Türkiyede akademi camiası nasıl

Sosyal bilimlerden bildiriyorum. Burda da durum vahim. Bilim yerine konmamak da cabası

Sosyal bilim de bilim olur aslında da bizde lab yok, kaynak yok. Bir eye-tracking dediğimiz göz izleme cihazı vardı benim okuduğum bölümde TRde, yurtdışında bir gittim MR, EEG, MEG aman yarabbi dedim bu nasıl psikoloji bölümü:)

Tıptakiler nasıl zor fon buluyorlar ki ya, benim gördüğüm en çok onlara yatırım vardı, valla psikoloji bölümünde bir EEG miz yoktu:)
Geçen sene Cerrahpaşa iflas bayrağını çekti desem. Hacettepenin de hali içler acısı. O konuda Koç çok iyi ki zaten vakıf üniversitesi.

Geçen sene Cerrahpaşa iflas bayrağını çekti desem. Hacettepenin de hali içler acısı. O konuda Koç çok iyi ki zaten vakıf üniversitesi.

Demek o da kötüleşmiş, biz zaten psikolojide öyle beklentiler içerisinde değildik, bizi sallamazdı üniversite ama tıbba iyi bakardı, üzüldüm şimdi. Daha geriye gidiyor işler.

Demek o da kötüleşmiş, biz zaten psikolojide öyle beklentiler içerisinde değildik, bizi sallamazdı üniversite ama tıbba iyi bakardı, üzüldüm şimdi. Daha geriye gidiyor işler.
Televizyonlara çıkıldı o derece yani

O zaman ben bir hocaya mail atayım ne de olsa kolumdan zorla çekip alacak değiller:)
Evet sizin için daha rahat sanırım bizim alanın sosyal yönlere kayma olasılığı var maalesef
ÇAlışmayı düşündüğünüz hocanın uluslar arası nitelikte makaleleri var mı acaba ? Bazı proflar var ki adam 36-40yaş arası prof olmuş bir tane makalesi yok.

Genelde kadrolar da kişiye açılıyor zaten.

Size özelden yazdım adını okulun:)
Acaba o da sayılıyor mu merak ettim
Eski akademisyenim, hem de bu sayili okullarin 4'nde de calisma imkanim oldu. Ve bunlarin disinda bilindik ve koklu olan digerlerini de az bucuk biliyorum. Cok net diyebilirim ki, koc sabanci itu odtu bogazici (bunlarin iyi oldugunu tartismaya bile gerek yok) haricinde biryer ise, cok iyi arastirin, akademisyenlerin hangi dergilerde ne tur yayinlari olduguna bakin.

İçinde değilim de akademik camianın iyi olmadığı açık. Belli haberleri duyduk, sosyal biliminden mühendisliğe ne yapılıyor ülkede? Tıbbı ya da ilaç sektörünü saymazsak ünv oda doldurmak dışında hiçbir şey yapılmıyor. Tıpta böyle olmasının nedeni de bu ülkede çalışan iyi okullarda okumuş tüm çcoukları doktor yaptık ondandır.

Kimya, fizik, biyoloji.... Ziraat fakülteleri ne yapılıyor burada bir söyleyin de bilelim. Bilim ürettiği söylenen fen edb fakültelerinde bilim falan üretilmiyor. Ülkede bir tohum çalışması mi yapılmış, israilin ürettiği tohumları alıyor bu ülke. Fizikte, kimyada neler oluyor hiç bilmiyoruz? Bir kimya prof. blogunu düzenli okurum adam bir felsefeden dem vuruyor bir tarihten... Ne alaka diyesin geliyor.

Geç arkadaş bunları, slaytla ders anlatıp o slaytla ölen doc biliyorum. Adamın tüm varlığı ders anlattığı slaytlarından ibaret.

Akademik camia yok kardeş, varsa da görmedik. Ben iki ünv okudum, ikisi de kötü ünv değil. İkisinde de görmedim.

Malesef çoğu yüksek lise. Çünkü zihniyet memur zihniyeti. Bazı unilerin bazi bolumleri var ki 15 öğrenci ya geliyor ya gelmiyor ve 15 öğrenci icin 20-30 akademisyen mevcut bu bölümlerde. Herhalde bu kosullarda bilim yapıyorlardır artık rahat rahat (!) Kitap falan yaziyorlardir yayin cikariyorlardir vs...

Eklemeden geçemeyeceğim, resmen kanayan yaramız bu. Bugün her ünv bilgisayar mühendisliği vari her ünv yüksek puanlarla öğrenci alıyor buraya. Ne yapıyorlar, yapay zekanın bu kadar geliştiği bu zamanda neden bir ünv yapay zeka ile ilgili bir çalışma yapılmadı... Ben düzenli gazete okurum daha görmedim.

Geçen gün Amerikalı bir mühendis görme engelli insanların yaşamını kolaylaştıracak yapay zeka yazmış haber okuduk, bizde ne yapıldı? Böyle onlarca örnek yazarım.

Asla değmez. Bilindik bi ünide çok iyi bi hocanın öğrencisiyim. Ki kendisi de çok çok meşhur herkesin tanıdığı ve tv lere çıkan bir hocanın öğrencisi. Bana torpil siyasi referans vs bulamazsan ne kadar iyi olursan ol işin çok zor dedi. Ben de yurtdışı imkanı arıyorum. Nereye geleceğinizi bilemem ama hele de asistan olarak çok ezilirsiniz bir de yurtdışında çalıştıktan sonra. Biz de yabancı arkadaşlara özeniyoruz. Eziliyoruz geleceğimiz yok.

Aklıma direkt jeoloji mühendisliği geldi. Deprem üstüne deprem olunca

Ben yerinizde olsam çalışacağım laboratuvarın ne kadar aktif projesi ve fonu olduğuna bakarım. Ancak uluslararası bir fon değilse, döviz kurundan dolayı bütçe yetmiyor. Projenin bütçesinin yüksek olduğunu da düşünelim, bu sefer de bürökratik işlerden dolayı her şey olması gerekenden çok yavaş sürüyor malesef.

Size illa yurtdışını tercih edin demeyeceğim, ancak ben öyle yaptım. Elbette zorlukları var ama pişman değilim. Yanlış hatırlamıyorsam siz zaten yurtdışında eğitim alıyordunuz/almıştınız, o yüzden bocalayacağınızı da düşünmüyorum.

Iskandinav ülkeleri gibi bir şansınız varken onları kullanın bence de. Hoca olacak düzeye geldiğiniz vakit Turkiye'ye dönersiniz çok istiyorsaniz.

Gireceginiz universite ve meslektaslarinizi cok iyi inceleyin. Konunuzu bilmiyorum ancak muhendislik bolumu icin sunu cok net diyebilirim, yurtdisindaki gibi kaynaga ulasim o kadar kolay ve cabuk olamadigi gibi, bir de deger kaybeden tl sebebiyle, butcesi cok olmayan projelerin kaynak kisitliligi yuzunden defalarca revize olusuna, ve gerilen sinirlere, bozulan morallere sahit oldum.

Offff, anlatmaya baslasam bitmez. Doktorami bitirdim, ve akademiden tiksindim. Hele hele akademisyen olayim derken cevresindeki herkesi dusman, rakip vs gorenlerden oyle tiksindim ki artik akademik calisma yapmiyorum. Yapmadigim halde millet kiskaniyor. Hiii ya kapali kapilar ardinda makale yaziyorsa diye millet hasetinden catliyor. Cok doluyum. Bence hic gelme.

Rica etsem anlatır mısınız:)
Zahmet olmazsa hem siz bir yere dökmüş olursunuz içinizi hem de ben öğrenmiş olurum

Bu saydıklarınızdan birisi evet:)

O da doğru değil mi şimdi projeye ayrılan parayı da etkileyecek ekonomi :/

Ben yurt dışında yaşamaya alıştım ya zorlamıyor beni pek artık, TRde olmak garip geliyor aksine:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…