Tüplerin İçinde Sıvı Birikmesi ( Hidrosalpenks )

öncelikle hayırlı olsun evladınız. laparaskopiden sonra tüp mü denediniz yoksa kendiliğinden mi hamile kaldın? bende 8 ay önce ameliyat oldum sağ tüp alındı nasipse bir ay sonra tüpe başlıycaz..inşlh Rabbim banada nasip eder.bu 6. tüp deneme olucak ameliyat

sonrası ilk defa olucak bakalım[/QUOTE

birsey soracam histeroskopi ilemi tup bakildi sivi akisi oldugunu anladi, ben bunun hep laparaskopi ile yapildigini saniyordum, bende tanisal hister olacamda eger sivi boyle anlasilip halledikiyorsa super

T tanti Sıvı hsg ile belli oluyor. Daha sonra laporoskopi yapılıyor. Çok ilerlemiş durumda ise histeroskopi ve hatta ultrasonda bile belli oluyor.

canım ben ameliyat öncesinden bi tüp bebek tedavim oldu. ancak negatif sonuçlandı. sonra laporoskopi oldum. sağ kanalım alındı. ameliyattan 2 ay sonra yeniden tüp bebek denedim ve hamile kaldım. benim normal kalma şahsım düşük olduğu için normal için beklemedim bu yüzden. ama seninde 8 ay olmuş demekki tüp dışında başka problemlerin de var. yada eşinin. tüp bebek deneyebilirsin.
canım benimde normal olma şansım düşük tek tüp oda nekadar sağlıklı dr.un dedikleri sol taraf iyi durumda. sağ taraf tamamen alındı.aslında 3 aydır tedavım başladı zoladex iğne vuruluyorum şubat ilk haftası iğnelere başlıycam..umutluyum Rabbimden umudumu kesmedim ama ara ara karabasanlar geliyo :((( 5.DEFA deneyip hayal kırıklığı yaşamak çok zor
valla butun tahliller yapıldı genetik olsun ikimizde de problem çıkmadı eşimde sorun çıkmadı. sadece bende kan pıhtılaşması çıktı onun içinde aspirin içicem..Bildiğim tüpler+ hidrosalpenks+ endometriyozis. ama kist yok gözükmüyor :((((

canım benimde normal olma şansım düşük tek tüp oda nekadar sağlıklı dr.un dedikleri sol taraf iyi durumda. sağ taraf tamamen alındı.aslında 3 aydır tedavım başladı zoladex iğne vuruluyorum şubat ilk haftası iğnelere başlıycam..umutluyum Rabbimden umudumu kesmedim ama ara ara karabasanlar geliyo :KK43:(( 5.DEFA deneyip hayal kırıklığı yaşamak çok zor
valla butun tahliller yapıldı genetik olsun ikimizde de problem çıkmadı eşimde sorun çıkmadı. sadece bende kan pıhtılaşması çıktı onun içinde aspirin içicem..Bildiğim tüpler+ hidrosalpenks+ endometriyozis. ama kist yok gözükmüyor :KK43:(((
ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM. İNŞALLAH BU SEFER RABBİM NASİP EDER. RAHİM KALINLIĞI DA İSTENİLEN DÜZEYDE OLMAZ İSE O DA TUTUNMAYA GÜÇLEŞTİRİYOR SENİN RAHİM KALINLIKLARIN NASILDI

canım benimde normal olma şansım düşük tek tüp oda nekadar sağlıklı dr.un dedikleri sol taraf iyi durumda. sağ taraf tamamen alındı.aslında 3 aydır tedavım başladı zoladex iğne vuruluyorum şubat ilk haftası iğnelere başlıycam..umutluyum Rabbimden umudumu kesmedim ama ara ara karabasanlar geliyo :KK43:(( 5.DEFA deneyip hayal kırıklığı yaşamak çok zor
valla butun tahliller yapıldı genetik olsun ikimizde de problem çıkmadı eşimde sorun çıkmadı. sadece bende kan pıhtılaşması çıktı onun içinde aspirin içicem..Bildiğim tüpler+ hidrosalpenks+ endometriyozis. ama kist yok gözükmüyor :KK43:(((
Gecmis olsun ayni gibiyiz...

zaten endometriozis illa kist olacak diye birsey yok odaklar halinde heryerde olabiliyor maalesef yapisiklikta yapiyir

Gecmis olsun ayni gibiyiz...

zaten endometriozis illa kist olacak diye birsey yok odaklar halinde heryerde olabiliyor maalesef yapisiklikta yapiyir
saol canım Allah razı olsun.
aynen odaklar ve ara ara yapışıklıklar mevcuttu. ameliyat raporda yazılanlar:(( sen ne aşamadasın şun tedavi falan ?

ALLAH YARDIMCIN OLSUN CANIM. İNŞALLAH BU SEFER RABBİM NASİP EDER. RAHİM KALINLIĞI DA İSTENİLEN DÜZEYDE OLMAZ İSE O DA TUTUNMAYA GÜÇLEŞTİRİYOR SENİN RAHİM KALINLIKLARIN NASILDI
ALLAH RAZI OLSUN CANIM İNŞLH OKADAR YORULDUMKİ VALLA RABBİM İNŞLH EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI NASİP EDER DUA ET NEOLUR.RAHİM KALINLIĞI İYİ ÇOK ŞÜKÜR TEDAVİ ZAANINDA BUNUN İLE İLGİLİ SORUN OLMADI BAKICAM ARTIK BUSEFER NASİL GİDİCEK...

saol canım Allah razı olsun.
aynen odaklar ve ara ara yapışıklıklar mevcuttu. ameliyat raporda yazılanlar:KK43:( sen ne aşamadasın şun tedavi falan ?
Ben iki asilam bi tup, nasil bi hastalik bu ya;-(

Sen ne asamalardan gectin birde temizlendimi odaklarin yapisikliklarin ameliyatta

eger tuplerin icinde ise o genisleeme tuplerin zarar gormus ve normal yoldan tutunma sansini dusurur canim tabi doktor deilim iyi arastir

yani genisleme dendiginde ameliyat sonrasi zarar gordugunu anladim ztn cokta iyi yumurtlamiyirum o taraftan ama her genisleme sivi akimimi demek onu bilemiyorum

T tanti Sıvı hsg ile belli oluyor. Daha sonra laporoskopi yapılıyor. Çok ilerlemiş durumda ise histeroskopi ve hatta ultrasonda bile belli oluyor.
Demekki anlayamadilar hsgde en sona dogru genislik dio demekki doktorlar ultrasonda onu yumurtaligimda kist sanio ben ozellikle bunun icin baska bi dojtora gozukeyim

yani genisleme dendiginde ameliyat sonrasi zarar gordugunu anladim ztn cokta iyi yumurtlamiyirum o taraftan ama her genisleme sivi akimimi demek onu bilemiyorum
ne amaliyati oldun sivi varsa bbegi zehirler yada dusuk olur diyo doktorlat tuplerinde dr genislik oldugunda islevini kaybetmis olacagini dusunuyorlar

ooncelikle gecmis olsun tek tup kapaliysa neden oburunude kapatip tup bebek denemedinz 2 tupte kapaliyken sansin daha yuksek prof.lar oyle oneriyolar hidroselpenks varken sansin yok diyorlar

Benimde iki tupumde hidrosalpinks vardi bu nedenle dun laparokopik ameliyatla tuplerim baglandi.bir ay sonra dondurulmus embriyo transferi olacak.umarim basarili olur

Benim bir tupum dis gebelikten dolayi gecen yil alindi. 3 ay once acayip su gibi bir akintidan dolayi doktota gittigimde hidro salpenx teshisi konuldu. Ardindan rahim filmi cekildi fakat onda birsey cikmadi. Garip bir durum yani. Sizde de su gibi renksiz ve hafif yapida afedersiniz camasiriniz islanacak kadar cok akinti oluyor mu ?

Benimde iki tupumde hidrosalpinks vardi bu nedenle dun laparokopik ameliyatla tuplerim baglandi.bir ay sonra dondurulmus embriyo transferi olacak.umarim basarili olur
Gecmis olsun, peki laparask tecrubeni anlatirmisin buyuk ihtimal onu yapabilirler bana.
alllahim isyeyen herkese bebis versin insallah

Back
X