Sosyal bilimlerden bildiriyorum. Burda da durum vahim. Bilim yerine konmamak da cabası
Geçen sene Cerrahpaşa iflas bayrağını çekti desem. Hacettepenin de hali içler acısı. O konuda Koç çok iyi ki zaten vakıf üniversitesi.Tıptakiler nasıl zor fon buluyorlar ki ya, benim gördüğüm en çok onlara yatırım vardı, valla psikoloji bölümünde bir EEG miz yoktu:)
Geçen sene Cerrahpaşa iflas bayrağını çekti desem. Hacettepenin de hali içler acısı. O konuda Koç çok iyi ki zaten vakıf üniversitesi.
Televizyonlara çıkıldı o derece yaniDemek o da kötüleşmiş, biz zaten psikolojide öyle beklentiler içerisinde değildik, bizi sallamazdı üniversite ama tıbba iyi bakardı, üzüldüm şimdi. Daha geriye gidiyor işler.
ÇAlışmayı düşündüğünüz hocanın uluslar arası nitelikte makaleleri var mı acaba ? Bazı proflar var ki adam 36-40yaş arası prof olmuş bir tane makalesi yok.O zaman ben bir hocaya mail atayım ne de olsa kolumdan zorla çekip alacak değiller:)
Evet sizin için daha rahat sanırım bizim alanın sosyal yönlere kayma olasılığı var maalesef
Genelde kadrolar da kişiye açılıyor zaten.Sayılan Boğaziçi, ODTÜ de dahi torpilsiz iş dönmez. Maalesef Türkiye'de böyle. Kadro açılmışsa hocanın neredeyse 7/24 yanında olan yalaka bir tip iseniz girmişsinizdir oraya. İstisnaları elbette ayrı tutuyorum ifade etmek istediğim bu işler ne yazık ki bu ülkede böyle dönüyor. FETÖ sebebiyle bazı yerler boşaldı da birkaç arkadaşım girebildi işte. Gettolaşmış bir yapı var maalesef. Türkiye'nin sayılı üniversitelerinde -devlet üni- ar gör olan arkadaşım doktora tez savunmasında tezi önüne koyularak bu kadar iyi olamaz diye düzeltme aldıAdamlar resmen biz zamanında süründük öğrenci de sürünmeli kafasında çocuğun tezini önüne atıp gereksiz işi uzattılar. Daha çok örnek var. Yerinizde olsam yurt dışı imkanı varsa kesinlile yurt dışını tercih ederim.
Eski akademisyenim, hem de bu sayili okullarin 4'nde de calisma imkanim oldu. Ve bunlarin disinda bilindik ve koklu olan digerlerini de az bucuk biliyorum. Cok net diyebilirim ki, koc sabanci itu odtu bogazici (bunlarin iyi oldugunu tartismaya bile gerek yok) haricinde biryer ise, cok iyi arastirin, akademisyenlerin hangi dergilerde ne tur yayinlari olduguna bakin.Size özelden yazdım adını okulun:)
Acaba o da sayılıyor mu merak ettim
Aklıma direkt jeoloji mühendisliği geldi. Deprem üstüne deprem oluncaAsla değmez. Bilindik bi ünide çok iyi bi hocanın öğrencisiyim. Ki kendisi de çok çok meşhur herkesin tanıdığı ve tv lere çıkan bir hocanın öğrencisi. Bana torpil siyasi referans vs bulamazsan ne kadar iyi olursan ol işin çok zor dedi. Ben de yurtdışı imkanı arıyorum. Nereye geleceğinizi bilemem ama hele de asistan olarak çok ezilirsiniz bir de yurtdışında çalıştıktan sonra. Biz de yabancı arkadaşlara özeniyoruz. Eziliyoruz geleceğimiz yok.
Offff, anlatmaya baslasam bitmez. Doktorami bitirdim, ve akademiden tiksindim. Hele hele akademisyen olayim derken cevresindeki herkesi dusman, rakip vs gorenlerden oyle tiksindim ki artik akademik calisma yapmiyorum. Yapmadigim halde millet kiskaniyor. Hiii ya kapali kapilar ardinda makale yaziyorsa diye millet hasetinden catliyor. Cok doluyum. Bence hic gelme.Aslında hiç aklımda yoktu ama yine bir ilan gördüm
Ben Finlandiya, İsveç falan bakarken İstanbulda görünce şimdi.
Hep duyduğum bazı şeyler oldu akademi ile ilgili ama sizce nasıl Türkiyede akademi?
Ben son 5 senedir yurtdışında akademiyle uğraştım YLdır, asistanlıktır vs şimdi kafam karışık.
Sizce kalmaya değer mi?
Offff, anlatmaya baslasam bitmez. Doktorami bitirdim, ve akademiden tiksindim. Hele hele akademisyen olayim derken cevresindeki herkesi dusman, rakip vs gorenlerden oyle tiksindim ki artik akademik calisma yapmiyorum. Yapmadigim halde millet kiskaniyor. Hiii ya kapali kapilar ardinda makale yaziyorsa diye millet hasetinden catliyor. Cok doluyum. Bence hic gelme.
Eski akademisyenim, hem de bu sayili okullarin 4'nde de calisma imkanim oldu. Ve bunlarin disinda bilindik ve koklu olan digerlerini de az bucuk biliyorum. Cok net diyebilirim ki, koc sabanci itu odtu bogazici (bunlarin iyi oldugunu tartismaya bile gerek yok) haricinde biryer ise, cok iyi arastirin, akademisyenlerin hangi dergilerde ne tur yayinlari olduguna bakin.
Ben yerinizde olsam çalışacağım laboratuvarın ne kadar aktif projesi ve fonu olduğuna bakarım. Ancak uluslararası bir fon değilse, döviz kurundan dolayı bütçe yetmiyor. Projenin bütçesinin yüksek olduğunu da düşünelim, bu sefer de bürökratik işlerden dolayı her şey olması gerekenden çok yavaş sürüyor malesef.
Size illa yurtdışını tercih edin demeyeceğim, ancak ben öyle yaptım. Elbette zorlukları var ama pişman değilim. Yanlış hatırlamıyorsam siz zaten yurtdışında eğitim alıyordunuz/almıştınız, o yüzden bocalayacağınızı da düşünmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?