- 11 Temmuz 2025
- 16
- 0
- 1
- 33
- Konu Sahibi happywifey
-
Sizde sperm sayısı az olduğu için mi bu teknik uygulandıMerhaba, 2 olumsuz tedaviden sonra doktor değiştirdim. Yeni doktorum sperm dna fragmantasyonu istedi. ( hasara bakılıyor yani) Kartal İnter-Mar diye bir yerde yaptırdık. İlk mikroçip ile seçeceğiz demişti ama benden 1 yumurta alındığı için sanırım gerek görmedi. Çatlatma iğnesini yaptığım gün eşimden de dışarı boşalmasını istedi. Belki o yeterli olmuştur. Bilemiyorum. Bugün pazar olduğu için embriyolog aramadı. Yarını bekliyorum, döllenip döllenmediğini öğrenmek için.
Sayı az değil dna hasarı var.Sizde sperm sayısı az olduğu için mi bu teknik uygulandı
Selam bizde morgolojı sıfırıs hem mikroçip hem piezzo yapdırdık işede yaradı 13 yumurtsa 12 sı dollendıMerhabalar tüp bebek öncesi forumda biraz gezindim. Sperm sayısı ve hareketliliği düşük olanlar sanırım mikroçip, piezzo uygulamışlar. DNA hasarı testini de yaptıran varsa bilgi edinmek istiyorum. Ben bu sürece ağustos ayında gireceğim. İlk kez hangi hastaneler hangi doktorlar yapıyor bilgilendirirseniz sevinirim.
Bu teknikler döllenme aşamasında yapılıyortüp bebek tedavisi görmüş biri olarak bu tedaviyi görebilirmiyim
Sperm hareketliliği sayısı ve kalite düşüklüğü olanlara mikroçip öneriyorlar. Biz riske atmamak için mikroçip uyguladık. Embriyolog biz zaten seciyoruz ama gözden kaçan olursa mikrociple de elenir dedi. Piezzo da genelde DNA hasarı olanlarda uygulaniyormus özellikle. Döllenme oranı ve embriyo kalitesi artiyormus eğer DNA hasarindan kaynaklanan bir sorun varsa.Merhabalar tüp bebek öncesi forumda biraz gezindim. Sperm sayısı ve hareketliliği düşük olanlar sanırım mikroçip, piezzo uygulamışlar. DNA hasarı testini de yaptıran varsa bilgi edinmek istiyorum. Ben bu sürece ağustos ayında gireceğim. İlk kez hangi hastaneler hangi doktorlar yapıyor bilgilendirirseniz sevinirim.
Sperm sayınız nedir acaba 5 milyonun altına yapmıyorlar diye biliyorumArkadaşlar benim anlamadığım bir nokta var kafamda deli sorular,
Mikro çip ile kötü olanlar eleniyorsa bir sperm ve bir yumurta ile hamile kalınıyorsa aşılama da neden tutma oranı düşük kadında bir sorun yoksa ? ve bazı doktorlar aşılamaya sizin değerler yetmez diyor bir anlam veremiyorum açıkçası sonuçta bir sağlam sperm yetmiyor mu ? Mikro çip olmaz diyen de var bize.
Biz aşılama sürecine girdik 2 farklı doktora gittik, mikro çip size olmaz dedi diğeri ise gayet olur dedi.
Bende herhangi bir sorun yok eşimin morfoloji %2 ileri hız ve sperm sayısı düşük. Dna hasarı yok.
Toplam sperm sayısı 28.000 milyonSperm sayınız nedir acaba 5 milyonun altına yapmıyorlar diye biliyorum
Aslında kötü değil evet normalden az ama asla kötü değil biraz takviyeyle doğal bile olabilir. Ama doktorlar aşılamaya çok az ihtimal veriyor maalesef. İstatistiksel olarakta tutma yüzdesi düşük tabi yarını Allah bilir.Toplam sperm sayısı 28.000 milyon
1 mt ise 7.000 milyon
İleri hız %17 yavaş ileri %32
Dna hasarı %16 doktor hasar testi normal dedi.
Morfoloji %2 aşılama da toplamı mı bakıyorlar ?
Her doktor kafasına göre ayrı bir şey söylüyor. O yüzden insanların doktorlara güveni kalmadı hele ki her işlem için ayrıca ayrıca ücret alındığı bir ortamda.Arkadaşlar benim anlamadığım bir nokta var kafamda deli sorular,
Mikro çip ile kötü olanlar eleniyorsa bir sperm ve bir yumurta ile hamile kalınıyorsa aşılama da neden tutma oranı düşük kadında bir sorun yoksa ? ve bazı doktorlar aşılamaya sizin değerler yetmez diyor bir anlam veremiyorum açıkçası sonuçta bir sağlam sperm yetmiyor mu ? Mikro çip olmaz diyen de var bize.
Biz aşılama sürecine girdik 2 farklı doktora gittik, mikro çip size olmaz dedi diğeri ise gayet olur dedi.
Bende herhangi bir sorun yok eşimin morfoloji %2 ileri hız ve sperm sayısı düşük. Dna hasarı yok.
Aynen öyle canım her doktor farklı söylüyor erkek faktörü olduğu için bu ay aşılama deneyeceğiz eş zamanlı takviyelere de başladı eşimde varikosel vardı ondan dolayı bu durumdayızHer doktor kafasına göre ayrı bir şey söylüyor. O yüzden insanların doktorlara güveni kalmadı hele ki her işlem için ayrıca ayrıca ücret alındığı bir ortamda.
Sizde problem yoksa ( yani tüpler açık ve işlevi varsa) aşılama denemenizde fayda var. Bunun çok fazla da hormonla alakası yok. Mikro çip işleminin de kadınla hiçbir alakası yok. Tamamen erkek spermlerinin en kaliteli Kerim'in seçilmesi ile ilgili. Eğer eş kaynaklı bir sorun varsa öncelik çeşitli takviye ve beslenme düzeniyle sperm değerlerini arttırmak. Daha sonra mikroçip ile en kaliteli lerini seçip aşılama yapmak. Açıkçası ben olsam o şekilde bir yol izlerdim.
Bir de bence en önemli sıkıntı neredeyse tüm tüp bebek merkezlerinin prensibi deneme yanılma yoluyla ilerlemek. Yumurta büyütelim olmadı, catlamiyor belki catlatalim, yumurtaya ulaşamıyor aşılama yapalım, yine olmadı tüp Bebek yapalım, yine olmadı kalitesiz derler ve işin içinden çıkıyorlar. Tavsiyem aklınıza yatan başka bir doktora gidin. Zira tüm bu süreçte insanlar çok yıpranıyor. Her tedaviye Ümit bagliyoruz. Olmuyor, üzülüyoruz..
Aynen canım ama işte eşimde bazı sıkımtılar oluştu artık bende aşılamaya karar verdimAslında kötü değil evet normalden az ama asla kötü değil biraz takviyeyle doğal bile olabilir. Ama doktorlar aşılamaya çok az ihtimal veriyor maalesef. İstatistiksel olarakta tutma yüzdesi düşük tabi yarını Allah bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?