tup bebekte negatif sonuç alanlar hadi gelin dertleşelim...

aynen öyle herşey nasip kısmet. bebişimiz olacaksa olacak ama ümit dünyası hep zorluyoruz işte. bende hsg çektirdikten sonra ümitlenmiştim hamile kalırım diye ama maalesef. bizimde 1,5 sne oldu 1 sene bekledik yarım senedir de işte testler vs vs bizde hep erteledik tüp bebeği. kısmetse önümüzdeki aya kaldı maalesf gerildim artık aslında olsun bitsin istiyorum ama gideceğimiz dr önümüzdeki aya kadar rabdevu almıomuş. bekliyoruz napalım

Selam,
Ben de cocuk niyetine girdikten sonra hayat kalitesi gittikce bozulan insanlardan birtanesiyim. Herkes gibi ben de nedense ilk denemede tutacagini zannediyordum.
Benim bir sene oldu hormon tahlilleri, hsg filmleri, esin spermiyogramlari, bir asilama ...vs.
Zaten asilamada negatifi gorunce bildigin depresyona girdim. Hani ilk seferde dogal yolla olmasini bekliyosun olmadi kader kismet dedik te disaridan mudahalede bile olmadi ya nasil nasil ruh hallerine girdim.
Tup bebege karar verdik simdi onumuzdeki ay tedaviye baslayacagim.
Hastane ve dr arastirmalari ayri bir stres zaten. Hastanelerin doktorlarin bi yanlisini yakaliycam diye arastirmaci gazetecilige fln soyundum
Gecenlerde farkli bi bakis acisinin da olabilecegini gordum. Su an her ne kadar basarili olamasam da oradan da bakmaya calisiyorum negatif hissettigimde. Bu bakis acisini da gorumcem sundu sagolsun;
Cevrem acisindan sansliyim bebek baskisi yok. Istiyorlar ama neden olmuyor demiyorlar. Gorumcem de hamilelik var mi demeye bile cekinir beni rahatsiz eder diye. Birgun dertlesmek adina ben kendisine istedigimizi asilama yaptigimizi fakat negatif oldugunu ne kadar uzuldugumu fln anlattim.
O da en kotu ihtimalle olmadigini dusun o zaman bile neden uzulesin ki hayatinda degisen bisey yok. Kocanla seviyosunuz birbirinizi simduye kadar mutlusunuz da yine oyle gider dedi. Ama insallah istediginiz olur seklinde ekleyerek

Ben hic bi zaman tipik ev kizi degildim okudum calistim ayaklarim uzerinde durdum. Evlilik sart degildi asik olursam evlenirdim 33 yasimda evlendim. Ve hicbi zaman cocuk manyagi olmadim ya da mutlaka cocugum olmali hayallerine kapilan bi insan diildim.
Ama ne zaman dusunmeye basladik ve olmadi takilip kaldim konuya. Biraz zannedersem gorumcemin baktigi acidan bakmam lazim gibi hissediyorum. Gercekten de keske olsa mukemmel olur ama olmadigini dusunursem hayatimda degisen hic birsey olmuyor.

Umarim herkes bu yolu cok kendini yipranmadan asar. Evet cok uzuluyoruz ama o uzuntuyu surdurus suremiz en cok bizim elimizde.
Sozun kisasi kendime sunu demeye calisiyorum: Umarim cocugum olur olmazsa da degisen bisey yok hayatinda saglikliyim mutluyum asik oldugum bir kocam ve bana asik olan bir ada mm var

Violet, yazın çok hoşuma gitti. Aynı senin gibi hissediyorum. Hatta burada bir itirafta bulunayım şu hengamede unutmuş olduğum bir düşüncemi hatırlattın bana. Bir arkadaşımla sohbet ederken bir gün farketmiştim ki iki kişilik ev hayatım da çok güzel. Yani elbette mutluluğumuz çoğalsın büyüsün ama gerçekten bebek mi istiyorum yoksa hamile kalamama durumunu mu aşmaya çalışıyorum son zamanlarda bilemiyorum. Kesinlikle şanslıyız ki, akşam işten eve geldiğimizde konuştuğumuz gün içinde yaşadığımız bir anı paylaştığımız, derdini dinlediğimiz bir hayat arkadaşımız var. Yeri geliyor komiklikler yapıp birbirimizi güldürüyoruz yeri geliyor üzüyoruz belki ama güzel anların üzerine gitmeli. Bu süreçteki tek korkum ikimizin de yıpranıp ilişkimizi bozması. Sırf bu olmasın diye neredeyse hemşireyi bile ben teselli ettim bugün!
Biz yapılmaz belki ama daha evlendiğimizde koymuştuk çocukların isimlerini, tam üç tane, denemezken henüz. Birisi demişti ki birgün bir kitap okumuş, orada yazdığına göre bebekler cennetten dünyayı seyreder anne babalarını kendileri seçerlermiş. Üç kardeş o kadar eğleniyorlar ki diyorum yukarıda henüz gelmediler. :)

Gerilme desem bir işe yarar mı bilemiyorum ama en azından şimdilik gerilme :) Hatta annem hep der ki düşünme, kafaya takmazsan olur. Hasta oluyorum bu cümleye... Ama aslında haklı da. Strese sokuyoruz bedenimizi. Ben o kadar düzenli regl görmeme rağmen, bir keresinde 1 hafta geciktirebildim kendimi. Sonuç hüsran oluyor tabi. Dedim ya 1 kere hamile kaldım diye, o zaman tatildeydim, kafa rahat tabi ohhh farkına bile varmadım. cup cup denizlere atladım, jetskiye bile bindim. Yani finalde düşük olmasın diyorsan benim gibi havalanma aktivite konusunda ama girebilirsen tatil kafası kesinlikle işe yarıyor.

Bu arada D vitamini değerinize baktırdınız mı? Benim düşük çıktı. Ayda bir kere kullanılan bir ilaç verdiler. Devit-3

ben de o ilaçtan kullanıyorum , hatta kırıp ekmeğin üstüne dök demişti doktor

Evet bi de bu yonden bakmak lazim insan daha bi mutlulugunun farkina variyo, dusunsene simdiye kadar hayatinda zaten olmayan bisey icin neden yok diye depresyona girmek cok mantigimin kabul edecegi bisey olmamali diyorum kendime. Bir de cevremde kafana cok takiyosun ondan olmuyo diyenlerin agzina terlikle vurmak istiyorum artik. Bizde bir problem yok dediklerine gore, ilk aylarda takmadik da nooldu diyorum.
Bebeklerin ebeveynlerini kendi sectikleri mevzusunda baya bi geyik yapmistik esimle en son su karara vardik; butun anne babalar kapilinca bizim bebisler artik necburiyetten iyyy bu salaklara mi kaldik neyse hic yoktan iidir deyip gelicekler sonunda o yuzden bekliyoruz

ahahaha Violet! Seni tanıdığıma sevindim. Güldürdün beni gerçekten. Belki başkası kapar diye birbirlerine yer veriyorlarmış :)))
Ben artık konu hiç açılmasın istiyorum zaten. Kendileri açıyor gibi yapıyorlar, kırk yılda bir bir içimi dökesim gelmiş, kafaya takma... sus artık sıkıldım bu dramdan der gibi biranda. O kadar da takmıyorum zaten ya... diye bi içime doğru çöküyorum sanki o an.

Aslinda sira bizde de hepsi bizi gorunce siranin sonuna gidiyo galiba :) bakalim illa cikar bi enayi
Valla ben sirf toplu tasimada yiprandim minimum stres olsun diye ve isim de cok stresli oldugundan isimden de ayrildim.
Asilama negatif cikinca tup bebege kadar araya 2-3 ay koyucam bu surede rahatliycam dedim. Hala stresi var ve tup bebek yaptiracagim icin heyecani da ama o buyuk stresten kurtuldum. Iki uc aydir nasilsa olmuyo diyerek yumurtlama gunlerimi hesaplamiyorum bu bile super bisey. Yani yorgunluktan olsen bile neymis o gun yumurtlama gunuymus vinsellikten sogudum ya. Gercekten bu donem sizde de oyle ni ama cinselligi olumsuz etkiliyo

Tabi canım, sadece sarılıp uyusak diye ikimiz de birbirimize yalvaran gözlerle baktık resmen bazen :)
o da karşılıklıydı en azından. Sadece çocuk yapmak niyetli beraber oluyoruz zaten artık, şöyle bir gaza geldiğimizden falan değil. Doğal olarak benim canım acıyor, ya da o konsantre olamıyor. Çok yaşadık.

Bu problem sirf bizde mi oluyor acaba diye dusunuyordum. Gercekten ne yipraticiymis
oncesinde cok rahatmisiz da kiymetini bilmemisiz.
Senin ilk denemen negatif galiba, dondurulmuslarin var mi? Benim onumuzdeki ay ilk deneme olacak. Asilamada bile aldigim ilaclar hormonlardan allak bullak etmisti beni. Tup bebekte ne olacak kimbilir diye kara kara dusunuyorum

Benim ilk denememdi evet. Gecen pazar negatif sonucu ogrendik, dun adet oldum yani tekrar 1.gun diye saymaya basladik. İlaclar tabi aslinda anormal olsa gerek cunku 1 belki 2 yumurtan gelisecekkenn 15 tane toplayabiliyorlar dusun. Ama durust olmam gerekirse ciddi bir sikinti yasamadim. Psikolojik olarak sinir yapmadi ben de mesela. Esim korkuyordu benden bu surecte ama olmadi hic tartisma falan sakindim. İgne korkun var mi bilmiyorum ben ilk igneyi yaparken kendim yapamiycam dedim cok heyecanlandim. Gobekten yapiliyor ya kimbilir nasil acir diye, esim aldi eline cart diye batirdi halletti hicbirsey de hissetmedim. Sonrasi kolay zaten. Acimadigini bildigin icin. İgne 1 hafta gibi kisa bir sure zaten. Mide bulantisi falan hic olmadi ben de. Yalniz yumurtaliklarim sisti herhalde sonlara dogru. Oralari hissetmeye baslamistim. Sanki ayaga kalkarsam yumurtalarim dusecek gibi hissediyordum :) transfer sonrasi yatakta kanepede bol bol cis yaparak gecti. Su iciyorsun zaten, ama cocuklugumdan beri ilk defa gece cise kalktim. Nasil sıkısmış vaziyette hem de.
Cok yakin bi arkadasimla birbirimize hep destek olduk bu konuda. O asilama denemisti. Doktoru o zaman demisti ki, yeterince biraraya gelemiyorsunuz. Yapin ve zvk almaya calisin bu psikolojik olarak zor bi surec. Asilama yaptirmayin onun yerine bedava seks yapin, arada hicbir fark yok diye. Tabi yumurtan sperm faln normal calisiyorsa. Onun asilama tutmadi, cok uzuldu. Sonra tup bebek ilk seferde tuttu. Senin de oyle olur belki. Yuzde isi bunlar. Ezberledim artik dinleye dinleye...

Dondurulmusum var 7 tane. Soyle birsey var yalniz. İnsanlar yaziyor okumussundur sende. 3.gun 5.gun embriyosu diye. Taze taze 5.gun elde etmisse koyuyorlar herhalde ama genelde daha erken donemdeyken donduruyorlar bazen embriyoyu. Bende de oyle. Sebebi de lab ortaminda yasamamalari. 5.gun olmasini beklerse belki o sayi 2e dusecek. Ve yeterince denemen olamayacak. İhtimali arttirmaya calisiyor doktorlar. Onun icin normalde 5 gun tup icinde yapmasi gereken yolculugu 3 gunde yapmis gibi rahmimize atilabiliyor embriyo ve tutunuyor da. Ben de merak ediyordum bu ne diye. Bu isi yapan bir arkadastan ogrendik.

Bana da gittigim doktorlardan birisi asilamada yuzde neyse normaldede o oldugunu soyledi. Ben igne kismindan degil de ilaclarin uzerimde yaratacagi heyheylerden korkuyorum daha cok. Arkadasinla ayni zamanda olmaniz guzel olmustur cidden.
Umarim bu ay dondurulmuslarla tutar tekrar ilac kullanmamak olayi guzel.
Benim doktorum % 45-50 tutma ihtimali vat dedi. Bunu en iyisinden yani 50 uzerinden degerlendirirsem olay sadece ya tutucak ya tutmuycak olayi. O yuzden hic umitli olmayayim ki hayal kirikligina ugramayayim diyorum. Ama oyle desem bile maalesef ay surda degisik bi agri oldu ay surda batma var diye umitlenicem.
Umarim hayal kirikligi olmadan tutar. Tutmazsa bile umarimbyeterli sayuda dondurulmus olur ve onlarla tutar ki bi ton ilacti fln ugrasmam. Senin bi sonraki ne zaman haber almak isterim. Senden az oncesinde de ben tedaviye baslamis oluyorum. Bakarsin birlikte gun sayariz :)

bende bir hamilelik geçirdim canım aynen tatilde oldu fakat boş gebelik olduğu için sonlandırmak zorunda kaldık. eşimde sperm azlığı olduğu için mecburen tüp bebek deneyeceğiz. kafaya takma durumuda elimden geldiğince düşünmemeye çalışıyorum ama malum olmuyor

Ben o konuya mumkun oldugunca girmiyorum. Sebebi de su foruma baktigimda herkes doktorculuk oynuyo. Tup bebek asamasina gelmeden tavsiyebile klomen tarzi ilac baslayanlar var kendine ki bu ilaclar dogru kullanilmadiginda miyom yapar.
Tup bebekte de oyle var zipciktilar aaa seninki blastosist diil mi o nasil dr mus oyle diyenler kendi bilgisiyle dr degistir diyenler. Tabi birden fazla dr a gidilir de gerekli durumlarda vs.
Kisacasi ben baktim bunun sonu yok. Arastirmayi kestim. Sadece gerekli olani bilip ne doktoru ne kendimi bunaltmiycan dedim.
Brnim icin en onemlisi doktora guvenmek ona da esimle birlikte cok guveniyoruz. Cocuk oyuncagi degil ki ogrendigim iki bilgiyle doktor olayim. Adamlar bosuna senelerce dirsek curutmemis.
Sadece gidip gelicem ilaclari zamaninda alicam kitap ve filme saricam o donem. Yemek bile yapmiycam keyif adami olmak istiyorum o donem :)

En dogrusunu yapiyorsun. Bence de herkes farkli farkli, guvendigin bir doktor bulmussan soru sormuyorsun zaten o kadar. Doktor soylemeden ilac alinmaz birakilmaz. Hata yaparsa da yapar obur turlu bisey olsa sorumlulugunu almaz zaten. Su anki doktorumdan bende cok memnunum. İlk gittigim dr bu isin duayeni diye bir baska doktorun yonlendirmesiyle olmustu. Hic tutmadi elektrigimiz. Sevemedim adami. Simdi cok tatli biri. Guven onemli.

Evet kesinlikle hasta doktor arasindaki frekans cok onemli. Ben cok sirin gorunmeye calisanlara da agzindan cimbizla laf almaya calistuklarima da sinir oluyorum. Senin doktorun kim nereye gidiyorsun?
Ha bak ne zamandir sorucam unutuyorum. Sence ev ile tup bebek yaptirdigin yer arasindaki uzaklik onemli mi? Ben maltepedeyim ama nisantasina gidip gelicem. O da trafige bagli olarak 45 dk 2 saat arasinda degisebiliyor. Nasil olsa arabayla gidicez olmadi arka koltuga uzanirim sancim olursa dedim. Yerin yakin olmasindan ziyade hep doktora odaklandigimdan kismetime nisantasi dustu :)
Mesafe onemli mi sence vunku bakiyorum insanlar sirf evine yakin oldugu icin bile yer secebiliyor vardir bi hikmeti dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…