Tüp bebek zor bi süreç mi?

Lh fsh dan düşük olmalı zaten normalı bu . Adet düzeninin fsh in yüksekliğinde alakası yok bu sizin adet düzeni sizin her ay düzenli yumurtlayabildiginizi gösterir.

Yani dr un tam olarak ne demek istediğini anlayamadım . Fsh değişkendir ama 21 yaşında 12 yüksek bir rakam .
Tedavi aşamasında mi bakıldı sadece fsh a strese bağlı olarak da artabiliyor. Hiç başka zamanda baktırdıniz mi hormonlariniza?

Hep aynı değeri baz almak bana mantıksız geldi çünkü yüksek fsh da ilaç verip düşürüp tüp bebek o şekilde yapılıyor. Yani daha yüksek rakamlarda 16 dan yüksek . Kafanızı karistirmayayim şimdi .

Yaşınız daha genç sanırım . Bence bi kadın doğum dr na gidip hem muayene hemde hormon testlerini yaptırın bi durumunuzu görün derim .
İlk evlendiğimde 2 seneye yakın çocuğum olmadı sonra hastaneye gittik Dr hemen tüp bebek dedi fsh'ım 12.3 çıkmıştı , tedaviye başlamıştım FSH ve lh gibi değerlerine vakılmıstı sadece, bi kaç kez hormon testi yapmışlardı FSH hep aynıydı,l lh değerimde olması gerekenden düşüktü. Amh testi yapmadılar, rahim filmi çekmediler bu gibi şeyler yapmadan direk tedaviye başladılar

Tedavi tutmadı 3 güne kalmadan adet oldum zaten günüm bile geçmemişti:( 2 tane dondırmustık biz sizi araycaz tekrar transfer zamanı dediler, eşimle sorunlar yasamaya başlayınca umursamamıstım açıkçası, ve çok zoruna girmişti 21 yasında tedavi görmek:( hastanedeki bütün baskıların üzerinde olması beni çok üzüyordu,

Kötü düşünmek istemiyorum bi an embryolarımı başkasına transfer ettikleri geldi aklıma ben o zaman naparım ya eş de yok artık Allah göstermesin tövbe ya
Başkasına transfer ettiklerini sanmıyorum. İmha etmişlerdir, 1 yıl sonunda. Siz de arayıp sormayınca, onlar da aramamış. Kötü bir merkezmiş.

Ara, rapor iste. Bakanlık kontrolünde olur imhalar ve kaydınturulır.

ama senin için öncelikli olan o yumurtalar değil. Şu anda ne durumda olduğun. Tedavine öncelik ver bence.

Her geçen gün yükselmiyor da olabilir, yükselmiş de olabilir. Bunlar tek bir hormon değeriyle yorumlanacak süreçler değil. Bayağı karmaşık İşler. Pek çok faktör var.

18 yumurta çok iyiymiş, Benim ilk sefer 2, 2. Sefer, 3 yumurtam toplanabildi. Yaşının genç olması da büyük etken. 21 yaşındaki yumurta sayınla, 25 yaşındaki sayın aynı olmayacaktır ama belki senin için daha yavaş olur bu süreç, bilemeyiz.

Tüp bebek tedavilerinin içine girmiş biri olarak, bayağı bilgisizsin ama boşanmayla alakalı da olabilir bu. Demek ki senin için gündem olmaktan çıkmış, o yüzden çok detayına girmemişsin ama bunları bilmen gerekir eğer ileride çocuk düşünüyorsan.

Öenmli olan amh değerin. Onu ölçtür. Fsh adetin 3. Günü ölçülür, amh her zaman yapılabilir. Bir de herhangi bir kadın doğumcuya değil, tüp bebek merkezinde infertilite üzerine uzmanlaşmış doktorlara git. Tüm tahlillerini ve detaylı tetkiklerini yaptır.

Şu anda bekar olsan bile, havuz yöntemiyle yumurta toplatabilirsin. Böylece ileride yumurtan olmasa bile tüp bebek yaptırabilirsin.

Zaman önemli. Ben 22 yaşında hemen anne oldum. 5 sene ara verdim. Normalde çok uzun bir süre değil. 27 yaş da genç bir yaş anne olmak için. Ama o 5 sene benim için çok geçmiş mesela. 4 yıldır, korunmasız ilişkiye rağmen olmuyor, tedavi süreçlerindeyim ben de. Herkeste farklı işler zaman ama ihmal etme. Bir de kenar köşe değil, iyi merkezlere git. Memorial Şişli de tedavi görüyorum ben, bir kaç tane iyi merkez var. En azından daha doğru yönlendirirler.
Aynen söyledikleriniz oldu, çoook teşekkür ederim iyki bunları söylediniz valla dua edicem size çok bilgisiz bir şekilde tedaviye başlamıştım ,maalesef..
Bu sene ebelik okumaya başladım ünlü bi özel hastanede staj yaptım ve dedim ben bu özellerde bişey yaptırmam diye özelden gözüm korktu, önerebilceginiz hastane var mı bu işlemler için , çok korkuyorum ilerde ya çocuğum olmazsa diye açıkçası bu değeri hep kafaya taktım tanıyorum da:(

Başkasına transfer ettiklerini sanmıyorum. İmha etmişlerdir, 1 yıl sonunda. Siz de arayıp sormayınca, onlar da aramamış. Kötü bir merkezmiş.

ama senin için öncelikli olan o yumurtalar değil. Şu anda ne durumda olduğun. Tedavine öncelik ver bence.
Biz bir kere aramıstık çok iyi durumda dediler biz sizi arıycaz demişlerdi bir daha da aramadılar haber de vermediler, imha edilse bile bize söylenmesi gerekmiyor mu

İlk evlendiğimde 2 seneye yakın çocuğum olmadı sonra hastaneye gittik Dr hemen tüp bebek dedi fsh'ım 12.3 çıkmıştı , tedaviye başlamıştım FSH ve lh gibi değerlerine vakılmıstı sadece, bi kaç kez hormon testi yapmışlardı FSH hep aynıydı,l lh değerimde olması gerekenden düşüktü. Amh testi yapmadılar, rahim filmi çekmediler bu gibi şeyler yapmadan direk tedaviye başladılar

Tedavi tutmadı 3 güne kalmadan adet oldum zaten günüm bile geçmemişti:KK43: 2 tane dondırmustık biz sizi araycaz tekrar transfer zamanı dediler, eşimle sorunlar yasamaya başlayınca umursamamıstım açıkçası, ve çok zoruna girmişti 21 yasında tedavi görmek:KK43: hastanedeki bütün baskıların üzerinde olması beni çok üzüyordu,

Tatlım senin esinde ki problemde azimsanacak bir mevzu değil . Zaten anlattığın kadarıyla o merkezde tutması ilginç olurdu .

O anki telaşla saçma sapan insanlardan da medet umuyoruz malesef .

Bu konular oldu bittiye gelemiyor iyice araştırıp bu işi parası için yapmayan yerlere gitmek lazım . Sana yapılanlar örnek mesela .

Olmuş bitmiş geçmiş boşver üzme kendini . Bazen her işte bir hayır vardır derler iyi tarafından bak .

Zamanı gelince Rabbim nasip eder inşallah . Sen yine de kontrollerini yaptır bi görün dr a canım

Şuan eşimle boşanma asamasımdayız, ama ben gelecekte kendi adıma korkuyorum ya hiç olmazsa diye gerçekten dwğerim yüksek maalesef

Tatlım senin esinde ki problemde azimsanacak bir mevzu değil . Zaten anlattığın kadarıyla o merkezde tutması ilginç olurdu .

O anki telaşla saçma sapan insanlardan da medet umuyoruz malesef .

Bu konular oldu bittiye gelemiyor iyice araştırıp bu işi parası için yapmayan yerlere gitmek lazım . Sana yapılanlar örnek mesela .

Olmuş bitmiş geçmiş boşver üzme kendini . Bazen her işte bir hayır vardır derler iyi tarafından bak .

Zamanı gelince Rabbim nasip eder inşallah . Sen yine de kontrollerini yaptır bi görün dr a canım
Sadece şuan embryolarımı merak ediyorum birde hormon testi yaptırmak istiyorum yaşadığım sorunlardan dolayı kendimi unuttum ben:(

Sadece şuan embryolarımı merak ediyorum birde hormon testi yaptırmak istiyorum yaşadığım sorunlardan dolayı kendimi unuttum ben:KK43:

Boşanma asamasindaymissin Rabbim yardimcin olsun inşallah . Şu hayatta tecrübe edindiğim bir şey varsa herşeyin bir şekilde zamanla geçtiği ve düzene girdiği . Sen sağlığına kendine dikkat et hayat bu herşey bizim için .

Şuan eşimle boşanma asamasımdayız, ama ben gelecekte kendi adıma korkuyorum ya hiç olmazsa diye gerçekten dwğerim yüksek maalesef
Fsh çok göz korkutacak bir değer değil. Yalnızca dikkatli olup, takipte kal, ihmal etme.

Eski kocanı da boşver, sen kendine odaklan. İleride olmaz diye bir şey yok. Pek çok kişi var tabi ki çocuğu olan bizim gibi, ama yaptıkları şey ihmal etmemek.

Yumurta toplatabilirsin eğer doktorun öyle yönlendirirse.

Devlete gidebilirsin, Şişli memorial, Acıbadem, bahçeci pek çok merkez var iyi olan. Önce düzgün bir doktora görün.

Ayrıca panikleme hemen. Sanırım ilk seferde de böyle hata yapmanızın sebebi bu panik.

Sakinlikle durumu görüp, ona göre ne yapabilirim diye düşünerek hareket etmek lazım. Bu süreçlerde en önemli şeylerden biri, doktoruna güvenmek. Pek çok iyi doktorla görüşür, bir tanesini beğenirsin.

Kimi insan detaylı bilgi ister, kimi insan ayrıntıda boğulmak istemez, kimi doktor Soğuk, kimi çok sıcakkanlı olur.

Gezer, bakarsın. Duruma, bütçeye göre karar verir, konuşursun. Önce bir sakin olup, iyi bir doktora görün. Zaten muhtemelen daha görüşmeden önce mesaj atarlar telefonuna, istedikleri tahlilleri yaptırıp getirebilirsin.

Ben özele gidiyorum ama tahlillerimin çoğunu sağlık ocağı ve devlet hastanesinde yaptırıyorum. Ya da kimi tahlili daha ucuz olan bir özel hastanede yaptırıyorum. Genelde bu saydığım hastanelerde en ufak tahliller bile çok pahalı çünkü. Bir de onlara para vermek istemiyorum.

İlk çocuğum normal yoldan oldu. Hatta 1 sene önce tekrar hamile kaldım yine normal şekilde. Ama düşük yaptım malesef 4. Ayda. Bikaç ay geçtikten sonra tekrar denemeye başladık. 6 ay denememize rağmen olmadı. Diğer 2 hamileliğim hemen olduğu için dr.a gittim. Hormon testi yapıldı ve fsh yüksek çıktı. 18 miş. Hemen tüp bebeğe yönlendirdi dr. Başka dr.a gittim o da aynı şeyi söyledi. Hiç böyle bi durum beklemiyodum. Zaten bebeğimi kaybettim. Psikolojim altüst oldu. Yani doktorlara inanasım gelmiyor ben daha 1 yıl önce normal şekilde hamile kaldım aslında. Ama şimdi hiç vakit kaybetme diyolar tüp bebek için.
Amh değeriniz kaç önemli olan o asıl. Bende gwçtim o sürecten. Devletten rapor çıkarttım dısarıda çok uyguna yaptırdım. Tavsiye ederim rapor işini. Zor bir süreç değil nir adet dönemi kadar sürüyor. Dediğim gibi amh hormon değerinize göre karar verilir tüp bebeğe. Fsh ta önemli ama amh değeriniz daha önemlidir.

Anladim genetik tahlile yollanmis farkli islemler görulmus demekki yoksa ozel bile olsa o fiyat cok ucuk.. Ben yurtdisinda mi yaptirdilar diye düsündüm kibris ta mesela cok daha gelismis tup bebek tedavisi cinsiyetine kadar belirlenebiliyor oyle bir merkez mi diye sormustum
İllaki oyledır ben yaptırmadıgım ıcın fiyatlar nedir haberim yok kendisi baya zor sureclerden gectı uyenın biride abartmıs diyor Kim durduk yere yalandan fazla fiyat versınkı ustelık tanıdığım biri.

1 tüp bebek 40 bin değil, en pahalı hastanelerde bile. Ben de en pahalılarından birinde yaptırıyorum çünkü. Ancak şöyle yükselebilir, özel durumlarından ötürü, ayrıca pek çok test yaptırmaları gerekmiştir, pgt denilen genetik tarama testleri çok kez yapılmıştır, transfer öncesi, rahim filmi, histereskopi, laporoskopi gibi operasyonlar geçirmiştir, böylece hepsinin toplamında fiyat o kadar yükselmiştir.

Şu anda 10 bin-15 bin arası gidiyor.
Bebekten oncekı ılk uc cocukları rahatsız ve bu yuzden Dedigınız gibi baya Bı arastırma ve testler yapıldı o yuzden bu paraya cıktı.

Ne zorm
Fsh çok göz korkutacak bir değer değil. Yalnızca dikkatli olup, takipte kal, ihmal etme.

Eski kocanı da boşver, sen kendine odaklan. İleride olmaz diye bir şey yok. Pek çok kişi var tabi ki çocuğu olan bizim gibi, ama yaptıkları şey ihmal etmemek.

Yumurta toplatabilirsin eğer doktorun öyle yönlendirirse.

Devlete gidebilirsin, Şişli memorial, Acıbadem, bahçeci pek çok merkez var iyi olan. Önce düzgün bir doktora görün.

Ayrıca panikleme hemen. Sanırım ilk seferde de böyle hata yapmanızın sebebi bu panik.

Sakinlikle durumu görüp, ona göre ne yapabilirim diye düşünerek hareket etmek lazım. Bu süreçlerde en önemli şeylerden biri, doktoruna güvenmek. Pek çok iyi doktorla görüşür, bir tanesini beğenirsin.

Kimi insan detaylı bilgi ister, kimi insan ayrıntıda boğulmak istemez, kimi doktor Soğuk, kimi çok sıcakkanlı olur.

Gezer, bakarsın. Duruma, bütçeye göre karar verir, konuşursun. Önce bir sakin olup, iyi bir doktora görün. Zaten muhtemelen daha görüşmeden önce mesaj atarlar telefonuna, istedikleri tahlilleri yaptırıp getirebilirsin.

Ben özele gidiyorum ama tahlillerimin çoğunu sağlık ocağı ve devlet hastanesinde yaptırıyorum. Ya da kimi tahlili daha ucuz olan bir özel hastanede yaptırıyorum. Genelde bu saydığım hastanelerde en ufak tahliller bile çok pahalı çünkü. Bir de onlara para vermek istemiyorum.

Çok teşekkür ederim çok çok haklısınız söylediklerinizde o zamanlar basımızdakş doktor o kadar çok panik yapmamıza sebep olmustuki. Bizi 3 gün içinde sevk etmişti Ankaraya hiç zaman kaybetmeyin diye , biz doktoru bu 3 günlük süreçte bulmuştuk maalesef..

Tedaviye basladığımda doktora hiç ısınmamıstım zaten bırakmayaı bile düşündüm peşin para verdiğimiz için mecbur devam etmiştim , sürekli su gün gel diyordu gidiyordum beni hep başka hastayla karıstırıyodu ya sen neden bugün geldin diye, çok zordu benim için o yasta tedavi görmek belki de zoruma gidiyordu belki de utanıyordum, diğer hastalarla bile oturmuyordum soru sormasınlar bana diye,:KK43:
Transfer sırasında herseyle laborant ilgileniyordu , önce 1 tane dediler ,karsı çıktım ben 2 tane istiyorum diye, çünkğ toplam 4 tane iyi embryom vardı ve bir daha orada tedavi olmak istemiyordum,
Bana iyilerini koymayalım belki tutmaz bu ilk diğerlerini dondur diye tartışma cıkarsılar transfer esnasında , canım o kadar yanmıstıki artık lanet olsun ne olcaksa olsun artık dedim , en iyi 2 taneyi transfer etmediler, o kadar moralim bozulmuştu ki ağlayarak çıktım ve dedim içimde hiç bişey hissetmyrm bomboş diye:KK43:

Sonra 2 tanesi çok iyi diye dondurmak zorunda bıraktılar bizi:KK43: biz sizi arıycaz diye , 3 gün ya oldu ya olmadı regli olmaya başladım doktoru aradık doktor merka etmeyin yerleştiği için p yüzden kanıyodur diye daha bize E vitamini almamızı söylüyordu, ertesi gün tekrar aradık bidaha tlfnlarımız açılmamıstı, o günden sonra Allaha havale ettim
Merkezden haber beklym aradım laboratuar un işi varmış birazdan tekrar arycam

Tanıdık bi ablam yaptırdı ozel hastanede 40 bine ve bayramdan once dogdu bebegı onunkıde ilk denemede tuttu masallah ama eger yasayan cocuk varsa araştırma hastanesi tup bebek masrafını karsılamıyor. Ve belli Bı yası gecmemek gerekiyor ama sizde yasayan cocuk oldugu icin sanmıyorum devlet karsılasın
40.000 çok yüksek değil mi? Valla Antalya da en iyisi maksimum 15.000 , o kadar tutmaz bile.

Back
X