Konu sahibesi, vazektomi tamamiyle geri cevrilebilen, risksiz, acisiz bir yontem. Esiniz pisman olursa geri cevirebilir.
Hangi yontemdi ? Ona gore temkinli olalim :)
Kendini kısırlastırmanın günah olduğunu biliyorsundur insallahMerhaba,
28 yasindayim 2 cocugum var biri 3 yasinda digeri 9 aylik.
Onceleri cok cocuklu kalabalik bir aile isterdim ama ikinci dogduktan sonra baska cocuk istemedigime kesin karar verdim.
Surekli ya hamile kalirsam stresi yasiyorum.
Kondom ile korunuyoruz. Unutkan biri oldugumdan hap kullanamam. Spiral zaten kazayla hamile kalanlarda ilk duydugum sey.
Tuplerimi baglatsam ileride pisman olur muyum?
Esime sen vazektomi ol diyorum asla kabul etmiyor.
Hic boyle tuplerini baglattirip sonra pisman olan var mi aranizda? Ya da tam tersi?
Caiz olmadığına dair bilgiyi nerede okudunuz?Belki 10 sene sonra bebek sevmek istedin o zaman nolacak? Zaten caiz değil dini boyutu umrundaysa.
bence zor bir karar.
ve eşin bunu kabul etmeyip sizin düşünüyor olmanız da beni ayrıca garip hissettirdi.
erkeklerde daha sıkıntısız oluyor bu süreç bildiğim kadarıyla (yanlış olma ihtimali yüksek)
çevremde 40 yaş üstü doğum tercih eden çok çift var, hatta çok daha güzel olduğunu söylüyorlar. özellikle maddi olgunluğa eriştikten ve 1-2 çocuk büyytükten sonra aileler biraz daha rahatlıyor ve sadece sevmek odaklı son çocuklarını dğnyaya getirebiliyorlar.
arkadaşlar kötü örnekler de vermişler zaten. işin o boyutunu da kimse inkar edemez.
zor bir karar, ama yapılabilir de.
işte pişman olursan ne olacak, geri dönüş yok değil mi? gerçi tüp bebek oluyor yazmış bir arkadaş.
ama yine de sağlık problemleri riskini de atlamamak gerek.
Bu arada Ablam ve eltim baglatti ıkiside tekrar çocuk istediği için çok pişman oldu.Ben 3 uncu bebeğimi 41 yaşında dogurdum.Tuplerimi baglattim.Sizin yaşınız çok genç ben baglatmanizi kesinlikle tavsiye etmem.Cunki benim bebek isteğim 35 yaşından sonra tekrar başlamıştı.Allah'a şükürler olsun iyikide olmuş.Insanin kalbine bebek isteği bir anda geliyor.
Ben 2inci bebekten sonra kesinlikle istemiyorum diyordum.Simdi sevmelere doyamiyorum.Ben 35 yaşından önce bağlamayı tavsiye etmiyorum.
Tüplerinizi bağlatmaktan sonra çocuk istersiniz diye mi korkuyosunuz?
Kadın tüplerinin açılması daha kolay bir amelyatla açılıyo
Erkeğinki daha zor hatta geri dönüşü çok çok zor
Korunmayı deneyin aklınızda şüphe varsa
nasıl bağlattığına bağlı ama.
benim doktorum yaktı ya, geri dönüş falan yok :)
ameliyatta gördüm cızırt cızırt duman çıktı
zaten doktora da sordum, dedim hamile kalanlar oluyormuş tüplerini bağlatmasına rağmen,
dedi ben işte şu teknikle yapıyorum, önce bağlayıp sonra yakıyorum, hiç bir bağ kalmıyor, hamile kalman olanaksız.
Yakti mi duman mi cikti cizirt cizirt sesmi geldi.....hamile kalirim daha iyi cok korktummmmmnasıl bağlattığına bağlı ama.
benim doktorum yaktı ya, geri dönüş falan yok :)
ameliyatta gördüm cızırt cızırt duman çıktı
zaten doktora da sordum, dedim hamile kalanlar oluyormuş tüplerini bağlatmasına rağmen,
dedi ben işte şu teknikle yapıyorum, önce bağlayıp sonra yakıyorum, hiç bir bağ kalmıyor, hamile kalman olanaksız.
Canım bağlatıp hamile kalanlar vücudun bi oyunu vücut kendine yeni doku yeni tüp oluşturuyo milyonluk ihtimal o.
Açtırmak istersende 2tarafını kesip birleştiriyolar oluyo sana yeni tüp :)
Seninki kaynaklı maynaklı yapmış açarkende öyle olur yakışır sana bitane daha olmadı bana ver:)
Yakti mi duman mi cikti cizirt cizirt sesmi geldi.....hamile kalirim daha iyi cok korktummmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?