- Konu Sahibi burcubahar0635
-
Bazı bebekler annelerinin dışında da bir dünya olduğunu farkettiklerinde bu hoşlarına gidip çevreye yonelebiliyorlar.Cevrede ki herkesin gulucuklerine layık olmaya çalışır bir halleri olabiliyor.
Ama yürüme başladıktan sonra genelde istemediginde uzaklaşma, istediğinde yaklaşma davranışını gösteriyorlar.
Ben hiç bu kadar detayli dusunmedim hala da dusunmuyorum bebek bıngıldaği oyle başka cocuklar sevdi diye kapanmaz zaten bilmediginiz 7 bölgede var bence evden çıkmayın bebeginizi de çıkarmayın krese de vermeyin hiç hatta esiniz de çalısmasin dısardan mikrop getirir ..Teşekkür ederim önerileriniz için.Hele küçük çocuklar severken öyle çok geriliyorum ki resmen ter boşalıyo yüzüm kıpkırmızı oluyo daha bıngıldağı açık bebeğin kafasını bastıra bastıra sevmeye kalktılar bugün zor aldım ellerinden.
Bende hiç sevmiyorum yabanci birinin kızıma dokunmasını. Ama benim işimi annem eşim çevremde yakın olacak herkes zorlaştırıyor çünkü onlara göre bu olabilir abartmamak lazım. Daha dün bir kadın annemin kucağında duran bebeğimi ayağından tuttu eğildi ayakaltindan öptü ve bunu hızlıca yürürken birden yaptı ve yürüdü yürürken Allah bagislasin diye gidiyordu. O an laf söylenecek fırsatım olmadi onu geçtim o an ne diyeceğim diye ben onun adına utandım. Bu cüreti benim kucagimdayken kimse alamasa da annemin kucagindayken herkes alıyor. Çünkü kendisi de aynı mantıkta o yüzden oldukça çevresine güleryüzlü davranıyor yani resmen gidip bebeği kendi sevdirecek. Velhasıl kelam bu genelde 50 yaş üstü jenerasyonda var izinsiz sevmek. Ancak daha gençlerde oldukça az karşılaşıyorum. Evime gelen misafiri ellerini yıkayın diye de uyardım öpmeyin diye de. Ama bazen insanların pervasizlilarina şaşıp kalıyorum ve birşey diyemiyorum
Ben hiç bu kadar detayli dusunmedim hala da dusunmuyorum bebek bıngıldaği oyle başka cocuklar sevdi diye kapanmaz zaten bilmediginiz 7 bölgede var bence evden çıkmayın bebeginizi de çıkarmayın krese de vermeyin hiç hatta esiniz de çalısmasin dısardan mikrop getirir ..
O değil de biz sokaklarda büyüyen bi nesiliz. Mesela terlik saklamaca oynardık. Herkes bi terliğini verirdi ebe olan kişide kucaklar hepsini bir bir saklardı.:) yani tuvalete girilen terliği kucaklardık. Ne bileyim eğlenirdik....
Evet bağışıklığı gelişmemiş daha dikkat edilmeli ama...vücut mikrop görmezse bağışıklık kazanamaz ki.
Yani kuzenimin bebegi aşırı hassas büyütülmekten çocugun bağışıklıgı gelişmemişti. Doktoru çocugu biraz insan içine çıkarın diye tepki vermişti... yani abartıp bunu mesele yapmaya gerek yok. Sokaktan gelince duş aldır güzelce beslensin bağışıklılıgı gelişsin...
Rüzgar görmeyen çocuk, dondurma yemeyen çocuk,sırtında teri kurumayan çocuk, kavanozda gibi insanlardan uzak çocuk olmaz....
Hemen boğazı şişer,hemen ateşi çıkar,en ufak şeyde enfeksiyon kapar.
Evlat kıymetlidir tatlıdır evet ama kendinizi üzmeyin böyle şeylerle...
Yanınızda safsu mendil taşıyın dışarda elini yüzünü silin vs ama kimseye çocugumu sevme denmez.
İnsanların içindeki sevgiyi suçlama hakkımız yok.
Ay sizi çok iyi anlıyorum anneniz aynı benim babam.Hele hastanede falan beraber gittiysek sohbete gelen yaşlılara sevdiriyo çocuğu.Geçenlerde bi hastanedeydik çocuk ana kucağında yatıyo bi tane yaşlı teyze bağıra çağıra ayy ne tatlı diye geldi sevebilir miyim dedi herkes bize bakıyo.Ben de dokunmadan sevebilirsiniz dedim.Ordan çocuklu başka bi kadın lafa atladı ay ben de kimseye sevdirmedim sonra alerji oldu hep bu kadar sakınmayın bilmem ne.Sanki sorduk.Yani herkesin bi fikri ve yorumu var heralde bitek bize hak değil çocuğumuza nasıl davranılacağına karar vermek.
Tüm sinirlerim tepemde şu an etrafımdaki herkesten nefret ediyorum.8 aylık bebeğim var ve zaten 10 gündür hasta.Bayramda ziyaretler mecburi tabi.
Ya merak ediyorum bebeklerin bu elini öpme yok parmağını ağzına alma ağzının içine girme sevdası nedir bizim toplumda.8 aylık hiçbi bağışıklık sistemi olmayan bebeğe bunun yapılmaması gerektiğini bilen bi Allahın kulu yok mu yoksa bütün kara cahiller benim etrafıma mı toplanmış.Yok eşimin dıdısının dıdısı gelir pis bıyıklı suratıyla bebeğimin parmağını ağzına alır.Yok küçük çocuklarının kucağına bebeği verirler.Burnunu karıştıran çocuğuna bebeği sevdirir daha neler.Başka hangi kültürde böyle bi saçmalık var acaba.
Hele akraba dışında dışarda gezerken sırnaşan tipler ya da bi yerde otururken gelip elini falan tutan garsonlara daha beter ayar oluyorum.Kardeş sen kimsin necisin günde bin tane şeye elliyosun kültablası döküyosun temiz kirli bin tane şeyi servis edip kaldırıyosun, paraya dokunuyosun yok pos makinesine elliyosun neden benim çocuğuma dokunuyosun dememek için zor duruyorum.
Yani normalde titiz bi insan değilim evde çocuğu koyarım yerlerde sürünür oynar o tür şeylere takmam ama insanlardaki bu yılışıklık beni çok rahatsız ediyor.Bigün bozucam birini diyorum da hangi birini bozucam bilmiyorum ki.Hele hasta olduğu zaman bebeğe çocuğa yaklaşmaması gerektiğini bilen bi Allahın kulu yok herkes kendine müslüman.Böyle durumlarda napabilirim öneriniz var mı arkadaşlar bigün birine kötü patlamak istemiyorum.
Tüm bunların ötesinde de önce yıllarca herkesin bebeğimizi böyle rahatça sevmesini izleyip sonra bi anda mahremiyet eğitimini verecek olma fikri bana bile komik geliyor.Bunlar çocuğun bilinçaltının işlendiği yıllar değil mi, kim ne niyetle dokunuyor seviyor bilmeden herkesin sevmesine müsade etmek istemiyorum onun da bi kişisel alanı var ve nasıl ki gelip biri benden kafasına göre makas alıp öpemiyosa onun da aynı şekilde kişisel alanına saygı duyulsun istiyorum çok mu şey bekliyorum acaba?
Birisi bebeginizden faydalanmaya çalışır ve bunu sezerseniz tabiki koruyun ama sırf insanların kanı kaynamış sevmiş diye abartılı tepki vermeyin.Benim sorunum aslında mikrop kapacak olmasından çok tanımadığım ve bilmediğim insanlar tarafından mıncıklanması.Çocuk 8 aylık bugüne kadar terledi diye bi kere üstünü değiştirmişliğim yok.
Neden ses çıkartmadığınızı anlamadım. Ben geçen gün markete gittim,her zaman gördüğüm hatta tanıdığım orda çalışan bir bayan sevmek istedi. Elin paraya dokunuyor bütün gün yanlış anlama elini yıkıyabilirsen sevebilirsin dedim ve elini yıkayıp geldi.Tüm sinirlerim tepemde şu an etrafımdaki herkesten nefret ediyorum.8 aylık bebeğim var ve zaten 10 gündür hasta.Bayramda ziyaretler mecburi tabi.
Ya merak ediyorum bebeklerin bu elini öpme yok parmağını ağzına alma ağzının içine girme sevdası nedir bizim toplumda.8 aylık hiçbi bağışıklık sistemi olmayan bebeğe bunun yapılmaması gerektiğini bilen bi Allahın kulu yok mu yoksa bütün kara cahiller benim etrafıma mı toplanmış.Yok eşimin dıdısının dıdısı gelir pis bıyıklı suratıyla bebeğimin parmağını ağzına alır.Yok küçük çocuklarının kucağına bebeği verirler.Burnunu karıştıran çocuğuna bebeği sevdirir daha neler.Başka hangi kültürde böyle bi saçmalık var acaba.
Hele akraba dışında dışarda gezerken sırnaşan tipler ya da bi yerde otururken gelip elini falan tutan garsonlara daha beter ayar oluyorum.Kardeş sen kimsin necisin günde bin tane şeye elliyosun kültablası döküyosun temiz kirli bin tane şeyi servis edip kaldırıyosun, paraya dokunuyosun yok pos makinesine elliyosun neden benim çocuğuma dokunuyosun dememek için zor duruyorum.
Yani normalde titiz bi insan değilim evde çocuğu koyarım yerlerde sürünür oynar o tür şeylere takmam ama insanlardaki bu yılışıklık beni çok rahatsız ediyor.Bigün bozucam birini diyorum da hangi birini bozucam bilmiyorum ki.Hele hasta olduğu zaman bebeğe çocuğa yaklaşmaması gerektiğini bilen bi Allahın kulu yok herkes kendine müslüman.Böyle durumlarda napabilirim öneriniz var mı arkadaşlar bigün birine kötü patlamak istemiyorum.
Tüm bunların ötesinde de önce yıllarca herkesin bebeğimizi böyle rahatça sevmesini izleyip sonra bi anda mahremiyet eğitimini verecek olma fikri bana bile komik geliyor.Bunlar çocuğun bilinçaltının işlendiği yıllar değil mi, kim ne niyetle dokunuyor seviyor bilmeden herkesin sevmesine müsade etmek istemiyorum onun da bi kişisel alanı var ve nasıl ki gelip biri benden kafasına göre makas alıp öpemiyosa onun da aynı şekilde kişisel alanına saygı duyulsun istiyorum çok mu şey bekliyorum acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?