- 4 Nisan 2017
- 5.037
- 6.531
- 148
- Konu Sahibi yagmur0007
İlk evlendiğimde 2 seneye yakın çocuğum olmadı sonra hastaneye gittik Dr hemen tüp bebek dedi fsh'ım 12.3 çıkmıştı , tedaviye başlamıştım FSH ve lh gibi değerlerine vakılmıstı sadece, bi kaç kez hormon testi yapmışlardı FSH hep aynıydı,l lh değerimde olması gerekenden düşüktü. Amh testi yapmadılar, rahim filmi çekmediler bu gibi şeyler yapmadan direk tedaviye başladılarLh fsh dan düşük olmalı zaten normalı bu . Adet düzeninin fsh in yüksekliğinde alakası yok bu sizin adet düzeni sizin her ay düzenli yumurtlayabildiginizi gösterir.
Yani dr un tam olarak ne demek istediğini anlayamadım . Fsh değişkendir ama 21 yaşında 12 yüksek bir rakam .
Tedavi aşamasında mi bakıldı sadece fsh a strese bağlı olarak da artabiliyor. Hiç başka zamanda baktırdıniz mi hormonlariniza?
Hep aynı değeri baz almak bana mantıksız geldi çünkü yüksek fsh da ilaç verip düşürüp tüp bebek o şekilde yapılıyor. Yani daha yüksek rakamlarda 16 dan yüksek . Kafanızı karistirmayayim şimdi .
Yaşınız daha genç sanırım . Bence bi kadın doğum dr na gidip hem muayene hemde hormon testlerini yaptırın bi durumunuzu görün derim .
Tedavi tutmadı 3 güne kalmadan adet oldum zaten günüm bile geçmemişti