Tüp bebekle ilgili herseyi konusmaya ne dersiniz?

arkamahalle canım bende genelde her topğe bakarım az çok haberim olur sizlerden de
ben karadeniz tüp bebek merkezinde yaptırdım ikisinide eşimde ve bende görünürde bir problem yok ilk başta eşimin ve benim tahlillerim yapıldı herşey normaldi iki denememde de 9 yumurta toplandı 2. yi yazayım 9 yumurtadan 4 ü boş çıktı 5 taneden 3 ü döllendi sadece 1 tanesi 3. güne kaldı 8 hücreliydi o 1 taneside tuttu ama önceden yazdığım gibi kaybettim onu da 3. ye başlamadan önce genetik testleri yaptırmak istiyorum inşallah hepimiz bundan sonrakilerde hamile kalırız hayırlısıyla

ya canım menopurla gonalf aynı anda kullanılmmasımı gerekiyor orayı anlamadım.

yok canim yani menopuru genelde cok yumurta olussun diye baska bir ilacin yani gonalf puregon gibi ginelerin yanida veriyorlar
yani tek basina biraz dusuk kaliyor o yuzden demek istedim tek onu verdiler bana diye
yani senin icin hersey normal sadece bana az kullanildi demek istedim caniù

masallah canim tek transferle hamile kalmistin yani
benecede yaptir icin rahat olsun canim
insallah bu sefer mutlu sona ulsacaksin:Saruboceq::Saruboceq:

Tüp bebek işlemini birden fazla deneyenlerde başarılı olmak için neler yapılmalı?

 Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarında öncelikle ailenin iyi bir hikayesinin alınması gerekiyor. Daha önceki denemelerde kaç yumurta toplanmış, yumurtalar nasıl döllenmiş, embriyoların kalitesi, embroyaların tarnsfer işlemi kolay mı zor mu olmuş, gibi tedavide herhangi bir sorunla karşılaşmışlar mı gibi konuların aydınlatılması gerekiyor.

 Bundan sonra eğer yapılabilecek bu sorunu aydınlatmaya yönelik testler varsa da onlara yönelmek gerekiyor. Bu testler arasında anne ve baba adayının genetik incelemesi, anne adayının pıhtılaşma sistemine ait yatkınlığının ve tirodinin değerlendiridiği testler var.

 Anenin rahminin içinin histereskopi ile değerlendirilerek tutunmaya engel bir sorunun var olup olmadığının ortaya konulması lazım.

 Kadının tüplerinin içerisinde sıvı birikiminin (hidrosalpings) olup olmadığının anlaşılması için HSG (Histero Salpingografi) filminin çekilmesi gibi araştırmalar yapılabilir.

 Bu araştırmalar sonucunda herhangi bir sorun bulunamazsa bir sonraki denemede yumurtalıkları uyarma protokolünün gözden geçirilmesi, uyarımın minimal sitümülasyon ile yapılması, invitro matürasyon uygulanması, embriyoların erken dönemde değil beşinci ya da altıncı günde naklinin denenmesi, laboratuvarın deneyimi ve yetkinliği varsa endomatrial co culture gibi uygulamaların teklif edilmesi ya da elimizde yeterli sayıda iyi kalitede embriyo varsa preimplantasyon genetik tanı yöntemiyle embriyo seçimi yapılması düşünülebilir.

 Bu hastaların rahimlerinde rahim içi boşluğunu bozmuyor olsa bile 4 cm’nin üzerinde myomları varsa bu myomların çıkarılması düşünülebilir.

 Altta yatan bir pıhtılaşma sorunu gösterilemediyse bu tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı olan çiftlerde aspirin, ya da kanı sulandırmak için kullanılan heparin gibi ilaçların bir anlamı yoktur.

 Yine bazen bu hastalara teklif edildiğini duyduğumuz lenfosit aşısı ya da bağışıklık sistemi tedavilerinin de tüp bebek yöntemleri 30 yılı aşkın bir süredir uygulanmasına rağmen hiçbir çalışmada faydası olduğu gösterilememiştir. Bu tür yaklaşımlar tıbbi etikle bağdaşmamaktadır.

 Ama bazen altıncı yedinci denemelerde gebe kalan hastalar olabilir. Hekimin doğru zamanda müdahale edip artık bu noktadan sonra tedaviyi bırakması gerektiğini söyleyerek hastaya açıklama yapması gerekiyor.

canim 14 ocakta randevum var
buyuk ihtimal tup bebege geceriz
ama biliyorsun kilo sorunum var o yuzden biraz bekliycez
rejimdeyim cok sukur gidiyor kilolarbayanssulusmile
insallah boyle devam ederim

amin canim senin bekleme suren ne zaman doluyor
bana 4ay beklememi soylediler bu ay bitiyor

canım aralık 2 de kürtaj oldum sanırım 5-6 ay beklemek gerekiyor ben doktora sormayı unutmuşum nette bakmıştım öyle yazıyor ama ben 2 ay sonra başlıycam denemeye doğal yoldan yani olmazsa haziran gibi tekrar gidicem doktora
hayırlısı diyelim hepimiz için artık
senin daha az kalmış canım

canim 14 ocakta randevum var
buyuk ihtimal tup bebege geceriz
ama biliyorsun kilo sorunum var o yuzden biraz bekliycez
rejimdeyim cok sukur gidiyor kilolarbayanssulusmile
insallah boyle devam ederim

himmm yapabiliyorsun yani masallah en son seni gaza getirmekle mesguldum sonra biliyorsun bazi olaylardan sonra pcye fazla giremedim
ne kadar gitti canim bencede yapabilirsin
ama merak ediyorum tupbebegi etkiliyormu fazla kilolu olmak

hadi hayirlisi canimbende 3ay diye duymustum ama yani iki ay daha bekleme suren var ondan sonra korunmayi biraksan zaten hormonlar duzene girsiye bir ay gecer bikac ayda dogaldan dene belkide mucizene kavusursun canim
bi kere hamile kalinca hormonlar duzelir diye duymustum:Saruboceq:

selam arkamahalle topiğin hayırlı olsun opuyorumnanaktan Biz de tüp bebek yaptırmayı düşünüyoruz. Eşimde sperm azlığı ve hareketsizliği var o sebeple. Ankara da yaptırmayı düşünüyorum.

kııııssss sendemi topik açtınopuyorumnanaktan
desene bi kapımız daha oldu, arada gelirim heeeee
topiğin de tedavinde hayırlı olsun tatlım
biliyosun ben ilk tedavimde hamile kaldım

Anatolia da uzun protokolle lucrinle başladım tedaviye, gonal-f ile devam ettim 35 yumoş toplandı 21.i döllendi en kaliteli 3 tanesi transfer edildi
ilk kan testim çok yüksek çıkınca doktorum çoğul demişti ondan sonra ilk ultrasonumda 3 embriyonunda tutunduğunu ama birinin uygun olmayan biyere tutunduğu için sonlandığını söyledi
çok şükür şimdi ikizlerimle 4 aylık olduk
Rabbim bu güzel duyguyu isteyen herkese yaşatsın inşallah
Yine gelirimm

himmm yapabiliyorsun yani masallah en son seni gaza getirmekle mesguldum sonra biliyorsun bazi olaylardan sonra pcye fazla giremedim
ne kadar gitti canim bencede yapabilirsin
ama merak ediyorum tupbebegi etkiliyormu fazla kilolu olmak

ay evet ya ne gundu ama cok basarilisin gaz vermek konusundadelikafadulden
ben o zamanlar baslayamadim ama malesef gorumcem birkac hafta bende kaldi bende unuttum diyeti filan
yaklasik 3 hafta oldu baslayali 6 kilo verdim yilbasi tatilinde kayinvalidemlerde kaldik oradada evdeki kadar dikkat edemedim ama sukurki almadim verdiklerimi
evet canim etkiliyormus yani bebegin tutunmasini zorlastiriyormus
doktor sanslari kendimize gore cekmemiz lazim dedi
bulundugum yerde 4 tup bebek 6 asilama hakkim var yanilmiyorsam
devlet karsiliyor
3 asilama hakkimi yedim doktor onun icin isimizi garantiye alalim dedi
insallah basarabilirim aksam 6 dan sonra yemiyorum sadece kuru meyve ve patlamis misir (yagsiz tuzsuz) yersem yiyorum beyaz ekmek yerine kahvaltida kepek ekmegi yiyorum gunde bir ogun yani

bende sana bir soru sorayim canim
tup bebekte gonal_f kullaniyorlarmis oda kilolu insanlara yapilmiyormus
ben asilamada progen pen kullandim
100 mg ile 8. gunumde 6 tane olgun yumurtam vardi geriside geliyordu yani 14. gune rahat 10 yumurtam olmustur
tup bebegi pregon pen ile yapmazlarmiki gonal_f mecburmu ya
ben bunu doktorada sormayi dusunuyorum yani bir kere pregonla sansimi denesem olmazsa en azindan denedim derim

Arka mahalle topıgın hayırlı olsun canım bende eylul ve yeterın uye oldugu topıge uyeyım ama tup bebkle ılgılı butun topıklrı gezıyorum ama.
Bende ılk denememı umut tupte ulun beyde denedım ama olmadı kısa protokolle 10 yumurta toplandı 6 sı ısleme alındı 3 dollendı ama 2 tanesı 7 hucrelı oldu ve transfer oldu dıgerı yarı yolda kaldı yanı.ama olmadı ıste doktor bey bızden kromzom testı ıstedı cunku laboratuara kadar cok ıyı ama sonradan olumsuzluk oldu dedı.doktor bu yuzden kromzom testı ıstıoyrum dedı suan beklıyoruz ınsaalah bır problem cıkmaz kızlar dua edın ne olur.bende arada ugrarım yanınıza.
ıkıncı denemde bana uzun protokol uygulancakmıs bunda ne fark var kızlar bılgı verırmsınız bunda dahamı cok yumurta olusuyor bılgılerınızı beklıyorum

Mınoscum nasıl kılo verdın banada ogretsene.ben oturarak calsııyorum ve kılo aldık baya bır vermem lazım ya 2,denemede enaz 5 kılo versem ıdealım 10 kg ama yardımcı olurmsun canım aa

slm minoşuuum merak ettim kıs neden gonal-f almak istemiyosun ki?
kaç kilosun? ben tedaviye başladığımda 75 falandım çok fazla bi kilon yoksa gonal-f iyi bir ilaç ama tabii bünyeye göre değişiyo diğerini kullanmışsın oda iyi geliyo demekki sana

Canim insallah testlerin güzel cikar ..

Insallah kromozomlarda hic bir sorun yoktur ..

Esinle ikiniz mi kan verdiniz yoksa sadece sen mi kan verdin ?

Doktorum da bana zayif olmak da tedaviyi olumsuz etkiliyor demisti ...

Sizce ben zayif miyim ? -tatlicadiarzu-

Aslinda zayifsin demedi ama istahsiz oldugumu söyleyince sakin diyet felan yapayim deme demisti ..

1,60 boyundayim ve 57 kiloyum ..

Tedavi döneminde bu kilom 60 ´i buluyor ..

Kiloyu muhafaza etmek de , vermek de cok zorr ...

Sizlere kolayliklar diliyorum ..

Ben de dondurulmuslarla tedaviye baslamak icin adetimi bekliyorum ..

Insallah emeklerimizin karsiligini almak nasip olur .. olumunekankayizsmile

Ayyy canım kılolarımız aynı suan bende dıyet yapmak ıstıyorum ama hangı olu takıp edecegımı bılmıorum az yemege calısıoyurm okadar.bende hemn kılo almaya cok meıllıyım o hap ne ıse yarıyor ılk defa dyuyorum

Sılancım allah senınde yardımcın olsun canım benım.
Doktor ıkımızdende kromzom testı ıstedı.cunku tam yumurta dollenmedı derken yumrtalarım dollenmıs ve 3-4 hucrelı olmus sonra 3,gun 7 hucrelı olmus
doktor dıyor anı bız bıttı derken bır se oldu bunun ıcın ıkınızdende genetık ıstıcem dedı
ama sankı rabbımın mucızesı gıbı demı canım o bıle benı sevındırdı ya dıyorum transferı goremesedım olmadı belkı ama yarı yolda kalmakta vardı
hadı bakalım senın donmusların var benım yok ınsaalh bu denemnde ıyı sonuclar alırsın canım ya

Bence senın kılon fazla degıl ıdeal kıladasın
ben 1,66 boy 75 kg mım bır 65 olsam ama 70 de razıyım ıyı degıl ya kılolu olmak

canım tüpbebekte pregon kullananlar var zaten, gonal-f mecburi diye bişi yok ama genelde gonal-f kullanılıyo,buda kişiye ve bünyeye göre değişiyo yumurtalıklarında fazla sorun yoksa doktorun pregonu kabul edebilir bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…