Türk kadınları kocalarını övmeyi çok mu seviyor ?

Atalarımız kocanla çocuğunu övme, birgün birşey yapar seni mahçup eder demişler.
Görünen köy zaten kılavuz istemez başkalarına övmeye gerek olduğunu sanmıyorum ama türk kadını cidden sever, herkesin içince duyura duyura aşkımlı, canımlı cicimli konuşur, çiçekler işyerine gelir, bana şunu aldı bunu aldı diye övünür, hep bi ispat etme çabası vardır türk kadınında. Bence bu başkalarının mutsuzluğundan kendine mutlu olma payı çıkarma çabasıdır.

kompleks canım kompleks.bazen yeri geliyor kandinden örnek vermek durumunda kalıyorsun yada kendi yaptığını eşinin yaptığını örnek vererek anlatmak daha kestirme ve açıklayıcı olabiliyor ama bazı üyeler var ki bunu huy edinmiş.her dakika ben şöyleyim kocam böyle şu kadar kazanıyor diyip hava atma peşinde olanlar var.ben tanıyorum bitane mesela boyum 1.70 diye hava atan (artık bunu bile hava atma malzemesi olarak görmek...pes) ama onun yarısı kadar bile boya sahip olmadığını bildiğim insanlar.eğer birisi kendisini abartılı bir şekilde övüp duruyorsa bil ki yalandır takılmamak lazım

bayanlar bence bu eşleri övme durumları kız çocuklara öğretilen terbiyeden geliyo
evin içinde olan evde kalır
kantükürsen kızılcık şerbeti içtim diyecen
bunun gibi durumlar kadınları bilinçaltı olarak buna itiyo.
ayrıca tabi beterin beteri var bak alemin kocaları nelr yapıo benim ki küfür ediyo o kadar kusur kadı kızındada var diyip kendimizi avutuyoruz o kadar
ben hiç görmedim evliliği için çeken adam ama evliliği yuvası için çeken çok kadın gördüm bu bizim üstümüze verilmiş bir görev toplumumuzun tarzı bu tür şeyler zor değişir bizden sonrakilerde olmaz sanırım :)

Erkekler tabiki sevinir benim kaynana halen oğlunu yanağından alnından öper benim koçiş de çoçuk gibi sevinir benim annem soğuktur öpmez benim koçiş de beni kıskandırmaya çalışır bak gör bizdeki anneyi der gibi yani demek istediğim bütün erkekler büyümemiş çoçuk gibi çoçukları övdüğünde nasıl sevinirlerse koca,koca erkeklerde öyle bir seviniyor ki anlatamam

Uluslararası ölçekte bir kadın arastirmasi yapan sosyolog dunyanin cesitli ulkelerindeki kadinlara bir soru sormus;
'Kocanizi baska bir kadinla yakalarsaniz ne yaparsiniz ?'
Soruya ülkelere göre verilen yanitlar ise söyle olmus...

İsvecli: Neyimi begenmedini sorarim
Rus: Evi terk ederim
Fransiz: Sesimi cikarmam sevgilime gider beni teselli etmesini isterim
İtalyan: Kadini vururum
İspanyol: Kocami vururum
Yunanli: Her ikisinde vururum
Turk: Benim kocam yapmaz !!!

Nihat Hatipoğlunun programında bu konu geçmişti kızlar,duyunca çok şaşırmış ve kendimi kötü hissetmiştim.Çünkü yanlış olduğunu bilsemde bende kocamı överim.Artık elimden geldiği kadar yapmamaya çalışcam ve gerekiyorsa kendim için bir ceza bile belirliycem,yeterki bu huyumdan vazgeçeyim.
Nihat Hatipoğlu şöyle dedi:''Eşinizle olan şeyler siizn mahreminizdir ve mahremi anlatmak fitneye girer.Eşini övüp başkalarına gıpta ettirmek de fitnedir,bu tarz davranışlar eşinizin başkalarının ilgisini çekmesine neden olur.Eşinizi çok övmeyeceksiniz de,kötülemeyeceksiniz de.'' demişti.ben bunu telefonuma kaydetmiştim.

Kızlar açıkçası hiç yoktan evliliğimize zarar veriyoruz,dilimizle...

Bu epeyce eski bir araştırma olmalı.
Artık kimse benim kocam yapmaz demiyor Türkiye'de.

Benim kocam yapmaz durumu var kızlar, yok desenizde var. Daha biraz önce bir arkadaş 'aldatılma korkusu' diye konu açmış ve aldatıldığmızı nasıl anlarız demiş. Çoğu cevap aldatılmadım ki, falan şeklinde. Bu kadar kefil olmayın şu kocalarınıza bence.
Birde şu çok vardır türk kadınında 'şikayet eder gibi övünmek'
Çok kıskançtır, dakka başı arar, nerde olduğumu sorar falan şeklinde sanki bunalıyormuş gibi söyler ama hava atmak içindir aslında :)

Ben başkalarıda sorun yaşasın benim yaşadığımı yaşasın diye düşünüyorum Türk kadınlarının.Çekememezlik had safhda bence..
Mutlu olan bir çifti sindiremiyoruz,erkek erkektir yorumu yapıyor altında başka şeyler arıyoruz..
Övmekten çok bu şekilde düşünüyorum ben..
Benim iyi giden bir evliliğim varsa vardır ne diye yok olan bir şeyi var diye söyleyeyimki..

ne zaman eşimi arkadaşlarıma falan övsem nazar değer tartışırız ya da bişe olur. hiç anlatmam ben de artık kendi annem dışında kimseye eşimin iyi yanlarını.

Türk kadınları sahip olduklarıyla övünmeyi çok severler eşlerinede sahip oldukları için doğal olarak övüyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…