Tüp bebekte tekrarlayan dusukler

whiterose00

Rabbi hebli mines salihin. Kün feyekün.
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2014
2.725
2.456
133
İyi günler doktor bey. Bir taze bir dondurulmuş tedavim oldu. İkisi de tuttu ama ilkini 8.haftada kurtajla aldirlamak zorunda kaldım kalp atışı yoktu. Diğeri de 5. Haftada düşükle sonuçlandı. Erkek infertilitesi yüzünden tup bebek yaptiriyoruz. Sizce sorun nedir,tutuyor ama düşüyor.eşimin ve benim genetik testlerimiz temiz. İkincide pıhtılaşma iğnesi kulladim mthfr1298 homozigot olduğundan. Bundan sonraki süreçte nasıl bir tedavi uygulanmalı.

Merhabalar :
öncelıkle tüp bebekte dogru merkez secımı oldukca önemlıdır. Laboratuvar merkez basarısı ıcın oldukca öneme sahıptır. Ardışık olumsuz gebelık sonucları varlıgı nedenı ıle ;bay ve bayan genetık( sizde yapılmıs) ,pıhtılasma testlerı( sızde yapılmıs), rahım ıcının degerlendırılmesı( hısteroskopı) ,rahım- tup fılmı,tıroıd ve şeker durumları gıbı detaylı bır arastırma gerektirir. Akabınde ılerı tup bebek yontemınden genetık taramalı tup bebek yontem ( array cgh )uygulanmalıdır.(bu yontemle embrıolar genetık ayıklama yöntemı ıle saglıklılar saglıksızlardan ayırt edılır ve anne rahmıne saglıklı embrıolar transfer edılır.

Bunun öncesinde bu başarısız gebelıkler kürtaj ıle sonlandırıldı ıse rahım iç zarını da(endometrıum) hısteroskopı(rahım içini kamera sistemi ile kontrol etmek ve tutunmayı artırmak rahım ıcıne centıklenme yontemı yapmak: bu prosedürün tutunmayı artırmada faydalı olduguna daır tum dunyadan bılımsel yazılar mevcut. ) ıle gormekte fayda vardır. Ayrıca rahım içine dogurganlık aşısı da ( gcsf)uygulamak faydalı olucaktır.Bol şans dılerım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…