buyrun siz anlatın lütfen
türkan saylan misyoner değil misyon edinmiş kişidir
eğitim ve çağdaş atatürk kadınını destekleme
misyonunu başarıyla yerine getirmiş yegane insandır
kendini insana , insan sağlığına , topluma adamış , her alanda başarıyı yakalamış bir cumhuriyet kadını ...
cüzzamla savaş derneği ve vakfı kurucusu ... uluslararası lepra birliği kurucu üyesi ve başkan yardımcısı , `kadın sorunları araştırma ve uygulama merkezi kurucusu` , türkçağ ve kankev vakfı başkanı , sosyal hizmetler danışma kurulu üyesi ve yök üyesi...
'' benim yaşamım , özellikle son 30 yılda , arkama dönüp bakamayacağım bir hızla , evimin , dört duvarımın , neredeyse kendime özel her şeyin dışında gelip geçti '' diyen prof . dr . türkan saylan 13 aralık 1935 ' de istanbul'da doğar ...
evlendikten sonra lily adını terk edip müslüman olarak leyla adını alan bir anne ile müthait fasih galip ' in ilk çocuğudur ... tüm çocukluğu kandilli ' de geçer .
kandilli ilkokulu ve kandilli kız lisesi'nden sonra çocukluk yıllarında karar verdiği hekimlik hedefine istanbul tıp fakültesinde ulaşır . 1964 ' de tıp fakültesini bitirerek sosyal sigortalar nişantaşı hastanesi ' nde deri ve zührevi hastalıklar ihtisasını yapar . 1972 ' de doçent , 1977 ' de profesör olur.
1976 ' da cüzzam çalışmalarına başlayarak cüzzamla savaş derneği ve vakfı ' nı kurar . bir süre sonra dünya sağlık örgütü lepra danışmanı olur .
1982 - 1987 yılları arasında istanbul tıp fakültesi dermatoloji ana bilim dalı başkanlığı ve lepra araştırma ve uygulama merkezi müdürlüğü görevlerinde bulunur . 1989 yılında bir grup atatürkçü aydın ile çağdaş yaşamı destekleme derneği ' ni kurar .
prof . dr . türkan saylan 1990 yılında kadın sorunları ve araştırma uygulama merkezi ' ni kurarak 1996 yılına kadar kadın sağlığı derslerinin koordinatörlüğünü yapar .
9 . cumhurbaşkanı süleyman demirel tarafından 31 mart 2000 tarihinde sosyal hizmetler danışma kurulu üyeliğine seçilen türkan saylan , 2 şubat 2001 ' de cumhurbaşkanımız ahmet necdet sezer tarafından yök üyeliğine seçilir .
51 tanesi yabancı dergilerde yayımlanan , siyasal içerikli gazete makaleleri , türkçe tıbbi dergilerde ve kongre kitaplarında yayımlanmış araştırma ,derleme ve olgular bildirimleriyle toplam 401 yayını bulunan prof . dr . türkan saylan' ın , ayrıca çocukluk yaşamını anlattığı '' at kız '' ve ayrıca ''deri ve zührevi hastalıklar el kitabı '' adlı bir de ders kitabı bulunmaktadır .
alıntıdır.
Körü körüne savunduğumu nerden biliyorsunuz!!Türkan Saylan ın kimlere burs verdiğini araştırın isterseniz...Herkesle aynı düşünmek zorunda değilim,karşıt görüşte olduğum kimsenin yazısınada alıntı yapmadım.Sivribiber in düşüncesine destek oldum bu kadar....
Eksi rep veriyorsan ver ama cahilce hahaha güldürme vs vs diye not düşmelerde çok anlamsız.Demekki toplumumuzda birşeylerin farkındaki FAtmagül ün suçu ne 200 sayfa yaparken bu topik 10.cu sayfayı zor bulmuş!!!Zaten diziyi yapan kanalada dizi hakkındaki görüşlerimi bildiren bir mail atmıştım benim muhatap onlar :)
Tartışmayı düşünmüyorum heleki türkan Saylan için hiç :)yapılan hiçbir yorumada cevap vermeyi düşünmüyorum iyi günler :)))))))
İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Yerleşkesi’nde ’Türkiye’mizin çağdaşlaşma sürecinde laiklik’ konulu toplantıda konuşan Saylan,"Türkiye’nin bölünmesine, ırkçılığa yönelmesine, binlerce yıl öncesinin Arap ve İran âdetlerinin gelmesine karşıyız. Çocuklarımızın sıra üstünde NAMAZ kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. İnancın insanların iç dünyasında saklı olmasını istiyoruz." diyor.
medenilik bu olsa gerek dimi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Körü körüne savunduğumu nerden biliyorsunuz!!Türkan Saylan ın kimlere burs verdiğini araştırın isterseniz...Herkesle aynı düşünmek zorunda değilim,karşıt görüşte olduğum kimsenin yazısınada alıntı yapmadım.Sivribiber in düşüncesine destek oldum bu kadar....
Eksi rep veriyorsan ver ama cahilce hahaha güldürme vs vs diye not düşmelerde çok anlamsız.Demekki toplumumuzda birşeylerin farkındaki FAtmagül ün suçu ne 200 sayfa yaparken bu topik 10.cu sayfayı zor bulmuş!!!Zaten diziyi yapan kanalada dizi hakkındaki görüşlerimi bildiren bir mail atmıştım benim muhatap onlar :)
Tartışmayı düşünmüyorum heleki türkan Saylan için hiç :)yapılan hiçbir yorumada cevap vermeyi düşünmüyorum iyi günler :)))))))
gereksiz, boşuna yapılmış saçma bi dizi...
hoşlanmadım,
gerçi hiç izlemedim ama....
Hala konuyu diziden cikartip siyasi kimligine bagliyorsunuz, demistim ki 1 yorum daha gelirse olacaklardan sorumlu degilim ....
Hodri meydan ...
işine gelmeyen izlemesin türkan saylanın misyoner olduğunu söyleyen cahil ve gerici zihniyete söylüyorum siz türkan dizisini izlemeyin samanyolunda 5. boyutu izleyin ok
sana katılıyorum canım kimlere burs verildiğini bilseler onuda medenilik olarak görürler aksi zaten çağ dışı bir davranışyasakkelime
ben diziyi izliyorum ama türkan saylanının hayatı hakkında fazla bir bilgim yok.gerçekten iyi niyetli merak ettim.kimlere burs verilmiş?
işine gelmeyen izlemesin türkan saylanın misyoner olduğunu söyleyen cahil ve gerici zihniyete söylüyorum siz türkan dizisini izlemeyin samanyolunda 5. boyutu izleyin ok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?