• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebekte BMI (Vücut Kitle İndeksi) gerçekten önemli mi?

LunaDev

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
67
Puanlar
18
Kızlar merhaba,

Tüp bebek sürecine hazırlananlara bir şey sormak istiyorum. Ben 176 boyundayım, 82 kiloyum. Hesaplayınca BMI yaklaşık 26–27 çıkıyor

Doktorum ilk görüşmede ilaç dozlarını BMI’a göre ayarladıklarını söyledi. Yani tamamen kilo üzerinden değil ama vücut kitle indeksine göre plan yaptıklarını belirtti.Ben de açıkçası biraz kafama taktım. Çünkü bazı yerlerde tüp bebekte ideal BMI’ın 24 civarı olması gerektiği yazıyor. O zaman benim 72–74 kilolara inmem gerekiyor gibi oluyor.Ama bir yandan da çok kişi görüyorum BMI 27–30 civarında olup gayet iyi sonuç alan.

Merak ettiğim şey şu:
  • Tüp bebek öncesi BMI gerçekten çok belirleyici mi?
  • Doktorlar sizden belli bir kilo vermenizi istedi mi?
  • Benim gibi BMI 26–27 civarında olup tedaviye başlayan var mı?
  • İlaç dozları gerçekten BMI’a göre mi ayarlanıyor?
Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim çünkü biraz kafam karıştı.

Merhaba ben 164 boyum başladığımda kilom 80 idi süreçte 82 ye bile çıktım ama herhangi bir kilo vermemi istemedi dozu da yumurtalarının azlığına ve çokluğuna göre ayarladı. Şükür bir sorun yaşamadım ve pozitif sonuç aldım darısı başına 🥰🙏

İlaçları kiloluyken kullandım ama transferden önce diyetisyene gönderdi doktorum. 10 kiloya yakın kilo verip transfer oldum pozitif oldu.

1.58 boy 68-70 kg ile başladım tüp bebeğe. yumurtalaırm böyle toplandı. Sonra transferden önce 10 kg verdim. Bunu kendim istedim. Hamile olursam üstüne ekstra kilo alacaktım. Zorlanmamak için yaptım. Pozitif oldu şükür. Ama kilom ile ilgili doktorum bir şer dememişti. Sağlıklı beslen demişti o kadar.

İlaçları kiloluyken kullandım ama transferden önce diyetisyene gönderdi doktorum. 10 kiloya yakın kilo verip transfer oldum pozitif oldu.
Kaç kiloyken yumurta toplandı? Bu arada çok sevindim inş sağlıkla kucağınıza alırsınız 🙏🏻

1.58 boy 68-70 kg ile başladım tüp bebeğe. yumurtalaırm böyle toplandı. Sonra transferden önce 10 kg verdim. Bunu kendim istedim. Hamile olursam üstüne ekstra kilo alacaktım. Zorlanmamak için yaptım. Pozitif oldu şükür. Ama kilom ile ilgili doktorum bir şer dememişti. Sağlıklı beslen demişti o kadar.
Aslında aşağı yukarı bmi’larımız yakın, bunu duymak iyi geldi. Tebrik ederim inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız 🙏🏻

Back
X