Genelde aileler bu çocuk tedavilerinde kayıtsız oluyor hele de mesafeli bir ilişki varsa asla el atmazlar , kimseye neden yardımcı olmuyorsun da diyemeyiz, benim de çocuğum olmuyordu hoş benim tüp bebek bile olmaz demişlerdi, eş ailesi ne o süreçte ne de hamile kaldıktan sonra bu bebek konusu ile ilgili bize destek olmadılar eşim de ben de hiç yardım istemedik zaten , şunu unutmayın kimse kimseye bedavaya ne para verir ne de destek olur eğer arada gönül bağı yoksa , ben bu konuda kimseyi suçlamadım çünkü sınırlarımı koruduğum için kimseden yardım istemedim, bizim toplumda birisi sana bir konuda yardım ediyorsa mutlaka senden de bazı tavizler vermeni, karşılık vermeni bekler ve ben kimseye borçlu tabiri caizse gebe kalmayı sevmem , eş ailesi hem bize çılgınlar gibi para harcayıp yardım etsin hem de sınırlarımıza saygı duysunlar diyemeyiz, her durumun kendi içinde bir bedeli vardır, yaşadığınız şeyi o kadar iyi anlıyorum ki konu sadece para bile değil buna eminim , insan bu süreçte manevi bir destek arıyor en basiti kızım üzülme demeleri ve yahut hastahane süreçlerinde elini tutmaları bunlar paha biçilmez fakat ben bu süreçlerde ne kendi ailemden ne de eş ailesinden zerre destek görmemiş birisi olarak size diyorum ki beklentiyi bırakın yoksa çok üzülürsünüz, hastahanede bir türlü geçmek bilmeyen her ay tekrarlayan kistim yenilendiğinde moralim çok kötü bur şekilde aradığım teyzem bile aman boşver tarzı yorumlar yapınca anladım bunu , herkesin acısı sadece kendisine büyük...