Tüplerin İçinde Sıvı Birikmesi ( Hidrosalpenks )

Sadecetüpleri kapatacaklarsazor değil diye biliyorum,brnim laparaskopi de kisttr alındı zorlanmıştım ameliyat sonrası,amaç tüplerde sıkıntı varsa ihmal etmeyin derim ankaralı arkadaşlar belki fikir verirler ben istanbuldayım çok geçmiş olsun
banada bigi verirmisiniz ben de 3 kere düşük yaptım en son gititğim memorial semra hanım tüplerde sıvı var tutmaz dedi şimd ilaporoskopi ve histeroskopi olucam korkum tüplerimi kaybetmek

arkadaslar sizce tupleri aldirmak mi iyi kapattirip ilerde acrirmak isrersen actirabilmekmi
Operasyon sırasında karar verilen birşey bu. Hidrosalpenks in boyutuna göre değişiyor. Ben de sol alınmıştı mesela. Yumurta rezervime birşey olmadı, üstelik 37 yaşındayım. Iyi ellerde yapılırsa çok basit bir işlem. Ertesi gün işe dönebiliyorsun. Operasyondan sonra tüp bebek tedavisiyle 8+3 hamileyim ben suan da.

Doktor bilir aslında en iyisini ama benim doktorum kapatılması daha iyi alınınca bazen uctan yine sıvı akabiliyo demişti bilemiyorum ki canım doktorunla konuş ve güven en önemlisi bu, alınır mı kapatılır mı durumuna göre onlar karar veriyorlar ama bana hiç alalım demediker hep kapatalım diye konuşuldu

Tüpleri kaybetmek korkutucu geliyor başta biliyorum ama ben normal yolla dört sene hamile kalamadım, sonra ameliyat oldum kistimi aldılar tüpün biri i kapadılar bir süre bekledik yine olmadı,tüp tedavisiyle oldu bebeğimiz sonuçta tüp bebek gibi bir şansın hep olacak eğer sıvı varsa ve doktorun alalım ya da kapatalım diyorsa bence güven doktoruna

Operasyon sırasında karar verilen birşey bu. Hidrosalpenks in boyutuna göre değişiyor. Ben de sol alınmıştı mesela. Yumurta rezervime birşey olmadı, üstelik 37 yaşındayım. Iyi ellerde yapılırsa çok basit bir işlem. Ertesi gün işe dönebiliyorsun. Operasyondan sonra tüp bebek tedavisiyle 8+3 hamileyim ben suan da.
saglikla dogurursun insallah bende karar vrrdim iyi yada kotu olacam dogru mu yanlismi bilmiyorum ama belki bir care lolur derdimede cocugum olur benimde

Tüpleri kaybetmek korkutucu geliyor başta biliyorum ama ben normal yolla dört sene hamile kalamadım, sonra ameliyat oldum kistimi aldılar tüpün biri i kapadılar bir süre bekledik yine olmadı,tüp tedavisiyle oldu bebeğimiz sonuçta tüp bebek gibi bir şansın hep olacak eğer sıvı varsa ve doktorun alalım ya da kapatalım diyorsa bence güven doktoruna
benimkide baglanip tup bebek yapilacak canim kistin kac cmdi hatirliyomusun acaba bebegini saglikla al kucagina insallah

benimkide baglanip tup bebek yapilacak canim kistin kac cmdi hatirliyomusun acaba bebegini saglikla al kucagina insallah
Benim normalde görünen ultrasonla bes cm falandı ama ameliyatta içe doğru ilerlemiş demişti doktor patolaji raporunda da 8 cm yazıyordu canım sağol inşallah Allah en kısa zamanda siZe de nasip eder

Benim normalde görünen ultrasonla bes cm falandı ama ameliyatta içe doğru ilerlemiş demişti doktor patolaji raporunda da 8 cm yazıyordu canım sağol inşallah Allah en kısa zamanda siZe de nasip eder
him benimde 3,5 cm canim hayirlisi artik bakalim neolacak ben ameliyattan 1 ay sonra tup bebek yaptiracam insallah

banada bigi verirmisiniz ben de 3 kere düşük yaptım en son gititğim memorial semra hanım tüplerde sıvı var tutmaz dedi şimd ilaporoskopi ve histeroskopi olucam korkum tüplerimi kaybetmek
canım ne yazıkki tüplerde sıvı varsa temizlelemiyor benim de sağ kanalımda sıvı vardı tüp bebeği engellememesi için tüpüm kesildi kapatıldı. laporoskopiden sonra hamile kaldım (tüp bebek ile)

him benimde 3,5 cm canim hayirlisi artik bakalim neolacak ben ameliyattan 1 ay sonra tup bebek yaptiracam insallah
Hayırlısı olsun canım inşallah herşey gönlünce olur ama tüplerle ilgili müdahelenin artık gerekli olduguna inanıyorum ben çokmbüyük değilmiş kistin ama açıp bakınca durum cok daha farklı olabiliyor bende ki gibi inşallah kolay geçer ameliyatın

Operasyon sırasında dr karar veriyo nasıl bir cerrahi uygulayacağına ben 17 sinde laparoskopi oldum tüpüm bağlandı ve çikolata kistim temizlendi bence biran önce tedavi olmak lazım bekledikçe daha kötüye gidebilir

ne zaman tedaviye başlayacaksın ??ben hem korkuyorum ameliyattan hem de bir an önce olmak istiyorum.

Canım ona dr karar veriyo tüplerin durumuna göre bağlatmaya öncelik veriyorlar alındığı zaman yumurta rezervi düşebiliyorya

benim doktorum kapatırız diye söyledi inş hayırlısı neyse o olsun.benim solda sorun var tüp bebek yaparkende hep sol önce cevap veriyordu :(

ne zaman yapılacak işlem peki.benim doktorum önce tedavi yapıp embriyoları donduracak.bence sende önce tedavi ol.sonra yumurta sayın azalabilir.

bekledik derken normal yolla olsun diye mi yoksa iyileşmek için mi?senin gibi bebişi olanlar beni çok mutlu ediyoooo

canım sende önce tedavi olsan dondursan.bi benim doktorum mu bu yönde karar verdi...doğrusu bu değil mi?kaç yumurtan oluşuyor tedavide

Bekledik derken normal yolla olur belki diye gerçi doktor beklemeyin dedi ama ben biraz beklemek istedim dinlenmek içinde, ben ameliyat olmadna önce üç yumurta olduktan sonra dört yumurtam oldu:) rezerv düşebilir diyolar ama benim öyle olmadı

Sağol canım Allah hepimizin yüzünü güldürsün inşallah ben de umutuzdum ama mevlam yüzümüzü güldürdü inşallah sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak nasip olur herkes gibi

Bekledik derken normal yolla olur belki diye gerçi doktor beklemeyin dedi ama ben biraz beklemek istedim dinlenmek içinde, ben ameliyat olmadna önce üç yumurta olduktan sonra dört yumurtam oldu:) rezerv düşebilir diyolar ama benim öyle olmadı

süper canım Allah devamını nasip etsin

ne zaman tedaviye başlayacaksın ??ben hem korkuyorum ameliyattan hem de bir an önce olmak istiyorum.

benim doktorum kapatırız diye söyledi inş hayırlısı neyse o olsun.benim solda sorun var tüp bebek yaparkende hep sol önce cevap veriyordu :KK43:

ne zaman yapılacak işlem peki.benim doktorum önce tedavi yapıp embriyoları donduracak.bence sende önce tedavi ol.sonra yumurta sayın azalabilir.

bekledik derken normal yolla olsun diye mi yoksa iyileşmek için mi?senin gibi bebişi olanlar beni çok mutlu ediyoooo

canım sende önce tedavi olsan dondursan.bi benim doktorum mu bu yönde karar verdi...doğrusu bu değil mi?kaç yumurtan oluşuyor tedavide
canim bende sordum doktora yumurta rezervim azalirsa laporiskopiyle oncesinde yumurta toplasak diye yook oyle birsey dedi azalmicak dedi

Tekrar merhaba,
Çikolata kisti, hidrosalpinks ardından laporoskopi ve kist tekrar etti tüp düzeltilimşti ama alınmadan ama hidro yine oluşmuş.ameliyatın 6. ayında tüp bebek pozitif ama 5 haftada kaybedildi, daha sonra 2.tüp bebek 3 ay sonra oda kimyasal gebelikti ve şuan tekrar tüp bebek sürecindeyim, gittiğim şu anki doktor mevcut durumunda elbette ameliyat olmasaydın ben önce ameliyat ederdim dedi ama bir kere laporoskopi yapıldığı için önce bir daha şansımızı deneyelim dedi, daha önceki denemelerimle ilgili çokta labratuvarı iyi bir yerde yaptırmamıştım vs vs gibi nedenleri de katarak ve benim ameliyatı istememe durumumuda göz önüne alarak bu şekilde tedaviye başladı benle, daha doğrusu beni tedaiye kabul etti bazı iyi merkezler(memeorial gbi) bu nedenlerle ameliyat olmadan tüp bebek yapmam demişti bana, doktorum Şunuda söyledi her iki tüpünde hidrosalpink olupta bebeğini kucağına alan birebir hastası olmuş ama elbettte yüzdeye vurduğunuzda bu düşük bir oran ve bunları bilerek riskleride açıkçası göze alarak bu sürece girdim, umarım ameliyatsız kurtulurum bu işlerden, sevgiler

Tekrar merhaba,
Çikolata kisti, hidrosalpinks ardından laporoskopi yapıldı ve kist tekrar etti, tüp alınmadan düzeltilmişti ama hidro yine oluşmuş. Ameliyatın 6. ayında tüp bebek yaptım pozitifti ama 5 haftada gelişimleri durdu (2 taneydi), daha sonra 2.tüp bebek 3 ay sonra oldu, oda kimyasal gebelikti ve şuan tekrar tüp bebek sürecindeyim, gittiğim şu anki doktor mevcut durumunda ameliyat olmasaydın ben önce ameliyat ederdim dedi ama bir kere laporoskopi yapıldığı için önce bir daha şansımızı deneyelim dedi, daha önceki denemelerimle ilgili çokta labratuvarı iyi bir yerde yaptırmamıştım vs vs gibi nedenleri de katarak ve benim ameliyatı istememe durumumuda göz önüne alarak bu şekilde tedaviye başladı benle, daha doğrusu beni tedaviye kabul etti, bazı iyi merkezler(memeorial gbi) bu nedenlerle ameliyat olmadan tüp bebek yapmam demişti bana, doktorum Şunuda söyledi her iki tüpünde hidrosalpink olupta bebeğini kucağına alan birebir hastası olmuş ama elbettte yüzdeye vurduğunuzda bu düşük bir oran ve bunları bilerek riskleride açıkçası göze alarak bu sürece girdim, umarım ameliyatsız kurtulurum bu işlerden, sevgiler

Canim bende ilk tup bwbek denemi yaptirdiktan ve negatif sonucu aldiktan sonra doktorum histeroskopi yapmak istedi. Sag kanalim tikaliymis ve rahime bi sivi akiyormus tup bebekle dahi hamile kalamzsin kalsan bile dusuk yaparsin dedi ve bagladi. Ameliyattan 2 ay sonra tup bebek ile kizima hamile kaldim basit bi operasyon
öncelikle hayırlı olsun evladınız. laparaskopiden sonra tüp mü denediniz yoksa kendiliğinden mi hamile kaldın? bende 8 ay önce ameliyat oldum sağ tüp alındı nasipse bir ay sonra tüpe başlıycaz..inşlh Rabbim banada nasip eder.bu 6. tüp deneme olucak ameliyat sonrası ilk defa olucak bakalım

öncelikle hayırlı olsun evladınız. laparaskopiden sonra tüp mü denediniz yoksa kendiliğinden mi hamile kaldın? bende 8 ay önce ameliyat oldum sağ tüp alındı nasipse bir ay sonra tüpe başlıycaz..inşlh Rabbim banada nasip eder.bu 6. tüp deneme olucak ameliyat sonrası ilk defa olucak bakalım
canım ben ameliyat öncesinden bi tüp bebek tedavim oldu. ancak negatif sonuçlandı. sonra laporoskopi oldum. sağ kanalım alındı. ameliyattan 2 ay sonra yeniden tüp bebek denedim ve hamile kaldım. benim normal kalma şahsım düşük olduğu için normal için beklemedim bu yüzden. ama seninde 8 ay olmuş demekki tüp dışında başka problemlerin de var. yada eşinin. tüp bebek deneyebilirsin.

Back
X