Tüp Bebekte Kimyasal Gebelik Yaşayanlar ve Nedenleri

haziran0806

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2013
1.038
979
208
Arkadaşlar konu başlığından da anlaşıldığı üzere Tüp Bebekte Kimyasal Gebelik;

Evet her anne kimyasal gebeliği tecrübe etmiş olabilir, fakat tüp bebek sürecinde kimyasal gebelik anne olmak için çabalayan anne adayları için büyük bir yıkım oluyor!!! Normal hamilelik şansına sahip anneler de elbette kimyasal gebeliği yaşamış oluyorlar ama bu durumu ancak farkedebilirlerse ... Biz tüp bebek serüvenine dahil olan anne adayları için durum tabi ki farklı seyrediyor. Sizlerden ricam Tüp bebekte kimyasal gebeliği neden yaşadığınızı, neden yaşayabileceğimizi kısacası tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Sonrasında anne olanlardan da bilgi almak isterim...

Tüp Bebekte Kimyasal Gebelik Neden Olur?

Tüp Bebekte Kimyasal Gebelik Sonrası Ne Kadar Ara Verilmeli?

Sonraki Süreçte Başarılı Hamilelik Geçirenleriniz Var mı?

Değerleriniz Genelde Hangi Aralıklardayken Kimyasal Gebelik Yaşadınız?

Embriyo Kalitesi olarak hangi transferlerinizde yaşadınız?

Tecrübelerinizi ve yaşadıklarınızı paylaşır mısınız?

Kimyasal gebelik için iki neden okumuştum ama emin değilim :
1. Ya Rahim duvarı ince olabilir.
2. Ya da embriyo kalitesi ebriyodski genetik sorunlar nedeniyle kimyasal gebelik olabiliyor diye biliyorum.
¢&& ara vermek konusunda doktoruma danışmadım. Ara vermenin gerekeceği durumlar olabilir ama kendinizi iyi hissediyorsanız süreci atlattığınızı düşünüyorsanız ara verilmeyebilir (bence)

3. Gün embriyosuydu ve 8 hücreli idi. İyi kalite dediler ama bir derecelendirme yapmadılar zaten 1 embriyo idi.

Değerim 473den düşüşe geçti. Sonra regl oldum ve bitti süreç.

Sağlık olsun araştırmalarım devm ediyor bu süreçte dikkat ettiğim tek şey beslenme ve vitamin takviyeleri. Gerisini akışına bıraktım 🙏

Arkadaşlar konu başlığından da anlaşıldığı üzere Tüp Bebekte Kimyasal Gebelik;

Evet her anne kimyasal gebeliği tecrübe etmiş olabilir, fakat tüp bebek sürecinde kimyasal gebelik anne olmak için çabalayan anne adayları için büyük bir yıkım oluyor!!! Normal hamilelik şansına sahip anneler de elbette kimyasal gebeliği yaşamış oluyorlar ama bu durumu ancak farkedebilirlerse ... Biz tüp bebek serüvenine dahil olan anne adayları için durum tabi ki farklı seyrediyor. Sizlerden ricam Tüp bebekte kimyasal gebeliği neden yaşadığınızı, neden yaşayabileceğimizi kısacası tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Sonrasında anne olanlardan da bilgi almak isterim...

Tüp Bebekte Kimyasal Gebelik Neden Olur?

Tüp Bebekte Kimyasal Gebelik Sonrası Ne Kadar Ara Verilmeli?

Sonraki Süreçte Başarılı Hamilelik Geçirenleriniz Var mı?

Değerleriniz Genelde Hangi Aralıklardayken Kimyasal Gebelik Yaşadınız?

Embriyo Kalitesi olarak hangi transferlerinizde yaşadınız?

Tecrübelerinizi ve yaşadıklarınızı paylaşır mısınız?
Kimyasal gebelik yaşayıp ardından anne olan arkadaşların tavsiye ve deneyimlerini ben de merak ediyorum. Neleri farklı yapıldı ve sonuç değişti?

2. Ya da embriyo kalitesi ebriyodski genetik sorunlar nedeniyle kimyasal gebelik olabiliyor diye biliyorum.
¢&& ara vermek konusunda doktoruma danışmadım. Ara vermenin gerekeceği durumlar olabilir ama kendinizi iyi hissediyorsanız süreci atlattığınızı düşünüyorsanız ara verilmeyebilir (bence)

3. Gün embriyosuydu ve 8 hücreli idi. İyi kalite dediler ama bir derecelendirme yapmadılar zaten 1 embriyo idi.

Sağlık olsun araştırmalarım devm ediyor bu süreçte dikkat ettiğim tek şey beslenme ve vitamin takviyeleri. Gerisini akışına bıraktım 🙏

Çok geçmiş olsun sizin değerleriniz yüksekken düşüşe geçmiş haliyle umut doluyken... Sizin ne zaman gelişti kimyasal gebeliğiniz ben de bu iki nedenden olduğunu sanıyordum daha doğrusu edindiğim bilgiler öyleydi. Doktorumla konuşunca şunu da ifade etti bağışıklık sebeplerinden ötürü de rahim bebeği kabul etmeyip kimyasal gebelik de gelişebiliyormuş bi sonraki transferimde bağışıklık baskılama da yapıcaz dedi ama detayı tam olarak nedir bilemiyorum yüz yüze görüşme sağladığımızda daha net anlatır diye düşünüyorum

Benim mesela Rahim duvar kalınlığım gayet iyiydi transfer sürecinde... Embriyolarım yalnız 2014 yılında donduruldu toplam 7tane, ilk transferim 2embriyo 3.gündü ve Allah nasip etti bitanesi tuttu bir kızım var Allah'ın izniyle... Ben de transferimin ilk haftasında işe gidip geldim ve yolum da uzun ikinci haftasında dinlendim çok da normal hayatıma devam etmiştim bilemiyorum tabii hayırlısı

Tecrübeli anneler bilgilendirirse sevinirim

Merhaba
Cok gecmıs olsun inşallah arkası sağlıkla gelir🙏
değerleriniz nasıl yükselişteydi ve kacıncı günde düşüşe gectı ve kanamanız başladı bilgi verir
misiniz?

Merhaba
Cok gecmıs olsun inşallah arkası sağlıkla gelir🙏
değerleriniz nasıl yükselişteydi ve kacıncı günde düşüşe gectı ve kanamanız başladı bilgi verir
misiniz?
Teşekkür ederim
Değerim 402 idi ben bir hafta her şey nasılsa normal diye gidip kan vermedi. Kese baktırmak için gittiği de kese görünmedi doktor bhcg istedi baktık ki değer 473 bir gariplik var dediği gibi de oldu düşüşe geçti 28 haziran da transfer olmuştum 25 te muz da regl oldum bitti... ilaçları da bir 4 _5 gün önce bırakmıştım.

Teşekkür ederim
Değerim 402 idi ben bir hafta her şey nasılsa normal diye gidip kan vermedi. Kese baktırmak için gittiği de kese görünmedi doktor bhcg istedi baktık ki değer 473 bir gariplik var dediği gibi de oldu düşüşe geçti 28 haziran da transfer olmuştum 25 te muz da regl oldum bitti... ilaçları da bir 4 _5 gün önce bırakmıştım.
Hayırlısı olsun, böyle hikayeler çok üzücü gerçekten kese diye gidip yada kalbinin durduğunu öğrenmek acı tecrübeler. Benim de düşüşe geçmeyen fakat istenilen şekilde artmayan betam var.
11..gün 28
13..gün 64
16..gün 75
17..gün 110
18.gün 138,
Bugun 22. Gün yarın tekrar beta bakılacak duruma göre kimyasal mı değil mi anlaşılacak. O yüzden sormuştum size de

Hayırlısı olsun, böyle hikayeler çok üzücü gerçekten kese diye gidip yada kalbinin durduğunu öğrenmek acı tecrübeler. Benim de düşüşe geçmeyen fakat istenilen şekilde artmayan betam var.
11..gün 28
13..gün 64
16..gün 75
17..gün 110
18.gün 138,
Bugun 22. Gün yarın tekrar beta bakılacak duruma göre kimyasal mı değil mi anlaşılacak. O yüzden sormuştum size de
Hcg testi iki günde bir bakılmıyo mu benim bildiğim. İki günde en az %60 artması gerekirmiş sizinde son testleriniz artış oldugu gözüküyo ona göre inşallah sağlıkla ilerler.

Eşim azospermi sperm yok yani mikrotese ameliyatıyla sperm bulunmuştu onunla tüp bebek yaptırdık ilk deneme 3. Gün embriyosuyla negatif ikinci denemede 5. Gün dondurulmuş 2 embriyo ile kimyasal gebelik oldu. Doktora sordugumda sperm kalitesiz oldugu için demişti. Sperm veya yumurta kalitesizse bundan kaynaklıda olabiliyormuş sağlıksız oldugu için yani

Merhaba benimde 13. Günüm 11. Günü test aldılar 14.6 çıktı :( bugünde test verdim ama pek umutlu konuşmadılar. 5. Gün embriyosu 3bb tek transferdi.

11..gün 28
13..gün 64
16..gün 75
17..gün 110
18.gün 138,
Evet hayırlısı olsun. Sağlık olsun. Sizin artışınız sürüyor hep aynı yerde kan veriyorsanız o da sağlıklı fikir verir. İnşallah bebişiniz sizinledir ve her şey yolundadır.

Kayıp yaşayan arkadaşlar hepimize geçmiş olsun. En son eşim ve ben tıbbi genetik bölümü de test verdik kromozom analizi ve trombofili bakılacak. Doktor bu testleri neden tüp bebekten önce yapgıtmacığımızı sordu hatta. Bize kimse bir şey söylemedi ki... İnsan özel de bir yola çıkıyor istiyoruz ki (yani ben) hiç bir şey atlanmasın. Bu ilk deneyelim Olmaz sa bakarız düşüncesi de insanı yıpratıyor.

Kızlar selam. 5. Gün embriyosu transferinin 6. Günündeyim. Belim sırtım kemiklerimde sürekli bıçak batması gibi ağrıları giriyor. Aynı şekilde kasıklarımda da batmalar oluyor. Bu 3. Denememiz ama öncesnde yaşamadığım belirtileri yaşıyorum. Kimyasal gebelik olabilir mi acaba? Kimyasal gebelik yaşayanlar sizin belirtileriniz neydi? Neler yaşamıştınız 😰😢

Kızlar selam. 5. Gün embriyosu transferinin 6. Günündeyim. Belim sırtım kemiklerimde sürekli bıçak batması gibi ağrıları giriyor. Aynı şekilde kasıklarımda da batmalar oluyor. Bu 3. Denememiz ama öncesnde yaşamadığım belirtileri yaşıyorum. Kimyasal gebelik olabilir mi acaba? Kimyasal gebelik yaşayanlar sizin belirtileriniz neydi? Neler yaşamıştınız 😰😢
Aleyküm selam canım kimyasal gebeliği öyle belirtiyle anlayamazsın canım zaten normal gebelik gibi düşün ilerlemiyo. Kullandığınız ilaçlardan kaynaklıda olabilir bu belirtiler. İnşallah güzel haber için olan belirtilerdir. Strese sokmayın kendinizi

Aleyküm selam canım kimyasal gebeliği öyle belirtiyle anlayamazsın canım zaten normal gebelik gibi düşün ilerlemiyo. Kullandığınız ilaçlardan kaynaklıda olabilir bu belirtiler. İnşallah güzel haber için olan belirtilerdir. Strese sokmayın kendinizi
Allah razı olsun 🙏🏻❤️ evet onun ayrımını yapamıyorum ilaçlardan mı yoksa bi sıkıntı mı var. İnşallah tutunmaya çalıştığı içindirr. Teşekkür ederim

Eşim azospermi sperm yok yani mikrotese ameliyatıyla sperm bulunmuştu onunla tüp bebek yaptırdık ilk deneme 3. Gün embriyosuyla negatif ikinci denemede 5. Gün dondurulmuş 2 embriyo ile kimyasal gebelik oldu. Doktora sordugumda sperm kalitesiz oldugu için demişti. Sperm veya yumurta kalitesizse bundan kaynaklıda olabiliyormuş sağlıksız oldugu için yani
Benimde eşim azospermi 5.gün embriyo oluştu 4 tane 4AA 3AA 2BB EB şeklinde donduruldu. inş olur

Back
X