Tüp Bebekte Kaç Kişiyiz?

Haydi hayırlısı İstanbulcumama döllenme bi spermle oluyor canım sperm kalitesi belki önemli ama sayı konusunun döllenmeyi etkileyeceğini snamam zaten genelde mikroenjeksiyon yapıyor her yer.Artık sıra beklemektesabır ama çok zor bilirim bende 5 ekimde transferi yaşadım.beklemek en zoru tabi bol bol olumlu düşün bizde sana booll bolll dua edeelimmmm

laleeee haydi hayırlısı canımcımmmmmm:)))Allah yardımcın olsun hayatımmmmdualarım seninleee

derin2 >< yeteeeerr
inşallah hepimiz annelik duygusunu tadarız.Rabbim hepimize bol sabır versin.miniklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

derin2 >< yeteeeerr
inşallah hepimiz annelik duygusunu tadarız.rabbim hepimize bol sabır versin.miniklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

amin
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş
rabbim bukadar güzel yüreğin duasınıkarşılıksız bırakmayacaktır
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

derin2 >< yeteeeerr
inşallah hepimiz annelik duygusunu tadarız.Rabbim hepimize bol sabır versin.miniklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin

ınşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

teşekkürler canım, senin durumun nasıl peki?
bu arada güzel dualarınıza bende katılıyorum..

günaydın kızlar
hayırlı cumalar
rabbim dualrınızı kabul etsin
en çok beklenini isteneni göndersin
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

doğru söylüyorsun canım herşeyin hayırlısı tabi ama yumurta toplanmadan önce sıkı beslenmek çok iyi hem vucud için gerekli hemde hamile kaldıktan sonra vucudu bazı enfeksiyonlara karşı korumak için... bnde sebze ağırlıklı besleniyorum ve her yameğin yanında mutlaka yoğurdumu yerim akşamları bi tane muz yiyorum bol folik asit içerdiği için ve kaju fıstığı yiyorum bi avuç gebe kalmadan önce çok faydalı vucudu hazırlıyo ananasla ilgili çok şey duydum ve :94:doktorumla da paylaşdım oda onayladı zaten doktorum beslenme konusuna çok dikkat ediyo ve neleri yiyip yemicemi söylüyo ama çok fazla ananas yememek gerekiormuş rahim ağzını daraltarak düşüğe sebeb oluyormuş bana 2-3 günde bi ye dedi bende buğün başlıcam ananas yemeye ben iyi beslenmenin tüp bebek önce çok önemli olduğuna inanıyorum ve kesinlikle faydası olduğunu biliyorum ben üzerime düşen herşeyi yapayım da sıkı beslenmek adına gerisi önce allahın sonra doktorların işi hepimiz için hayırlısı neyse olsun arkadaşlar:92::80:

herkeseeee kocamannn günaydınnnn:81: kıslarr hepiniz nasılsınız bugün?? dün neler yaptınızz? hadi anlatın da konuşalımm başka kimlern yumurtaları toplanıyo bakalım iğnelere kimler başladı:87::87:

Bebek sahibi olmak isteyenlere Folik Asid ile ilgili tavsiyeler. Daha önce sinir sitemi sakatlığı bulunan bir bebek doğurulmuş ise daha yüksek dozda folik asid alınmalıdır. Bunlarda 4000 mikrogram yani 4 miligram folik asid günde kullanılmalıdır. Gebelikten en az bir ay önce başlanmalı ve gebeliğin ilk 3 ayında devam edilmelidir.

Diabet, sara, yada aşırı obez olanlarda bu hastalıkların görülme olasılığı daha fazla olduğundan bu gruba giren bayanlarda da yüksek doz folik asid kullanılması önerilebilir.
Folik asit doğumsal sakatlıkları azaltmnın yanısıra gebelerde kan hücrelerinin artması içinde yardımcı olur
Ayrıca bebeğin ve plasentanın (eş) da gelişiminde gereklidir. Bir çalışmada folik asit eksikliği olan kadınlarda erken doğum ve düşük ağırlıklı doğumların daha sık olduğu görülmüştür. Bir başka çalışmada ise folik asit eksikliği bulunanlarda gebelikte yüksek tansiyona daha çok rastlandığı bildirilmiştir.

folik asid bir B vitaminidir (B9). Bir çok araştırma gebe kalmadan önce ve erken gebelik aylarında günde 400 mikrogram (0.4 miligram) folik asid almanın, bebeklerde ciddi beyin ve omurilik hastalıklarını %70 den fazla azalttığını göstermiştir.

En çok rastlanan sinir sistemi hastalıklarını; spina bifida (omurganın kapanmayarak açık kalması), anansefali (beyinin gelişmemesi), ve ensefalosel (beyinin kafatası kemiğinden dışarı çıkması) oluşturmaktadır. Bütün bu sorunlar gebeliğin ilk 28 gününde oluşur. Bu dönemin ilk günlerinde anne gebe kaldığının farkında değildir.

arkadaşlar gebelik öncesi folik asit almanın ne kadar önemli olduğu anlatan bi yazı paylaşmak istedim sizlerle ben hapını içmiyorum en doğalı olan ve içinde bolca folik asit içeren muz yiyorum günde bi tane, ve sizede tavsiye ediyorum herşey bebeğimizzz için bunu unutmayalım...:94:

günaydın canım

sağol canım paylaşımın için emeine sağlık
valla ben ocak ayından bu yana hiç bırakmadım folik asti hiç bırakmadım

sağol canım paylaşımın için emeine sağlık
valla ben ocak ayından bu yana hiç bırakmadım folik asti hiç bırakmadım

günaydınnn tatlımmm:81:rica ederim ne demek birbirimze yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bizlere bende daha önce folik asitin hapını kullandım ama hamile kalamyınca bırakmıştım şimdi tüp bebek tedavisinde olduğum için yine alıyorum ama hapını değil muz yiyerek onun içinde de bolca varmış doktor söylemişti yani ben içmeyi değilde yemeyi tercih ediyorum... ister yiyin ister hapını için ama mutlaka folik asit alın arkadaşlar amaannnn deyip geçmeyin onca mücadele veriyoruz bebek sahibi olabilmek için lütfen herşeyy bebeklerimiz için unutmayalım:98:

canım bende sebze ağırlıklı beslenirim yedklerimedikkat etmeye çalışıyorum
ama muz yiyemiyoum malesef kabız yapıyor
ama folik asidimi mutlaka alıyıyorum

canım bende sebze ağırlıklı beslenirim yedklerimedikkat etmeye çalışıyorum
ama muz yiyemiyoum malesef kabız yapıyor
ama folik asidimi mutlaka alıyıyorum

o konu da haklısın canım gerçekten kabız yapıyor ama bn kivide yiyorum yanında kivi de kabızlığı önlüyoo yani her ikisi birbirini tamamlıyor.. o yüzden no problem:79: hayırlısıyla bebişlerimizi kucaklarımıza alalım da başka bişi istemem canımm:92:

günaydın kıslar :))) transfer sonrası en önemli şey kabız olmamak her halde ...bana da hemşireler çok yatıp kabız olma demişlerdi :)) gerçi daha kötüsü oldu transferden sonra misafirhaneye geçtik eşime bana kaşarlı tost al dedim gitmiş kuşbaşılı kaşarlı pide almış bende yedim ondan sonra kabız olmayayım diye kayısı kurusu mandalina kabakçekirdeği badem kive önüme ne geldiyse yedim akşam bi güzel hepsini çıkardım gram öğütmemmiş midem çıkardım ağladım tekrar çıkardım tekrar ağladım... :))) moralim çok ama çok bozuldu allahtan bi güç geldi sabah iyi kalktım ve unuttum kafamdaki tüm umutsuzlukları şimdi tevekküldeyim :)) sakınan göze çöp batar hesabı :))
şimdi az az sıksık yiyorum çoğunlukla sıvı gıda
birde bişey sormak istiyorum progestan veya estraderm ağız kuruluğu yaparmı bende inanılmaz bi ağız kuruluğu var deli gibi su içiyorum .

:)))))))) guldurdunbenı
rabbım hayırlısını versın canım benm

Günayydınn Hayırlı cumalarr kızlarrrrr:80:valla baby güzel paylaşımına teşekkürelr bencede herşeyi doğalından almak en doğrusuu hayatımfolik asite dikkaat canlarrrrsebzemizi meyvemizii yiyorus sütümüz yoğurdumuzzz:))))bebişlere ziyafett hazırlığıı malummm

Nevacım yaa ay ne fena ama hemen toparlanman harika canım benimmbende yapıodu hayatım ağız kuruluğu ilaçtandır yani başka bi nedeni yoktur kanımca.amann başka neler yapıodu bana karnım şiştii bende kolay tuvalete gidebilmek için kayısı erik ne varsa artık suuu hepp yiyordum ama biraz ihmal etsem unutsam hemen zorluyordu tuvalete gitmekte.kaın ağrısı yaptı sonraa.gaz sancıları.pöfff pis ilaçama olsun varsın işe yarasında:)nevaaaa az kaldııııııııııııııı

Bu arada tedavi de ki arkadaşlaraa bi tavsiye hemencik,iyi beslenmek önemli ama özellikle direk tedavi sırasında beslenme şeklini birden keskin hatlarla değiştirmek tamamen değiştirmek doğru değil.çünkü vücudunuzun alışık olduğu sistemide bozmamak gerekiyor.sadece gebelik fikriyle bile sağlıklı besinlere yönelmek gerekiyor.normal gebelik planlamasında da aynını yapıor uzmanlar.daha çok sebze,daha çok meyve,kalsiyum ve tabii folik asitttama nevacım valla insan oluo öyle ama acayip karıştırmısın yavrum ya:)Allahtan gıda zehirlenmesiolup başına bela olmamışlaryani bu lazım bu da bu daaa idye vallahi neva ucuz yırtmış bence çok fazla da yememek gerek.kararında olsun arkidişler.bünyenize eziyet etmen bakem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…