- 27 Ekim 2015
- 940
- 2.106
- 113
Ben yaşadım babam mahkeme kazaninca geri geldik 12 yil sonrasi. Parası degerli ok ama ordaki arkadaşlık yok. Hep gulmek vardi turkiyede. Burda soğuk insanlar. Zor surec oldu 12 yil turkiye akrabalar orda iş kurdurdu babama economisini yükselttiler. Burda economy var gidcek biri yok. Hic turkiye gormesem istemek yapmazdim oradaki mutluluk gözde (burunda) tutuyoBöyle bir fırsatım olsa döner miyim ya kalırım gül gibi İngiltere de akraba eş dost bunların hepsi iyi günde var emin ol döndüğünde hiç biri olmayacak yanında almancı görünce akbaba gibi doluşuyorlar keşke sen olsaydım bence asla dönme mutsuz olursun
Ben yaşadım babam mahkeme kazaninca geri geldik 12 yil sonrasi. Parası degerli ok ama ordaki arkadaşlık yok. Hep gulmek vardi turkiyede. Burda soğuk insanlar. Zor surec oldu 12 yil turkiye akrabalar orda iş kurdurdu babama economisini yükselttiler. Burda economy var gidcek biri yok. Hic turkiye gormesem istemek yapmazdim oradaki mutluluk gözde (burunda) tutuyo
Benim fazla vardi turkish dil. 12 sene turkiyede oldum. 8 yil donmedi ben hic. konusmak az kötü yazma keyboard duzen veriyo. Kurs basladi TurkishAy hiç böyle rus gibi yazan yurtdışında yaşayan aslen türk görmemiştim, çok hoş yazışınız
Bana biraz arkadaş akraba uğruna kendinizi yakıyosunuz gibi geldi. Burada arkadaşlarınız yoksa gelince kimse sizle arkadaş olmaz öyle. Buradaki arkadaş konularına göz atın isterseniz . Ha İngilizler soğuk bir millet ona katılıyorum biz fazla sıcak kalıyoruz ama yerinizde olsam az buçuk para kazanıp dönerim. Yazları gelebilirsiniz İzmire de. Çalışmak ve yaşamak için bence şimdilik hayır.
Hele14 bin iki kişi için maaşsa anca yaşarsınız zaten dünya turu falan puf. İngilteredeki asgari ücreti kazanıyorsunuz anca, iyi düşünün.
Eski arkadaslar var, amca, dayi, hala. Süreklilik olmaz 20 gün olur görüşmek 40 olur. Buyukbaba buyukanne gormek yok 8 yilTürkiye'de hep gülmek yok, hayal dünyasında yaşama...Ekonomi kötü, esnaf hep asık suratlı, insanlar geçinemiyor.
Pandemi var, akşam 9'dan sonra ve haftasonu dışarı çıkmak yasak...Sosyal hayat bitti ama bu da geçer tabi
Burda da hemen arkadaşların olacağını sanma bence, şans işi, burda da olmayabilir. İşyerlerinde falan insanlar zorunluluk olmadıkça konuşmuyorlar artık...Senin bildiğin eski Türkiye değil artık. Yine de gel bence ingilitereden daha iyidir ne de olsa insanlık açısından ama burda öyle şenşakrak, sürekli sana dostluk edecek bir toplum bekleme
Eski arkadaslar var, amca, dayi, hala. Süreklilik olmaz 20 gün olur görüşmek 40 olur. Buyukbaba buyukanne gormek yok 8 yil
Siz economy yüksek oldu sectiniz burda olmayi?
Bence orada bir miktar birikim yaparak gelin. Ayrıca denemek için kısa süreliğine olsa da tekrar Türkiye'ye gelin gidin sonra karar verin derim. Zaten mutlu olmazsanız da geri dönersinizSelamlar. Uzun zaman burda yazılanları okuyor herkesin farkli bir penceresi çokta danisacak kimsem olmadigi için fikirlerinizi almak istiyorum. Aslen Türk'üm yaklasik 10 senedir Ingiltere de yasiyorum burda iyi bir universiteden ve bölümden bu yil mezun oldum eşimle evlendik sonrasi. Esim burada dogup Türk. Benim durumum karışık burda doğup 2 yasinda turkiyeye gelip 12 sene yakin Türkiye'de yaşadım. Sonra buraya dönüş yaptik. Ama ben hep Izmir'i özlüyorum aklim hep orada. Kuzen, buyukanne buyukbaba hep orada. Baba annede isyerini sattıklarında doncek. Iyi de arkadaslar var benim. Ben düşünüyorum oraya is basvurusu yaptim cok hastaneler kabul etti sonra dusunuyorum kuzenlerim buraya gelmek, yasamak istiyor. Bu yüzden biraz korku var. Eşim karari bana birakti. Orda tutunmak olur? Esimde ayni bolum sinif mezunuz bi acil durum parasi yok kenarda. Turkiyeyi seviyorum çıkan kitaplar, sinemalar, haberler hepsini takip ediyorum. Çok özlüyorum burda ordaki gibi arkadas yok. Kuzen var ama uzak duruyor. 3 ay düşünüyor arastiriyorum bilemedim fikre ihtiyac var Lütfen yardimci olursunuz siz?
Hayalim bu yoldaPandemi dolayısıyla kimse kimseyi ziyarete gitmiyor. Yaşlılar kimseyi evine almıyor hastalıktan dolayı. Sen bir de yurtdışından geleceksin 14 gün görüşemezsin sanırım ilk gelince. Ama düzelecek bu durumlar, aşı başlıyor.
Ben Türkiye'de doğdum büyüdüm, para verseler başka ülkeye gitmem. Türkiye'yi seviyorum. İzmir çok güzel bence gel
Hayalim bu yoldahemen yok dönmekurs aldi ben turkish kelime var yerinde olmuyo bazen
Parasal anlamda burda okadar almaniz olanaksiz yani anca kendi muayehanenizi acip caliscaksiniz.Turkiyede sartlar zorlasti ben discideyim asistanlik yapiyorum.Bizim sektor daha da hareketlendi ama cevremde dukkani kapatan eleman cikaran cok isletme var.Huzur istiyorsaniz istediginizi yapin ama o tutarlar cok zor.Selamlar. Uzun zaman burda yazılanları okuyor herkesin farkli bir penceresi çokta danisacak kimsem olmadigi için fikirlerinizi almak istiyorum. Aslen Türk'üm yaklasik 10 senedir Ingiltere de yasiyorum burda iyi bir universiteden ve bölümden bu yil mezun oldum eşimle evlendik sonrasi. Esim burada dogup Türk. Benim durumum karışık burda doğup 2 yasinda turkiyeye gelip 12 sene yakin Türkiye'de yaşadım. Sonra buraya dönüş yaptik. Ama ben hep Izmir'i özlüyorum aklim hep orada. Kuzen, buyukanne buyukbaba hep orada. Baba annede isyerini sattıklarında doncek. Iyi de arkadaslar var benim. Ben düşünüyorum oraya is basvurusu yaptim cok hastaneler kabul etti sonra dusunuyorum kuzenlerim buraya gelmek, yasamak istiyor. Bu yüzden biraz korku var. Eşim karari bana birakti. Orda tutunmak olur? Esimde ayni bolum sinif mezunuz bi acil durum parasi yok kenarda. Turkiyeyi seviyorum çıkan kitaplar, sinemalar, haberler hepsini takip ediyorum. Çok özlüyorum burda ordaki gibi arkadas yok. Kuzen var ama uzak duruyor. 3 ay düşünüyor arastiriyorum bilemedim fikre ihtiyac var Lütfen yardimci olursunuz siz?
Ohhh 2 dr almaz 7+7? Face to face kazanc konusmak olurmus. Eminlik yok kazancta.Parasal anlamda burda okadar almaniz olanaksiz yani anca kendi muayehanenizi acip caliscaksiniz.Turkiyede sartlar zorlasti ben discideyim asistanlik yapiyorum.Bizim sektor daha da hareketlendi ama cevremde dukkani kapatan eleman cikaran cok isletme var.Huzur istiyorsaniz istediginizi yapin ama o tutarlar cok zor.
Ohhh 2 dr almaz 7+7? Face to face kazanc konusmak olurmus. Eminlik yok kazancta.
2 doktor alir almasina da vergiden bisey kalmaz yani ozgurce gezemezsiniz.Tatile zor gidiyoruz kazandigimizla ates oahasi hersey malesef.Ohhh 2 dr almaz 7+7? Face to face kazanc konusmak olurmus. Eminlik yok kazancta.
8 yil var tatil olarak gitmediM. Merak ediyor ben kuzenler burda hayat istiyor, söylüyorlar don't move!!! Ankara anlasmasi onayi çıkmadı kuzenlere. Gorevleri iyi economyde. Gitmiyorlar usa, uk etc. Gezmedi biz university zor, hep calisti biz. Gezme yapmak hayali var olmaz uzer esimi..doktor olarak hastaneden de olur almışsınız herhalde eşin de doktor...daha neyi düşünüyorsun ben olsam 1dk durmazdım ,,izmir yaa
Buranın vatandasligi var donmek kolay olur, çünkü, devlet yardim etmek zorunda. Anne baba dönüyor satis bitince. Türkiye economy dışı çok süper. Arkadaşlık müthiş. Akrabalar komik, farklı..... rahat değiyor özlemek olunca
8 yil var tatil olarak gitmediM. Merak ediyor ben kuzenler burda hayat istiyor, söylüyorlar don't move!!! Ankara anlasmasi onayi çıkmadı kuzenlere. Gorevleri iyi economyde. Gitmiyorlar usa, uk etc. Gezmedi biz university zor, hep calisti biz. Gezme yapmak hayali var olmaz uzer esimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?