Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

canım benyapılacak her yen,likte yannızdayım
elimden geldiği kadar becere bildiğim kadar yardımcı olurum

me

bende ilk denememde bal, tarçın, çörek otu ve karanfille macun hazırlamış bol bol incir ve havuç tüketmiştim ama olmadı tedavim transver kısmında kesildi bu sefer hiç bişey yapmadım sadece strese girmiyorum sanki normal bi durummuş gibi davrandım ne çok umutlu nede umutsuz nötr doktorumda moralden başka hiçbirşeye ihtiyacımın olmadığını söylüyor :)) ben de öyle düşünüyorum iyi geleceğine inanıyorsanız herşeyi yapın :)) size iyi hissedirecek herşeyi :))

hadi bakalım her şey yolunda gitsin
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
bebiş olup annelerine sımsıkı tutunsunlar

İSTANBULLL canım hayırlı olsuuunnnİnşallahhh pozitif sonuç alırsın tabi sağlılla ve hayırlısıylaaacanım benimyaahu maşallahh canım benim 7 hücreli minnoşumus maşallahhh ya çok güsel işallahh annişini tutmuştur sıkı sıkıı:13:canım benim kaçıncı gün transferiydi?nerde yatırdın?neler yaşadın anlat bakalım:)))ben geçen ay ilk denememi yaptım 2. gün transferiydi 4 hücreli tutunamadı miniğimşimdi bu ay boş geçmeyelim diye aşılama yapıor merkezim ücretsiz olacak hediye aşılama%8 lik bi şans ama deniycez tabi beklentimis yüksek olmayacakben ümraniye erdemde denedim.bu arada hergüün bekliyorus seni glişmeleri merak ederiiissss

Nevaa canım hayırlı olsunnn:13:10 hücreli minooşumuzz maşaaaallahhh onaatutsun annişini sıkıı sıkıı:)sen nerede nasıl kaçıncı gün trasferiiiihepsini merak ederis bizz:)tabi gün gün an an gelişmelerii isteriss

baby canımcım ben ananas yedim yok badem fındık ceviz ama ben pek inanmıyorum o işe doktorumda dedi.:)))yahu iyi beslenmek tabi önemli ama şunu yedim tutunuto biras ütopik gelioama öncesi dönemden başlayarakk bol sıvı meyve sebze az kafein hiç sigara alkol bence iyi olur

kızlar ben bi de keçi boynuzu aldım ama daha başlamadm kullanmayaaeşime kür yapim dedim ama son iki gündür yatak depresyonundayım:2:aynı yerde oturuyorrum üstümde battaniye polarım kumanda internett kedim ayak ucumdaa belki sabah bi kahvaltı hazırlıom akşam yemek:dbu arada kahvaltılıkları dolaba koydum gerisi hala masadaafena yani durum hareket edemiorum nedense duş alıcam ama tuvalete gitmekten acizimimdaaaaaaaaaat:)

Nevaa canım hayırlı olsunnn:13:10 hücreli minooşumuzz maşaaaallahhh onaatutsun annişini sıkıı sıkıı:)sen nerede nasıl kaçıncı gün trasferiiiihepsini merak ederis bizz:)tabi gün gün an an gelişmelerii isteriss53:[/QUOTE]

ilk denememde kısa protokoldü ama erken çatlama oldu şimdi antagonist 5 Toplandı dördü iyiydi dondurulmuşum yok malesef bekliyoruz bakalım :)) gata da yaptırdım çöpe gitmesinle diye bende iki tane istedim ama yapmadılar aslında senin pozisyonundakilere iki tane koymamız lazım ama malesef yasalar dedi
doktoruma çok güveniyorum benim için en iyisini yapacaklarına inanıyorum en azından ticari kaygıları yok :))
başka bi yerde olmuş olsaydım ilk tedavimdede transver olurdu ve daha çok yıkılırdım inşşş bu sondur :))

bence kal bi duş al saçlarına şekil ver giyin süslen sonra muftağa geç hiç içinden gelmiyorsa ortada ne varsa bi çöp poşeti al içine doldur kaldır balkano canın istediği zaman yaparsın ama gözünden uzaklaştır kendini daha iyi hissedeceksin :)))

Vallahi keşke yapabilsem üstümde şu an öküz oturuyo kalkacağıda yokDDkardeşim geldi işten şimdi açız o da deprasyona girmiş ne güsel ki yanlız diilimvalla ısıtığp yemek yiyemiyorussbugün böle geçecek anlaşılannsaol canım benim banyo konusunda zorlayacağım kendimi artık:13:haydi inşallah bu son denemen olsun umut ol hepimseee

Assisted Hatching (yardımla tomurcuklanma)

Gebeliğin oluşumunda en önemli basamak gelişen embryonun anne rahmine yerleşmesidir. Anne rahmine tutunmadan önce embryonun çevresindeki zona denilen dış tabakası incelerek kaybolur. Böylelikle embryo hücreleri zona dışına doğru tomurcuklanır ve anne rahmine tutunabilir. Bu işlemin kolaylaştırılması için gelişmiş laboratuvar olanakları ile zona tabakasında bir pencere açılabilir. Bu işlem mekanik olarak ince pipetler yardımı ile yapılabileceği gibi, lazer veya kimyasal asit kullanarak da gerçekleştirilebilir.

Tüp Bebek'te lazer uygulaması

Üstün bir teknolojiye sahip olan lazer sistemleri ile embryo'ya dokunmadan (non-touch lazer micro-drilling) mikron düzeyinde kusursuz kesitler sağlıyarak, yardımla tomurcuklanma (Assisted Hatching) işlemini gerçekleştirmektedir. Bu yöntem daha önceki uygulamalarda embryonun tutunmasında problem olan çiftler ve ileri yaş grubu hastalar için kullanılıyor. Ayrıca bu yöntem ile embryoların içerisindeki biyolojik toksik atıklar (fragmanlar) temizlenerek (de-fragmantasyon) anne adayına transfer edilen embryoların kalitesi iyileştirilebilmektedir. Lazer yöntemi ile daha önce Avusturya, İtalya ve Amerika'da insanlar üzerinde yapılan çalışmalarda çok başarılı sonuçlar elde edilmiş ve İsviçre'de yapılan çalışmalarda çok çarpıcı sonuçlar alınmıştır. En çarpıcı örnek ise 10 uncu kez tüp-bebek uygulamasına giren bir hastanın lazer tedavisi ile gebelik elde etmesi olmuştur. Ayrıca üçüncü ve dördüncü kez tüp bebek uygulamasına giren bir çok vakada da gebelik elde edilmiştir.

Kadın eşin yaşı ilerledikçe yumurtanın etrafında zona adı verilen tabaka kalınlaşarak embriyonun rahme tutunmasını dolayısı ile gebelik şansını azaltır. Zona adı verilen tabakada pencere açılmasında kullanılan lazer yöntemi bu grup hastalarda gebelik oranını belirgin olarak arttırmaktadır. Embriyoya zarar vermeyen bu yöntem ile 38 yaş üzerindeki birçok vakada gebelik elde edilmektedir.

Lazer kullanılarak yapılan yardımla tomurcuklanma uygulamaları kadın eşin yaşına bakılmaksızın yumurtanın etrafındaki zona tabakasının normalden kalın olduğu vakalarda ve birden fazla tüp bebek veya mikroenjeksiyon uygulamasına rağmen gebeliğin elde edilemediği vakalarda yapılır. Lazer yardımı ile tomurcuklanma uygulamaları ile üçüncü, dördüncü hatta dokuzuncu uygulamasında gebe kalarak sağlıklı çocuk sahibi olan çok sayıda vaka vardır.

KIZLAR BU YÖNTEMDEN BİR ARAKADAŞIM SÖZ ETTİ
BENDE ARAŞATIRDIM VE SİLERE YAZDIM DÜŞÜNCELERİNİZİ
MERAK EDİYORUM

ıstanbul ınş hayırlı bır evlatlan tedavın sonuclanır canım

ay derın kecıboynuzunu duydummu gıcık oluyorum :)
ben sımdı bısı ne ıcıyorum ne yıyorum bişiye dıkkate tmıorum
sakınılan goze cop batıor.....

yumurta toplanmasına kadar böle yapcam

canım kendini nasıl rahat hisediyorsan öyle yap
stres olma
inş her şey güzel olacak

esra bende yetere katılıyorumnasıl rahatsan öle davran:)ben deneyim dedim aşılamaya kadar büyük bi beklentim olmadığını alalı bi kaç gün olduğu halde daha kullanmamış olmamızdan anlayabilirsiniz aslındaaama artık elim kalkarsa yaparım bakıcaz

bence stres stres stres!!!!!tek düşman bu:)

yetercan ben bunu doktoruma sordum bana sen 25 yaşındasın belki ileri yaşlarda kullanılacağı durumlar olabilir ama bu işler para tuzağı demişti.onu yaptıklarında tutabilir tutmayabilir hep aynı ihtimal.sen bakma yüzde bilmem kaçlara dedi.ama şunu kabul edior tebi.eskiden 3-4 koyuyorduk tabi emriyo kalitesine göre hastayıda riske atmadan doktor kendi hastasını tanıyor bünyesine göre vs gibi işte o zaman %70-80 ihtimaller oluşuyordu şimdi de tek emriyoda%35-40 diyor.burda yaş,psikolojik etmenler,sağlık probleminin olup olmaması vb konularda bu oranı belki %5 %10 yukarı aşağı oynatabiliyor.ama bunu tedavide ve ya öncesinde doktorunda bilmesi zor ne bilecek hangi psikolojidesin en azından bu nokta bile olayı değiştirir.bizim burda tefekkür sahibi olmamız gerekli.tek denemede olacak diye bi kaide yok bu işte.her denemede hep aynı ihtimal var olacak ya da olmayacak.mesela benim muhattab olduğum üç dotor vardı.hep onlarla muhattabdım hemşire bilmem ne yoktu bile süreçte operasyonlar dışında.bi tanesi operasyonu yapan takip eden doktor ki doç.ti o,diğeri koordinasyonu yapan bana ilaçları nası kullanıcağımı,tedavide karşılaşacaklarımı anlatan tüm süreçte yanımda olan müdehalelleri izleyen her noktaya hakim ama genelde işin sosyol iletişim boyutunu götüre,diğeriyse emriyoloğum.malumunuz döllenme safhası ve transferde vardı tabi diğer ikisiyle birlikte.ben koordinatörle emriyologtan öyle bir elektrik aldım ki kesin olacak moduydu onlarda.belki yaşım,tedaviye cevabım,sağlık sorunm olmayışı vs. onları çok olumlu düşündürdü.emriyoloğum günün en iyisi kalitesi mükemmel dedi ama o sırada operasyonu yöneten doktorum transfer anında bile banucum kesin diye bişey yok.bunu unutma.bu bir deneme.çok inanaıyoruz herşey mükemmel ama olası bi aksilik halinde yıkılmak yok ya da minumum dedi.herşeye hazır bir insan olamazsan anne de olamazsın.oldun diyelim yarım olursun kızım.mutlu ol,inan, gerisini Allaha bırak dedi.belki onun bu tavrı benim çabuk toparlanıp yola hemen devam edebilmemmem sebep oldu.o yüzden tm tedavide ki arkadaşlara hep diyorum hayırlısını isteyin sonuca hazır olun fakuslanmanın sonu selamet değil,inancımız tmam olacak,keyfini çıkarıcaz ama kesin olaaaccaaakktııı diye dövünmeyeceğiz.olamayacaksa olmuyor beim olmadıda.şu an depresyonda biri olara bunu yazıorum ki elim kalkmıyor ama olumsuz düşündüğümden diil canım bişiy istemiyo nsadece.belki daha ağır geçebilirdi negatif sonrası beni burda tanıyan konuştuklarım bilir pozitif yola devam inançsızlık yok sadece vakti diilmiş dedim.diyorumda.bunuda beni doğru yönlendiren merkezime borçluyum.herkesede o nedenle yaşamış biri olarak tavsiye ediyorum canlaranam çok uzun oldu yeter

güzel dileklerde bulunan bütün arkadaşlara bende aynı dilekleri iletmek istiyorum..
benim bu ilk deneme, 30 yaşımdayım ama 8 yumurtam olgunlaştı, doktorum yaşına göre az dedi, bunlardan 3 ü hiç ilerlememiş, 3 ü ise 2.güne çıkamadı, 3.gün ise sadece ikisi canlı kalmıştı. biri 5 biri 7 hücreliydi, eşimdeki sperm azlığı ve kalitesizliği yüzünden gelişememişler.. ama 7hücreli olanın şansı yüksek dedi doktorum, 5.gün bitti bugün 10 kasımda kan testi yaptıracağım.. ama şuan hiç bi belirti veya bi değişiklik yok bende, ayrıca ne yeme içmede nede günlük aktivitelerimden hiç bi değişiklik yapmadım, doktorum sonuca etkisi olmayacağını söyledi. bu arada doktorum Bülent Baysal.. umarım güzel sonuçları sizlerle yakında paylaşırız... öpüyorum hepinizi....

canım dr konusunda herkes çok şanslı olmaya biliyor
diğer söylediklerine tamamen katılıyorum
evet inançlı olmalıyız allaha sğınmalıyız
zaten yapacak fazlada bir şey yok
bazan duygularımız aklımızın önüne geçiyor
ama her zaman mantık kazanmalı

merhaba kızlar uçmuşsunuz yine takip edemedim
ben dün yine hastanedeydim veeeeeeee
cumartesi yumurcuklar toplanacak
bu sabah son iki iğnemi yaptım
bu gece 00:00 da çatlatma iğnesinide olacağım
cumartesi merkeze gideceğim

bu arada hem pazartesi hem dün işte olmadığım için benim işler birikmiş onları toparlıyorum.
birde transferden sonra raporlu olurum diye şimdiden bazı yapacaklarımı yapıyorum
o yüzden girsemde bir şey yazamadım.

herkesten hayırlı haberler bekliyoruz.
transferi yapılanların inşallah hayırlı sevinçli sonuçlarını okuruz.
Allah hepimize sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar versin.

rabbim emekelerinizi bşa çıkarmasın
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
ymoşlatın kalitel embryo olsun
sana sıkı sıkı tutnsun
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…