Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tek embriyo konuyor yasal olarak fakat biraz ısrarla çift embriyo da koyuyor doktorlar. Çoğul gebeliğin riskli olduğunu unutmayın yalnız. Ben iki embriyo koydurdum , embriyolardan biri ikiye bölündü şimdi üçüze hamileyim. Dönem dönem zor ,üzücü ,stresli bir hamilelik geçirdim. Allah'ın nasibi razıyız tabiki ama şimdiki aklım olsa tek embriyo koydururdum.Selam arkadaşlar tüp bebek yöntemiyle çoğul gebelik isteğe göre mi??
Bence çok güzel canım öyle düşünme bizde çift embriyo transferi istedik Dr.umuz yaptı ama bize de söyledi çoğul gebeliğe dönebilir göze alıyor musunuz dedi eşim de evet dedi şimdi çift transferim oldu 15 gün sonra keseyi görünce belli olacak kaç tane olduğu :)Tek embriyo konuyor yasal olarak fakat biraz ısrarla çift embriyo da koyuyor doktorlar. Çoğul gebeliğin riskli olduğunu unutmayın yalnız. Ben iki embriyo koydurdum , embriyolardan biri ikiye bölündü şimdi üçüze hamileyim. Dönem dönem zor ,üzücü ,stresli bir hamilelik geçirdim. Allah'ın nasibi razıyız tabiki ama şimdiki aklım olsa tek embriyo koydururdum.
bilgilendirdiğin içinn çok çok saoll.. iki embriyo istiyordumm ama bu söylediklerinden snra öyle bişi yapmam heraldeTek embriyo konuyor yasal olarak fakat biraz ısrarla çift embriyo da koyuyor doktorlar. Çoğul gebeliğin riskli olduğunu unutmayın yalnız. Ben iki embriyo koydurdum , embriyolardan biri ikiye bölündü şimdi üçüze hamileyim. Dönem dönem zor ,üzücü ,stresli bir hamilelik geçirdim. Allah'ın nasibi razıyız tabiki ama şimdiki aklım olsa tek embriyo koydururdum.
çok şaşırdımm ya tek embriyo damı bölünüyor kararsız kaldım şimdi ya buıgün araştırdım iki embriyo konması için 35 yaş üzeri gerekiyormuşş yasal olarak yasak diye duydm hakkımızda hayırlısıı inş.. canımm ssağlıkla kucağınA alırsın inşş bizlerede dua etBence çok güzel canım öyle düşünme bizde çift embriyo transferi istedik Dr.umuz yaptı ama bize de söyledi çoğul gebeliğe dönebilir göze alıyor musunuz dedi eşim de evet dedi şimdi çift transferim oldu 15 gün sonra keseyi görünce belli olacak kaç tane olduğu :)
canımm habersizz bırakma bizi hayırlı haberlerle inş.Bence çok güzel canım öyle düşünme bizde çift embriyo transferi istedik Dr.umuz yaptı ama bize de söyledi çoğul gebeliğe dönebilir göze alıyor musunuz dedi eşim de evet dedi şimdi çift transferim oldu 15 gün sonra keseyi görünce belli olacak kaç tane olduğu :)
Tatlım biraz araştır göreceksin tek yumurta ikizlerinin nasıl olduğunu. Ben yaşadım canlı örnek. Iki embriyo transfer edildi, sonra da üçüz. Iki kız bir oğlum var karnımda. Kızlarım tek plesentadan beslenen tek yumurta ikizleri, diğeri oğlan. Tek yumurta ikizlerinde TTTS sendromu ( transfüzyon sendromu) olabiliyormuş. Benim kızlarımda da bundan olduğunu söylediler. Birinin kalbini durduralım dediler önce kabul edemedim, 24 haftalıkta bi sorun teşhis etti doktorlar kordonunu keselim dediler. Sonra ileri hafta tehlike deyip vazgeçtiler. Hala tutunuyor kızım kalbi atıyor fakat gelişemiyor. Oğlan 1000 gr iken o 300 gr. Diğer kız 800. Hatta şu kötü ihtimali de söyleyeyim ; eğer küçük kızın kalbi kendiliğinden durursa diğer kızla dolaşımları bağlantılı olduğu için onunda dakikalar içinde kalbi durabilir. Ama artık kafama takmadan hayırlısı deyip Rabb'ime sığındım. Allah beterinden saklasın inş herşey güzel olur.İki embriyodan ikiz olur ucuz olamaz tek embriyo ikiye bölünme yani ikiz olamaz tek yumurtadan yani embriyodan ikiz olmadi için iki sperm girmesi lazim yumurtaya arkadaslar
Canım ben Mehmet Erdem e gittim. Nova art diye yeni bir yerleri var. Kendisi ankara gazi hastanesinde Prof. Ayrıca balgatda da özel yeri var. Doktorun kendisininde bir ikizi var (hatta tek yumurta ikizi onlarda. Bunu nerden biliyorsun dersen kendisine sormuştum )bilgilendirdiğin içinn çok çok saoll.. iki embriyo istiyordumm ama bu söylediklerinden snra öyle bişi yapmam heralde![]()
canımm allah onları sana bağışlasın.. bn 3 bebeğimi kaybettim o yüzden iki tane sağlıklı evladım olsn istiyorummm . ALLAH tüm isteyenlre nsip etsinn inş.. bide hangi merkezde yaptırdınn canımm
Canim Rabbim seni ve bebeklerini korusun.Tatlım biraz araştır göreceksin tek yumurta ikizlerinin nasıl olduğunu. Ben yaşadım canlı örnek. Iki embriyo transfer edildi, sonra da üçüz. Iki kız bir oğlum var karnımda. Kızlarım tek plesentadan beslenen tek yumurta ikizleri, diğeri oğlan. Tek yumurta ikizlerinde TTTS sendromu ( transfüzyon sendromu) olabiliyormuş. Benim kızlarımda da bundan olduğunu söylediler. Birinin kalbini durduralım dediler önce kabul edemedim, 24 haftalıkta bi sorun teşhis etti doktorlar kordonunu keselim dediler. Sonra ileri hafta tehlike deyip vazgeçtiler. Hala tutunuyor kızım kalbi atıyor fakat gelişemiyor. Oğlan 1000 gr iken o 300 gr. Diğer kız 800. Hatta şu kötü ihtimali de söyleyeyim ; eğer küçük kızın kalbi kendiliğinden durursa diğer kızla dolaşımları bağlantılı olduğu için onunda dakikalar içinde kalbi durabilir. Ama artık kafama takmadan hayırlısı deyip Rabb'ime sığındım. Allah beterinden saklasın inş herşey güzel olur.
Mutlaka gelişmelerden haber ver merak ettim tatlımBence çok güzel canım öyle düşünme bizde çift embriyo transferi istedik Dr.umuz yaptı ama bize de söyledi çoğul gebeliğe dönebilir göze alıyor musunuz dedi eşim de evet dedi şimdi çift transferim oldu 15 gün sonra keseyi görünce belli olacak kaç tane olduğu :)
Üzüldüm canım ya Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin herşeyn hayırlısı ins.Tatlım biraz araştır göreceksin tek yumurta ikizlerinin nasıl olduğunu. Ben yaşadım canlı örnek. Iki embriyo transfer edildi, sonra da üçüz. Iki kız bir oğlum var karnımda. Kızlarım tek plesentadan beslenen tek yumurta ikizleri, diğeri oğlan. Tek yumurta ikizlerinde TTTS sendromu ( transfüzyon sendromu) olabiliyormuş. Benim kızlarımda da bundan olduğunu söylediler. Birinin kalbini durduralım dediler önce kabul edemedim, 24 haftalıkta bi sorun teşhis etti doktorlar kordonunu keselim dediler. Sonra ileri hafta tehlike deyip vazgeçtiler. Hala tutunuyor kızım kalbi atıyor fakat gelişemiyor. Oğlan 1000 gr iken o 300 gr. Diğer kız 800. Hatta şu kötü ihtimali de söyleyeyim ; eğer küçük kızın kalbi kendiliğinden durursa diğer kızla dolaşımları bağlantılı olduğu için onunda dakikalar içinde kalbi durabilir. Ama artık kafama takmadan hayırlısı deyip Rabb'ime sığındım. Allah beterinden saklasın inş herşey güzel olur.
Sağol Fatoş4345. Evlatla sınav zor. Bebeğini öldürmek düşüncesi, buna karar vermek o kadar zor ki. Allah kimseye yaşatmasınCanim Rabbim seni ve bebeklerini korusun.
Sağol canımÜzüldüm canım ya Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin herşeyn hayırlısı ins.
ayyy ne güzell yaa ikiz olmlarıı :)büyük ihtimal benmde tedavim ankarada olcak bu hocalarıda not ettim.sende hiç üzme kendini hakkında hayırlısı olacaktır ümidini allahtan kesme hiçbir zmaan.. kaç aylıksın canım ??Canım ben Mehmet Erdem e gittim. Nova art diye yeni bir yerleri var. Kendisi ankara gazi hastanesinde Prof. Ayrıca balgatda da özel yeri var. Doktorun kendisininde bir ikizi var (hatta tek yumurta ikizi onlarda. Bunu nerden biliyorsun dersen kendisine sormuştum )
O da Ahmet erdem. Ikiz hocalar diye tanınıyorlar.
ben çok isterdım üçüz allahım saglıklıca kucagına almayı nasip etsin...Tek embriyo konuyor yasal olarak fakat biraz ısrarla çift embriyo da koyuyor doktorlar. Çoğul gebeliğin riskli olduğunu unutmayın yalnız. Ben iki embriyo koydurdum , embriyolardan biri ikiye bölündü şimdi üçüze hamileyim. Dönem dönem zor ,üzücü ,stresli bir hamilelik geçirdim. Allah'ın nasibi razıyız tabiki ama şimdiki aklım olsa tek embriyo koydururdum.
Benim 5.gün embriyosuydu bölündü. Başka bir Prof bana ' tüp bebekde mikro enjeksiyon yönteminden dolayı böyle bölünme oluyor' demişti. Yoksa dediğin gibi tek yumurta ikizleri düşük ihtimal normalde.Özel merkezler yasaya göre hareket etmiyorlar genelde şansı artırmak adına iki tane koyuyorlar.evet bir embriyo ikiye bölünebiliyor fakat düşük bir ihtimal.genelde 3.gün embriyolarımda oluyor budurum.embriyo 5 günlükse bölünme ihtimali çok azalıyor.herkesin hakkında hayırlısı..dr kişinin durumuna göre tutma şansına göre belirliyor embriyo sayısını.örneğin ciddi bir kısırlık varsa elde ettikleri embriyolar boşa gitmesin diye 4 tane koyulan bile oluyor duruma göre...