tup bebekte negatif sonuç alanlar hadi gelin dertleşelim...

Yani elbette evinin yakininda iyi bir nerkez varsa degerlendirilebilir. Ama sirf yakin olanlar diye yapmadim arastirma. Simdi gittigim yer kavacikta, ben kadikoyde oturuyorum. Kopru yol calismasi derken trafik yoksa sıkıntı yok da 1 saati gecebiliyor hastaneye varmam. Ben umursamiyorum. Su asamada hic onemli degil. Zaten islemlerden sonra 1 saat yatiriyorlar, tamam hadi git artik da demediler biz dedikleri 1 saatte toparlanip ciktik. Sonra da yurumuyorsun zaten. Arabadasin. Benim doktorum Kenan Sofuoglu. Kendi doktorum eline guvenirim diye beni ona yolladi. Su embriolog arkadasimiz da taniyor, cok iyi doktordur dedi. Nisantasinda meshur bir kadin var Birgul bisey. O da cok iyi basarili bir kadin. Yuzu hic gulmezmis ama iyiymis cok.

Ben Prof. Engin Oral la gorusup ona karar verdim en son cerrahpasada prof. Bilgi birikimine guvendim, hastaya yaklasimi da dozunda.
Ya aslinda yapilan islemler uc asagi bes yukari ayni. Maksat paragoz ve seni oyalayan bir doktor olmamasi. Ve en onemlisi teshisine ve tedavisine guvenebilecegin biri olmasi tabi ki.
Doktor sunu dedi ben de katiliyorum; hersey dort dortluk olsa bile transferden sonra iceride tam olarak ne oldugunu bilemiyoruz o da isin takdiri ilahi kismi oluyor.
Umarim onumuzdeki ay ikimiz icin de hersey yolunda gider

Evet iceride ne oldugunu kimse bilemiyor. Rahmimizle embriyonun elektriginin uymasi gerekiyormus :) hic kasilma demislerdi islem esnasinda. Zaten korktugum gibi degildi hic, hic birsey hissetmedim. Oyle ekrandan rahim bosluguna birakilan bir sivi goruyorsun. Guzel bir duygu aslinda. Sonrasi surpriz.

En cok korktugum ilaclarin beni bi psikopata donusturmesi :) benim pms lerim bile evlere senlik gecer.
Yalniz daha ay sonuna cok var beni simdiden bu kadar heyecan bastiysa napicam bilmem.

En cok korktugum ilaclarin beni bi psikopata donusturmesi :) benim pms lerim bile evlere senlik gecer.
Yalniz daha ay sonuna cok var beni simdiden bu kadar heyecan bastiysa napicam bilmem.
Niye bu kadar telaş ediyorsun canım? Ben ilk yasmin kullanmaya başladığımda bir canavardım mesela, ama sanırım bu kadar üst seviyede bir doz ki, hırçınlaşamadım bile Sen de iyi olursun merak etme. İşe gitmiyor olman iyiymiş. Evde sadece kendine ayır bu süreci. Özel bir hobin var mı bilmiyorum. Ben yemek yapmaktan da zevk almadığım için faydalı birşey yapmadım genelde. Ama tam bir filmkolik gibi, eşimle izlememin imkanı olmayan ne kadar romantik komedi film varsa izledim. Yine o masalsı bulduğu için hiç izleyemediğim ama hep aklımda olan "finding neverland" ve "saving mr. banks" tarzı filmleri izledim. Hani sadece siyah aktörlerin oynadığı komedi filmleri vardır ya, bunlar kalabalık ailedirler ve hep beraber pazar ayinine gidip şarkı söylerler, işte onları izlemek için en güzel zaman! Pinterest ve youtube kalan vaktini doldurabilir. Ben finalde o kadar doydum ki hepsine, Felsefe Tarihi okumaya başladım. Zihnini bir konuda yormaya başlayınca hamilelikmiş bebekmiş düşünmeyince çok dinlenmiş hissettim. Tek yapmadığım şey diyet yazıları okumak. Tartıya çıkma kilo alıyorsun moralin bozulmasın. Neden bilmiyorum, 2 kilo aldım biranda. Sonra bir daha da tartılmadım.
Kendini yeterince oyalarsan, kocan eve geldiğinde bugün hiçbir şey yapmadın mı? Bari şurayı toplasaydın, yemeğimi yapsaydın demediği sürece herşey süt liman...

Selam arkadaşlarım. Benim de bir kimyasal ve bir negatifle sonuçlanan iki tüp bebek denemem oldu. Ben daha bekarken tüp bebeğe yönlendirildim ve eşime de evlenmeden önce tüm sağlık problemlerimi anlattım ve ancak tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabileceğimizi de. Ama ona anlatırken benim de inandığım şey şuydu; kısa bir tedavi ve hemen bebeğimiz kucağımızda.
Geçen ocak ayında doktorların baskısı üzerine düğün tarihimizi de öne alarak başladık tedaviye. Düğünümüzün ertesi günü kontrole gitmişliğimiz bile vardı. Önce tedavinin sandığımız kadar kısa sürmeyeceğini anladık. 6 tane yumurta toplandı o ay rahim kalınlığı uygun olmadığı için transfer ertesi aya kaldı. 3 tane embriyomuz vardı. bunları ikişer yıl arayla transfer ettirip 3 çocuk yapma hayalindeydik. Benim transferlerim hep çok zor geçti mesanemden ameliyat olmuştum ve idrara sıkışamıyorum. İlk transfer sonucu kimyasal gebelik. Neye üzüleceğim bilemedim. Bu işin öyle kolay olmayacağını anlamıştım zaten. Ama donmuş 2 tane embriyomuz vardı. Ertesi ay kendimi yine merkezde buldum. Benim rahim kalınlığımdan dolayı işimizin zor olduğunu bir kez de doktordan dinledim. Rahim tam kalınlaşmaya başlarken ara kanamayla inceldi. Böylelikle 2 ay daha tedavimiz iptal edildi. Sonunda yine transfer masasındaydım. Acıdan inleye inleye transferimi oldum. Ama bu sefer hiç tutmamıştı bile. O anki duyguların tarifi yok. Bu sefer bitti dedim denemek yok bir daha. Ama aradan çok geçmedi kendimi topladım ve bu ayın 15 ine Mustafa Bahçeci den randevu aldım. İşim gereği kadın ve bebeklerle çok iç içeyim. Bazen hamileliğine üzülen kadınları görünce içim yanıyor. Neden birilerinin kolayca ulaştığı şeye ben bu kadar çaba harcıyorum diye düşünebiliyorum. Ama kısa sürüyor sonuçta her işte bir hayır vardır...

Canım, çok zor bir süreç yaşamışsın. Niye transfer esnasında canın acıdı acaba? O kadar acısız geçmişti ki benimkisi ekranda görmesem bilmezdim bile ne zaman yaptı? Canın acıdıysa rahim kasların kasıldığı içi atmış olabilir embriyolarını. Çok sakin ve gevşemiş durman gerekirdi. Yeni ameliyat olmuşsun o yüzden mi acaba?

Benim idrar yolumun tamamında ve idrar torbamda endometriozis odakları var. İdrara sıkışınca dayanılmaz derecede ağrım oluyor ve bunu onlarla konuştum daha önce ilkinde sıkıştırmadan yaptılar. İkincisinde de sonda takıp mesaneyi doldurdular o da aşırı ağrı yaptı. Ben de kendimi kasınca rahim ağzı kapandı tamamen onu açabilmek için de baya uğraştılar. Tabi ben bu arada acıdan ağladım. Bir de sinirlendi doktor sanki elimden bişey geliyormuş gibi. Kötüydü yani. Bir daha asla yüzlerini görmek istemiyorum.

ay çok üzüldüm ya (( nerede yaşıyorsun? İstanbul'da ise, bir sürü doktor var başkasını denemek ister misin?

Cok ta tatli gecirmissin sureyi. Ben de aynennn bu sekilde planliyorum zaten. Esimle film zevklerimiz uyusmaz zaten. Dizilere sarmayi dusunuyorum filmlere kitaplara belki yatim kalmis bi puzzle mi acarim :). Ev isiyle de hic isim olmaz hahah bana gundogdu :)). Annem yardimi dokunsun diye gelmek ister buyuk ihtimal ama yalniz kalmayi yegleyebilirim.
Bence olur bu is gelir bebisler ne dersin :))
Bu arada onumuzdeki ay haberdar edelim birbirimizi ardindan bebisleri islatiriz ehe

Bursadayım ama Fulya Bahçeciden randevu aldım. Sıradan bir yere gitmek istemiyorum.
Canim ya cok gecmis olsun. Sen bu yola evlenmeden girdiysen ne kadar sikintili bi surec oldugunu dusunemiyorum senin icin. Biz en azindan evliligin bir kismini rahat gecirmisiz haberimiz yok.
Herkesin mutlaka bir dr tavsiyesi olacaktir biliyorum ama. Gittigim dr cerrahpasa da prof ve ozel muayenehanesi var. Endiometrizis derneginin de kurucusu ve yonetim kurulu baskani Bahceci de dahil bu dernegin uyesi cogu prof. Bi arastir bi konus aklina yatar belki. Bir dr tavsiyesi olarak aklinda bulunsun bir kosede tut.
Hepimize temennim bekleyisimizin uzun olmamasi

İnşallah en kısa zamanda herkes evladına kavuşur ve tabi doktor ve tedavi stresinden de...

Kader arkadaşlarım merhaba...Bende Temmuz'dan bu yana tüp bebek tedavisi görüyorum.Temmuzda ilk denememiz oldu ve maalesef olumsuz sonuçlandı.Eşimde sperm yavaşlığı vardı ve az sayıdaydı.Neyseki 4 yumurta toplanmasına rağmen 2 si 1.kaliteydi gayet güzel gidiyordu,transfer edildi ama olmadı işte.O günden bu yanada bunun sebepleri araştırılıyor.Genetik testler,kan testleri.Son olarakta bu pazartesi histeroskopi ameliyatı olacağım.Cd 138 diye bir şeye bakılacakmış,ayrıca rahim kontrol edilecekmiş birşey varsa düzeltilmeye çalışılacak,rahmim lazerler çizilecekmiş.İnanın 1 haftadır uyku nedir bilmiyorum.Korkudan ölüyorum,bu nasıl bir operasyon,yaptıran var mı hiç aranızda?Operasyondan da sonrasında alma ihtimalim olan kötü haberlerden de korkuyorum.Bu deneyimi yaşayan arkadaşlarım varsa paylaşırsanız çok sevinirim.Maddi manevi çok zor zamanlardan geçiyoruz,Allah hakkımızda hayırlısını versin...

Canım çok geçmiş olsun. Bu yollar genelde zorlu ve maddi manevi yıpratıcı oluyor. Hele bir kez negatif sonuç aldıysan bunu aklından çıkarmak hiç kolay olmuyor. Histereskopi zor bir işlem değil ben olmadım ama gözlemlerim bu yönde. Rahim içinin kamerayla gözlenmesi ve aksaklıkların giderilmesi esasına dayanıyor. Doktoruna güveniyorsan rahat ol.

Çok teşekkür ederim arkadaşım,umarım herşey yolunda gider...

Gobe selam, korkunu anlıyorum. Ben de yaptırmayı istemezdim ve mecbur kalmadan yırtarım umarım. Ama aslında tamamen narkoz altında olacağın için yersiz bir korkudur bizimkisi.

Umarım herşey yolunda gider. Bol şans!

Selamlar pazartesi histeroskopi oldum.Geliş gidişim 40 dk sürdü.Çıktığımda sancım vardı ve biraz bulantım(bulantı tamamen benim hatam,doktorum 12 den sonra birşey yeneyin içmeyin dediği halde ben taaaa kahvaltıdan sonra yemedim,yiyemedim sanırım stresten çok aç girdim yani,ondan böyle oldu,yumurta toplama daha uzun sürdüğü halde en ufak bulantim olmamıştı) neyse çıktıktan 10dk sonra ağrı kesici iğne yaptılar şıp diye kesildi zaten.Beklediğimden çok çok rahat geçti.Doktorum sağ tarafta hafif bir yapışıklık vardı actik dedi,başka da hiçbir şey yokmuş şükür.Ayrıca parça aldı zaten özellikle bunun için istemişti histeroskopiyi.Rahimde bazen derinlerde enfeksiyonlar olabilir bu parça sonucunda var ise antibiyotik tedavisi sonra tekrar tüp bebek denemesi yoksada direk 2. tüp bebek tedavisine başlayacağız operasyonunun çok başarılı geçti dedi.Olabilecek herşeye bakılıyor işte be yapalım,neden olumsuz oldu,ne yapmamız gerek yollar çizilecek artık...Aynı şeyleri yasayan insanlar olarak birbirimize ancak biz güç ve moral verebilir ve tecrübelerimizi paylaşarak yardımcı olabiliriz,iyi ki varsınız.Peki sizlerde durumlar nasıl,neler yapıyorsunuz?

Canım geçmiş olsun. Umarım bundan sonrası daha iyi olur senin için. Benim de tüplerim alınacak içleri sıvı dolmuş ve bu sıvı gebeliği engelliyormuş. Daha önceki denemelerimin olumsuz sonuçlanmasının en büyük sebebi de bu galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…