Turkiye de yasamak

1Lavin3

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2020
40
15
3
30
Selamlar. Uzun zaman burda yazılanları okuyor herkesin farkli bir penceresi çokta danisacak kimsem olmadigi için fikirlerinizi almak istiyorum. Aslen Türk'üm yaklasik 10 senedir Ingiltere de yasiyorum burda iyi bir universiteden ve bölümden bu yil mezun oldum eşimle evlendik sonrasi. Esim burada dogup Türk. Benim durumum karışık burda doğup 2 yasinda turkiyeye gelip 12 sene yakin Türkiye'de yaşadım. Sonra buraya dönüş yaptik. Ama ben hep Izmir'i özlüyorum aklim hep orada. Kuzen, buyukanne buyukbaba hep orada. Baba annede isyerini sattıklarında doncek. Iyi de arkadaslar var benim. Ben düşünüyorum oraya is basvurusu yaptim cok hastaneler kabul etti sonra dusunuyorum kuzenlerim buraya gelmek, yasamak istiyor. Bu yüzden biraz korku var. Eşim karari bana birakti. Orda tutunmak olur? Esimde ayni bolum sinif mezunuz bi acil durum parasi yok kenarda. Turkiyeyi seviyorum çıkan kitaplar, sinemalar, haberler hepsini takip ediyorum. Çok özlüyorum burda ordaki gibi arkadas yok. Kuzen var ama uzak duruyor. 3 ay düşünüyor arastiriyorum bilemedim fikre ihtiyac var Lütfen yardimci olursunuz siz?

Teşekkür ettim cevabiniz için. Evet hastane olcak. Dünya turu istiyor biz. Ornek 14 bin 2 maas geldi. Bunla ev, araba, geziler yetermi? Ordaki kuzenler zor diyo. Burda devlet para verdi onuda ödemek lazım. Korku var biraz bu nedenle. Online shopping yapiyor öylesine burdakilerin ayni aliyor tl olarak 3bin sepette bisey yok. Ev rent cok ucuz ordan diyorum denk gelir sonra yurtdisi biletler pahasi cok. Yurtdisi konferans olsa gelmek guc olur?

14 bin maaşla yavaş yavaş her şeyi yapabilirsiniz tabii ama vakit gerektirir, sürekli yurtdışına çıkılmaz ve dünya turu biraz zor olur o umutlarla gelirseniz biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz

Çok teşekkür ettim biraz askı kalsin havada

güldür güldürden bir replikle cevap vereyim: otur evinde yaa

şaka bir yana: Türkiyeye gelecekseniz hayallerinizi İngilterede bırakın, veya o maaşın dışında kendinize gelirler yaratın. Geçici dönemsel işlerle de buraya gelebilirsiniz, ama tamamen yerleşince İngiltereye dönmek isterseniz o kadar kolay olmayacak, vereceğiniz kararın geri dönüşü yok gibi.

Buraya gelirsen büyük ihtimalle dünyayı gezemezsin. Orada olursan sık sık Türkiye'ye gelirsin. Burada kral olursun. Döviz kuru yalan söylemez. Sen karar ver. Ayrıca akraba şu bu diye gelip hayal kırıklığı yaşama ihtimali cabası.
Davulun sesi uzaktan hoş gelir.

İnsan nerede mutlu oluyorsa orada olmalı bence. Bülbülü altın kafese koymuşlar ah vatanım demiş bizim Almancı akrabalarda öyle adam Almanya'da 40 küsur yıl çalışmış hanımını almis memlekete dönüyor hatta mezar yeri bile aldi tabi bir saatten sonra gurbet elde napsin çocuklarda kendi evlerinde burda akraba var eş dost var gelen gideni var nerede mutlu orda olunmalı

Buranın vatandasligi var donmek kolay olur, çünkü, devlet yardim etmek zorunda. Anne baba dönüyor satis bitince. Türkiye economy dışı çok süper. Arkadaşlık müthiş. Akrabalar komik, farklı..... rahat değiyor özlemek olunca

Akrabalar döndü? mutlular?

evet doğru dediniz. Kendi aralarında sorun yapiyorlar bazen savas çıkıyor. Neden burada activity yok. Insan Bireyci (tek kişi olmak var) kimse yok. Anneler dönüyor herkes bitti sonra. Okul bitti is sıkıntı olmaz zan edersem.

Türkiye hele Izmir cok güzel...
14 bin maaş siz kral kraliçe gibi yaşamak var burda...
Ingiltere ' ye kıyasla para biriktirmek var..

Vatandaşlık ölmüyor istediğin zaman dönmek var Ingiltere' ye...

Hayallerinizi ertelemeyin bunun için..
Özlediyseniz gelin doyasıya yaşayın
Baktınız olmadı geri dönüş için bilet her zaman cepte unutmayın..

Evet zaten tum energyle dusunuyorum iyi olur, belki 14 bin olmaz para net değil az oluruda var. Parada önemli değil 4 dil var extra iş calisiriz. eşim var onun aile burda düşünüyor ben üzgunluk olabilir! Tek ben olsa düşünmek bile istemez hemen dönerdi

Ben olsam şu dönem dönmem. 1-2 yıl beklerim. İzmirde deprem oldu. Taşıncak ev bulamıyoruz.
Ev anne babada var eşim kabul etmiyor birinde kalalim acele ediyor ben farkettim. Hayat bitiyor çünkü kısa. Bunalma yasiyorum ev iş bitti. Arkadaş yok kahve içelim dert yapalim

yurtdisi vatandaslik olunca ben olsam gider izmiri denerdim. ama benim tavsiyem 3 5 sene ingilterede calisip para biriktirin. 14000tl dedigin 1200pound falan yapiyor. bir de turkcen cok kötü soylemeden edemeyecegim :)
Bu iyi durum 60 gün turkish kurs başladı. Konuşunca daha kötü yazmada keyboard düzen veriyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…