Tuplerimi baglatsam pisman olur muyum?

Ortada kanıt yok henüz ama KK insanı kanser ediyor, özellikle bazı konuları okumak. Bence de haklısınız.

Amma velakin tüp bağlatmada sadece tüp ortadan kesilip iki tarafı bağlanıyor, yani yumurtlama aynen devam ediyor, hormonların rahim üzerindeki etkisi, beyne olan geri feedback hepsi normal şekilde devam ediyor. Sadece fiziksel bir müdahale söz konusu. Kulak deldirmek gibi düşünün. Anatomiye etkisi oluyor ama fizyolojiye olmuyor.

Dieğr yöntemler bana göre daha sakıncalı, çünkü hormonal sistemle oynuyorsunuz. Yani aylık iğneler, 3 aylık iğneler, doğum kontrol hapları gibi. Beyindeki döngüye baskı yapıyor, yumurtlamayı engelliyor mesela.

Haaa evet vazektomi daha uygun olabilir ama mesela benim eşim vazektomi yaptırmış olsa idi ne olacaktı? Ben ondan boşandım ama yeniden evlenebilirim, eski eşimin vazektomisi bizi korumaz ki

Tüpleri bağlatmak aksine kanseri önlüyormuş diye okudum ben.çünkü hastalık yapıcı maddeler yumurtalıklara tam ulaşmıyor diyordu

Haaa evet vazektomi daha uygun olabilir ama mesela benim eşim vazektomi yaptırmış olsa idi ne olacaktı? Ben ondan boşandım ama yeniden evlenebilirim, eski eşimin vazektomisi bizi korumaz ki

Tövbeeeeee gelenkutusu kafa bulma benimle Sen de kaç tane koca alacaksan parasını ver bıçak altına yatır o zaman

Benim de tum kimyasal yontemleri kullanmama engel var. Geriye kondom ve spiral kaliyor. Spiral icin de doktorum uygun olmadigimi soyledi gerci. En temizi tup baglatmak gibi gorunuyor.

sen 3. ye isteyerek mi hamile kaldın, allah bağışlasın canım.

sen 3. ye isteyerek mi hamile kaldın, allah bağışlasın canım.
Teşekkür ederim cnm.hayır korunarak hamile kaldım ::))olunca iyi ki olmuş diyorsunda baştan tedbir almak her zaman iyidir.şimdi tüplerim bağlı.bu yönden rahatım.gerisi allaha kalmış.herkes kendi kaderini yaşar diye düşğnüyorum ben.şimdi kadın hastalıklarından kanser olanlar tüpleri bağlattığı içinmi oldu di mi yani..

ben de düşündüm bu yöntemi de bilemiyorum işte kaza ile hamile kalmakta çok zor, arkadaş doktor öyle demiş diye anladım ben yoksa ben araştırdığımda da geri dönüşü yok ama yan etkisiz bir yöntem diye biliyordum, sen hangi yöntem ile korunuyordun?

Ya sigara en büyük kanser sebebi
sigaradan bu kadar kaçınmıyoruz ne diyeyim.
ben sigara içmiyorum :) ben doğum kontrol hapları ve o aylık vs iğnelerin kanser üzerine bir etkisi olabileceğinden korkuyordum kullanmadım da zaten bu tüp bağlatmayı da araştırdım ama tıp bilimi yan etkiden bahsetmiyor ama bazı doktorlar bu tarz yorumlar yapıyor.

Evt kaza ile hamile kalmak çok zor.hele bide üçüncü olunca iyyce şok..yan etkisi yok bencede tüp bağlatmanın..kulak deldirmek gibi bişey bencede arkadaşın dediği gibi

İleride eşinden boşanıp tekrar evlendiğini ve o adamdan da çocuğun olmasını istediğini düşün??? Ben olsam bağlatmazdım, hayatta her şey olabilir.
Bosansam bile cocuklarim benimle kalir, bu durumda hala 2 cocuklu oldugum icin yeni bir kardesleri olsun istemem. Cocugu olmayan adamla da evlenmek istemem benim icin denklik onemli.

Agzimda 7 dolgu var. dis agrisi cekmekten disi kaybetmektense dolgum oldugu icin pisman degilim :)
Kondom kullaniyoruz spiral malesef rehavete ve kazaya surukleyebilir bizi

3 aylıklar adet düzensizliği yapıyormuş. Eğer emzirmiyorsanız aylık iğne yaptırın bence. Ben öyle yapıyorum.
Emziriyorum su an. Bi aksilik olmazsa 1 sene daha emziririm.

Yukarida da yazdigim gibi, esimle olunca iki cocuk yeter baska adamla olunca yenisini yapalim diye dusunmuyorum.

Benim bi tanıdığım bağlattığı halde hamile kaldı. Hem de ikizlere...
Anlasilan baglatsam bile kondoma devam edecegiz :) arastirdim 200 de 1 hamile kalma riski varmis.

Siz bağlatmayın. Vücudunuzun normal işleyişi ile oynamayın.

Kocanız vazektomi yaptırsın. Hem daha kolay ve acısız, hem de geri döndürülebilir bir işlem.
Kocam istemiyor ben de onun vucudunda soz sahibi degilim. Oldu ki bosandik cocuklar bende kaldi, o bu islem yuzunden cocuk sahibi olamadi (%50 sans) bu haksizlik olur.
Cunku bana baglat diyen o degil. Ben ona nasil baski yapabilirim?

Zaten toplumumuzda cogu kadin kaza ile olan 3.den sonra baglatiyor :)
Normal dogum yaptim ben o zaman da 2 cocuk yeter diye dusunmuyordum.
Lakin 2 taneyi tecrube edince kapasitemin bu olduguna karar verdim.

Korunurken hamile kalıyorum. İkinci çocuğum doğacak kısmetse, ben de şimdiden ne yapacağımı düşünüyorum kara kara. Ammaaa

Kesinlikle tüplerini bağlatma!!! Annem bağlatmış ve de hastanenin başhekimi gelip anneme kızmış, kendini sakat bırakmak bu diye.

Daha dikkatli olun, korunun, ama bağlatma.

Evt çok haklısın.sezeryan olsaydı bağlatırdın zaten..

Konu sahibesi, vazektomi tamamiyle geri cevrilebilen, risksiz, acisiz bir yontem. Esiniz pisman olursa geri cevirebilir.
Cok kesin konusuyorsunuz. Vazektomi o kadar basit hemen geri alinabilen bir sey olsa dogum kontrol piyasasi bile olmazdi sanirim.
%50 kisirlik riski var. ve esim bu riski istemiyor. Hatta benim tuplerimi baglatmama da karsi ama ikna edebilirim. Dedigim gibi onun kendi vucudu icin kalici bir degisiklik yapmasi konusunda israr edemem.

tabi ki pişman olma ihtimalin çok yüksek, şuanki duygusallık ve yorgunlukla alınmış bir karar bence. ilerde bi çocuk istemiyceen ya da çocuk olmasını gerektirecek durumlar olmayacağı ne malum...
ayrıca ilaç yerine aylık ya da üç aylık iğneler, tenine yapıştırılan bantlar... bi sürü kolaylık varken dönülmez bi yolu seçmek bence doğru değil.

Hangi yontemdi ? Ona gore temkinli olalim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…