Âmin.......
Ah ablam ah ben biliyordum böyle olacağını ama bu kadar zor olacağını bilmiyordum.Tek yumurtam gidince dedim ya çocuğum olmazsa diye,nasip ne yapalım bu bizim çilemiz dediğin gibi Rabbim dermansız dert vermesin bunada şükür...Benimde teyzemin yok 12 sene oldu evleneli eşinde problem öyle gamsız ki ne yapayım diyor olmazsa olmasın olanlarıda görüyoruz diyor,işte o öyle deyince kızıyorum kendime ben neden diyemiyorum diye.
canım ne diyelim ben hep derim ya (yazarım)SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZDİYE DÜŞÜN SENE 6 DEFA TÜP BEBEK YAPTIRMIŞIM 9 YILIK EVLİYİM BİR ÇOK YÖNTEM DENEMİŞ (kürler alternatif tıp vs)BİR KEZ BİLE GEBELİK OLMADI NE OLACAK BEN BİR KEZ DAHA DENERİM BELKİ :26::26::26:AMA ARTIK UMUDUM YOK ÇAREM YOK İMKANIM YOK HAYATIMDAKİ HER ŞEYİ ERTELEDİM HER ŞEYİ 2. PLANA ATTIM AMA NE BEBEK SAHİBİ OLABİLDİM NE DE ERTELEDİKLERİMİ YAŞAYABİLDİM YAŞIM 36 OLDU BU SAATTETN SONRA NE OLUR:26::26::26: NE YAŞANIR :26::26::26:NE KADAR YAŞANIR BİLMİYORUM Kİ:26::26::26::26: ALLAH BÜYÜK ONDAN GELEN İÇİN ONA SIĞINMAKTAN BAŞKA ELİMDEN HİÇ BİR ŞEY GELMİYOR
seni çok iyi anılmıyorum inan ben senin gibi önce bebek olsun sonra alırız sonra yaparız diyorum eşimde bana ayak uydurdurdu.
Ama artık ertelemiyorum pazartesi gittim histeroskopi oldum hiç bir şey çıkmadı sadece polip varmış bit tane birde bazı yerlere kesikler atmış rahim kendini yenilesin diye haziran'da tekrar gidicem kontrole ondan sonra tatile gitmeyi düşünüyorum allah nasip ederse eğer temmuz da başlıcam tüp bebeğe.....benimde ilk denemede kimyasal gebelik oluştu bir daha tık yok nasipten ötesi yok ablam allah bizlere eşlermize sağlık versin evimizdeki huzuru eksik etmesin evladımız olmsada şükür bu günümüze...
sağlık en önemlisi canım birde huzur biliyorsun sağlık konusunda ben çok ciddi şeyler yaşadımm allah kısmet ederse eylül ayında bir denemede ben yapacağım sonrada bırakacağımm kader diyeceğim
Biliyorum ablam inşallah bu son denemen olur bebeğini önce göbeğinde sonrada kucağına alırsın bebek denildimi hep aklımdasın Rabbim bizim gibi olanlara sabır versin yavrularına kavuştursun inşallah.
arkadaşlar hepinize merhaba öncelikle olumsuz sonuç alan arkadaşlar inanın kendim için ne kadar üzülürsem sizler içinde aynı duyguları hissediyorum allahım hepinize yardımcı olsun size hikayemi anlatmak istiyorum en azından bir umut bir destek olsun sizlerle aynı günleri yaşadığım zamanlarda bende buralarda çok sorularıma cevaplar bulmuş kendimi küçücük şeylerle mutlu etmenin yollarını aramıştım biz evliliğimizin ilk 1,5 yılında bebek düşünmedik yani korunduk :) tabiki sadece kendimize iş edinmişiz aslında hiç bir anlamı yokmuş sonra bir 6 ay kadar korunmayı bıraktıktan sonra ben doktora gittim çünkü adet düzensizliğim vardı ilk gittiğim doktor hiç bişeyim olmadığını söyledi bir iki ay kadar ilaçlarla adetlerimin düzene gireceğini anlattı tabi bu bir iki ay boşa gitti böbreklerimde bir rahatsızlık vardı ağrı olduğu için üroloji doktoruna gittim ulturosana girdim ve o doktor bana sizin polikistik overınız var haberdarmısınız dedi hayır dedim ve o anda adının ne olduğunu bilmediğim bu şey yüzünden kadın doğum doktoruna düşman oldum çünkü kendisi beni üç ay boyunca ulturasona alıp alıp hiçbirşeyin yok ooo mükemmel herşey derken üroloji doktorunun bana söylediği şey kadın doğumla alakalı bir konuydu sonuçları onada gösterirsiniz demişti ve ben sinirimden yan odada bulunan doktora göstermedim bile o hastaneden çıktım ve birdaha da gitmedim bu arada internetten pco nedir ne değildir bunları öğrenip kendime bu konuda bir doktor arayışına girdim klasik hamilelik takip eden doktorlardan olmasın diye bir süre araştırıp soruşturalım dedim ve annemin üst katında oturan komşunun gittiği bir doktor olduğunu bu komşu bayanın da hamile kalamadığını adetlerinin düzensizliğinden kaynaklandığını öğrenince o doktora gitmeye karar verdim doktor beni daha ilk muayene edişinde pco olduğumu söyledi ve korkmamam gerektiğini ve inşallah 6-7 ay içinde bunu hallederiz ilaçlarla deyip tüm tahlillerimi yaptı hormanal olarak anormal bir durum yoktu ve bu işlerde %50 dir dedi birde eşine tahlil yapalım onun iyi olduğundan emin olalım sonra senin tedavine başlarız dedi bu arada tarih 2010 mart ilk muayeneye gidişim hiç unutmam çünkü daha ilk ayda eşimede yapılan tahlilde eşiminde sperm sayısının 8 milyon olduğunu öğrendik ve bu sayının 5 milyon ve altının olması durumunda direk tüp bebek önerdiklerini ve bizim içinde durumun çok parlak olmadığın öğrenmiş olduk ve doktor isterseniz yani maddi olarak hazırsanız tüp bebek yapabiliriz yada tüm tedavi aşamalarını baştan başlayıp ilerleyebiliriz dedi tabi ben bu süreçte sürekli internetten araştırıyorum okuyorum ve bir karar vermeye çalışıyorum bir sürü ilaç aşılama ve onca emek ne yapsak derken ben o dönemde çalışıyordum araba almak için biraz para biriktirmiştik ve eşimle bir karar verdik tüp bebek yaptıracaktık belki yanlıştı diğer yöntemleri denemeden en son aşamaya geçmek çok akıllıca değildi ama o günün şartlarında buna karar verdik araba için biriktirdiğimiz parayla tüp bebek denemeye karar verdik 5-6 bin lira tutacağını öğrendik ve hemen nisan ayındaki adetimden sonra ilaçları kullanmaya başladım iğneleri vuruldum gün be gün pco olduğum için 29 tane yumurtam olmuştu bir yandan iyiydi ama bir yandanda tehlikeliydi bir çoğunuzun bildiği gibi ve çok şükür sorunsuzca yumurta toplama işlemi oldu ve bekledik 3 mayısta transfer yapıldı kimileri sürekli yat dedi kimiliri hiç alakası yok 1 saat yatsan yeter dedi ve ben 1 saat sonra tuvalete kalktım biraz daha dinlenip hastaneden çıktık evde yalnız kaldım ufak ufak yemeklerimi falan yaptım ağır iş yapmadım ama hep ayaktaydım ve 11. gün sonuç sıfır koca bir hüsran daha yazamadığım o anki duygularımı anlatamadığımı tahmin edersiniz büyük bir hayal kırıklığından sonra dondurulmuş embiroyolarımız vardı biliyorduk yumurta sayısı fazla olduğu için dondurulma imkanı olmuştu ve ben hemen yapılmasını istedim herkes eşim annem çok acele ettiğimi biraz dinlenmemi söylediler hayır dedim maddi olarakda bizi çok zorlamayacaktı 1500 tlye dondurulmuş embiroyoyu transfer edeceklerdi adetim biter bitmez ilaçları kullandım ve yine 1 haziran 2010 ikinci transfer yapıldı bu kez hiç kalkmıyacağım dedim biliyorsunuz çok sıkışık olarak giriyorsunuz transfere çıktım ve yatağmdan 4 saat hiç kalkmadım çok tuvaletim geldi yatakta hallettik sonra bu kez kendi evime gelmedim annemin evine gittim oda sağolsun 11 gün boyunca bana ve eşime baktı tuvalet dışında hiç kalkmadım diyebilirim 3-5 dakikalık kısa ev içi gezintileri yaptım sadece oda 5 gün sonra falan ve büyük gün geldi tahlil yaptırmaya gittik sonuç 295 ti inanamadık çok mutluydum hamileydim 2 gün sonra 2günn sonra şeklinde değerlerin düzgün bir şekilde yükselişini takip ettikten sonra artık diğer şeyler başladı ulturason kalp atışları düşük tehlikesi derken 9 aylık hamileliğimi tamamladım ve allah bizlere dünyalar tatlısı bir erkek verdi rabbim ona uzun uzun sağlıklı ömürler versin şuanda 2 yaşında o günlerde bende buralarda sizin gibi sorularımı sıkıntılarımı paylaşırken eğer güzel sonuçlar alırsam mutlaka anlatıcam demiştim dondurulmuş embiroyo transferini isterken bana acele ediyorsun diyen eşim ve annem şimdi iyikide öyle yapmışsın güzel oğlumuzu aldın geldin oradan derler hep çok uzun anlattım farkındayım ama bir kişi bile içinden kendinden birşeyler bulup ona bir umut olursa çok mutlu olurum allahım hepinizin yardımcısı olsun dualarım siz ve sizin gibi bu yolda maddi manevi uğraşanlara kalbim sizlerle ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...
canım ne diyelim ben hep derim ya (yazarım)SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZDİYE DÜŞÜN SENE 6 DEFA TÜP BEBEK YAPTIRMIŞIM 9 YILIK EVLİYİM BİR ÇOK YÖNTEM DENEMİŞ (kürler alternatif tıp vs)BİR KEZ BİLE GEBELİK OLMADI NE OLACAK BEN BİR KEZ DAHA DENERİM BELKİ :26::26::26:AMA ARTIK UMUDUM YOK ÇAREM YOK İMKANIM YOK HAYATIMDAKİ HER ŞEYİ ERTELEDİM HER ŞEYİ 2. PLANA ATTIM AMA NE BEBEK SAHİBİ OLABİLDİM NE DE ERTELEDİKLERİMİ YAŞAYABİLDİM YAŞIM 36 OLDU BU SAATTETN SONRA NE OLUR:26::26::26: NE YAŞANIR :26::26::26:NE KADAR YAŞANIR BİLMİYORUM Kİ:26::26::26::26: ALLAH BÜYÜK ONDAN GELEN İÇİN ONA SIĞINMAKTAN BAŞKA ELİMDEN HİÇ BİR ŞEY GELMİYOR
yasın daha cok genç yetercim bi kez daha dene olacak inş..diyelim ki olmadı o erteledigin her sey yapmaya başla hiçbir şey için geç değil 36 yas nedir ki ya duyan da 70 e geldin sanıcak ye iç gez toz eğlen çocugu olan da ölecek olmayan da
bu dünya ne ki zaten..belki bırakınca olacak kovalayaınca olmuyor belki eşimin arkadası 10.yılında baba oldu bir degeri 13.yıldan sonra tüp bebekle biri ama biri doğal yolla...inş son denemen olumlu olur yaapcagın yeri ve doktoru çok iyi seç..
canım inş eylül ekim gibi olacak bir deneme daha allah büyük sığındık rabbimize
inşallah bu defa Rabbim kucağına verir bebeğini....İnşallahhhh...
kusura bakma msj atamıyorum sana buradan ulaşabildim özür dilerim ben şubat ayında ameliyat oldum ali hocaya çok mükkemmel bir dr ameliyattımda çok güzel geçti tümörde temiz çıktı yumurtalığımıda korudu dr umarım tekrar çıkmaz bakalım üstünüde bir tüp bebek denedim 2 hafta önce sonuç negatifönüme bakacağım artık bakalım ne olacak peki sen denedinmi tüp bebek umarım tekrar çıkmaz seninde benimde
tam bir yılın ardından ağustos ayında tekrar tedaviye başlamaya karar verdim. Kızlar nolur benim için dua edin.....Rabbim bu defa benim yüzümü de güldürsün...
tam bir yılın ardından ağustos ayında tekrar tedaviye başlamaya karar verdim. Kızlar nolur benim için dua edin.....Rabbim bu defa benim yüzümü de güldürsün...
Allah yardımcın olur İnşallah Rabbim yüzünüzü güldürür..
CANIM SENDEN NE HABER ARADA GEL YA ÖZLÜYORUM SENİ(hepiniz özlüyorum )
Allah yardımcın olur İnşallah Rabbim yüzünüzü güldürür..
İyidir ablam yaa evle uğraşıyorum badanaya kalktım hala toparlanamadım ,evden taşınsam bu kadar yorulmazdım...
Bu ay doktor gelin dedi inşallah bir şey çıkmaz 2 ay ilaç kullandım östrojen kullandım...
Sen ne yaptın bende özlüyorum seniama aradı girip bakınıyorum...
Bu arada hayırlı ramazanlar...
sağol kuzum iyiym kolay gelsin zordur badana boya işi inş eylülde bend ebaşlayacağım hayırlısı artık hakımızda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?