- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
Ortada henüz kanıt olmaması korrelasyon olmadığını göstermez :)
Şaka bir yana kadınların üreme sistemi daha karmaşık , sağlığı daha önemliyken bence kadınlar vücutlarıyla oynamamalı fazla. Paşa kocaları zahmet edip vazektomi yaptırsınlar.
bunu daha önce duymuştum, yalnız arkadaşın anlattığı olayda doktor demiş sebep olduğunu mesajı tekrar oku.Ya yalan haber bunlar
Tüp bağlatmakla kanserin bir ilişkisi yok
Ne çabuk inanıyorsunuz ispatsız şeylere anlamıyorum ben.
Haaa evet vazektomi daha uygun olabilir ama mesela benim eşim vazektomi yaptırmış olsa idi ne olacaktı? Ben ondan boşandım ama yeniden evlenebilirim, eski eşimin vazektomisi bizi korumaz ki
Ben talep bile etmedim. Çocuğa bir şey olur diye korktum ne akılsa. Ama bu saatten sonra bir şey olsa bile ben cocuk doğuramam ki. Tüp bebekle yeniden hamile kalma şansı olduğu halde cesaret edemedim. Fazla doğurgan biri olarak ben de korkuyorum ve herkese yaptirmasini oneriyorum
sen 3. ye isteyerek mi hamile kaldın, allah bağışlasın canım.Bu bağlatma işini hamileyken karar verecektin bence.ben ikinciye hamileyken doktorum bağlatmak istiykmusun diye sordu.hayır dedim hiç düşünmeden.sırf bir olaydan etkilendiğim için..ve şu an 8 yıl sonra bir yaşında üçüncü oğlum var:)bu doğumumda bağlattım artık tabiki.şimdi çok rahatım.anladımki hiçbirşeyden etkilenmemek gerekiyor herkesin kaderi kendine..ha bu üçüncü de iyiki olmuş bu arada.:)olunca seviliyor..bide sonradan zor oluyor bağlatmak.tekrar ameliyat olman lazım zor olmayacakmı?
bunu daha önce duymuştum, yalnız arkadaşın anlattığı olayda doktor demiş sebep olduğunu mesajı tekrar oku.
Teşekkür ederim cnm.hayır korunarak hamile kaldım ::))olunca iyi ki olmuş diyorsunda baştan tedbir almak her zaman iyidir.şimdi tüplerim bağlı.bu yönden rahatım.gerisi allaha kalmış.herkes kendi kaderini yaşar diye düşğnüyorum ben.şimdi kadın hastalıklarından kanser olanlar tüpleri bağlattığı içinmi oldu di mi yani..sen 3. ye isteyerek mi hamile kaldın, allah bağışlasın canım.
ben de düşündüm bu yöntemi de bilemiyorum işte kaza ile hamile kalmakta çok zor, arkadaş doktor öyle demiş diye anladım ben yoksa ben araştırdığımda da geri dönüşü yok ama yan etkisiz bir yöntem diye biliyordum, sen hangi yöntem ile korunuyordun?Teşekkür ederim cnm.hayır korunarak hamile kaldım ::))olunca iyi ki olmuş diyorsunda baştan tedbir almak her zaman iyidir.şimdi tüplerim bağlı.bu yönden rahatım.gerisi allaha kalmış.herkes kendi kaderini yaşar diye düşğnüyorum ben.şimdi kadın hastalıklarından kanser olanlar tüpleri bağlattığı içinmi oldu di mi yani..
ben sigara içmiyorum :) ben doğum kontrol hapları ve o aylık vs iğnelerin kanser üzerine bir etkisi olabileceğinden korkuyordum kullanmadım da zaten bu tüp bağlatmayı da araştırdım ama tıp bilimi yan etkiden bahsetmiyor ama bazı doktorlar bu tarz yorumlar yapıyor.Ya sigara en büyük kanser sebebi
sigaradan bu kadar kaçınmıyoruz ne diyeyim.
Evt kaza ile hamile kalmak çok zor.hele bide üçüncü olunca iyyce şok..yan etkisi yok bencede tüp bağlatmanın..kulak deldirmek gibi bişey bencede arkadaşın dediği gibiben de düşündüm bu yöntemi de bilemiyorum işte kaza ile hamile kalmakta çok zor, arkadaş doktor öyle demiş diye anladım ben yoksa ben araştırdığımda da geri dönüşü yok ama yan etkisiz bir yöntem diye biliyordum, sen hangi yöntem ile korunuyordun?
Bosansam bile cocuklarim benimle kalir, bu durumda hala 2 cocuklu oldugum icin yeni bir kardesleri olsun istemem. Cocugu olmayan adamla da evlenmek istemem benim icin denklik onemli.İleride eşinden boşanıp tekrar evlendiğini ve o adamdan da çocuğun olmasını istediğini düşün??? Ben olsam bağlatmazdım, hayatta her şey olabilir.
Agzimda 7 dolgu var. dis agrisi cekmekten disi kaybetmektense dolgum oldugu icin pisman degilim :)bence bağlatmayın.. yazık değil mi bedeninize..
inanın genel de pişman oluyor hanımlar. çünkü vücudun normal akışına müdahale edince illa rahatsızlık veriyor.
en basiti bir dolgu yaptırıyoruz. 10 yıl oldu bazen hala fazlalık gibi geliyor ağzımda..
ben spiralle korunuyorum onda bile vücut tepki veriyor. ama çaresi var ve kolay. bence spiral ve kondom kullanın.
bunlara rağmen olursa Rabbim'in bir bildiği var dersiniz.. bence zaten bunlarla da normal şartlarda hamile kalmamanız gerek.
Emziriyorum su an. Bi aksilik olmazsa 1 sene daha emziririm.3 aylıklar adet düzensizliği yapıyormuş. Eğer emzirmiyorsanız aylık iğne yaptırın bence. Ben öyle yapıyorum.
Aylık iğne yaptır? Çok rahat.. Ayrıca yanlış anlama Allah korusun ama hayat bu ne getireceği belli olmuyor. Farzedelim ki kocanla işler ters gitti ayrıldın. Başka birine aşık oldun vs. O zaman işte tüplerini bağlattıgına pişman olursun. O yüzden yaşın cok genc "yapma" derim.
Anlasilan baglatsam bile kondoma devam edecegiz :) arastirdim 200 de 1 hamile kalma riski varmis.Benim bi tanıdığım bağlattığı halde hamile kaldı. Hem de ikizlere...
Kocam istemiyor ben de onun vucudunda soz sahibi degilim. Oldu ki bosandik cocuklar bende kaldi, o bu islem yuzunden cocuk sahibi olamadi (%50 sans) bu haksizlik olur.Siz bağlatmayın. Vücudunuzun normal işleyişi ile oynamayın.
Kocanız vazektomi yaptırsın. Hem daha kolay ve acısız, hem de geri döndürülebilir bir işlem.
Zaten toplumumuzda cogu kadin kaza ile olan 3.den sonra baglatiyor :)Bu bağlatma işini hamileyken karar verecektin bence.ben ikinciye hamileyken doktorum bağlatmak istiykmusun diye sordu.hayır dedim hiç düşünmeden.sırf bir olaydan etkilendiğim için..ve şu an 8 yıl sonra bir yaşında üçüncü oğlum var:)bu doğumumda bağlattım artık tabiki.şimdi çok rahatım.anladımki hiçbirşeyden etkilenmemek gerekiyor herkesin kaderi kendine..ha bu üçüncü de iyiki olmuş bu arada.:)olunca seviliyor..bide sonradan zor oluyor bağlatmak.tekrar ameliyat olman lazım zor olmayacakmı?
Evt çok haklısın.sezeryan olsaydı bağlatırdın zaten..Bosansam bile cocuklarim benimle kalir, bu durumda hala 2 cocuklu oldugum icin yeni bir kardesleri olsun istemem. Cocugu olmayan adamla da evlenmek istemem benim icin denklik onemli.
Agzimda 7 dolgu var. dis agrisi cekmekten disi kaybetmektense dolgum oldugu icin pisman degilim :)
Kondom kullaniyoruz spiral malesef rehavete ve kazaya surukleyebilir bizi
Emziriyorum su an. Bi aksilik olmazsa 1 sene daha emziririm.
Yukarida da yazdigim gibi, esimle olunca iki cocuk yeter baska adamla olunca yenisini yapalim diye dusunmuyorum.
Anlasilan baglatsam bile kondoma devam edecegiz :) arastirdim 200 de 1 hamile kalma riski varmis.
Kocam istemiyor ben de onun vucudunda soz sahibi degilim. Oldu ki bosandik cocuklar bende kaldi, o bu islem yuzunden cocuk sahibi olamadi (%50 sans) bu haksizlik olur.
Cunku bana baglat diyen o degil. Ben ona nasil baski yapabilirim?
Zaten toplumumuzda cogu kadin kaza ile olan 3.den sonra baglatiyor :)
Normal dogum yaptim ben o zaman da 2 cocuk yeter diye dusunmuyordum.
Lakin 2 taneyi tecrube edince kapasitemin bu olduguna karar verdim.
Cok kesin konusuyorsunuz. Vazektomi o kadar basit hemen geri alinabilen bir sey olsa dogum kontrol piyasasi bile olmazdi sanirim.Konu sahibesi, vazektomi tamamiyle geri cevrilebilen, risksiz, acisiz bir yontem. Esiniz pisman olursa geri cevirebilir.
Hangi yontemdi ? Ona gore temkinli olalim :)Korunurken hamile kalıyorum. İkinci çocuğum doğacak kısmetse, ben de şimdiden ne yapacağımı düşünüyorum kara kara. Ammaaa
Kesinlikle tüplerini bağlatma!!! Annem bağlatmış ve de hastanenin başhekimi gelip anneme kızmış, kendini sakat bırakmak bu diye.
Daha dikkatli olun, korunun, ama bağlatma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?