türk kadını yabancılardan farklımı

haticekuru

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
13
1
1
28
Merhaba kızlar erkekler tarafından sürekli olarak farklı milletlerin kadınlarıyla yapılan kıyaslama sizce nekadar gerçekçi sahiden diğer kadınlar bizden farklımı öyleyse fırsatta neden onlarında hakları her fırsatta gaspedilmek isteniyor

Yurtdışındaki görüştüğüm şirket yetkilisi (kadın)ülkemize gelince buradaki kadınların hayatlarıyla ilgili konuşma esnasında sadece sizin ülkenizde değil bizdede kadına epey haksızlıklar oluyor dedi sanmayın ki biz bütün haklarımızı alabiliyoruz dedi

Yabancı kadınlarla Türk kadınları arasında ciddi farklar var. Benim akrabalarımın çoğu yurt dışında yaşıyor, bunu bende gözlemledim. Onlar daha rahat, herşeyi hemen sorun etmiyor, kolay kıskanmıyor, çoğu şeye yerine göre tepki veriyor, ne yaşarsa arkasında duruyor, kendini seviyor, kendi ile gururlanıyor. Bizim kadınlarımızda ise kendini namuslu gösterme kaygısı çok büyük ve bu hareketlerine yansıyor Adam aşkından ölüp bitiyor, kendide hoşlanıyor bir başlasa ilişkiye mutlu olacak ama hemen evet dersem kolay kadın olurum diyor. Sonra adamı elinden kaçırıp gelip buraya konu açıp ağlıyor. Bir erkekten gelen hoş bir iltifatı bile namuslu görünmek için tacize uğramış gibi büyük bir tepki ile karşılıyor. Erkeklere karşı ciddi ve sert bir duvar örüyor, gene namuslu görünmek için. Ve gene namuslu görünmek için kendini ilelebet bir mutsuzluğa hapsediyor. Suç Türk kadınındamı dersen, hayır. Elbet bu toplum baskısı. Ama biraz fazla abartıyor gibiyiz. Benim çevremde, öğretmenlerimde Türk kadının bu garip triplerinden artık midesi bulanmış, yabancı kadınlarla evlilikler yapanlar çok. Bazı şeyleri ve tepkileri daha kararında versek, içimizden geldiği gibi yaşasak toplum baskısına boyun eğmeden, herşey daha güzel olacak gibi..

Yabancı kadınlar rahat, bizim gibi tabuları yok, kadınlıklarını da kadın gibi yaşıyorlar...

Türk erkeği fiziksel farklılıklarından dolayı yabancı bir kadınla evlenir ama onun bir Türk kadını gibi davranmasını ister. Yani onlar için tek fark fiziktir, yoksa onlar için her kadın Türktür
Bizler içinse çok fark var, maddi- manevi, sosyal, fiziksel, kültürel, hukuksal.. var da var işte.. toplumdaki değerimiz, saygımız ve haklarımız... Kadının en değer gördügü ülkenin İsviçre olduğunu duymuştum, doğruysa ne mutlu onlara..

Türk kadininin her zaman için dirdiri ve tabulari vardır buna bende dahil olmak üzere kabul etmeliyizki herşeye çok dirdir ediyoruz erkeği değiştirmeye calisiyoruz..etrafimizdaki çoğu kadin bu erkekler niye boyle diye yakiniyo hic kendimize donupte bakmiyoruz olduklari gibi kabul etmiyoruz degissin bize değer versin istiyoruz acikcasi eerkeklerle çok ugrasiyoruz ama onlar öyle değil çünkü onlarda aile düzeni denen bisey yok bizde ne derler yuvayı dişi kus kurarmis bunu benimsemisiz ve bunun üzerine yol aliyoruz onlarda hic biseyi takmiyor ve öyle yol aliyor e haliyle erkekte diirdir etmeyene yoneliyo

Yakışıklı, sarışın, uzun boylu, maskülen yapılı İskandinav erkekleri nasıl ki Türk erkeklerinden çok farklıysa, Türk kadınları da diğer kadınlardan farklı. Aslında bunu sadece Türk olarak irdelememek lazım. Görünüş olarak çok çeşitli bir milletiz ve genellemek bir hayli zor. Ama davranışlara gelecek olursak, Türk kadınının denildiği gibi "kendini namuslu gösterme çabası" varsa da bunun tek nedeni Türk toplumudur. Erkekler kıyaslama yapacaklarına kendilerine baksın ilk önce. Kadın hakları konusu da, dünyanın her yerinde kadın olmak zordur. Dünyanın neresine gidilirse gidilsin her yerde tacize uğrayabilir kadınlar ve hakları gasp edilebilir. Fakat, bunun olma ihtimali çok gelişmiş ülkelerde biraz daha az. Ha, olsa bile verilen cezalar gelişmiş ülkelerde çok daha tatmin edici...

Birçok açıdan hem çok farklıyız hem de çok benzeriz.Benzerlikler
--Onlar da bizim gibi şımartılmaktan hoşlanıyor.
-Onlar da tıpkı bizler gibi kocalarının kafalarını dırdırla şişiriyor.
-Onlar da özel günlere değer veriyor, romantizm istiyor, bulduğu her fırsatta kocasının odunluklarından dem vurup başka kadınlara özeniyor.
-Onların da hepsi olmasa da birçoğu erkekte maddiyata ve mevkiye değer veriyor. Kadınların birçoğu kendinden aşağı maaşta ve mevkide erkekle evlenmez mesela. Dünyanın her yerinde bu böyle. Ama kıyas yapmam gerekirse Türk kadınları biraz daha paracı diyebilirim, bunun sebebi de birçok Türk kadının ekonomik özgürlüğünün olmaması elbette.
-Onların da birçoğu belli bir yaşa gelince yuva kurup, çoluk çocuğa karışmak istiyor.
Farklılıklar:
-Daha bağımsız ruhlular.
-Burada da kendilerini ezdirenler var ama Türkiyedeki kadar yok. Daha dik duruşlar.
-Aldatmaya ve şiddete karşı Türk kadınları kadar affedici değiller.
-Yukarıda verdiğim 2 madde büyük oranda ekonomik olarak ayaklarının üstlerinde durmaları, boşanmaya toplumlarında kötü gözle bakılmaması ve de bizim kadar ataerkil olmamalarıyla ilgili
-Türk kadınları kadar itaatkar değiller. Makyajlarına, kıyafetlerini karıştırmazlar hayatlarındaki erkeği. Gece içmeye de giderler, kız arkadaşlarıyla tatile de giderler.
-Türk kadınları kadar fedakar değiller, çat çat boşanıyorlar, ama dayak yiyip boşanmayan da bir hayli var Türkiyedeki kadar olmasa da.
-Türk kadınları kadar anaç değiller daha bireyseller.
-Yemekle ve temizlik konusunda ortalama bir Türk kadının yarısı kadar efor göstermezler.

Son düzenleme:
Evet cok farkli. En basitinden, onlar cocuk yapmayi olaganustu bir basari, hayatlarinin miladi olarak gormuyorlar. Her canlinin yapabildigi uremek bu cunku. Turk kadini bir cocuk dogurunca dunyada bir tek o cocuk dogurabilmis, siradan bir insan degil de altin dogurmus, mertebe sahibi olmus gibi havalaniyor. Turk kadinlari bircok seyi asamamis. Ovunc ve egolarini tatmin ettigi seyler cok basit ve normal seyler. Evlenmek, cocuk yapmak, vs. Turk kizlari cok kompleksli, ozguvensiz, kibirli, cok sorunlu ikili iliskilerde mesela. Yabancilar boyle degil. O yuzden bir suru Turk erkegi Turk kizlarina kezban yakistirmasi yapip, yabancilarla iliskiyi tercih ediyor. Ben ABD'de yasiyorum. En azindan Amerikalilar boyle degil. Bir de herkes ayni degil tabii. Ama genel olarak benim gozlemledigim bu.

bence yabanci erkeklerde turk kadinlarini begeniyor :)
kendimden biliyorum

Her Türk kadını aynı değil, her yabancı aynı değil. Bence genelleme yapmak bu konuda da doğru olmaz.

8 yildir Avrupada yasayan biri olarak kesinlikle farkli degiller diyorum. Cogunlukla kadin her yerde kadin. Isteklerimiz beklentilerimiz tavirlarimiz cok benzer, neredeyse ayni :)

Aprupali kadinlar, tum haklara sahip olduklari icin daha ozguvenleri tam turk kadinlarina gore. Ayrica gereksiz kompleksleri yok bu hem erkek hemde kadin icin gecerli.. tabikide ezik kadin her yerde ezik, ve kendini ezdirmeye musait.

Bir kere sunu acik söylemeliyimki türk kadinlari cok güzeller....sadece Almanya hakkinda konusabilirimki
Amaaaa alman kadinlarida daha özgüvenli, daha rahat, daha güclü karekterdeler. Alman kadinlari bir erkegin yaptigi her isi yapabiliyor, badana, duvari kagidi, vs. vs. matkap kullaniyor yapmadigi hic bir sey yok. Mesela kocasini beklemiyor 3 ay, bir resim asmaya, aliyor matkabi kendisi yapiyor.
Dedikodu hic sevmezler ve dedikodu yapan bir almana hic rastlamadim, yapanida sevmezler, cünkü bunu yapan bir gün benim hakkimdada yapar düsüncelerindeler. Herkese anlayislilar ve seni pür dikkat dinlerler birsey anlattiginda, sevgileri yapmacik degil, ya seni severler yada sevmezler, bunuda acik ve net belli ederler.
Kurallari cok vardir, kücük cocuklar Saat 8`de uyur kimin evine gidersen git.
Cok cocuklarinin üzerine abartili bir sekilde titremezler, düserse düser cocuk, ögrenecek neticede aciyi.
Ama kuralcilar, hic bir cocuk dis fircalamadan yatmaz, kendileride öyle. Temizlik konusunda cok temizler.
Cocuklarini dogurur dogurmaz yine zinde ve güclüler, bizimkiler gibi kayinvalidem gelmedi annem bakmadi cocuguma yok.
Hamileliklerini cok güzel yasarlar 90 % son aylarina kadarda calisir. Hamilelik onlar icin hastalik degildir. Ellerinden geldigi Kadar dogal yoldan cocuk dogururlar, öyle canlari pek kiymetli degildir.
Deliler gibi spor yaparlar, bisiklet zaten temel ihtiyac olarak görürler. 90 % 60 yasina kadar calisir. Her kadin emekliligini düsünür, yaslaninca kimseye muhtac olmak istemez.
Iste böyle benden ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…