Tüp bebekte eşinin ailesinden destek gören var mı?

Kayınvalideniz zaten sizin çocuk yapmanızı istemiyor. Muhtemelen sizinle beraber yaşama planları var (belli bir noktada dile getirecekti yer yapıyordu tüp bebek olayı çıktı)
Üç maymun olayı bu yüzden.
Çok benzer bir hikayeye şahit oldum bana onu anımsattı.

Ailenizde ihtiyaciniz olursa söylemeniz yeterli demek yerine, tek maaşlı olduğunuzu bilerek direkt yardım edebilir. Kayinvalide bunu dese laf olsun diye söylüyor biliyor ne durumda olduğumuzu derdiniz büyük ihtimalle.

Ben bu süreçlerin çok bilinmesi, konuşulması taraftarı değilim. Kadın bu konuları konuşmayı ayıp bile görebilir. Ayrica eşinizde sorun olmasının onlarda bir mahcubiyet oluşturmasını beklemeniz de hiç hos degil.
Mahçubiyet beklemiyorum yazdıklarımı okumuyorsunuz heralde tarlaları satsın demedim kenarda parası olmadığını belirttim. Ailem eşim üzülmesin diye bana gizliden para verdi. Eşim kendi ailem sormadı diye üzülmesin dediler. Bende o parayı tüp bebek iğnelerini alırken kullandım

Şöyle söyleyim kv 50 milyonluk yeri var yaşlılığının yaşlılığını garanti altına alır 🤣

Konudaki yorumlar da acaip, zavallı kv garanti altında olmasın mı demişler zenginse oturduğu evi, kira geliri zaten vardır duran arsayı ne yapacak mezara mı goturecek .. yorum yapanların ruhu fakir yazık, zengin yaslı tanımıyorlar😁😁😁

Ee ne oluyor kayınvalidenizi kötüleyince?
Aa bak sormuyor gördün mü deyince?
Cidden merakımdan soruyorum tüü anam yaşasın karım mı diyor eşiniz?
Neden insanların annesini vs kötülüyorsunuz ya size yaptığı bir şey de yokmuş okuduğum kadarı ile.
Ee nolmuş tarlayı,tapanı satmamış üstüne nasılsın diye sormamış.
Derdiniz bu mu şimdi?
Yoksa tedaviye başladım araya sıkıntı sokayım mı?
Rahat olmak varken.
Nedir yani derdiniz

Size saçma gelebilir kolejde çalışıyorum ders saatimi dolduramazlar oraya para verip geliyor öğrenciler sürekli başkası dersime giremez ders saatlerinde olacak muayenede çünkü kolejler sabah9 akşam17.00 merkezle konuşsam da ayarlanacak bi iş değil
Bazı merkezler esnek çalışabiliyor. Sabah 7:30 da muayeneye gitmişliğim var. Bir transferim de akşam 9 da olmuştu.
Bilmiyorum tüp bebek için işi bırakıp başkasından yardım beklemek bana saçma geldi. Yıllık izniniz ya da kolejde çalışıyormuşsunuz yaz tatili de mi yok. Keşke o zaman yapsaydınız.

Mahçubiyet beklemiyorum yazdıklarımı okumuyorsunuz heralde tarlaları satsın demedim kenarda parası olmadığını belirttim. Ailem eşim üzülmesin diye bana gizliden para verdi. Eşim kendi ailem sormadı diye üzülmesin dediler. Bende o parayı tüp bebek iğnelerini alırken kullandım
Tamam anladım yine bir kadın ailesi mükemmelliği ve erkek ailesi zırtlığı okuyoruz hımm anladım.
Eşiniz üzülmesin diye para verdi demediniz ama eşiniz üzülsün diye annen neden böyle yeaaa dediniz değil mi:)
Tek derdiniz eşiniz üzülmesin tabii;)

Bakın eşimden kaynaklı sorun dedim diye linç yiyorum burada dertleşmek için açtım konuyu üstü kapalı yazsaydım neyden dolayı tüp bebek yapıyorsun strese girme doğal yoldan hamile kalırsın yazacaktınız diye belirttim!!!! Doğal yoldan hamile kalamam eşim azospermi zor şeyler yaşıyoruz zaten. Yok ailesi mahçubiyet mi yaşasın bilmem ne gibi saçmalayın. Burada anlatmadığım çok şey var kayınvalidem kendisi sürekli çocuk yapın diyordu sonra ilk başta söylediğimizde sen kendine bi daha baktır dedi. Oğlunda ki soruna inanmadı. Her şeyi nasıl anlatayım bi çırpıda

Bazı merkezler esnek çalışabiliyor. Sabah 7:30 da muayeneye gitmişliğim var. Bir transferim de akşam 9 da olmuştu.
Bilmiyorum tüp bebek için işi bırakıp başkasından yardım beklemek bana saçma geldi. Yıllık izniniz ya da kolejde çalışıyormuşsunuz yaz tatili de mi yok. Keşke o zaman yapsaydınız.
Yaz tatili 2 ay ve dondurulmuş vs olunca tüp bebekte süreç uzuyor bizim merkezin en erken randevusu 9.

Ee ne oluyor kayınvalidenizi kötüleyince?
Aa bak sormuyor gördün mü deyince?
Cidden merakımdan soruyorum tüü anam yaşasın karım mı diyor eşiniz?
Neden insanların annesini vs kötülüyorsunuz ya size yaptığı bir şey de yokmuş okuduğum kadarı ile.
Ee nolmuş tarlayı,tapanı satmamış üstüne nasılsın diye sormamış.
Derdiniz bu mu şimdi?
Yoksa tedaviye başladım araya sıkıntı sokayım mı?
Rahat olmak varken.
Nedir yani derdiniz
Derdim yok sen devam et uğraşamam 🤣

Sanki ölümcül hastalığınız var da tedavinize destek olmamis gibi anlatıyorsunuz. Cocuk sahibi olmak size cok hayati gelebilir, ama sizin cocuk sahibi olmaniz kimsenin cidden umrunda degil. Ayrica esinizden dolayi cocuk sahibi olamiyorsunuz diye size defolu mal satmislar gibi ailesinin mahcup olmasini, ayibini örtmeye çalışmasını beklemeniz de cok igrenc gercekten. Paraniz varsa tup bebek yaparsiniz, yoksa yapmazsiniz.
Hayata bu kadar katı bakmanız neden kötü birşey dememiş elbette ki eşinin annesi olarak destekçi olmalı anne babalarımiz ne için var

Herkese merhaba. Size bişey danışmak ve dertleşmek istedim.. Biz eşimden dolayı tüp bebekle çocuk sahibi olacağımızı öğrendik. Ve tüp bebek denemelerine başladık ilk tüp bebek olmadı. Tabi bu süreçte eşimde bende özel de çalışanlar olduğumuz için ben işten çıkmak zorunda kaldım çünkü zırt pırt tüp bebek muayenesine izin alamayacağım bi sektörde çalışıyorum. Tek maaşa düştük. Bu arada benim ailem sıkıştığınızda söylemeniz yeterli dedi her defasında. Eşimin babasını kaybettik annesi de sağolsun bi kere bile tüp bebeği n’aptınız nasıl gidiyor diye sormadı bırakın maddi anlamda destek olmayı…Kvdem varlıklı birisi ama şöyle tarlaları arsaları falan var ancak onları satarsa eline para geçip bize destek olabilir diyim. Yani maddi anlamda teklif etmemesini de geçtim nasıl gidiyor nasılsınız diye bile sormuyor. Çok ilginç geliyor bana. Düşünüyorum oğlumda bi problem olsaydı elimden geleni yapmaya çalışırdım. Ve benim açıkçası onun evine bile gidesim gelmiyor muhabbet etmek aramak içimden gelmiyor. Eşime bunları söyleyince annem napsın gibi şeyler söylüyor. En azından maddi değil ama manevi destek olabile diyorum bende… Belki bu kadar soğumazdım ondan. Haaa bi de bizim çocuğumuz olmadığını bildiği halde her gittiğimizde akrabalarının yeni doğan bebeğinden konu açıp dede demiş falan onları bize anlatıyor. Yarama tuz basar gibi

Bunlar nasil kafalar ya? Bir suru saglik sorunu yasadim ve hala yasiyorum cogundan esimin ailesinin haberi bile olmadi, kendi ailemi uzmemek icin kendi ailemin haberi olmadi. Evlenirken iyi gunde kotu gunde diyerek evleniyoruz ya hah iste destegi yani manevi desteginizi esinizden bekleyin. Esinizin ailesinin sizin giderlerinizi karsilamak gibi bir yukumlulugu yok.

Sorunun eşinizden kaynaklı olduğunu vurgularken aslında ne demek istediğinizi anlıyorum. Bence bunu yaparken çok ayıp ediyorsunuz.
Mahçup bir eş ve eş ailesi görmek istiyorsunuz.
Bu da hoş değil.
Ben mahçup bi eş görmek istesem kendi akrabalarıma sorun bende demem. Bana kayınvalidem yaşına güvenme yap bi çocuk diyordu sonra durumu öğrenince inanmadı eşinde azospermi. Kendine bi daha baktır dedi ben ona bile cvp vermedim annedir üzülmüştür diye kim ayıp ediyor ?

Bunlar nasil kafalar ya? Bir suru saglik sorunu yasadim ve hala yasiyorum cogundan esimin ailesinin haberi bile olmadi, kendi ailemi uzmemek icin kendi ailemin haberi olmadi. Evlenirken iyi gunde kotu gunde diyerek evleniyoruz ya hah iste destegi yani manevi desteginizi esinizden bekleyin. Esinizin ailesinin sizin giderlerinizi karsilamak gibi bir yukumlulugu yok.
Karşılamasın giderlerimizi tüm mesajlarımı okuyun böyle bi beklentim yok. 7 kat el gibi havadan sudan konuşunca bana geliyorlar anne diyoruz biz onlara ya anne bu kadar basit mi? Yer gelince onların onayını almamızı istiyorlar ama işlerine geldiği gibi olmamalı. Manevi destek görmek kızım olur gibi şeyler duymak istiyorum

Esinizin baska kardesi yok mu hani kv o yuzden maddi yardim yapmiyor olabilir digeri de hak talep eder vs diye
Aklima bu geldi ilk
Eger maddi yonden zorlaniyorsaniz borc isteyebilirsiniz
Sonra geri alir almaz kendi bilecegi is
Belki de cocuk hassas bi konu diye para teklifine bozulursunuz bile saniyor olabilir
Cok mu polyannaci oldum su an 🙄😬

Bence sizin uslubunuz çok çirkin. Konu sahibinin çocuk sahibi olmak istemesi kadar doğal bir durum olamaz. Karı koca karşılıklı çocuk sahibi olmak istiyor ki sürece girmişler. Ancak kız ailesinden destek görürken erkek tarafının eli armut mu toplasın. Bi zahmet maddi olanağı varsa destek olsun. İnfertilite gerek kadın gerek erkek kaynaklı olsun fark etmiyor en çok yorulan taraf hep kadın oluyor ki hem fiziki hem psikolojik. İşin maddi kısmı ise çiftten çifte değişiyor…
Boşver infertilite o kadar zor ki başına gelmeyen anlamaz bende başıma gelmeden anlamazdım.

Derdiniz yoksa neden konu açtınız?
Konu olmasa ben devam edemezdim değil mi?
50 milyonluk yeri birlikte mi aldiniz? Mal kadinin mali ister satar, isterse satmaz buna karar verecek en son kisi sizsiniz.
ben karar mı vercem dedim🤣 isterse hayır kurumuna bağışlasın. Eşim annesinden bi destek göremediği ve çok çalışmak zorunda kaldığı için üzgün burada paylaşmak istedim

Ben konu sahibinin manevi destek beklemesini yanlış bulmadım.
Sürekli sormasın elbette de insan hiç mi sormaz ya da “üzmeyin kendinizi inşallah olur “ da mı demez ?
Teşekkür ederim ya ben bunu anne dediğimiz insandan istiyorum lütfen ya.

Back
X