Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

sağol arkadaşım elimden geldiğince iyi olmaya çalışıyorumm ama kendimi nasıl hisetiğimi sorasan aynende DAVALI BEN DAVCI BEN gibiyim karma krışığım ben anne olurmuyum olmazmıyım bilmiyorum umdum kalmadı beni yüreklendiren dostlarım var son bi kez daha denersin diye ama artık yaşayacakalrımdan korkuyorum rabbim büyük

canım benim çok üzüldüm Rabbim yar ve yardımcın olsun...en kısa zamanda kendini toparlamanı diliyorum

sağol canımmm inş geçecek atlatacağım

KIZLAR MERHABA,GEÇMİŞLERİ OKUYAMADIM AMA İNŞ.HERKES İYİDİR yetercim nasılsın inş. iyisindir.rabbim yar ve yardımcın olsun canım benim hamileliğimde ve doğurdukdan sonra hiç yazamasamda hep aklımda ve duarımdaydınız.inş.sizde anne olucaksınız ben buna inanıyorum.bende çok zor zamanlar geçirdim ve sonunda anne oldum rabbim isteyen herkese nasip etsin.yasmin de inş.iyidir.sizler benim için çok özelsiniz.

canım sağolll iyiyim geçti artıkkk rabbime çok şükürrr

arkadaşlar hepinize merhaba öncelikle olumsuz sonuç alan arkadaşlar inanın kendim için ne kadar üzülürsem sizler içinde aynı duyguları hissediyorum allahım hepinize yardımcı olsun size hikayemi anlatmak istiyorum en azından bir umut bir destek olsun sizlerle aynı günleri yaşadığım zamanlarda bende buralarda çok sorularıma cevaplar bulmuş kendimi küçücük şeylerle mutlu etmenin yollarını aramıştım biz evliliğimizin ilk 1,5 yılında bebek düşünmedik yani korunduk :) tabiki sadece kendimize iş edinmişiz aslında hiç bir anlamı yokmuş sonra bir 6 ay kadar korunmayı bıraktıktan sonra ben doktora gittim çünkü adet düzensizliğim vardı ilk gittiğim doktor hiç bişeyim olmadığını söyledi bir iki ay kadar ilaçlarla adetlerimin düzene gireceğini anlattı tabi bu bir iki ay boşa gitti böbreklerimde bir rahatsızlık vardı ağrı olduğu için üroloji doktoruna gittim ulturosana girdim ve o doktor bana sizin polikistik overınız var haberdarmısınız dedi hayır dedim ve o anda adının ne olduğunu bilmediğim bu şey yüzünden kadın doğum doktoruna düşman oldum çünkü kendisi beni üç ay boyunca ulturasona alıp alıp hiçbirşeyin yok ooo mükemmel herşey derken üroloji doktorunun bana söylediği şey kadın doğumla alakalı bir konuydu sonuçları onada gösterirsiniz demişti ve ben sinirimden yan odada bulunan doktora göstermedim bile o hastaneden çıktım ve birdaha da gitmedim bu arada internetten pco nedir ne değildir bunları öğrenip kendime bu konuda bir doktor arayışına girdim klasik hamilelik takip eden doktorlardan olmasın diye bir süre araştırıp soruşturalım dedim ve annemin üst katında oturan komşunun gittiği bir doktor olduğunu bu komşu bayanın da hamile kalamadığını adetlerinin düzensizliğinden kaynaklandığını öğrenince o doktora gitmeye karar verdim doktor beni daha ilk muayene edişinde pco olduğumu söyledi ve korkmamam gerektiğini ve inşallah 6-7 ay içinde bunu hallederiz ilaçlarla deyip tüm tahlillerimi yaptı hormanal olarak anormal bir durum yoktu ve bu işlerde %50 dir dedi birde eşine tahlil yapalım onun iyi olduğundan emin olalım sonra senin tedavine başlarız dedi bu arada tarih 2010 mart ilk muayeneye gidişim hiç unutmam çünkü daha ilk ayda eşimede yapılan tahlilde eşiminde sperm sayısının 8 milyon olduğunu öğrendik ve bu sayının 5 milyon ve altının olması durumunda direk tüp bebek önerdiklerini ve bizim içinde durumun çok parlak olmadığın öğrenmiş olduk ve doktor isterseniz yani maddi olarak hazırsanız tüp bebek yapabiliriz yada tüm tedavi aşamalarını baştan başlayıp ilerleyebiliriz dedi tabi ben bu süreçte sürekli internetten araştırıyorum okuyorum ve bir karar vermeye çalışıyorum bir sürü ilaç aşılama ve onca emek ne yapsak derken ben o dönemde çalışıyordum araba almak için biraz para biriktirmiştik ve eşimle bir karar verdik tüp bebek yaptıracaktık belki yanlıştı diğer yöntemleri denemeden en son aşamaya geçmek çok akıllıca değildi ama o günün şartlarında buna karar verdik araba için biriktirdiğimiz parayla tüp bebek denemeye karar verdik 5-6 bin lira tutacağını öğrendik ve hemen nisan ayındaki adetimden sonra ilaçları kullanmaya başladım iğneleri vuruldum gün be gün pco olduğum için 29 tane yumurtam olmuştu bir yandan iyiydi ama bir yandanda tehlikeliydi bir çoğunuzun bildiği gibi ve çok şükür sorunsuzca yumurta toplama işlemi oldu ve bekledik 3 mayısta transfer yapıldı kimileri sürekli yat dedi kimiliri hiç alakası yok 1 saat yatsan yeter dedi ve ben 1 saat sonra tuvalete kalktım biraz daha dinlenip hastaneden çıktık evde yalnız kaldım ufak ufak yemeklerimi falan yaptım ağır iş yapmadım ama hep ayaktaydım ve 11. gün sonuç sıfır koca bir hüsran daha yazamadığım o anki duygularımı anlatamadığımı tahmin edersiniz büyük bir hayal kırıklığından sonra dondurulmuş embiroyolarımız vardı biliyorduk yumurta sayısı fazla olduğu için dondurulma imkanı olmuştu ve ben hemen yapılmasını istedim herkes eşim annem çok acele ettiğimi biraz dinlenmemi söylediler hayır dedim maddi olarakda bizi çok zorlamayacaktı 1500 tlye dondurulmuş embiroyoyu transfer edeceklerdi adetim biter bitmez ilaçları kullandım ve yine 1 haziran 2010 ikinci transfer yapıldı bu kez hiç kalkmıyacağım dedim biliyorsunuz çok sıkışık olarak giriyorsunuz transfere çıktım ve yatağmdan 4 saat hiç kalkmadım çok tuvaletim geldi yatakta hallettik sonra bu kez kendi evime gelmedim annemin evine gittim oda sağolsun 11 gün boyunca bana ve eşime baktı tuvalet dışında hiç kalkmadım diyebilirim 3-5 dakikalık kısa ev içi gezintileri yaptım sadece oda 5 gün sonra falan ve büyük gün geldi tahlil yaptırmaya gittik sonuç 295 ti inanamadık çok mutluydum hamileydim 2 gün sonra 2günn sonra şeklinde değerlerin düzgün bir şekilde yükselişini takip ettikten sonra artık diğer şeyler başladı ulturason kalp atışları düşük tehlikesi derken 9 aylık hamileliğimi tamamladım ve allah bizlere dünyalar tatlısı bir erkek verdi rabbim ona uzun uzun sağlıklı ömürler versin şuanda 2 yaşında o günlerde bende buralarda sizin gibi sorularımı sıkıntılarımı paylaşırken eğer güzel sonuçlar alırsam mutlaka anlatıcam demiştim dondurulmuş embiroyo transferini isterken bana acele ediyorsun diyen eşim ve annem şimdi iyikide öyle yapmışsın güzel oğlumuzu aldın geldin oradan derler hep çok uzun anlattım farkındayım ama bir kişi bile içinden kendinden birşeyler bulup ona bir umut olursa çok mutlu olurum allahım hepinizin yardımcısı olsun dualarım siz ve sizin gibi bu yolda maddi manevi uğraşanlara kalbim sizlerle ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...

Canım hiiiç sıkılmadan bu kocaman yazını okudum :)) Rabbim evladını sana bağışlasın inşallah.. Peki hangi merkezde tedavi gördün canım nerede yaşıyorsun? Bende 10 yıllık evliyim ve 3 defa tüp bebek denedik ama sonuçlar negatif ( şimdi maddi manevi yeniden toparlandık ve bi kez daha denicez. Bu da olmazsa bi daha denemeyi düşünmüyorum bile çünkü sende tahmin edersin psikolojik olarak bittik, tükendik hem ben hem eşim (

rabbim evladına uzun ömürler versin bizlerede yaşatsın inş

Rabbim evladınızı size,sizide evladınıza bağışlasın...Ne güzel ki 2. denemede evladını almışsın

canım nerelerdesinnn neler yapıyorsunnn

İyiyim ablam

start verdik tüp bebeğe inşallah hayırlısı olur benim için...Bu ay histeroskopi yapılacak doktorumun dediğine göre yeni bir araştırmaya göre histeroskopi rahimdeki hücreleri hareketlendiriyormuş adet bittikten sonra 3-4 gün sonra yapılıyormuş şunda adetliyim bakalım 4. gün arıcam gününü yerini söyleyecek...

Tüp bebeği de temmuz gibi düşünüyorum eğer doktor haziran demezse tabi...

Sen ne yaptın nasılsın

canım iyiym sağol ya çok sevindimm yeniden başalayacak olmana

ben de temmuzda düşünüyorum hayırlısı bakalım..

Yaş ilerlemeden biraz daha deneyelim dedik bir tane yumurta olunca korkuyorum :18::18:

18 gün sonra 30 olucam

Rabbim bu yolda kolaylık versin inşallah hayırlısı olur senin için.

aman bebem çıtırsın daha bak ablan 36 yı bitirmek üzre inşşşşş bu sefer meleğin gelir konar göbüşüne allah verecek olduktan sonra 1 yumoş 1 seperm değilidir zaten yeterki RABBİM OL desin yeterki VAKTİ gelsinn yeterki RABBİM YOLARINIZI KESİŞTİRSİN CANIMMM dualrımdasın

Sağol ablam Allah razı olsun
Âmin inşallah Rabbim aratmaz bu son deneme olur bir dahakine kardeş için olur inşallah...

sağol ablam allah razı olsun
âmin inşallah rabbim aratmaz bu son deneme olur bir dahakine kardeş için olur inşallah...

canım inş rabbim kimseleri bu kadar bekletmesin neredeyse ben evleneli 9 yıl oluyor şöyle bir bakıyorum da neler yaşadım neleri geride bıraktımm allah büyük ama evlendiğimde bunalrı yaşayacağım aklımın ucundan bile geçmezdi kız kardeşim benden 4 yıl sonra evlendi bu yıl oğlu okula başlayacak benimde çocuklarım olsaydı kocaman olacaktı ama olmadı rabbimden gelen için rabbime sığınıyorum daha zorlarıyla sınamasın beni yorgunum bıkınım kırgınım

Âmin.......

Ah ablam ah ben biliyordum böyle olacağını ama bu kadar zor olacağını bilmiyordum.Tek yumurtam gidince dedim ya çocuğum olmazsa diye,nasip ne yapalım bu bizim çilemiz dediğin gibi Rabbim dermansız dert vermesin bunada şükür...Benimde teyzemin yok 12 sene oldu evleneli eşinde problem öyle gamsız ki ne yapayım diyor olmazsa olmasın olanlarıda görüyoruz diyor,işte o öyle deyince kızıyorum kendime ben neden diyemiyorum diye.

merhaba canım kusura bakma çok sık takip edemiyorum forumu ancak okudum çok teşekkür ederim iyi dilekleri olan arkadaşlarada sanada allahım hepinize nasip etsin inşallah ben manisada yaşıyorum tüp bebek tedavimi burada cbü hastanesinde tayfun özçakır doktorumdu onunla yaptık ancak cbüde tüp bebek bölümü olmadığı için irenbede yani izmirde yaptık tahlillerim muayenelerim hep cbüde olmuştu doktorum irenbeyle anlaşmalıydı orada yumurta toplama ve transfer işlemleri yapıldı ancak doktorum yani tayfun özçakır cbüden ayrılmış şuanda manisadaki grandmedical hastahanesinde tüp bebek bölümü var orada çalışıyor kendisi çok iyi bir doktor ben çok çok memnun kaldım sizler hangi şehirlerdesiniz bilmem ama eğer yakınsanız en azından bir muayeneye gelip tanışmanızı tavsiye ederim dediğim gibi ben çok memnun kaldım allah razı olsun rabbimin izni doktorumun yardımlarıyla kavuştum minik oğluşuma psikolojinizide çok çok iyi anlıyabiliyorum benim çok kısa bir süreç olmasına rağmen biz bile çok zor günler geçirdik başka sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım görüşmek üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…