Sosyal bilimlerden bildiriyorum. Burda da durum vahim. Bilim yerine konmamak da cabasıBir de şunu ekleyeyim; eğer fen bilimciyseniz onlar proje için kaynak bulmakta çok zorlanıyor keza tıp fakültesindekiler de öyle.
Acaba alanla mı alakalı? Sizin dediğinize yakın şeyleri sosyolog psikolog ve iletişim fakültesinde görev yapanlardan çok duyuyorum ben. O da tam anlamıyla sayısalcı ise zeki olur mantığından bence. Bir de üniversite de çok etkiliyor. Teknik üniversite bünyesindeki sözel alanlarda görev yapanlar genelde bu konudan muzdarip gördüğüm kadarıyla. Ben tam sosyal bilimci sayılmadığım için gözlemlerimi yazdım tabii.Sosyal bilimlerden bildiriyorum. Burda da durum vahim. Bilim yerine konmamak da cabası
O yayını yaptıktan sonra atılmazsan problem yok zaten. Baskı da korkutarak oluyor. Atılırım diye yazamıyorsunŞimdi yanlış anlamanızı istemem ama akademisyen olmak istiyorsunuz ama yer beğenmiyorsunuz gibi bir durum olmuş. Kötülemek istemiyorum yanlış anlaşılmak istemem ama zaten yayın yapacaksaniz ve makaleniz gerçekten iyi ise impact ı yuksek yurt dışı iyi dergilerı tercih edersiniz sanırım. Girdiginiz üniversite sizin makalenizi yayindan once kontrol etmiyor ki. Hatta yayin sonrasi eger ses getirmediyse yine okuyan kisi olur mu bilmem hocanizdan baska. Dergi editorleri kabul ediyorsa yayinlarinir zaten. Ha deneysel çalışma yapacaksanız su universitenin arastirma projelerinin bütçesi nedir laboratuvar donanımı acisindan imkan var mıdır vb diye sorsanız anlarım. Onun dışında yurt dışında gidebileceğiz universite buradakilerden daha iyi ise ve siz de idealist iseniz zaten gidin düşünmeye gerek yok.
Tabiki alanınıza göre degisır. Konu sahibi norobilim yazınca hormonlar vs konularına girse de sorun olacagini düşünmüyorum. Ama felsefe gibi bölümlerde sosyal bilimlerde turkiyede soruna yol acabilecek cok şey olur tabi.O yayını yaptıktan sonra atılmazsan problem yok zaten. Baskı da korkutarak oluyor. Atılırım diye yazamıyorsun
Gürkan hocadan bahsediyorsunuz sanırım. Bu arada üniversite eh işte değildır Türkiye'de çok iyi araştırma imkanlarına sahip laboratuvarları olan bir universitedir.
O angarya işlerden yıldık yıl dıkk resmen. Ders çalışıp; anlatıp yayın yapmamız gerekirken idari işler denilen işlerden vallahi gına geldi. Doğum iznindeyim; dönünce ne olacak bakalım.araştırma ve lab olarak bakmadım
Enstitülerin durumunu net bilmiyorum.
Doktora yapan arkadaşım, hatta vakti zamanında hocamdı o da :) çok memnun ve çok verimli olarak anlatıyor.
Ama öğrenci.
Ama öğretim görevlisi 4 arkadaşım, kalabalığından, sistemsizliginden, ve işi ehline vermemelerinden şikayetçiydi.
Kendi alanlarında iyi olmalarına rağmen, angaryalar yüzünden koreldiklerini söylediler.
Belki alana özgü bir durumdur
Yuksek lisans yada doktora öğrencisi olmakla, orada çalışma farkı da olabilir.
Sosyal bilimlerden bildiriyorum. Burda da durum vahim. Bilim yerine konmamak da cabası
Aynı durumdayız biz de. Haftalardır sekreterin yerine bakıyoruz. Dönem içinde de projeksiyon bağla, bilgisayar kur salak salak işler.. Bazen angaryalardan ders çalışamıyorum.O angarya işlerden yıldık yıl dıkk resmen. Ders çalışıp; anlatıp yayın yapmamız gerekirken idari işler denilen işlerden vallahi gına geldi. Doğum iznindeyim; dönünce ne olacak bakalım.
Doğrudur. Turkiyede kadro isteyen ve kendine bir yer bulabilen kişi agzini burnunu kapatıp havuza atlar gibi yapacak bir yerden başlayacak mecbur. Bu iş başka yolu yok malesef.araştırma ve lab olarak bakmadım
Enstitülerin durumunu net bilmiyorum.
Doktora yapan arkadaşım, hatta vakti zamanında hocamdı o da :) çok memnun ve çok verimli olarak anlatıyor.
Ama öğrenci.
Ama öğretim görevlisi 4 arkadaşım, kalabalığından, sistemsizliginden, ve işi ehline vermemelerinden şikayetçiydi.
Kendi alanlarında iyi olmalarına rağmen, angaryalar yüzünden koreldiklerini söylediler.
Belki alana özgü bir durumdur
Yuksek lisans yada doktora öğrencisi olmakla, orada çalışma farkı da olabilir.
3 sene derse giderken yanında asistan götürüp siniftaki bilgisayara flash bellek taktirip sunumunu actiran profesör bir hoca ile çalıştım. Asla ve kendi açmadı dokunmadı.Aynı durumdayız biz de. Haftalardır sekreterin yerine bakıyoruz. Dönem içinde de projeksiyon bağla, bilgisayar kur salak salak işler.. Bazen angaryalardan ders çalışamıyorum.
Siz de bir nevi sosyal bilimciler salak olup tıp, mühendislik kazanamayanlar demişsiniz resmen. Bölümümün %70i fen lisesi mezunu ve sayısalda da ilk 1000 içerisinde olan öğrencilerden oluşuyor. Bölüm de tm ilk 1000'den öğrenci alıyor zaten. Ben de dereceli bir öğrenciydim zamanında. Bizi yatırım yapmaya değer görmeyenler sebebiyle köreliyoruz ne yazık ki.. Zaten bölümde herkes yl bitirip doktoraya yurtdışına gidiyor bu sebeple. Cidden bu ülke de bu halk da hakediyor beyin göçünü. Burda kalıp ülkeme hizmet edeceğim idealistliğini öldürdüler.. Ne yapmaya çalıştığımızı dahi anlamayanların nesine hizmet edeceğiz ki zaten neyse.Ben de fen bilimlerinin daha şanslı olduğunu düşünüyorum.
Sosyal bilimlerin hala yerini bulmasina cok var.
Butun derecelik öğrenciler tıp, mühendislik:)
Kuzenimin eşi, ankara hukuku bırakıp, istanbul sosyolojiye bilim yapmak için geçmişti
Şu an anadoluda bir üniversitede tırmalıyor çocuk
Kafa zehir, derecelik öğrenci, tek günahı sosyal bilimlerde çalışmak :)
Siz de bir nevi sosyal bilimciler salak olup tıp, mühendislik kazanamayanlar demişsiniz resmen. Bölümümün %70i fen lisesi mezunu ve sayısalda da ilk 1000 içerisinde olan öğrencilerden oluşuyor. Bölüm de tm ilk 1000'den öğrenci alıyor zaten. Ben de dereceli bir öğrenciydim zamanında. Bizi yatırım yapmaya değer görmeyenler sebebiyle köreliyoruz ne yazık ki.. Zaten bölümde herkes yl bitirip doktoraya yurtdışına gidiyor bu sebeple. Cidden bu ülke de bu halk da hakediyor beyin göçünü. Burda kalıp ülkeme hizmet edeceğim idealistliğini öldürdüler.. Ne yapmaya çalıştığımızı dahi anlamayanların nesine hizmet edeceğiz ki zaten neyse.
Türkiye'nin en iyilerinden birinde asistanım şuan. Alanımda belki de açık ara en iyisi hatta. Sakın kalma burda. Koşarak kaç o kadar söylüyorum. Özgürce yayın yapamama, fon bulamama, ayak işi yapma ne ararsan var fakat bilim yok. Bu hafta sekreterin yerine bakıyorum bölümde o kadar diyeyim.
arkadaşlar akşama pilav mı yapsam yoksa camdan mı atlasam gibi bir soru olmuş :)
Bir de şunu ekleyeyim; eğer fen bilimciyseniz onlar proje için kaynak bulmakta çok zorlanıyor keza tıp fakültesindekiler de öyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?