Tüp bebekle ilgili herseyi konusmaya ne dersiniz?

ARKAMAHALLE

yine vazgecmedim senden
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
689
1
116
Sakarya
tup bebek denemis ve denemek isteyen herkes kendinde yada esinde problem olanlar
kafasinda bir soru olanlar nereye girsem kendime yakin bi konu bulsam diye didinenler burda kendimizi anlatatip birbirimize destek olalimmi:lepi:

basarilarimizi paylasip dogum hikayeleri ile guclenelimmi
2010 bizim yilimiz olsun
:Saruboceq:

Son düzenleme:
ben oncelikle kendimden bahsedeyim kisaca
bu yolda epey tecrube ve zaman harcadim
3 mikroda basarisiz oldum
yakinda 4 deniycem
allahim guc ve imkan verdigi surecede denemeyi dusunuyorum

Tüp bebek uygulamalarının başarı şansı

Tüp bebek tedavisi çok değişik nedenlerden dolayı yapıldığı için gebelik elde edilmesini etkileyen pek çok faktör de mevcuttur. Daha önce bahsedildiği gibi özellikle:

Kadının yaşı

Uzun evlilik süresi

Erkek spermi ile ilgili bazı faktörler. Ör: azospermi, varikosel, oligosperm, immotil sperm

Hormonal faktörler

Üreme organları dışında bazı özel hastalıklar

Geçirilmiş eski hastalıklar

Daha önce gebelik olup olmadığı

Daha önce doğum veya düşük olması

gibi pek çok faktör tedavinin başarı şansını etkilemektedir.

Tüp bebek yönteminin başarı şansından bahsederken, öncelikle tedavi gören çiftin kendi özel şartlarını göz önüne almak gerekir. Bu şekilde bakıldığında, gebelik oranları bazı gruplarda % 5-10, bazılarında %25-40, bazı gruplarda ise % 50-70 olmaktadır. Çok küçük bir hasta grubunda ise gebelik elde etmek mümkün olmamaktadır.

Diğer taraftan, her merkezin tüp bebek için bir ortalama gebelik oranı vardır. Yani, hep genç ve problemsiz, veya kısırlık sebebi kolayca aşılan hastaları programa alan bir merkez ile, gebeliğin zor elde edildiği hastaları da kabul eden bir merkezin gebelik oranları farklı olacaktır. Bir merkezi değerlendirirken ne tür hastaları kabul ettiğini de göz önüne almak gerekir.

O halde, tüp bebek merkezleri nin gebelik oranı yaklaşık % 25-60 arasında değişebilir.

Tabii, burada merkezlerin laboratuar şartlarının normal olduğunu varsayıyoruz. Tüp bebek merkezi nin laboratuar şartları da başarı sansını etkileyen önemli faktörlerdendir.

Tüp bebek uygulaması için belli bir gebelik şansının olduğunu biliyoruz, uygulamaların bir kaç kez denemesinde fayda vardır. Fakat, çiftin özel durumuna göre, 1-3 denemede gebelik elde edilemezse yeni bir denemeden önce durumun tekrar değerlendirilmesi, gerekiyorsa yeni tetkikler yapmak, ve çifti durumları ile ilgili daha ayrıntılı bilgilendirmek uygun olur.

Tüp bebekte başarı bilinen faktörler yanında bilinmeyen pek çok faktörün etkisi altındadır. Bilinmeyen konularda araştırmalar halen yoğun olarak sürmektedir. Gebelik oranları, bu nedenlerden dolayı sürprizlere de açıktır.

Gebelik oranlarındaki değişiklikler hakkında bazı örnekler fikir verebilir:

Kadın yaşı 40 ve üzeri ise gebelik oranları % 10-20 civarına inebilir

Erkekte azospermi hücrelerin yapım aşamasındaki bir durumla ilgili ise gebelik oranı % 10-40 arasında değişebilir

Hem kadın yaşı ileri, hem de azospermi varsa gebelik oranı % 0-20 arasında olabilir

Daha önce 2-3 ten fazla erken düşük varsa başarı sansı azalabilir

Herşeyin normal olduğu vakalarda defalarca tüp bebek denemesine rağmen gebelik elde edilemeyebilir.

Muayene ve tetkik sonuçlarına göre başarı şansı düşük olacağı varsayılan bir denemede çok olumlu sonuçlar alınabilir

Bazen, tüpbebekte gebelik elde edilemezken, tedaviye ara veren çiftlerde daha sonra kendiliğinden gebe kalanlar olabilir.

Tüp bebek merkezleri ni veya doktorları arayan hastaların büyük bir kısmı doğrudan gebelik oranlarını sorarak bir karar verme eğiliminde olmaktadırlar. Halbuki, kendi özel durumlarının değerlendirilmesinden sonra bir karara varmaları daha doğru bir tutum olacaktır

ALINTIDIR

canim topigin hayirli olsun
bir gun tup bebege baslayabilirsem burada alicam solugu
yeni tedavinde hayirli olsun insallah sonuna kadar sorunsuz ilerler
ve guzel haberlerini alirizopuyorumnanaktan

ben oncelikle kendimden bahsedeyim kisaca
bu yolda epey tecrube ve zaman harcadim
3 mikroda basarisiz oldum
yakinda 4 deniycem
allahim guc ve imkan verdigi surecede denemeyi dusunuyorum

topiğin hayırlı uğurlu olsun arka mahalle...ben de 1 başarısız tüpbebek yaptım..şu an beklemedeyim bi daha yapalım diyoruz bakalım kısmet ne zamana...sana bir sorum olacak peki başarısız mikrolardan sonra herhangi bir genetik test yada başka bi test istediler mi senden neden tutmadığına dair,aynı şekilde mi deneyeceksiniz 4.ü ve ya başka ek bi yöntem kullanacaklar mı?

ARKAMAHALLE.....selam.....tüp bebekte tecrübeli olduğun yazdıklarından belli......bende senin gibi çok tecrübe sahibi oldum ve aynen 3 micro denemem var.......kısmetse 4.cüyüde düşünüyoruz ama biraz zamana ihtiyacım var.......o yüzden şimdi beklemedeyim.......

bende bende gelirim canım benim.. olumunekankayizsmile bayanssulusmile aklinialirimsmile

2010 dan fazla beklemeyelim Allah'ım nolur..
bu yıl bizim olsun meleklerimiz gelsin..

arkamahalle canım inşallah herşey gönlünce olur bende temmuzda 2. denemeyi düşünüyorum çünkü ilkini çok zor atlattım 2.dede aynı şey olursa kolay kolay atlatamayacağımı bildiğim için temmuz ayını seçtim buaradada hastane araştırıyorum ilk denememi antalya tüp bebek merkezinde yaptırmıştım şimdi ise seçimim istanbuldan yana inşalla herşey istediğimiz gibi olur merhaba belginciim seninde hayırlı haberini bekliyorum dörtgözle :))

canım topıgınde
tedavınde hayırlı olsunŞenizŞeniz
ınsallah 2010 da gelır kuzucugun :Saruboceq::Saruboceq:
saglıklı ve hayırla gelsın..

CANIM TOPĞİN HAYIRLI OSUN
BENİM ÜYE OLDUĞUM BAŞKA BİR TÜPBBEEK TOPĞİ VARDI
AMA OLSUN BURAYADA ÜYE OLURUM

SEVİYOOOMMMBEN SİZZİ YYAAAAAAAAAopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

canım topiğn hayırlı olsun,benimde 2 denemem var önümüzdeki ayda dondurulmuşlarımla yola devam edeceğim,Allah ım inşallah 2010 da yüzümüzü güldürür.

topiğin hayırlı olsun arkamahalle inşallah 2010 senin içinde hepimiz içinde hayırlı sağlıklı huzurlu ve bebekli bir yıl olur
ben de 2 tüp bebek yaptırdım 2. de hamile kaldım 8. haftada kalp atımı olmadığı için kürtaj oldum 3. denememi de bekleme sürem bittikten sonra yaptırmayı düşünüyorum hepimize allah güç versin

canim topigin hayirli olsun
bir gun tup bebege baslayabilirsem burada alicam solugu
yeni tedavinde hayirli olsun insallah sonuna kadar sorunsuz ilerler
ve guzel haberlerini alirizopuyorumnanaktan

tesekkurler minosum canim
baslamasanda seni burda gormekten mutlu olurum en azindan soru isaretlerini konusuruz seninle merak ettigin seyleri
sana daha cok faydam olacagina eminim

canim ne zaman belli olucak yoksa yinemi asilama
rdvun ne zamandi dr da

canim kismetin insallah basarili olcagain zaman olur ve daha cok yipranmamis olursun allahin izni ile
canim basta dr genetik test yapti bir sorun gozukmedi
zaten bu seferde basarisiz olurlarsa baska bir yerde yeniden hersye baslamak istiyorum
peki sende neden tutmadi kac yumurta olusmustu tam sorun neydi canim

merhabaaa kızlarrrr....ben şuandaa 2.denememdee ve bekleme dönemindeyimm.....

allah hakkinda hayirlisi ne ise onu versin canim
sorun neydi ve sonuc ne zaman belli olucak

canim sizdeki sorun neydi
bende pko var esimde de sperm sorunu var sayi ve morfoloji

bende bende gelirim canım benim.. olumunekankayizsmile bayanssulusmile aklinialirimsmile

2010 dan fazla beklemeyelim Allah'ım nolur..
bu yıl bizim olsun meleklerimiz gelsin..

tulisim hosgeldin canim
rdvun ne zaman ne zaman baslamayi dusunuyorsun
bence sen ilk tupte basaracaksin allahin izni ile

tesekkurler canim insallah seninde yuzun temmuzda guler peki sizin sorun neydi ve dr neden negatif olduguna dair birsey dedimi
ben antalya tup bebek merkezininde iyi oldugunu duymustum
hakkinda ne taraf hayirli ise o tarafa yonlendirsin rabbim seni

canım topıgınde
tedavınde hayırlı olsunŞenizŞeniz
ınsallah 2010 da gelır kuzucugun :Saruboceq::Saruboceq:
saglıklı ve hayırla gelsın..

tesekurler rapum
sen nasilsin bebsin nasil
ignelerle aran nasil kaydirigubbakcemile3
amin canim insallah bu yil cok bekleyenlerin yili olur

CANIM TOPĞİN HAYIRLI OSUN
BENİM ÜYE OLDUĞUM BAŞKA BİR TÜPBBEEK TOPĞİ VARDI
AMA OLSUN BURAYADA ÜYE OLURUM

SEVİYOOOMMMBEN SİZZİ YYAAAAAAAAAopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

yetercim hosgeldin canimmmmmmmmmmmm
senide gordugume sevindim hep beklerim bizde seni seviyoruz

canım topiğn hayırlı olsun,benimde 2 denemem var önümüzdeki ayda dondurulmuşlarımla yola devam edeceğim,Allah ım inşallah 2010 da yüzümüzü güldürür.

amin canim insallah yuzun dondurulmuslarla guler
biliyosun dondurulmuslarlada cok yuksek sans var cogu arkadasimiz bu sekilde bebegine kavustu

eylul canim tesekkurler
evet aslinda ben cogunuzu yakindan taniyorum siz beni tanimiyor olsanizda
aslinda taniyorsunuzdaaaaaakaydirigubbakcemile3
cok uzulmustum canim senin ve bebegin icin
insallah ucuncude mutlu sona ereceksin

kizlar hangi merkezlerde denedik onlarida yazalim
neler istediler ne gibi testler ve istemeleri gerek aslinda
sohbetten cok bilgi alisverisi olsun daha faydali bizler icin bence
kim ne ilac kullandiiiii
nekadar folikul oldu
kaci dollendi falan

canım ben mersin tüp bebek merkezinde denedim,rahim filmi ,horman tahlili ve eşimden sperm tahlili istediler.gonalfve menopur kullandım.15 yumurta oldu 7 si döllendi 4 tanesi iyi kalitedeydi 2 tane transfer edildi ve 2 tanesi donduruldu kısmet inşallah onlar tutar.

kizlar hangi merkezlerde denedik onlarida yazalim
neler istediler ne gibi testler ve istemeleri gerek aslinda
sohbetten cok bilgi alisverisi olsun daha faydali bizler icin bence
kim ne ilac kullandiiiii
nekadar folikul oldu
kaci dollendi falan
İlk olarak normal yolda gebe kaldım ama düştü sonrasında tüp bebek yaptık..
Canım ben, memorialde denedim...eşimde hareket ve morfoloji sorunu var..çok şükür ben de bi problem yok.hemen hemen herşeyi unuttum tedvimde ki ama hatırladığım kadarıyla 18 yumurtam vardı 15 i döllendi ama 3 tane kaldı onlar transfer edildi ve tutmadı...2.kaliteyddi embriyolar.neden böyle oldu anlayamadım normal mi yoksa genetik bi problemden dolayı mı olmadı bilemiyorum dr.olabilir normal dedi ama...

Ben de çok fazla deneme yapıpta tutmamaış arkadaşlara sesleniyorum.aramızda böyle arkadaşlar varsa genetik test vs. hepsini yaptırdığı ve normal olduğu halde tutmayan bilmek isterdim..
bir de ben sizce genetik test yaptırmalımıyım 2.denemeden önce sizce??

canim dr lar ikinci deneme olmadan yapmak istemiyorlar cunku birincide tutmayinca normal goruyorlar ama ikincide olmayinca birsey varmi diye dusunuyorlar ama birde senin dusuk olmus
bu morfoloji bozuklugundanda olabilir ama neden bosyere test yapmadan ikinciye deneler anlamam
insallah yoktur ama hadi varsa
maddi ve manevi bosyere yipraniyorsun
evet canim dusuk oldugunda cok uzulmustum senin icin
insallah bir daha denemezsin ve kendiliginden gelir yine melegin
ama istersen druna bi hatirlat bu testi yinede yapsalar iyi olur

canim bak sende gonalf le menopuru ayni anda kullanmisin
bende pko oldugu icin burdaki drlar cok korkuyor ve sadece menopur verdiler alsanaalsanasmilebana cok dusuk dozda yanina hicbirsey vermediler ve tabiki e2 degerim artmamisti
insallah yakinda yuzun gulucek canim :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…