- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Yavrum hic laf anlatmaya calisma zaten okudugunu anlayamiyor arkadas
Zaten konuyu dagittik kalk gifelim
Kalk bayram konularina gidelim, burasi dagildi.. burcu kusura bakma bebisim <3
InsallahYallah Avrupa'ya
İlkokulda mahremiyet eğitimi veren,iyi dokunus-kotu dokunuşu anlatan birisi olarak söylüyorum ki bu konuda çocuklarımıza daha fazla vakit harcamaliyiz.Cocuklar kendilerine kötü yaklaşan kişinin "yabanci-tanimadigi bir erkek" olarak tanımlıyor ve kötü yaklaşımın ancak "onun ağzını kapatıp kaçırmaya çalışmak yoluyla " olabileceğini sanıyor."Tanidigin veya tanımadığın birisi senin yanına gelip sana bir hediyem var diyerek binanın bodrum katına gitmeyi teklif edebilir,senden özel bolgeni (oncesinde özel bolge anlatilarak) gostermeni isteyebilir ve ya kendisi göstermeye calisabilir" diyorum çocuk önce hediyeyi alayım sonra gideyim dimi diyor!!Başka bir çocuk hediye vereceğim diyip vermezse günaha girmiş olur dimi öğretmenim diyor!!Başka bir çocuk önce sen göster derim diyor!!
Bence kendini ve dusunduklerini cok guzel ifade eden birisin sayin burcubahar. Kitap yazsan okuyabilirim ciddiyim. Kibar olmakta problem yasiosun muhtemelen çünkü net bi insana benziosun. Bu memlekette küfürü bile dogrudan edersen kizmazlar ama binbir lafla ima edersen guler gecerler. Artik eminim çoğunluk cidden gerizekali. Yazdiklarinda tamamen haklısın ben kirk yillik arkadaşımın bebeginin dirsegini operken opiyim mi annesi surdan falan diorum. Dengesoz saygisiz capsiz insan dolu etraf. Bazisi desen bile anlamaz inadina gene yapar soylemek bile çözüm degil mal demek istemiorum hayvanlara hakaret oluyo malin gozunu seveyim çüş dersin durur bunlara yapma desen gene yaparlar. Surekli hasta oldugunu soyleyebilirsin belki bi care olur. Insan cocuk yapmaya korkuo bu delilerle ugrasma fasli var bi de cocuk buyutmek yeterince zor degilmis gibi.
Bebekliinden itibaren dokunmak için onun rızasını arama taraftariyim.Agliyirsa karşındakinin kucağından alırım,kendi kollarını uzatiyorsa gitmesine izin veririm.Dizine oturtmak isteyen,kucağına almak isteyen olduğunda "sen istiyor musun?" diye sorarım.Sana çikolata alır,oyuncak alirim diyen aile üyelerini dovmekten beter ederim. Bu konuda dengeyi saglak cok zor ,anlatırken inan çok zorlanıyorum hem kişisel bir sınır cizebilsin hem de iyi dokunuslara kendisini kapatmasın.Kulturu bir kenara koyarsak her insanın kendisini iyi hissettirecek dokunuşlara ihtiyacı vardır.Tanisinca el sıkışmak,sıkıntılı bir arkadaşımızın omzuna dokunup ben yanındayım demek,gece ona sarılıp hikaye okumak,sokaktan gelince birbirimize sarılıp hoş geldin demek....bunlar hep bu iyi dokunuslardir ve insani iyi hissettirir.Bu konuyu ele alırken aşırı reaksiyon gösterip çocuğun kendi kendine sürekli " bu bana neden dokundu,dokunmasını istiyorum ama annem nasıl tepki gosterir" durumuna getirmemek gerekir.Ama evet toplum olarak "kişisel sınırı bilmiyoruz" elimiz ayagimiz durmuyor.Markette terlemissin sen diyip çocuğun tisortunun içine elini sokan var.Bu konuda bilgisi olan biri olarak size sormak isterim o zaman.Yıllarca bu şekilde sevilen bi bebek mahremiyet eğitimini ne kadar alabiliyor yani ne kadar etkili oluyor sizce?çocuklarımızın bu kadar kolay kanmasında kültürümüzdeki bu şekilde çocuk sevmenin etkisi nedir sizce?
Bebekliinden itibaren dokunmak için onun rızasını arama taraftariyim.Agliyirsa karşındakinin kucağından alırım,kendi kollarını uzatiyorsa gitmesine izin veririm.Dizine oturtmak isteyen,kucağına almak isteyen olduğunda "sen istiyor musun?" diye sorarım.Sana çikolata alır,oyuncak alirim diyen aile üyelerini dovmekten beter ederim. Bu konuda dengeyi saglak cok zor ,anlatırken inan çok zorlanıyorum hem kişisel bir sınır cizebilsin hem de iyi dokunuslara kendisini kapatmasın.Kulturu bir kenara koyarsak her insanın kendisini iyi hissettirecek dokunuşlara ihtiyacı vardır.Tanisinca el sıkışmak,sıkıntılı bir arkadaşımızın omzuna dokunup ben yanındayım demek,gece ona sarılıp hikaye okumak,sokaktan gelince birbirimize sarılıp hoş geldin demek....bunlar hep bu iyi dokunuslardir ve insani iyi hissettirir.Bu konuyu ele alırken aşırı reaksiyon gösterip çocuğun kendi kendine sürekli " bu bana neden dokundu,dokunmasını istiyorum ama annem nasıl tepki gosterir" durumuna getirmemek gerekir.Ama evet toplum olarak "kişisel sınırı bilmiyoruz" elimiz ayagimiz durmuyor.Markette terlemissin sen diyip çocuğun tisortunun içine elini sokan var.
Dikkat çeken bir kızım var. Renkli gözlü sarışın falan. Bir kişi sevmeye çalıştı dışarıda sadece. Ona da tek kaşımı kaldırıp dokunmayın lütfen dedim adam kaçtı resmen. Ne biliyim tuvaletten mi çıktı öksürüp elini yıkamadı mı... dışarıda tersim.
Eve gelen misafirlere bebeği sevmeye niyetiniz varsa önce ellerinizi yıkayın dedim, dedik eşimle. Öpmeyin de dedim. Kimsenin kucağına vermedim. Arkamdan görmemişin çocuğu olmuş desinler umrumda değil.
İş arkadaşlarıma daha hamileyken mesaj verdim. Çocuklu ailelerin çocuğunu sevmeyin bakın burası pis. Ellerimiz de çok temiz kalmıyor yazık hastalanırlar falan diye beyinlerine kazıdım.
Velhasıl kelam şimdi kızım 3.5 yaşında kendini yabancılara sevdirmez. Sohbet eder güler eğlenir şirinlik yapar ama sarılmak istediğinde ben, babası, halası, dayısı, ananesi ve dedeleri dışında kimseye ihtiyacı yok!
Bazı bebekler annelerinin dışında da bir dünya olduğunu farkettiklerinde bu hoşlarına gidip çevreye yonelebiliyorlar.Cevrede ki herkesin gulucuklerine layık olmaya çalışır bir halleri olabiliyor.Teşekkür ederim.Maalesef aşırı sosyal ve güler yüzlü bi bebeğim var ve kucak kucak gezmeye ve insanlara ayırt etmeksizin bayılıyor.Kimseye gitmemezlik etmiyor herkese deli gibi gülüyor.O yüzden işim iki kat zor sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?