olur . Her bünyenin farklı olduğunu vurgulamak isterim . En azından normal bir kadın doğum uzmanı yerine infertilite de uzman dr lara görünmekte fayda var .

Çift olarak değerlendirilmeniz gerekir vs vs.

Doğru söylemiş doktor. En yüksek rakam baz alınır. Fsh 9 dan yüksek çıkmışsa bir kez, o yeterlidir. Artık sorun var demektir. Sonra düşük çıksa da bu sorun olmaktan çıkmaz. Fsh iner, çıkar çünkü. Benim mesela, en yüksek 25 çıktı. Ama 2 sene sonra 8 de çıktı, ama o baz alınmaz.

Yalnızca fsh ın düşük olduğu bir ay tedaviye başlarlar. Ama her türlü tedavi yoluna giderler. Zaman kaybetmemek gerektiği için, tutma ihtimali daha az olan ama zaman alan tedaviler olan aşılama gibi yolları pek tercih etmezler. Fsh ve amh da zaman önemli çünkü.

Fsh yüksekliği tehlike çanları çalıyor denektir ama asıl baz aldıkları ve önemli olan değer amh.onun 2 den düşük olması iyi değil. 1 lerle, sıfırlı değerlerle tedavi görüyoruz.

Doğru söylemiş doktor. En yüksek rakam baz alınır. Fsh 9 dan yüksek çıkmışsa bir kez, o yeterlidir. Fsh iner, çıkar çünkü. Benim mesela, en yüksek 25 çıktı. Ama 2 sene sonra 8 de çıktı, ama o baz alınmaz.

Yalnızca fsh ın düşük olduğu bir ay tedaviye başlarlar. Ama her türlü tedavi yoluna giderler. Zaman kaybetmemek gerektiği için, tutma ihtimali daha az olan ama zaman alan tedaviler olan aşılama gibi yolları pek tercih etmezler. Fsh ve amh da zaman önemli çünkü.

Fsh yüksekliği tehlike çanları çalıyor denektir ama asıl baz aldıkları ve önemli olan değer amh.onun 2 den düşük olması iyi değil. 1 lerle, sıfırlı değerlerle tedavi görüyoruz.
Bana hiç amh testi yapmamışlardı sabah ilk işim tüp bebek merkezini arayp embriyoları sormak zaten hayatmın hatasıydı o doktor zaten hiç bi test yapmadı FSH dışında tutmayıncada bidaha tlfnlarıma cıkamıstı

Doğru söylemiş doktor. En yüksek rakam baz alınır. Fsh 9 dan yüksek çıkmışsa bir kez, o yeterlidir. Artık sorun var demektir. Sonra düşük çıksa da bu sorun olmaktan çıkmaz. Fsh iner, çıkar çünkü. Benim mesela, en yüksek 25 çıktı. Ama 2 sene sonra 8 de çıktı, ama o baz alınmaz.

Kötü düşünmek istemiyorum bi an embryolarımı başkasına transfer ettikleri geldi aklıma ben o zaman naparım ya eş de yok artık Allah göstermesin tövbe ya

Lh düşğk FSH yüksekti benim tüp bebek tedavisi de olmamstı zaten tutmamıstı, babada direk tüp bebek dedinimişti, bir de benim adetlerin hep düzenlidir hiç bir zaman gününü sasmadı bunun değerle bi aşakaaı varmıdır

Birde benim o zamanlar fshım düşmemişti doktor bana düşse bile en yüksek değere göre işlem yapılır dedi gerçeği değiştirmez dedi

Lh fsh dan düşük olmalı zaten normalı bu . Adet düzeninin fsh in yüksekliğinde alakası yok bu sizin adet düzeni sizin her ay düzenli yumurtlayabildiginizi gösterir.

Yani dr un tam olarak ne demek istediğini anlayamadım . Fsh değişkendir ama 21 yaşında 12 yüksek bir rakam .
Tedavi aşamasında mi bakıldı sadece fsh a strese bağlı olarak da artabiliyor. Hiç başka zamanda baktırdıniz mi hormonlariniza?

Hep aynı değeri baz almak bana mantıksız geldi çünkü yüksek fsh da ilaç verip düşürüp tüp bebek o şekilde yapılıyor. Yani daha yüksek rakamlarda 16 dan yüksek . Kafanızı karistirmayayim şimdi .

Yaşınız daha genç sanırım . Bence bi kadın doğum dr na gidip hem muayene hemde hormon testlerini yaptırın bi durumunuzu görün derim .

Kötü düşünmek istemiyorum bi an embryolarımı başkasına transfer ettikleri geldi aklıma ben o zaman naparım ya eş de yok artık Allah göstermesin tövbe ya

Bu yüzden dr veya merkez seçerken dikkatli olmalıyız gerçekten . Siz yine de kötü düşünmeyin bi gidin bakalım ne diyecekler .

Bir şey sorabilirmiyim, 21 yasında tüp bebek tedavisi gördüm fsh'm 12.3

18 yumurta toplanmıştı doktor iyi demişti, ama eşimdede sorun varın o zamanlarda azosprmdi, şimi benim her gecen zamanda fshım yükseliyomu ya
Her geçen gün yükselmiyor da olabilir, yükselmiş de olabilir. Bunlar tek bir hormon değeriyle yorumlanacak süreçler değil. Bayağı karmaşık İşler. Pek çok faktör var.

18 yumurta çok iyiymiş, Benim ilk sefer 2, 2. Sefer, 3 yumurtam toplanabildi. Yaşının genç olması da büyük etken. 21 yaşındaki yumurta sayınla, 25 yaşındaki sayın aynı olmayacaktır ama belki senin için daha yavaş olur bu süreç, bilemeyiz.

Tüp bebek tedavilerinin içine girmiş biri olarak, bayağı bilgisizsin ama boşanmayla alakalı da olabilir bu. Demek ki senin için gündem olmaktan çıkmış, o yüzden çok detayına girmemişsin ama bunları bilmen gerekir eğer ileride çocuk düşünüyorsan.

Öenmli olan amh değerin. Onu ölçtür. Fsh adetin 3. Günü ölçülür, amh her zaman yapılabilir. Bir de herhangi bir kadın doğumcuya değil, tüp bebek merkezinde infertilite üzerine uzmanlaşmış doktorlara git. Tüm tahlillerini ve detaylı tetkiklerini yaptır.

Şu anda bekar olsan bile, havuz yöntemiyle yumurta toplatabilirsin. Böylece ileride yumurtan olmasa bile tüp bebek yaptırabilirsin.

Zaman önemli. Ben 22 yaşında hemen anne oldum. 5 sene ara verdim. Normalde çok uzun bir süre değil. 27 yaş da genç bir yaş anne olmak için. Ama o 5 sene benim için çok geçmiş mesela. 4 yıldır, korunmasız ilişkiye rağmen olmuyor, tedavi süreçlerindeyim ben de. Herkeste farklı işler zaman ama ihmal etme. Bir de kenar köşe değil, iyi merkezlere git. Memorial Şişli de tedavi görüyorum ben, bir kaç tane iyi merkez var. En azından daha doğru yönlendirirler.

Back
X