Tüp bebekte eşinin ailesinden destek gören var mı?

Tanımadığım br insanı neden kıskanayım? Buda yeni mode herhalde szle aynı fikirde olmayan herkes sizi mi kıskanıyor? Asıl öğretmenseniz çok yazık üsluba bak, bde çocuk emanet ediliyor size.
Başka yerden vuramıyorsunuz ya şu öğretmenleri:) üslubumu nerde nasıl kullanacağımı biliyorum siz tanımadığınız insanı yalan söylemekle suçluyorsunuz yok öğretmen olduğunuza inanmıyorum diyerek:) hangisi daha saçma? Size yazık. Git bi papatya çayı falan iç

Başka yerden vuramıyorsunuz ya şu öğretmenleri:) üslubumu nerde nasıl kullanacağımı biliyorum siz tanımadığınız insanı yalan söylemekle suçluyorsunuz yok öğretmen olduğunuza inanmıyorum diyerek:) hangisi daha saçma? Size yazık. Git bi papatya çayı falan iç
Ben sakinim zaten papatya çayını size öneririm.

Herkese merhaba. Size bişey danışmak ve dertleşmek istedim.. Biz eşimden dolayı tüp bebekle çocuk sahibi olacağımızı öğrendik. Ve tüp bebek denemelerine başladık ilk tüp bebek olmadı. Tabi bu süreçte eşimde bende özel de çalışanlar olduğumuz için ben işten çıkmak zorunda kaldım çünkü zırt pırt tüp bebek muayenesine izin alamayacağım bi sektörde çalışıyorum. Tek maaşa düştük. Bu arada benim ailem sıkıştığınızda söylemeniz yeterli dedi her defasında. Eşimin babasını kaybettik annesi de sağolsun bi kere bile tüp bebeği n’aptınız nasıl gidiyor diye sormadı bırakın maddi anlamda destek olmayı…Kvdem varlıklı birisi ama şöyle tarlaları arsaları falan var ancak onları satarsa eline para geçip bize destek olabilir diyim. Yani maddi anlamda teklif etmemesini de geçtim nasıl gidiyor nasılsınız diye bile sormuyor. Çok ilginç geliyor bana. Düşünüyorum oğlumda bi problem olsaydı elimden geleni yapmaya çalışırdım. Ve benim açıkçası onun evine bile gidesim gelmiyor muhabbet etmek aramak içimden gelmiyor. Eşime bunları söyleyince annem napsın gibi şeyler söylüyor. En azından maddi değil ama manevi destek olabile diyorum bende… Belki bu kadar soğumazdım ondan. Haaa bi de bizim çocuğumuz olmadığını bildiği halde her gittiğimizde akrabalarının yeni doğan bebeğinden konu açıp dede demiş falan onları bize anlatıyor. Yarama tuz basar gibi
Utku,

Neden böyle düşünüyorsun?

Dert edeceğine kayınvalidene telefon aç veya ziyaretine git.

Tüp bebek konusunda maddi manevi desteğine ihtiyacın olduğunu söyle.

Sadece İSTE.

Zor mu?

Beklentin var ama isteyemiyorsun neden?

Reddederse bile bir açıklaması olacaktır. Ya da böyle olumsuz düşünmeye devam edersin.
Kabul ederse ne ala.

İsteyemeyen alamayan pozisyonunda kalırsan var olan destekleri de kaybedebilirsin. Mesela eşinin desteğini.

Hayallerinin gerçekleşmesi dileğiyle

🎈🎈🎈🎈🎈

Tabi ki yapmak satmak zorunda değil sadece kenarda parası olmadığını belirtmek için söyledim. Benim asıl derdim 7 kat yabancı gibi yaklaşımı bişey yokmuş gibi davranması. Artı başkalarının çocuklarınınsan bahsetmesi
Bosverin iki genc insansiniz calisp destek tek kendiniz yapın .herkesin kesesi kendine mantigi en guzeli

Çok fazla şeyi dert etmişsiniz kendinize. Biz evlenmeden eşim söyledi tedavisiz çocuk sahibi olamayacağımızı ben kabul ettim, bu konuyla ilgili ne onun ailesi ne benim ailem tek kelime etmedi, tüp bebek transferi yaptırdım sadece ben çağırdığım zamanlarda yanımda oldu, nasıl gidiyo vs muhabbetlerine hiç girmeden normal hayatımıza devam ettik, transfer günü ben çağırdım kayınvalidemi kötü oldukça ben aradım ihtiyacım var diye, bu konu o kadar hassas bi konu ki tamamen sizin yönlendirmelerinizle hareket ederler, maddi boyutta desteğe gelirsek ikimizin aileside ellerinden geldiğince destek oldu ama olmasalardıda bişey demezdim takmazdım da

Simdi onceliginizi iyi belirleyin. Siz cocuk sahibi mi olmak istiyorsunuz yoksa para vermedi bahanesiyle kaynananizla iletisimi kesmek mi? Birincisinin derdindeyseniz ve ihtiyaciniz varsa durust bicimde acin kaynananiza destegine ihtiyacim var diyin. Illa maddi olmasina gerek yok, manevi destege ihtiyacim var da diyebilirsiniz. Bazi insanlar istenmeden yardim etmez zira olumsuzluk yasamistir baskasinin isine karismak istemiyordur vs. Maddi sikintiniz varsa da acikca soyleyin isteyenin bir yuzu vermeyenin kendi derdi. He vermek etmek sormak zorunda degil ama siz de buna icerleyemezsiniz. Bilmiyorsunuz neden diye hic sormadan yargilamissiniz. Evet ben de evladima dunyalari sererim o sormadan ama sormadan karismamak da anormal degil. Ayrica kadinin kendi acisi kendi derdi var. Belki kendi gelecegini dusunuyor onda da hakli neticede.

Tüp bebek için aslında yapılacak çok bir şey yok aslında. Yumurta toplanması ve transfer. İki işlem var. Gerisi günlük iğneler. İşten çıkmasanız da olmaz mıydı? Eşinizin durumu için nasıl tedavi yapılıyor bilmiyorum. Ama o devam ediyor işine. Siz ayrılmışsınız. Sizin tercihiniz tabi ki belki de bu süreçte iş güç düşünmek istemediniz bilemeyiz. Ama tüp bebek tedavisi o kadar her gün hastanelerde geçen bir süreç değil.

Ha benle mi mücadele ettiniz şimdi de son cümlenizle?
Çevreniz toksikmiş napalım.
Ama ben sizin aman boşverin tüp bebek fiyatından haberi var mı size yazan insanların derken-ki aşağı yukarı haberim var çevremde de var- çocuğun başka masraflarından da haberimiz var demek istemiştim.
Ama siz önce aa çocuk yaptığınız için pişman mısınız demeye getirdiniz.
Şimdi de başka şeye getiriyorsunuz.
Öyle konuyu uzatıyorsunuz başka yerlere.
Hem konu sahibine yazarken başkalarına laf atıyorsunuz sonra başka şeyler anlatıyorsunuz.
Kırılgansınız sanırım ama böyle olmaz yani.
Seninle ne mücadele edeceğim… sadece empati yoksunu olduğunuzu fark ettim farkında olun istedim. Gerçek hayatta sizinle muhattap olmak zorunda kalan insanları en azından farkında olmadan incitmeyin. Hoş insanlar sizinle iletişimini minimum seviyede tutuyordur.😂😂 çocuk hasreti ile gelen arkadaşınıza kendi çocuğunuzun masraflarını anlatıyorsanız çok üzücü.. empati kocaman bir SIFIR

Herkese merhaba. Size bişey danışmak ve dertleşmek istedim.. Biz eşimden dolayı tüp bebekle çocuk sahibi olacağımızı öğrendik. Ve tüp bebek denemelerine başladık ilk tüp bebek olmadı. Tabi bu süreçte eşimde bende özel de çalışanlar olduğumuz için ben işten çıkmak zorunda kaldım çünkü zırt pırt tüp bebek muayenesine izin alamayacağım bi sektörde çalışıyorum. Tek maaşa düştük. Bu arada benim ailem sıkıştığınızda söylemeniz yeterli dedi her defasında. Eşimin babasını kaybettik annesi de sağolsun bi kere bile tüp bebeği n’aptınız nasıl gidiyor diye sormadı bırakın maddi anlamda destek olmayı…Kvdem varlıklı birisi ama şöyle tarlaları arsaları falan var ancak onları satarsa eline para geçip bize destek olabilir diyim. Yani maddi anlamda teklif etmemesini de geçtim nasıl gidiyor nasılsınız diye bile sormuyor. Çok ilginç geliyor bana. Düşünüyorum oğlumda bi problem olsaydı elimden geleni yapmaya çalışırdım. Ve benim açıkçası onun evine bile gidesim gelmiyor muhabbet etmek aramak içimden gelmiyor. Eşime bunları söyleyince annem napsın gibi şeyler söylüyor. En azından maddi değil ama manevi destek olabile diyorum bende… Belki bu kadar soğumazdım ondan. Haaa bi de bizim çocuğumuz olmadığını bildiği halde her gittiğimizde akrabalarının yeni doğan bebeğinden konu açıp dede demiş falan onları bize anlatıyor. Yarama tuz basar gibi
Ailenize neden söylediniz onu anlamadım..
Benim kızım da tüp bebek. 9 yaşına geldi, kimse bilmez hala. Ne gerek var?
Normal sevişerek yapsaydınız "işte beyim üstteydi, şöyle seviştik yaptık çocuğu" diye anlatacak mıydınız? Hayır tabi ki. Bunu niye anlatıyorsunuz bütün ailelere?

Ya bırak çocuğu olmayan birini anlamlarını bekleme. Ne yaparsa yapsınlar sanki parayı bana versin cebime atayım dedim oğluna versin al oğlum yorulma tedavini ol desin yada onu da mı yapmıyo yapmak zorunda değil oğlum kızım iyi misin desin. Onu da mı demiyor başkalarının çocuğunu anlatıp yarama tuz basmasın ben dinlemek istemiyorum
Çok haklısınız. Çok üzüldüm bu yorumunuzu okuyunca, çok güzel açıklamışsınız. Ben bu tür konulara olumsuz yorum yapanların aile bağlarının olmadığını düşünüyorum. Ekran ötesinde kim ne yaşıyor bilemiyoruz. Hesap kapatmışsınız ama okuyorsanız Allah yardımcınız olsun ve hiçkimseye muhtaçlığı yaşatmasın

Seninle ne mücadele edeceğim… sadece empati yoksunu olduğunuzu fark ettim farkında olun istedim. Gerçek hayatta sizinle muhattap olmak zorunda kalan insanları en azından farkında olmadan incitmeyin. Hoş insanlar sizinle iletişimini minimum seviyede tutuyordur.😂😂 çocuk hasreti ile gelen arkadaşınıza kendi çocuğunuzun masraflarını anlatıyorsanız çok üzücü.. empati kocaman bir SIFIR
Sağ olun ya bir konudan hemen nasıl çıkarım yaptınız bravo size.
Tekrar tekrar anlatmayım şimdi neden öyle dediğimi en iyisi “muhatap” olmayalım yoksa uzayacak.

Tüp bebek için aslında yapılacak çok bir şey yok aslında. Yumurta toplanması ve transfer. İki işlem var. Gerisi günlük iğneler. İşten çıkmasanız da olmaz mıydı? Eşinizin durumu için nasıl tedavi yapılıyor bilmiyorum. Ama o devam ediyor işine. Siz ayrılmışsınız. Sizin tercihiniz tabi ki belki de bu süreçte iş güç düşünmek istemediniz bilemeyiz. Ama tüp bebek tedavisi o kadar her gün hastanelerde geçen bir süreç değil.
Folikul takip surecinde bazi doktorlar iki uc gunde bir cagirirken bazisi birbhafta bekleyip sonra iki gune bir cagiriyor. Kastettigi sanirim bu. Bazi merkezler tam saatinde alirken bazisinda baskalarinin toplama islemi vs. Sebebiyle iki uc saat bekliyorsunuz. Tabi bence bu surec istisnai bir surec. Isverenle konusulup belki bir orta yol bulunabilirdi. Ornegin yillik izin alinabilirdi gibi gibi. Bazi isverenler cok kati oluyor bu durumda pespese iki uc gunde bir izin alinamayabilir o durumda tercihini ayrilmaktan yana kullanmis.

Çocuk yapmaya gücü olmayan yani köşede biraz parası olmayan kişiler çocuk yapmasın diyenlerdenim. O çocuk güzel beslenemeyecekse ihtiyaçları karşılanamıycaksa doğmamalı, anne babaya maddi yük olmayacaksa doğmalı. Böyle şeyler nezaketen kimseye sorulmaz, siz anlatırsanız insanlar da dinleyip yardımcı olmayı teklif ederdi belki. Ben ailemin bana çocuk olayını sormasını para da teklif etmesini istemem çünkü derdim varsa kendim gider konuşurum yardım da isterim.

Tabi ki dediğim gibi satmak zorunda değil ben onu kenarda parası yok yani çıkarıp veremez anlamında belirttim şunu da ekliyim geleceğini güvence altına alacağından fazlası var bunu kendi söylüyor. Oğlunun şuan ihtiyacı var sormaması teklif dahi etmemesi benim düşünce yapıma ters herkes farklı
Eşiniz tek çocuk mu acaba

Sanki ölümcül hastalığınız var da tedavinize destek olmamis gibi anlatıyorsunuz. Cocuk sahibi olmak size cok hayati gelebilir, ama sizin cocuk sahibi olmaniz kimsenin cidden umrunda degil. Ayrica esinizden dolayi cocuk sahibi olamiyorsunuz diye size defolu mal satmislar gibi ailesinin mahcup olmasini, ayibini örtmeye çalışmasını beklemeniz de cok igrenc gercekten. Paraniz varsa tup bebek yaparsiniz, yoksa yapmazsiniz.

Böyle düşünen insanlar olabilir karşınızda, manevi destek beklemek manasız olur.
Bu platform da toplumun bir yansıması nihayetinde.

Bende tüp bebek deniyorum. İnan kim yardım etmiş kim etmemiş umurumda bile değil. Mesela bana sormalarını istemiyorum sordukları zaman daha çok moralim bozuluyor. Eğer yardım istiyorsanız sizin değil eşinizin gidip annesine söylemesi lazım. Ayrıca tüp bebek zamanı stres önerilmiyor. Boşverin bunları hayatın tadını çıkarın çocuk olsun veya olmasın hayat kısa ne geçmişe ne geleceğe şimdiye odaklanın mutlu olun :)

Eş ailesi hep böyle değil mi zaten ? Benim kv hanimda böyle. Doğum yaptım kp hastalığını bahane etti gelmedi . Hastalığı da elden ayaktan düşmüş değil, kızları da vardı yanında . Kanser hastası annem gelmisti . Sezeryanlı halimle 1 gün yatmadım . Telefonda ayyy ben gelebilsem hiç ayağa kaldırmadım diye ağlamıyordu😅
Gel zaman git zaman ev aldık herkesten sonra aradı . Taşındık yardıma ihtiyacınız var mı diye sormadı . 10 gün sonra gelecekti halbuki istese erken gelebilirdi
Hee ama bu kadına sorsan o dünyanın en iyi kv . Her şeye yardım edermiş falan filan . Bu hareketleri beni de çok soğuttu kendinden ama ne yapalım kocanın hatrina idare ediyoruz işte . Bence sende kocanı çok darlama. Adam ne yapsın? Benim annemde öyle işte bosver filan demez annesine laf ettirmez . Üzerine sizin aranıza soğukluk girer . Eğer sana kötülük yapmıyorsa başka şeylere hiç takılma

Son düzenleme:
Benim bir tabidigimun tup bebek masrafini tamamen kp karsiladi, kv de gitti surecte bir elini sicak sucan soguk suya sokturmadi.

Bence boyle zamanlar herkesin asil yuzunu gosterdigi zamanlar. Herkes de aman evladim, aman suyum buyum seviyorum, ben arkanizdayim. Ama arkanda oldugunu gisterecegin zamanlar vardir. O zaman gostermiyorsan masken dusmustur artik.

Valla hakli haksiz olma durumu degil bu, tamam kimse kimseye yardim yapmak zorunda degil boyle bir konuda. Ama konu sahibi olsam ben de gonul koyardim.

Back
X