TURKİYE DE YASİYORUM ALMANYAYA GELİN GİDİCEM LUTFEN YARDİM:(

Elisa54

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2017
6
0
86
29
Merhaba arkadaslar ben yeni katildim araniza. Suan sevgilim almanyada ailecek orda dogma buyumeler zaten ve tabi ki hayati orda kurulu oldugu icin almanya da yasicaz. Ama ben cok korkuyorum hem dilini ogrenmek hem de orda yasamak korkutuyo. Hic arkadasimda yok haliyle. Yardimci olur musunuz orda olanlar belki tanisiriz falan :(

Merhaba arkadaslar ben yeni katildim araniza. Suan sevgilim almanyada ailecek orda dogma buyumeler zaten ve tabi ki hayati orda kurulu oldugu icin almanya da yasicaz. Ama ben cok korkuyorum hem dilini ogrenmek hem de orda yasamak korkutuyo. Hic arkadasimda yok haliyle. Yardimci olur musunuz orda olanlar belki tanisiriz falan :KK43:

Endişelenmenize gerek yok zamanla alışacak,çevre edineceksiniz.Aile Türk ise işiniz daha kolay en azından aynı dili konuşabileceğiniz birileri olacak çevrenizde.Almanya zaten bu anlamda en az sıkıntı yaşayacağınız ülke.Yaşayan Türk nüfusu düşünüldüğünde.Tavsiyem bir an önce dil öğrenmeye çalışın.Birde en büyük yardım,destek müstakbel eşinizden gelmeli.Onunla açık açık konuşun ve alışma sürecinde destek olmasını isteyin..

Birde şu başlığı okuyun.Sizinle aynı süreci yaşamış insanların tecrübeleri faydalı olacaktır..

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/forums/yurtdisi-paylasim-avrupa.99/

Merhaba arkadaslar ben yeni katildim araniza. Suan sevgilim almanyada ailecek orda dogma buyumeler zaten ve tabi ki hayati orda kurulu oldugu icin almanya da yasicaz. Ama ben cok korkuyorum hem dilini ogrenmek hem de orda yasamak korkutuyo. Hic arkadasimda yok haliyle. Yardimci olur musunuz orda olanlar belki tanisiriz falan :KK43:

Almanyanin neresinden? Hayatta bir yeni sayfa acmak her capida zorluklar tasir, Zaman ilerledikce alisilir. Arkadaslar ve cevrede yavas yavas olusur. Gözünü korkutmamak gerekir.

Ben de evlendikten sonra Belcikaya tasinan biri olarak yorum yapmak istedim. Benim tek farkim bir Türk ile degil ama Belcikali ile evlenip tasinam. Almanyayi bilmiyorum ama Belcikada genel olarak ben Turklerle anlasamadim. 50 sene once Turkiyeden goc edip o mentaliteyle kalmislar. Yani cok Turk var benim icin sorun olmaz diye dusunurken isin oyle olmadigini anladim ben. Almanyada durum daha farklidir umuyorum ki gozunuzu korkutmak istemem. Dil konusu zaten sorun olmuyor. Kursa gidip halledersiniz. Alismak kesinlikle sorun olmuyor. Dediginiz gibi en azindan esiniz ve ailesi orada olacak sizin icin.

Ben de evlendikten sonra Belcikaya tasinan biri olarak yorum yapmak istedim. Benim tek farkim bir Türk ile degil ama Belcikali ile evlenip tasinam. Almanyayi bilmiyorum ama Belcikada genel olarak ben Turklerle anlasamadim. 50 sene once Turkiyeden goc edip o mentaliteyle kalmislar. Yani cok Turk var benim icin sorun olmaz diye dusunurken isin oyle olmadigini anladim ben. Almanyada durum daha farklidir umuyorum ki gozunuzu korkutmak istemem. Dil konusu zaten sorun olmuyor. Kursa gidip halledersiniz. Alismak kesinlikle sorun olmuyor. Dediginiz gibi en azindan esiniz ve ailesi orada olacak sizin icin.
İNANİN SOYLEDİKLERİNİZ DE COK HAKLİSİNİZ MAALESEF HERKES COK FARKLİ YAKLASİYO AMA NOLURSA OLSUN BU BİR CESARET VE O KADAR CESARETLİ MİYİM BİLEMİYORUM :(

Merhaba, bizde de tam tersi. Ben doğma büyüme Almanya'da yaşıyorum, müstakbel eşim Türkiye'de. Biz eşimi dil kursuna yazdırmadan önce ben öğreteyim dedim. O da kabul etti. Okulda mesela bir yabancı dile nasıl başlarsan, biz de öyle başladık. İlk önce abece'yi öğrendi, daha sonra sayıları. Aile bağlarını, renkleri, mutfak eşyalarını, odalar, mobilyalar derken kısa kısa cümleler kurmaya başladım. Hem okunuşunu hem yazılışını hem de anlamını yazıyordum her defasında. Şimdi ise sorunsuz konuşuyoruz. Yani A1 ila A2 seviyesi arasında. Dil kursuna yazıldığında fazla zorluk çekmez. Buraya geldiği zaman da 600 saatini dil kursuna giderek tamamlar. Sıkça almanca konuşulur, öyle öyle derken, bir bakmışsın anadili seviyesinde konuşuyorsun. Çevreye gelecek olursak, büyük şehirde illaki zorluk çekersin, hani sonuçta sosyetik insanlar :)
Ama küçük veyahut bilindik bir şehire gelirsen, oradaki insanlar bence daha samimi. Tabii bu senin yaklaşımına da bağlı. Sen elini ayağını çekersen, insanlarla tanışmaktan kaçınırsan, işin zor. Açık olmalısın, girişken olmalısın bence. Ama ufaktan ufaktan almanca öğrenmeye bak bence. Hem senin için hem de eşin için kolaylık sağlayacaktır.

N nimrecik ne guzel anlatmissin ya :)) valla cok girisken bir insnaim ortamlarda cok cekinmem ama simdi tamamen farkli bir dil ve ulke olunca insan bi destur diyor. Ustesinden gelirim heralde tek korkum hep diyorum dili beceremezsem. Videolar falan izliyorum bi kulaktan bilgim olsun en azindan diye cunku cok aktif calistigim icin oturup ilgilenemiyorum adam akilli. Ve tke korkum arkadassiz kalmak cunku ben cok hareketli bir insan oldugum icin o yalnizliktan korkarim

N nimrecik ne guzel anlatmissin ya :)) valla cok girisken bir insnaim ortamlarda cok cekinmem ama simdi tamamen farkli bir dil ve ulke olunca insan bi destur diyor. Ustesinden gelirim heralde tek korkum hep diyorum dili beceremezsem. Videolar falan izliyorum bi kulaktan bilgim olsun en azindan diye cunku cok aktif calistigim icin oturup ilgilenemiyorum adam akilli. Ve tke korkum arkadassiz kalmak cunku ben cok hareketli bir insan oldugum icin o yalnizliktan korkarim

Bence hiç korkmana gerek yok, dediğin gibi de hareketli biriysen, arkadaş çevren de kısa bir süre içerisinde genişleyecektir. Yeni dil, farklı ülke - tabii haklısın ama, zorluk çekeceğini sanmıyorum. Bu konuda eşinin sana çok fazla destek olması gerekiyor. Sık çalısamasan bile, akşamları işten geldikten sonra bir saat çalış yine kâfi. Ya da eşinle konuşurken, eşin cümle içerisine bir iki almanca kelime eklesin, öyle öyle aklında kalır. Yöntem çok, imkanı sağlamak gerek :)

Bende türkiyeye taşındım tabi evlenip gelmedim sonrasında burda evlendim ama almanya alışan da var hic alışamayan da var türkiyeden gelin gelenler başta cok zorlanıyorlar özelikle isteksiz gelenler geri bile dönüyor

Merhaba Arkadaslar bende araniza yeni katildim. Suan gorustugum birisi var ve o da dogma buyume almanyada yasiyor. Ben ise turkiyede yasiyorum ve burada calisiyorum. Ben se ayni duygular icindeyim. Yurt disina gitmek ne kadar beni zorlar hic bilemiyorum. Sabirli bir insanim. Monoton hayati zaten sevmiyorum. Ancak ordan biradan duydugum bilgiler isiginda sunlari soyleyeyim almanyasa insanlar soguk, hayat aksam 8 den sonra yok gibi, hayat pahali. Gibi gibi. Me ne kadar dogru bilmiyorum. Ve ben ozellikle almanyaya gidersem hemen olmasa da calismak istiyorum. Gorustugum kisi de zaten. Bu konuda hep yanimda olacagini soyluyor. Ama kafam karmakarisik. Bir yanim git tabi diyor sonucta yeni dil yeni insanlar ve refah seviyesi daha yuksek bir ulke diyor, ama bir yanim ise yelyeni bir hayat alisma evresini atlatabilecek miyim is bulabilecek miyim bilmiyorum diyor.
Biraz uzun oldu ama inanin bu durumu yasamis insanlardan fikir almaya cok ama cok ihtiyacim var .

Merhaba Arkadaslar bende araniza yeni katildim. Suan gorustugum birisi var ve o da dogma buyume almanyada yasiyor. Ben ise turkiyede yasiyorum ve burada calisiyorum. Ben se ayni duygular icindeyim. Yurt disina gitmek ne kadar beni zorlar hic bilemiyorum. Sabirli bir insanim. Monoton hayati zaten sevmiyorum. Ancak ordan biradan duydugum bilgiler isiginda sunlari soyleyeyim almanyasa insanlar soguk, hayat aksam 8 den sonra yok gibi, hayat pahali. Gibi gibi. Me ne kadar dogru bilmiyorum. Ve ben ozellikle almanyaya gidersem hemen olmasa da calismak istiyorum. Gorustugum kisi de zaten. Bu konuda hep yanimda olacagini soyluyor. Ama kafam karmakarisik. Bir yanim git tabi diyor sonucta yeni dil yeni insanlar ve refah seviyesi daha yuksek bir ulke diyor, ama bir yanim ise yelyeni bir hayat alisma evresini atlatabilecek miyim is bulabilecek miyim bilmiyorum diyor.
Biraz uzun oldu ama inanin bu durumu yasamis insanlardan fikir almaya cok ama cok ihtiyacim var .
CANİM MESAJ BÖLÜMÜNDEN DE ULASTİM. BENİM AİLELER TANİSTİ AMA HALA KAFALAR KARIŞIK BİRBİRİMİZE DESTEK OLURUZ BELKİ TANİSİP İNAN GİTMEDEN BİR ARKADAS EDİNİP EN AZİNDAN KURSA GEZMEYE BERABER GİTMEYİ COK İSTİYORUM :(

Merhaba bende sizin gibi korkuyordum ve almanyaya geldim 5 ay oldu isterseniz konusabiliriz

Back
X