Türk halkı gribi ciddiye almıyor

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.283
Mevsimin normalleri dışında seyretmesi vatandaşların alışık olmadığı hava sıcaklıklarının oluşmasına neden olunca soğuk algınlığı ve grip şikayetlerinde artışa neden oldu.

Bununla birlikte belirli bir tedavi yöntemi olmayan grip hastalığı üzerinde araştırmalar yapan bilim adaları, hastalığa neden olan virüsün yeni bir zararını daha ortaya çıkardı. "İnfluenza" adlı virüsün bulaşması nedeniyle sık sık grip olmanın, hafıza kaybına ve zihinsel rahatsızlıklara neden olabildiği tespit edildi.

ABD'de bulunan Mayo Klinik'teki bilim adamları, griple ortaya çıkan mide rahatsızlıklarına neden olan virüslerin beyinde topladığını ve bu virüslerin hafıza ve öğrenme hücrelerini yok edebildiğini duyurdu.

Gribin, A,B ve C tipi olmak üzere üç ayrı tipi biliniyor. A tipindeki ciddi nitelikli enfeksiyonlar; yaşlılar ve kronik hastalığı olan kişilerde ölümcül olabilecek akciğer enfeksiyonlarını ortaya çıkarabiliyor. Grip olan kişi eğer çocuk ya da 13-19 yaş arası ergenlik döneminde bir genç ise, Aspirin isimli ilacın bazı durumlarda Reye adı verilen bir sendrom ortaya çıkarıldığı görülebiliyor.

Bu sendrom nadir olarak görülse de karaciğerde bozukluklar ve beyinde şişlikler meydana gelmesine neden olabiliyor. Merkezi sinir sistemini etkileyen bu durum ölümcül olabildiği gibi, hastalığa neden olan virüslerin vücutta birikmesi sonucu kronik mide rahatsızlıkları, hafıza ve öğrenme kayıpları gibi bir değişik birçok rahatsızlığı tetikleyebiliyor. Gibin neden olabildiği bu rahatsızlıklar tedavi edilebildiği gibi bazıları da kalıcı olabiliyor
 
biz dayımı gripten kaybettik. vücut dirençsiz ise grip ölümcül hastalıklara dönüşebiliyor. o yüzden çok dikkat etmek gerekir
 
X