aminnnnnnnnnnnn canımmmm inşallahhhhhhhhh
hepimizin kucağı bebişlerle dolsun
derin2 >< yeteeeerr
inşallah hepimiz annelik duygusunu tadarız.rabbim hepimize bol sabır versin.miniklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin
derin2 >< yeteeeerr
inşallah hepimiz annelik duygusunu tadarız.Rabbim hepimize bol sabır versin.miniklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin
Haydi hayırlısı İstanbulcum ama döllenme bi spermle oluyor canım sperm kalitesi belki önemli ama sayı konusunun döllenmeyi etkileyeceğini snamam zaten genelde mikroenjeksiyon yapıyor her yer.Artık sıra beklemekte sabır ama çok zor bilirim bende 5 ekimde transferi yaşadım.beklemek en zoru tabi bol bol olumlu düşün bizde sana booll bolll dua edeelimmmm
laleeee haydi hayırlısı canımcımmmmmm:)))Allah yardımcın olsun hayatımmmmdualarım seninleee
Ne Kadar doğru bilmiyorum ama bende ananas yiyorum ve bol ananas suyu içiyorum bunun yanında kuru incir ve kuru kayısı yedim genellikle pasolu yemekler yapıp yiyorum daha çok sebze ağırlıklı besleniyorum bu arada yoğurdumu eksik etmiyorum ve küçük çocukların yediği danone çilekli yoğurdu tüketiyorum.Bugün ceviz yemeğe başladım.Yumurtaların toplanmasına az kaldı 1.kalitede yumurta olsun diye daha fazla şeyler tüketmeye başladım. Hakkımızda herşeyin hayırlısı biz elimizden geleni yapalım da takdir allahındır. Herşeye can veren rabbimiz.
herkeseeee kocamannn günaydınnnn:81: kıslarr hepiniz nasılsınız bugün?? dün neler yaptınızz? hadi anlatın da konuşalımm başka kimlern yumurtaları toplanıyo bakalım iğnelere kimler başladı:87::87:
bebek sahibi olmak isteyenlere folik asid ile ilgili tavsiyeler. Daha önce sinir sitemi sakatlığı bulunan bir bebek doğurulmuş ise daha yüksek dozda folik asid alınmalıdır. Bunlarda 4000 mikrogram yani 4 miligram folik asid günde kullanılmalıdır. Gebelikten en az bir ay önce başlanmalı ve gebeliğin ilk 3 ayında devam edilmelidir.
Diabet, sara, yada aşırı obez olanlarda bu hastalıkların görülme olasılığı daha fazla olduğundan bu gruba giren bayanlarda da yüksek doz folik asid kullanılması önerilebilir.
Folik asit doğumsal sakatlıkları azaltmnın yanısıra gebelerde kan hücrelerinin artması içinde yardımcı olur
ayrıca bebeğin ve plasentanın (eş) da gelişiminde gereklidir. Bir çalışmada folik asit eksikliği olan kadınlarda erken doğum ve düşük ağırlıklı doğumların daha sık olduğu görülmüştür. Bir başka çalışmada ise folik asit eksikliği bulunanlarda gebelikte yüksek tansiyona daha çok rastlandığı bildirilmiştir.
Folik asid bir b vitaminidir (b9). Bir çok araştırma gebe kalmadan önce ve erken gebelik aylarında günde 400 mikrogram (0.4 miligram) folik asid almanın, bebeklerde ciddi beyin ve omurilik hastalıklarını %70 den fazla azalttığını göstermiştir.
En çok rastlanan sinir sistemi hastalıklarını; spina bifida (omurganın kapanmayarak açık kalması), anansefali (beyinin gelişmemesi), ve ensefalosel (beyinin kafatası kemiğinden dışarı çıkması) oluşturmaktadır. Bütün bu sorunlar gebeliğin ilk 28 gününde oluşur. Bu dönemin ilk günlerinde anne gebe kaldığının farkında değildir.
Arkadaşlar gebelik öncesi folik asit almanın ne kadar önemli olduğu anlatan bi yazı paylaşmak istedim sizlerle ben hapını içmiyorum en doğalı olan ve içinde bolca folik asit içeren muz yiyorum günde bi tane, ve sizede tavsiye ediyorum herşey bebeğimizzz için bunu unutmayalım...:94:
sağol canım paylaşımın için emeine sağlık
valla ben ocak ayından bu yana hiç bırakmadım folik asti hiç bırakmadım
günaydınnn tatlımmm:81:rica ederim ne demek birbirimze yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere bende daha önce folik asitin hapını kullandım ama hamile kalamyınca bırakmıştım şimdi tüp bebek tedavisinde olduğum için yine alıyorum ama hapını değil muz yiyerek onun içinde de bolca varmış doktor söylemişti yani ben içmeyi değilde yemeyi tercih ediyorum... Ister yiyin ister hapını için ama mutlaka folik asit alın arkadaşlar amaannnn deyip geçmeyin onca mücadele veriyoruz bebek sahibi olabilmek için lütfen herşeyy bebeklerimiz için unutmayalım:98:
canım bende sebze ağırlıklı beslenirim yedklerimedikkat etmeye çalışıyorum
ama muz yiyemiyoum malesef kabız yapıyor
ama folik asidimi mutlaka alıyıyorum
günaydın kıslar :))) transfer sonrası en önemli şey kabız olmamak her halde ...bana da hemşireler çok yatıp kabız olma demişlerdi :)) gerçi daha kötüsü oldu transferden sonra misafirhaneye geçtik eşime bana kaşarlı tost al dedim gitmiş kuşbaşılı kaşarlı pide almış bende yedim ondan sonra kabız olmayayım diye kayısı kurusu mandalina kabakçekirdeği badem kive önüme ne geldiyse yedim akşam bi güzel hepsini çıkardım gram öğütmemmiş midem çıkardım ağladım tekrar çıkardım tekrar ağladım... :))) moralim çok ama çok bozuldu allahtan bi güç geldi sabah iyi kalktım ve unuttum kafamdaki tüm umutsuzlukları şimdi tevekküldeyim :)) sakınan göze çöp batar hesabı :))
şimdi az az sıksık yiyorum çoğunlukla sıvı gıda
birde bişey sormak istiyorum progestan veya estraderm ağız kuruluğu yaparmı bende inanılmaz bi ağız kuruluğu var deli gibi su içiyorum .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?