• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tüplerde sıvı birikmesi hidroselpenk--laparoskopi--gebelik

Vallahi size iyi fiyat vermiş, bana Fatih Şendağ kendisi 9000+kent hastanesi masrafı 2250 dedi.Pazarlık ta mümkün değil.Siz nerede yaşıyorsunuz.
Ben kendisiyle görüşmedim mail gondermistim bana geri döndüler 6000 dedi ama extra bişey lerde çıkabilir ben mersindeyim

Evet Prof Fatih Şendağ İstanbul da Acıbadem de, İzmir de kendi ofisi var, ameliyatlarını anlaşmalı olduğu kent hastanesinde yapıyor.

Kızlar,iyi geceler.Ben geldim :) Valla hadi size farklı doktorlar farklı kişilere farkılı fiyatlar vermiş :) ben yani hasta aynı,doktor aynı bir hastane 4200 diğeri 8000 diyor :) ikisi de özel.Yani bu vicdansızlık ya.Gerçekten.Bu nasıl bir rant kapısı olmuş böyle.İnsanların en saf istekleri ile oynamak bu,bunun üzerinden ticaret yapmak.Ki gerçekten de ticari düşünerek,bile bile eksik tedaviler uygulanıyorsa,her iki dünyada da iki yakaları bir araya gelmesi,ve haram olsun hakkımız.Ben ki çok iyi niyetli bir insanımdır ama bu yolda ailelerin maddi manevi neler yaşadığını görünce,bunu hakkettiklerine inanıyorum.

Kızlar merhaba,
benim de kistim var ve tüplerde sıvı şüphesi var, 1 yıldır gitmediği doktor kalmadı, 1 aşılama , 1 tüp bebek denedik, bu sırada ilaçlar beni mahvetti, hayatıma devam edemez durumdayım, şimdi gittiğim doktorum bu şekilde tüp bebek tutmaz dedi, tüplerde sıvı bebişin tutunmasına engel, bu ameliyatı olduktan sonra tüp bebeği tutan çok insan var, moral bozmayın, benim doktorum ameliyat öncesinde yumurta toplama yapalım elimizde dondurulmuş embiryo olsun dedi, ameliyat yumurta rezervini çok etkiliyor dedi, sağlıklı yumurta elde etmek için çok uğraşırız dedi, şimdi 3 ay geçici menopoz ile kistlerimi baskılıcaz .Sonra yumurta toplama, sonra ameliyat olacak.Doktorlarınızı çok iyi araştırın, ameliyatlarda başarılı mı iyice araştırın.Bu tarz ameliyatlarda ilk yapılan ameliyat çok önemli, ilk ameliyat gerçekten iyi eller tarafından yapılırsa çocuk için şansınız oluyor, hastaya şifa oluyor.Başarısız bir ameliyat olursanız ikinci yapılan ameliyatlar resmen ağrınız dinsin, sızınız olmasın diye yapılıyor.Benim bir arkadaşım devlet hastanesinde lapososkopi oldu, şikayetleri devam etti.Çocuk ta tutmadı, 10 gün önce tekrar ameliyat oldu, açık ameliyat yapıldı, bu sefer çok araştırdı doktorunu.Şimdi iyileşmeyi bekliyor.Önceki doktorun yaptığı ameliyatda düzgün temizlenmemiş kistler.Devlet hastanesinde tecrübe ediniyorlar kadınların üzerinde. Lütfen dikkat edin.Çoğunlukla Prof ların para gibi kaygıları, çıkarları pek olmuyor.Adamların zaten bir sürü hastası var, bir eksik bir fazla, önemsemiyorlar.
Benim doktorum Prof. bu işin uzmanı.Fatih Şendağ, Ben memnunum.Bu ameliyat iyi doktorlar tarafondan yapılırsa çok basit, ve kolay iyileşen bir ameliyat.Benim dokturum bana söylediği şudur.Eğer hastanın çocuk isteği varsa, kistler yumurtalığın çok riskli bir yerindeyse, hastanın yumurtalığını alarak onu riske atmam, riskli olmayan kistleri toplarım, diğerlerini alarak yumurtalığa en az hasar vererek çıkarım dedi.Lütfen doktorunuza çocuk sahibi olmak istediğinizi, bu ameliyatın risklerini sorun.Doktorunuzu iyi araştırın.Sonrasında keşke demek çok yıkıcı olur.Mersin den İstanbula gidip ameliyat olup, çocuk sahibi olanlar var.Yücel Karaman, Aret K., Fatih Şendağ, Mustafa Bahçeci, benim duyduğum araştırdığım iyi doktorlar.
Canım ne güzel anlatmışsın.Valla bende de kendi doktoruma güvenim kalmayınca araştırdık.BU doktoru en yakın arkadaşım önerdi.Ablasının tüm ameliyatlarını yapmış,ayrıca o bölümün hemşiresi arkadaşımın akrabası,hocam çok iyidir demiş.Ne bileyim,güvenmekten başka çarem yok gibi.Çok korkuyorum ya...Seninle rahatsızlıklarımız hemen hemen aynı.Çok çektik ya çok.O ilaçlar dengemi alt üst etti.Birde benim kistler 2 kere harekete geçti,birinde bayağa kötüydüm,nasıl bir kasık ağrısı,tabii acile,Ultrason,tetkikler.Kistin şekli 1 hafta öncekinden farklı 1 hafta önce top gibiyken,sönmüş balon gibi olmuş,resmen yırtılmış.Kanama devam ederse acil ameliyat dedi doktor.Ben ağla,ağla.Sürekli kan alıp bir değeri ölçüyorlar.Neyse sonra durdu ve diğer adetle de yok oldu.Ama bitmiyor ki,bu seferde bu yıl solda çıktı iki tane.Sonra sağda yine olmuş dediler.Yumurtlar gibi pırt pırt kist çıkıyor ya.

Yine de iyi araştır arkadaşım, mümkünse tecrübeleri ne yönde onu araştır, gittiğinde hastalarını görürsen çekinme sor, ne kadar zamandır geliyorlar diye.Kistlerin patlaması çok zor bir durum, ucuz atlatmışsın, tüp bebekte ilaçlar kistleri büyütüyor, dikkat et arkadaşım.Doktoruna danış.Ucuz tüp bebek merkezleri çok fazla, bu tüp bebek merkezlerinin embriyologları çok önemli, iyi embiryolagları var ise biraz pahalı oluyor.Tecrübeli merkezleri seç, tüp bebek merkezleri maalesef bizim çocuk isteğimizi kullanıyorlar.Gelmiş geçmiş olsun, acil şifa dilerim.

Merhaba ,
En çok merak ettiğim şey laparoskopi ile tüplerden biri alınırsa o tüpün olduğu yerde yumurta sayısına zararı oluyor mu ? Ben 2 doktora gittim biri alakası yok biri alakası var diyor. Zaten yumurtam çok çok az ama bu ameliyatı olmazsam da embriyo tutması imkanı yokmyş. Lütfen bilgisi olan varsa yazdın yumurta sayısında azalma oluyor mu kanalın alınmasının ?

Ve karında iz kalıyor mu ameliyattan sonra ? Tskler

Ben sahsen karnimda iz olmasini hic onemsemuyorum.iz kalmiyor ama korkma.bu ameliyat dogal gebe kalmana engel oluyor.ameliyat sirasunda yumurtaligina dokundugu icin yumurta kaltwn ve rezervin yanu yumyrta sayin azaliyor.gebe kalmana enfel oluyor.bu konuda bi suru guzel bilgi var.yucel karaman mete gungor fatih sendag mustafa bahceci bunlar turkite de bu isi yapabilen iyi doktorlar.onlarin videolarini intetnetden bulup arastirmanu tavsiye ederim.doktor secimi cok onemli.iyice arastir.

Merhaba ,
En çok merak ettiğim şey laparoskopi ile tüplerden biri alınırsa o tüpün olduğu yerde yumurta sayısına zararı oluyor mu ? Ben 2 doktora gittim biri alakası yok biri alakası var diyor. Zaten yumurtam çok çok az ama bu ameliyatı olmazsam da embriyo tutması imkanı yokmyş. Lütfen bilgisi olan varsa yazdın yumurta sayısında azalma oluyor mu kanalın alınmasının ?

Ve karında iz kalıyor mu ameliyattan sonra ? Tskler
Laparoskopi ile yapılan kist ameliyatını bilmiyorum fakat laparoskopi ile sol tupumu aldirdim yaklaşık 8 ay önce ameliyat öncesi bir tüp bebek denemem vardı ve 19 yumurta toplanmıştı ameliyat sonrası denemem de ise 24 yumurta toplandı ve sol tarafimdaki rezervimde ameliyatla ilgili herhangi bir azalma söz konusu değildi zaten doktorum da amrliyatin dogru ellerde yapildigi surece yumurtaliklarla hicbir ilgisi tüple yumurtalığın birbirine temas etmediğini söylemişti nitekim öyle de oldu.size de çok geçmiş olsun umarım en az benim kadar problemsiz bir şekilde atlatirsiniz

Laparoskopi ile yapılan kist ameliyatını bilmiyorum fakat laparoskopi ile sol tupumu aldirdim yaklaşık 8 ay önce ameliyat öncesi bir tüp bebek denemem vardı ve 19 yumurta toplanmıştı ameliyat sonrası denemem de ise 24 yumurta toplandı ve sol tarafimdaki rezervimde ameliyatla ilgili herhangi bir azalma söz konusu değildi zaten doktorum da amrliyatin dogru ellerde yapildigi surece yumurtaliklarla hicbir ilgisi tüple yumurtalığın birbirine temas etmediğini söylemişti nitekim öyle de oldu.size de çok geçmiş olsun umarım en az benim kadar problemsiz bir şekilde atlatirsiniz
Geçmiş olsun canım bende hep yumurta rezervinin azalacagindan korkuyordum ama senin maşallah güzel cikmis. Ameliyatını nerde yaptirdin peki

Kumral-ada Kumral-ada nasılsın canım?Neler yaptın görüşmeyeli...Ben en son Devlet Araştırma Hastanesine gidecektim hatırlarsan.25 Aralıkta gittim.7 tüp kan verdim.Ameliyet öncesi tetkikler için.Ultrasona girdik,girdik diyorum,beşer beşer alıyorlar aynı odaya.Hiç tanımadığım kadınlarla altım çıplak bekledim :( çok kötü bir durumdu,zaten çok kalabalık.İyi ce doldum gün boyu.Sonra çıkan sonuçları aldık gittik doktorun yanına.Sol taraftaki kistler 4 er cm olmuş maşallah.Neyse.Doktor baktı baktı,yüzü asıldı...Zaten o kadar ciddi bir tip ki,çok sert birisi.Eşimde yanımda tabii.Yani bu hormon sonuçlarına göre durumunuz kötü dedi.FSH ım fırlamış 18,90 a.Sizin tüm bu olumsuzluklara rağmen gebe kalma ihtimaliniz neredeyse imkansız.Zaten fsh ınıza göre rezerviniz az.Ameliyat edersek daha ciddi bir azalma olabilir,dolayısıyla ameliyatada gerek yok dedi!Ayrıca hiçbir tüp bebek merkezi bu sonuçlarla sizi kabul etmez dedi.Beni oraya gömdü resmen...Pat pat pat sıraladı hepsini.En son birde amh a bakalım,gelecek adette gelin fsh ı bir kez daha ölçelim ama mucize beklemeyin dedi...Oradan çıktı ama ben kendimde değilim tabii.Eşim ne yapacağın şaşırdı.Bu ne ya?Yani resmen yapacak hiçbir şey yok dedi.Bu arada AMH 1,62 çıktı.
Günlerdir ağlıyorum.Ne yapacağımı bilmez haldeyim.Sonuçta bu sıvı birikimi veya tıkanıklığı benim sağlığım açısından bir risk oluşturur mu bebek için değil,kendim için ameliyat olmalımıyım dedim ona da yok dedi.Valla ben hiiiiç birşey anlamadım.Zaten hastane tecrübem çok çok kötüydü.Son çare son umut bu ay sonu bir başka doktor daha var ona gideyim diyorum cesaretimi toplayabilirsem.Ama inan çok kötüyüm.
Sende ne gelişmeler var?Bir olupta kurtulamadık şu tüplerden,müplerden.

Canım kesinlikle başka doktora
Daha gitmelisin. Amh düşük. Değil. O kadarda yani rezervin var amh 0.5 olup hamile kalan var susun yani . Eğer sende kesin tüpünde hidrosalpinks varsa tup bebek şansın yariyariya düşer . Bence ameliyat olacaksa eğer ameliyat öncesi yumurta toplanır esin sperm verir embriyo oluşur dondurulur. Ama başka doktora daha gitmelisin bence

Canım kesinlikle başka doktora
Daha gitmelisin. Amh düşük. Değil. O kadarda yani rezervin var amh 0.5 olup hamile kalan var susun yani . Eğer sende kesin tüpünde hidrosalpinks varsa tup bebek şansın yariyariya düşer . Bence ameliyat olacaksa eğer ameliyat öncesi yumurta toplanır esin sperm verir embriyo oluşur dondurulur. Ama başka doktora daha gitmelisin bence
Zaten bu gittiğim ol,bu şekilde şansın var derse olacağım mecbur.Ödüm kopuyor ama ameliyattan biliyor musun?Sen ne yaptın,neye karar verdin?

Zaten bu gittiğim ol,bu şekilde şansın var derse olacağım mecbur.Ödüm kopuyor ama ameliyattan biliyor musun?Sen ne yaptın,neye karar verdin?
Ben ameliyat olcam Allah ın izniyle ama öncesinde yumurta toplatmayi düşünüyorum olursa

Ben ameliyat olcam Allah ın izniyle ama öncesinde yumurta toplatmayi düşünüyorum olursa
Peki bu yumurta dondurma işleminin maliyeti ne kadar canım,biliyor musun?Bende öyle diyeyim bari doktora bir sorayım.

Peki bu yumurta dondurma işleminin maliyeti ne kadar canım,biliyor musun?Bende öyle diyeyim bari doktora bir sorayım.
Yumurta değilde sperm de versin esin embriyo olarak dondurmayı düşünüyorum. Maliyetini bilmiyorum ama şimdi tup bebek merkezinde her işlemin fiyati ayrı normal tup bebege başlıyorsun ama transferin gerceklesmiycek. Dondurma ücretinin çok yüksek olacağını düşünmüyorum.

Yumurta değilde sperm de versin esin embriyo olarak dondurmayı düşünüyorum. Maliyetini bilmiyorum ama şimdi tup bebek merkezinde her işlemin fiyati ayrı normal tup bebege başlıyorsun ama transferin gerceklesmiycek. Dondurma ücretinin çok yüksek olacağını düşünmüyorum.
inşallah canım maddi olarakta çöktük artık...

Back
X