Merhaba arkadaslar ben yeni katildim araniza. Suan sevgilim almanyada ailecek orda dogma buyumeler zaten ve tabi ki hayati orda kurulu oldugu icin almanya da yasicaz. Ama ben cok korkuyorum hem dilini ogrenmek hem de orda yasamak korkutuyo. Hic arkadasimda yok haliyle. Yardimci olur musunuz orda olanlar belki tanisiriz falan
Merhaba arkadaslar ben yeni katildim araniza. Suan sevgilim almanyada ailecek orda dogma buyumeler zaten ve tabi ki hayati orda kurulu oldugu icin almanya da yasicaz. Ama ben cok korkuyorum hem dilini ogrenmek hem de orda yasamak korkutuyo. Hic arkadasimda yok haliyle. Yardimci olur musunuz orda olanlar belki tanisiriz falan
Ben de evlendikten sonra Belcikaya tasinan biri olarak yorum yapmak istedim. Benim tek farkim bir Türk ile degil ama Belcikali ile evlenip tasinam. Almanyayi bilmiyorum ama Belcikada genel olarak ben Turklerle anlasamadim. 50 sene once Turkiyeden goc edip o mentaliteyle kalmislar. Yani cok Turk var benim icin sorun olmaz diye dusunurken isin oyle olmadigini anladim ben. Almanyada durum daha farklidir umuyorum ki gozunuzu korkutmak istemem. Dil konusu zaten sorun olmuyor. Kursa gidip halledersiniz. Alismak kesinlikle sorun olmuyor. Dediginiz gibi en azindan esiniz ve ailesi orada olacak sizin icin.
İNANİN SOYLEDİKLERİNİZ DE COK HAKLİSİNİZ MAALESEF HERKES COK FARKLİ YAKLASİYO AMA NOLURSA OLSUN BU BİR CESARET VE O KADAR CESARETLİ MİYİM BİLEMİYORUMBen de evlendikten sonra Belcikaya tasinan biri olarak yorum yapmak istedim. Benim tek farkim bir Türk ile degil ama Belcikali ile evlenip tasinam. Almanyayi bilmiyorum ama Belcikada genel olarak ben Turklerle anlasamadim. 50 sene once Turkiyeden goc edip o mentaliteyle kalmislar. Yani cok Turk var benim icin sorun olmaz diye dusunurken isin oyle olmadigini anladim ben. Almanyada durum daha farklidir umuyorum ki gozunuzu korkutmak istemem. Dil konusu zaten sorun olmuyor. Kursa gidip halledersiniz. Alismak kesinlikle sorun olmuyor. Dediginiz gibi en azindan esiniz ve ailesi orada olacak sizin icin.
N nimrecik ne guzel anlatmissin ya :)) valla cok girisken bir insnaim ortamlarda cok cekinmem ama simdi tamamen farkli bir dil ve ulke olunca insan bi destur diyor. Ustesinden gelirim heralde tek korkum hep diyorum dili beceremezsem. Videolar falan izliyorum bi kulaktan bilgim olsun en azindan diye cunku cok aktif calistigim icin oturup ilgilenemiyorum adam akilli. Ve tke korkum arkadassiz kalmak cunku ben cok hareketli bir insan oldugum icin o yalnizliktan korkarim
Bende türkiyeye taşındım tabi evlenip gelmedim sonrasında burda evlendim ama almanya alışan da var hic alışamayan da var türkiyeden gelin gelenler başta cok zorlanıyorlar özelikle isteksiz gelenler geri bile dönüyorMerhaba arkadaslar ben yeni katildim araniza. Suan sevgilim almanyada ailecek orda dogma buyumeler zaten ve tabi ki hayati orda kurulu oldugu icin almanya da yasicaz. Ama ben cok korkuyorum hem dilini ogrenmek hem de orda yasamak korkutuyo. Hic arkadasimda yok haliyle. Yardimci olur musunuz orda olanlar belki tanisiriz falan
CANİM MESAJ BÖLÜMÜNDEN DE ULASTİM. BENİM AİLELER TANİSTİ AMA HALA KAFALAR KARIŞIK BİRBİRİMİZE DESTEK OLURUZ BELKİ TANİSİP İNAN GİTMEDEN BİR ARKADAS EDİNİP EN AZİNDAN KURSA GEZMEYE BERABER GİTMEYİ COK İSTİYORUMMerhaba Arkadaslar bende araniza yeni katildim. Suan gorustugum birisi var ve o da dogma buyume almanyada yasiyor. Ben ise turkiyede yasiyorum ve burada calisiyorum. Ben se ayni duygular icindeyim. Yurt disina gitmek ne kadar beni zorlar hic bilemiyorum. Sabirli bir insanim. Monoton hayati zaten sevmiyorum. Ancak ordan biradan duydugum bilgiler isiginda sunlari soyleyeyim almanyasa insanlar soguk, hayat aksam 8 den sonra yok gibi, hayat pahali. Gibi gibi. Me ne kadar dogru bilmiyorum. Ve ben ozellikle almanyaya gidersem hemen olmasa da calismak istiyorum. Gorustugum kisi de zaten. Bu konuda hep yanimda olacagini soyluyor. Ama kafam karmakarisik. Bir yanim git tabi diyor sonucta yeni dil yeni insanlar ve refah seviyesi daha yuksek bir ulke diyor, ama bir yanim ise yelyeni bir hayat alisma evresini atlatabilecek miyim is bulabilecek miyim bilmiyorum diyor.
Biraz uzun oldu ama inanin bu durumu yasamis insanlardan fikir almaya cok ama cok ihtiyacim var .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?