Ya bırak çocuğu olmayan birini anlamlarını bekleme. Ne yaparsa yapsınlar sanki parayı bana versin cebime atayım dedim oğluna versin al oğlum yorulma tedavini ol desin yada onu da mı yapmıyo yapmak zorunda değil oğlum kızım iyi misin desin. Onu da mı demiyor başkalarının çocuğunu anlatıp yarama tuz basmasın ben dinlemek istemiyorum
Tüp bebek maddi ve manevi çok çok yıpratıcı bir süreç teyzemden biliyorum.
2 defa denedikten sonra maddi manevî olarak tükenme noktasına gelip 3. İçin kenara çekilip para biriktirdiler beli doğrultalim battik bittik dediler.
Ama bu süreçte erkek ve kadın tarafı aileden destek beklemedi siz de beklemedgnzi söylüyorsunuz ama durumu var niye etmiyor yardım alan var mı diye soruyorsunuz onu anlayamadim.
Çünkü evli çiftler özelikle karıştırmak istemiyor diye biliyorum başkalarına sorma hakkı doğduğu için
Bizde böyle oldu açıkçası bu onların kararı ve yoluydu , kimde problem olduğu önemli değildi kimsenin söz söyleme hakkı yoktu olamazdı.
Çocuk gibi kritik konuda sizin ve eşinizin.ailesinin.yapacagi maddi yardım sonrası yüzünüze vurma ihtimali de.dogurur.
Manevi olarakta sorulsa ayıptır aslında bunlar karı kocanın özeli belki sizin onun annesi için düşündüğünüzu eşiniz düşünüyordur .
niye onlar biliyor sanki biz bitik durumdayz bize para veriyorlar diye belki bu onu strese sokuyordur.
Benim bu durumum olsa ailem para verse benim tanıdığım eşim yapacağı varsa yapmaz bunu geri ver hayırdır der. Bilemiyorum hassas konu. Para almak herkes için kolay iş değildir hele de birşey sattıp alma fikri beklenmesi çok abes.
Çok üzülmemeye ,kendinizi tamamen tedavilerinize odaklayin onun sizin aileleri boşverin.
İnsanlara niye bebeğin yok denmez niye var da denmez. Bence evli çifte para verelim teklifi de çok hoş değil bizde hoş karşılanmaz yani
KV manevi anlamda.kizim.yanindayim desede 3-5 sorma sonrası rahatsız eder çok içinize girmiş olur ve ne olursa olsun rahatsız olursunuz ay manevi olarak.yanimda.diye mutlu olmazsnz.
Biriyle konusasiniz manevi destek goresinz varsa bunu dost eş veya en yakın aile üyesinden bekleyin sadece. KV doğru beklenti değil.