- 8 Eylül 2008
- 6.155
- 428
- 363
selam hosgeldin canim tup bebek cesitleri cok mesala seninkisi nasil bir tedavi olucak bu bunye ile ve kac kez yaptiracana bagli galiba mesala benimki donduruldu arastirildi sonra transfer oldu, yumurtalar toplanana kadar bana gore tabiki zor donem oluyor transfer valan cok kolay birsey hissetmiyorsun cok igne ve ilac kullaniyorsun bunu bilmeni isterim benim suan kullandigim ilaclari yani dusunmek istemiyorum cok, tabi birde bu doktordan doktora da fark ediyor insallah hersey kolay gecer canim
Bildiğim ve yaşadığım kadar anlatayım...
İlk tedaviye başlamadan önce bazı kan tahliller isteniyor hormonlar,kan pıhtılaşması ve rahim filmi bunlar varsa daha önceden yapılmış gerek kalmıyor tekrarına (ama doktora bağlı istemesi)
İlaç tedavisi uzun protokol ile başlanıyor,genelde doğum kontrol hapı ile başlanıyor daha sonra lucrin iğnesi bu yumurtanı baskılıyor,daha sonra ganol-f buda yumurtanın çoğalmasını sağlıyor fölüküller oluşuyor bir sürü yumurtanın etrafında...
Ben ganol-f kullanırken (bazen iki ilaçta kullanabiliyorsun ben menopur diye bir ilaç daha kullanmıştım 2. tüp bebekte) kanda E2 ve usg bakılıyor yumurtanın gelişimine eğer istenilen seviyeye ve olgunluğa geldiğinde folüküller (yumurta) çatlama iğnesi vurunuyorsun en son ve 36 saat sonra genel anestezi ile toplanıyor yumurtaların,sağlık ve iyi olan yumurtalar daha sonra spermle döllenme aşaması var burası senin yumurtanın sağlıklı bölünmesine bakılıyor.Sonrada transfer oluyorsun idrara sışık oluyorsun rahmin daha iyi görülmesi için...
1.gün ilk bölünme
2. gün 4 hücreli aşama
3. gün 8 hücreli aşama
5. gün "blastokist" formasyonu
Eki Görüntüle 343199
arkadaslar kotu haberim var hamile degilmissim tutmamis... zamani degilmis napalim
arkadaslar kotu haberim var hamile degilmissim tutmamis... zamani degilmis napalim
cevapladığınız için teşekkürler...
Bizim durumumuz şu, erkek+kadın faktörü sözkonusu...
Sperm sayısı azlığı, bozuk morfoloji,hareketsiz sperm.
Polikistik over,aşırı kilo sözkounu bende de...
Adetlerim düzenli son 5 aydır kilo da veriyorum yavaş yavaş olmakla birlikte...
Ancak tedavi başlayınca (hangi yöntem olur bilemem) kilo alır mıyım daha fazla diye korkuyorum...
şuanda doktorun dediği kiloya göre 22 kilo fazlam var ve tedavilere başlayınca kilom azalmak yerine daha da artarsa bebek sahibi olmaya çalışırken büsbütün sağlığımdan olup tüm elimdeki ihtimalleri de tüketirsem diye korkuyorum...
bu yönlerden bakınca tavsiyeniz ne olur acaba?
sagolun arkadaslar.. kizlar haplari birakmami istediler bugun 13 cu gun transferin ya kanda cikmadi diyelim cikma ihtimali valan yok degilmi bundan sonra emin olup birakmak istiyorum
Kan değerin ne ki sıfır mı çıkmış.
evet 1 bile degilmis
evet 1 bile degilmis
canım geçmiş olsun alah şifa versin....nasılsınız kızlarrrrrr ben hala hastayım başım çok ağrıyor
evet 1 bile degilmis
tşk ederimm sana ... haklısın riske etmemek en iyisi... öksürüğüm arttı doktora söyledim..öksürmek ii değil dedi..bi öksürük şurubu bir tane bulantı hapı bir tane mineral ve vitamin bir tane de miğde şurubu yazdı...bunlar evde mutlaka bulunsun dedi.. ağrı kesici olarak sadece parol ve minoset al o da çok gerekirse dedi.. transfer sonra sı kullandığım estrofem tablet, crinino jel, aspirin ve folik asite devam ediyorum...bunları 17 şubata kadar da kullanacakmışım...daha önce de dediğim gibi doktoruma güvenmek zorundayım...güveniyorumda ...saolsun ne dediyse günü gününe fiyatı fiyatına çıktı....
hayırlısı arkadaşım üzülme biliyorumki üzülmemek elde deyil çok geçtim o yolardan ama elden gelen birşey yok allahım dilemese olmuyor işte bizimde hakımıza böyle hayırlıymış mevlam neylerse güzel eyler ilk denemenmi bu bakarsın teavi sonrası hamilede kalabilirsin çok öyle arkadş bakalım bizikide ayın 13 bli olcak
canım geçmiş olsun alah şifa versin....
allah dayanma gücü versin çok zor bi durum bende 6 ay önce negatifi gördüm allahın bir bildiği vardır demekten başka teselli olmuyor.....
sağol canım allah razı olsunnn
birde tup bebegi nerde yaptirdiniz arkadaslar ben ankarada yaptirdim dr osman beyde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?