- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.119
- 598
- Konu Sahibi haticekuru
-
Bir kere sunu acik söylemeliyimki türk kadinlari cok güzeller....sadece Almanya hakkinda konusabilirimki
Amaaaa alman kadinlarida daha özgüvenli, daha rahat, daha güclü karekterdeler. Alman kadinlari bir erkegin yaptigi her isi yapabiliyor, badana, duvari kagidi, vs. vs. matkap kullaniyor yapmadigi hic bir sey yok. Mesela kocasini beklemiyor 3 ay, bir resim asmaya, aliyor matkabi kendisi yapiyor.
Dedikodu hic sevmezler ve dedikodu yapan bir almana hic rastlamadim, yapanida sevmezler, cünkü bunu yapan bir gün benim hakkimdada yapar düsüncelerindeler. Herkese anlayislilar ve seni pür dikkat dinlerler birsey anlattiginda, sevgileri yapmacik degil, ya seni severler yada sevmezler, bunuda acik ve net belli ederler.
Kurallari cok vardir, kücük cocuklar Saat 8`de uyur kimin evine gidersen git.
Cok cocuklarinin üzerine abartili bir sekilde titremezler, düserse düser cocuk, ögrenecek neticede aciyi.
Ama kuralcilar, hic bir cocuk dis fircalamadan yatmaz, kendileride öyle. Temizlik konusunda cok temizler.
Cocuklarini dogurur dogurmaz yine zinde ve güclüler, bizimkiler gibi kayinvalidem gelmedi annem bakmadi cocuguma yok.
Hamileliklerini cok güzel yasarlar 90 % son aylarina kadarda calisir. Hamilelik onlar icin hastalik degildir. Ellerinden geldigi Kadar dogal yoldan cocuk dogururlar, öyle canlari pek kiymetli degildir.
Deliler gibi spor yaparlar, bisiklet zaten temel ihtiyac olarak görürler. 90 % 60 yasina kadar calisir. Her kadin emekliligini düsünür, yaslaninca kimseye muhtac olmak istemez.
Iste böyle benden ...
Yabancı kadınlarla Türk kadınları arasında ciddi farklar var. Benim akrabalarımın çoğu yurt dışında yaşıyor, bunu bende gözlemledim. Onlar daha rahat, herşeyi hemen sorun etmiyor, kolay kıskanmıyor, çoğu şeye yerine göre tepki veriyor, ne yaşarsa arkasında duruyor, kendini seviyor, kendi ile gururlanıyor. Bizim kadınlarımızda ise kendini namuslu gösterme kaygısı çok büyük ve bu hareketlerine yansıyor Adam aşkından ölüp bitiyor, kendide hoşlanıyor bir başlasa ilişkiye mutlu olacak ama hemen evet dersem kolay kadın olurum diyor. Sonra adamı elinden kaçırıp gelip buraya konu açıp ağlıyor. Bir erkekten gelen hoş bir iltifatı bile namuslu görünmek için tacize uğramış gibi büyük bir tepki ile karşılıyor. Erkeklere karşı ciddi ve sert bir duvar örüyor, gene namuslu görünmek için. Ve gene namuslu görünmek için kendini ilelebet bir mutsuzluğa hapsediyor. Suç Türk kadınındamı dersen, hayır. Elbet bu toplum baskısı. Ama biraz fazla abartıyor gibiyiz. Benim çevremde, öğretmenlerimde Türk kadının bu garip triplerinden artık midesi bulanmış, yabancı kadınlarla evlilikler yapanlar çok. Bazı şeyleri ve tepkileri daha kararında versek, içimizden geldiği gibi yaşasak toplum baskısına boyun eğmeden, herşey daha güzel olacak gibi..
Aksine baya da beğeni almış yorumum neden öyle düşündünüz ki ? Aforoz edilecek bir mevzu da yok ortada ben olanları söyledim, eksiği vardır da fazlası yoktur :) Hem herkesin düşüncesi kendine aforoz etmek kimin haddine... Düşünce özgürlüğü bir haktır ve bu hakkıma müdahale eden insanlarla benimde tartışmaya girip çokça ceza almışlığım vardır, yine olsa yine yapardım. Herkes aynı düşüncede olmak zorunda değil. Korkmam alacağım cezadan haddini bildiririm yani :)İyiki afaroz edilmedin.Ben böyle yazsam polemiğe girmekten uzaklaştırma alırdım.
Aksine baya da beğeni almış yorumum neden öyle düşündünüz ki ? Aforoz edilecek bir mevzu da yok ortada ben olanları söyledim, eksiği vardır da fazlası yoktur :) Hem herkesin düşüncesi kendine aforoz etmek kimin haddine... Düşünce özgürlüğü bir haktır ve bu hakkıma müdahale eden insanlarla benimde tartışmaya girip çokça ceza almışlığım vardır, yine olsa yine yapardım. Korkmam alacağım cezadan haddini bildiririm yani :)
Benimde çok geldi başıma. Yazdığım yorumları alıntılayıp kendi düşüncesini dikte ettirmeye çalışan, kendini ve düşüncelerini doğru diğer herkesin düşüncesini yanlış varsayan saygısız insanlara da bir konuya yorum yaparken karşısındakini kırabileceğini aklının ucundan geçiremeyen tuhaf insanlarada fazlasıyla denk geldim. Hepsine de haddini bildirdiğim için 1 değil en az 10 kere uzaklaştırma cezası almışımdır. Umrumda bile değil dediğim gibi yine olsa yine yaparım. Karşımdaki bana ve haklarıma saygı duymazsa ben ona daha da duymam.Aynen ! Bir konuda düşüncemi savundum diye uzaklaştırma almıştım ben de.. Neyse.. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?