Tatile gezmeye gelmekle yasamak ayni sey degil. Üzülerek söylüyorum ama oradaki standartlarinizi burada bulamayabilrsiniz. Maddi manevi. Burada üniversite mezunlari is bulamiyor. Ya da asgari ücretle alakasiz isler yapiyorlar. Iyi bir meslegim iyi bir gelirim var diyorsunuz, ayni gelirde is garantisi olmayabilir. Avrupa ülkelerinde yasayan gurbetciler hep memleket hasreti cekerler ama cok az kismi dönüs yapar. Sosyal imkanlari, is garantileri, issiz kalsalar bile issizlik ödenegi garantileri, düzen, nizam, kurallara uyulmasi mesela bazi sebepler. Memleketinizi sevmeniz özlemeniz güzel bir sey. Ama ben de o kisilere katiliyorum yapamazsiniz. Mesela bir is basvurusu yapiyorsunuz, cok iyi bir okuldan mezun olun, yabanci dil bilin. Sizinle ayni ise basvuran ve vasat özellikleri olan diger kisinin babasi dayisi veya amcasi patronu taniyorsa onu ise alirlar. Itiraz bile edemezsiniz.
Veya bir ev kiraliyorsunuz ve ev sahibi size evin kötü taraflarini hic söylemiyor. Ev rutubet icindedir kapatmak icin yarim yamalak boyatmistir, elektrik su tesisati arizalidir söylemez. Ögrenince istediginiz kadar yaptirmasini söyleyin umurunda olmaz nasil olsa kontrati imzalatmistir. Anlatmak istedigim burada her isinizi kanun yoluyla halledemezsiniz. Bir iki derken sinir sisteminiz sarsilmaya baslar. Biz alisik oldugumuz icin her tür yolu biliriz cünkü bu sistemin icine dogduk. Ama sizin sorunsuz kolay ve cok mutlu bir sekilde adapte olacaginizi sanmiyorum. Erkek arkadasiniza olan sevginiz bile tekleyebilir. Ben de ülkemi seviyorum, yabancilarin olumsuz konusmalarina kiziyorum tepki veriyorum ama malesef bazen ben bile yuh diyorum duyduklarima gördüklerime.
Kesinlikle katiliyorum fakat burasida disardan göründüğü gb değil burdada torpil isliyor malesef.. Ve türk oldugumuz için 3. Sınıf muamelesi görmek gercekten çok aşağalayıcı. Parasi var ama havasi yok buranin.. Orda yasama istegimin buyuk bir sebebide havasi.. Burda 12 ayın neredeyse 11 ayını soğuk geciriyoruz ve bünyem okadar alismiski soguga kışın gömlek giyerim :) lanet olsun bu ülkeye..
Akrabalariniz hakli aslinda almanyadaki yasam standarti ile turkiyedeki yasam standarti arasinds dunyalar kadar fark var.Pek canim siz gercekten turkiyede yasamak istiyormusunuz yoksa erkek arkadasiniz turkiyede mi oldugu icin gelmek istiyorsunuz bana biraz erkek arkadasiniz icin turkiyede yasamak istiyorsunuz gibime geliyor.
bende almanyada doğdum büyüdüm
2 sene önce türkıyeye döndüm tek başıma aılem yurtdışında kaldı
geçtığımız yaz tekrar almanyaya döndüm, ağustosun sonuna kadar burdayım sonra yıne dönüyorum türkıyeye
kendımı mesleğımde gelıştırmek ıçın geldım ve dönüyorum :)
Zor yanı da var, güzel tarafı da..
Yurtdışında sana -normal- gelen şeyler Türkıyede anormal karşılanabılıyortabı kı tam tersı de..
İş bulma konusuna gelınce, mesleğın ne? Ona göre yorum yapalım..
Ama çok kolay ış bulursun hele kı büyük şehırlerde yaşamayı düşünüyorsan..
bende çalıştım ve hıç zorluk çekmedım..
Mesleginiz nedir tam olarak is bulabilirmisiniz ona goredr yorum yapalim.
Mesleğim İndustriekauffrau, ingilizcesi İndustry Manegement Assistant.. Burada Finanzbuchhaltung da çalisiyorum mesleğimin türkcesi malesef yok.. Milli Eğitime bile başvurdum ve bana çalisma ve sosyal bakanligindan cevap geldi yanliz ben cevaptan tatmin olamadim.. Cevap olarak dil bilgisi ve egitimimin mükemmel oldugunu ve büyük sehir de sorun yasamayacagimi söylediler. Ama dedigim gb tatmin olamiyorum
Meslegim İndustriekauffrau, ingilizcesini biliyorum oda İndustry Management Assistant.. Özel bir şirket de Finanz bölümünde çalışıyorum.. Aslında bankada çalısmak istiyordum ama çok zor sanırım memur olabilmek televizyondan ve internetten takip edebildigim kadar..
sadece "hava" için göç edilmez bence, siz çok çok iyi düşünün.. yapamazsınız demiyorum yaparsınız ama kısa bir süre.. sürekli kıyas yapacaksınız hemen her konuda.. trafiğinden-insan ilişkilerine, maddiyattan-toplum baskısına kadar.. bence temelli gelmeden önce bir süre (3-6 ay gibi) gidip yaşamaya çalışın.. taşınmışsınız gibi iş arayın falan.. eğer hala yapabileceğinizi düşünüyorsanız dönün.. ama orasıyla bağlarınızı tamamen kopartmayın, size naçizane tavsiyem
finanzbuchhaltung vergı danışmanlığı gıbı bırşey
Malı müşavir bürosunda felan çalışabılırsın o dıplomanla
Mıllı eğıtımden gelen Denklık de ne yazıyor ?
Gerçı ülkemızde vergı danışmanı nerde nasıl çalışır pek bı bılgım yok, vergı ödemekten bıle kaçan bı mılletız
Tirafik konusu zaten ban başkasadece "hava" için göç edilmez bence, siz çok çok iyi düşünün.. yapamazsınız demiyorum yaparsınız ama kısa bir süre.. sürekli kıyas yapacaksınız hemen her konuda.. trafiğinden-insan ilişkilerine, maddiyattan-toplum baskısına kadar.. bence temelli gelmeden önce bir süre (3-6 ay gibi) gidip yaşamaya çalışın.. taşınmışsınız gibi iş arayın falan.. eğer hala yapabileceğinizi düşünüyorsanız dönün.. ama orasıyla bağlarınızı tamamen kopartmayın, size naçizane tavsiyem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?