Türkiye'de Kadın Olmak

evet anahtar kelime bu herhalde erkek hakimiyetini koşsulsuz kabul etmiş kadınlar........:26:

sonuçta ikimiz de kadındık ve her şeyden önce insandık. demissiniz ne güzel bir ifadeeee

Aslında şuan siz de aynı şeyi yapıyorsunuz.
Hatayı düzeltmek nedir?
Kadın biriyle ilişkiye girdiği zaman hata yapmış,kabahat mi işlemiş oluyor?
Ama erkek yaparsa elinin kiri.
Erkek biriyle ilişkiye girdiğinde böyle düşünülmüyor hatta lafı bile yapılmıyor.Doğal çünkü.
Ama kadın?
Kadın yapınca namussuz ar damarı çatlamış günahlara batmış vaziyette.
Erkek evlenene kadar istediğini yapar,ama kadın evlenene kadar kendini bir hediye paketi şeklinde erkeğine(!) sunmak zorunda.
Hediye paketinin içinden çıkan şey kan!

Bu durum düzelmediği,erkek nasıl yapıyorsa kadın da yapabilir düşüncesi yerleşmediği sürece erkek de kadın da kadının kurdu.

Son düzenleme:
kimi derki kadın uzun kış gecelerinde yatmak içindir
kimi derki kadın yeşil bir harman yerinde dokuz zilli köçek gib oynatmak içindir
kimi derki ayalimdir , boynumda taşıdıgım vebalimdir.
kimi derki hamur yoğuran.
ne o,ne bu,ne döşek,ne köçek, ne ayal ne vebal.
o benim kollarım bacaklarım.
yavrum,annem,karım,kız kardeşim hayat arkadasımdır

NAZIM HİKMET

zaten bende tam sizin söylemek istediginizi söyledim."evet kk da birbirini yerden yere vuran bir kesim var evet yanlıs olmamalı günah kesinlikle dogru ama birşeyi hatayı geri döndürmek yerine asagılamak kızmak nedir anlayamıyorum ben gerçekten yada bunu yapan tek degilki bir erkekte var ortada." yani bir kadın bir erkekten bahsettim iki kişiinin hatası olarak gördüm asla kadına yüklemedim ama evet bana göre hata İKİSİ içinde hata. erkekte kadın kadar hatalıdır söylemek istedigim buydu.

Bu düşünceye saygı duyarım,hataysa iki tarafın hatası,günahsa iki kişiye de günah olmalı.
Ama çoğu kadın malesef böyle düşünmüyor.
Hemcinslerimiz erkeği yüceltip her durumda erkeği haklı çıkaracak öyle ifadelerde bulunuyor ki bazen şaşkınlıklar içinde kalıyorum.

Erkek aldatıyor; e erkeğin bilmemkaç tane nefsi var,aldatan kadın kendine hakim olmayı,aldatılan kadın da kocasına sahip olmayı bilecek! (Erkek haklı)
Erkek cinselliği yaşıyor, erkeğin yapısı farklı o yüzden yapabilir ama kadın öyle mi ya,beklemek zorunda yoksa namusssuz günahkar (yine erkek haklı)
Bu örnekler çoğaltılabilir.

kesinlikle haklısınız işte bnm konuyu açma amacımda bu .kadınlarımızı bu düşüncelerden söylemlerden uzaklaştırmak. vermeyin su erkeklere bu cesareti . erkek aldatır diyen bir hanımı anlayabilmek için cok ugrasıyorum ya neden aldatsınnn ... erkek birlikte olabilir hayır asla Rabbim bu gunahı iki cinsede haram saymıs biz neden bunu yumusatıyoruzki zaten oyuzden kuucuk yasta erkek cocuklarının pipisini actırıp oynatmayı seviyorlar herhalde.....:26: bizler birbirimize sahip cıkıcazzz yoksa daha cok kadınımız ezilecek ve biz hep 2.hatta 3.sınıflarda kalıcaz

Herseyden önce hukuku değiştirmek gerekiyor....adam tecavüz ediyor serbest bırakılıyor....alkollü araç kullanıyor kaza yapıyor adamın hem evini yikiyor hem çocuğunu öldürüyor serbest bırakılıyor....bu nasıl bir kanun ee hayli böyle olunca suçlular herşeyi normal görüyor tacizi tecavüzü gaspı...ben yurt dışında yaşıyorum bırak taciz etmeyi dönüşte bakanı bile görmedim...avrupada ehliyet kemersiz araba kullanmak bile sucken trde alkolü arac kullanıp kaza yapana bile ceza verilmiyor....ben trye geldiğimde havaalanı cikisinda 4 yaşındaki oğlum sofore soruyor amca senin kemerin neden takılı değil bu mecburiyet değilmi diye soran 4 yaşındaki çocuk akıl edemeyen koca adam....hele türkiye dul olmayı hiç konusmayayim daha çok destek vermek lazimken köstek oluyorlar....herseyden önce insan hürriyetine saygı adaleti getirilmeli bu ülkeye gerisi zaten gelir....bunları gördükçe iyiki turkiyede yaşamıyorum diyiyorum .....

vaybe 4 yasındaki cocugun sordugu soruya bakkk saka gibiii yaaa burda insan insan degilkiiii

Kadın olmanın zorluğunu birebir yaşayanlardanım;

Oturduğum siteye taşındığımızda, yani ablam,ben ve yeğenim. Aman Allah'ım bir evde 3 bekar genç kadın, yıkıldı ortalık. İlk 3 yıl selamımızı bile almadılar

Hala akşam biraz geç gelsem, pencereden bakan meraklı teyzeler sorar nereden geliyorsun, arabadan indin kim getirdi seni =)

Arkamızdan konuşurlar; iyi kızlar bunca yıl bir yanlışlarını görmedik ama biri dul, biri hiç evlenmemiş yani pis günahları boyunlarına be kardeşim ama ben inanmıyorum kimseyle beraber olmadıklarına =)

Çok kapalı giyinmem, askılımda vardır, şortumda; o bilmiş teyzeler hep camda kapıdadır; aman kardeş ben kocamı balkonda oturtmuyorum, devir kötü, millet k...ı açık geziyor.

Ayy askılı t-shirt üyle çamaşır asıyor.

Ev aldım, yıllarca tırnaklarımla kazıyarak ödedim, yorum ; bir başına kadın nasıl ev alır, vardır bir t........sı evet tabir aynen bu t.....çı !

Komşumun bir kızı var yeğenimle yaşıt, okutmamışlar pırıl pırıl bir kız, konfeksiyonlarda çalışıyor, şartları ağır perişan. Kızım dedim seni ismek in kurslarına yollayalım, sonra da düzgün bir şirkette iş bulalım, çalışma saatleri falan düzgün olan. Ailesine bahsetmiş, ertesi gün babası bize gelmesini yasaklamış, annesi de aynen şöyle dedi; kızımın ahlakını bozuyorsunuz.

Daha neler, neler... Ben ki, hayatım boyunca para için kimseye mihnet etmedim, kimsenin yuvasını yıkmadım, namusumla çalıştım, garipten,kimsesizden elimi çekmedim ama mübarek kadınlarımız için nedense hep kötüyüm. Alıştım artık, eskiden üzülürdüm. Şimdi takmıyorum hiç birini. Ama şunu biliyorum ki insanlık yok !

Son düzenleme:

Hayatınızda,size kadın olarak eziyet edenlerin hemen hepsi kadın malesef,
Görünen o ki Türkiye de kadın olmayı güçleştiren yine biz kadınlarız.Zaten o kadınlara eziyet eden ,aldatan,okutmayan,her ortamda ezen kocalarımızı,babalarımız veya sevgililerimizide bu zihniyette yetiştiren biz anneler değilmiyiz.......

nasıl oluyor bilmiyorum ama nedense hatalar hep kadınlara yükleniyor.
bir erkek yuvasını dağıtıp başka kadına gitse o kadın namussuz oluyor.
bir erkek sevdiğini yolun ortasında öpse o kadın yollu oluyor.
bir kadın eve geç gelse ahlaksız görülüyor.
çalışsa para kazansa acaba deniliyor.
iş yerinde sakınılıyor, bir yere giderken düşünülüyor.
orası sana göre değil deniliyor.
ben hiç bir ailenin oğluna akşam ezanından önce evde olucaksın dediğini duymadım.
ya da sofradan kalkarken bir tabak taşıttıran çok az.
kadının yeri sofranın kenarı babasının dizinin yanı sonra kocasının yatağı mı?
bu kadar mı bu kadar basit mi.

tehlikelere karşı yeterince güçlü yetişmediğimiz için cahiliz. ve tek korkumuz başka kadınlar.
bu kadar basit olmamalı ya..

Aynen öyle sevgili Parkon

Bunların bir de okumuşları var, onlar daha çok can yakıyor. 10yıllık bir ilişki devirdim, evlensek evlenirdik ama ailesi beni annem dul diye istemedi. Evet gerekçeleri buydu, babasız evden kız alınmaz dediler. İnat ettik ayrılmadık ama sonra da zamana yenik düştü bir şeyler, aldatılana kadar yıprandım.

Bir de anlayamadığım şey ; ben marjinal bir tip değilim, aykırılıkları olan biri değilim (olanları da kınamam bu kötü oldukları anlamına gelmez) yani aslında çevremdeki kadınlardan farklı bir hayat yaşamıyorum. Onlar gibi çalışıyorum, onlar gibi hayat mücadelem var, bir ailem var, onlar gibi giyiniyorum, onlar gibi alış-veriş yapıyorum. Bir de ben ekstra sert bir tipimdir, kadınsı yumuşaklarım yoktur,
evimde tamirat mı olacak, tutarım ustamı yaptırırım kimseden bir şey istemem. İnsanların akıllarına bir şey gelmesin diye, akşam vakti olup da eşleri geldi mi kapılarını bile çalmam. Erkek arkadaşım asla evime gelmemiştir yani dikkatli yaşarım, bu bana annemden geçmiş bir yaşam biçimi ama nedense nefes alsam dedikodu meselesi. Benim gibi karadenizli bir komşum var, bir akşam kadınlar bizi çekiştirirken adam dayanamamış, ne derdiniz var demiş, ne kötülüklerini gördünüz, ekmek mücadelesi veriyorlar, sizin gibi kapı önünde dedikodu yapmıyorlar diye mi bozuluyorsunuz demiş, bunu da bana başka bir komşum söyledi.

Yani kanunu değiştirsen ne olacak, ceza versen ne olacak. Bu memleketten hiç umudum yok, bu insanları yetiştirenler kadın. Birbirimizin düşmanıyız sorun buradan kaynaklanıyor bence.

ben en çok erkeklerin baskı uygulamasına kadınları ezmesine karşı çıkıp isyan edip sonra erkek çocuk doğurunca aynı eleştirdikleri erkekler gibi yetişmesine izin veren hatta öyle yetiştiren kadınlara kızıyorum bu ne perhiz bu ne lahana?

ah cnm arkadasım yaaa öyle yazmıssınkı agladım ofkelendım nefret ettim ve senı cok sevdım

bu sebeple kaynana gorumce gelın sıkıntısı cıkıor zaten

kadınlığı zorlaştıran yine biz kadınlarız aslında...çocuklarını yetiştiren kimler? bizleriz..onlara yön veren,ilk davranış oluşumunu sağlayan kimler? yine biz anneleriz...

yani kız-erkek fark etmez evlatlarımızı nasıl yetiştirirsek öyle insanlar olurlar.özellikle erkek çocuk anneleri,izin verin,öğretin oğullarınız kız kardeşlerine,sevgililerine,eşlerine,kızlarına daha doğrusu hayatlarındaki tüm kadınlara değer versinler...ekekler için kadın mutluluk için araç değil amaç olsun!

konu sahibi arkadaşım,ülkemizde sadece kadın olmak değil;,bebek olmak,çocuk olmak,genç,yetişkin,okuyan,okumayan,düşünen,düşünmeyen,konuşan,susan birey olmak zor...daha doğrusu insan olmak çok zor..hatta son yasa tasarılarından sonra görüyoruz ki bu ülkede hayvan olmak bile çok zor...

aynen güzelimmm hatta diger sayfalarda bunu da yazdım dedigin gibi hayvan olmakkkk hatta bitki olmak bile zorrr cok uzucuuuu gerçektennnn hepimiz biyerden başlayalım ben başladım biraz

kadınlar birbirini çekemiyor kıskanıyor tek sorun bu
sadece ve sadece birbirimizi çekemediğimizden her türlü kötülüğü birbirimize yapıyoruz
bir kadın gelinini bile kıskanabiliyorsa varın gerisini siz düşünün
ben çevremde çok örnek gördüm bu nedenle böyle yazıyorum bunun maalesef cahillikle okumuşlukla ilgisi yok kıskanç olan kadınlar hemcinslerine bir şekilde zarar veriyor maalesef

kıskançlık dimiiiii ????? malesef evet kıskanclık boyutuda oluyorrr bazen

kesinlikle katılıyorum.kadınlar birbirlerini kıskandıkça birbirlerini etiketlemek için yer arıyolar.bu ülkede dul olursunuz evde kalmış olursunuz daha neler.24yaşındayım şimdiden stres yaşamaya başladım ne zaman evleneceğimle ilgili.üstelik hayatımdada 4 yıldır giden bir ilişkim varken.çünkü belli bir yaşa gelmemişseniz ve evlenmemişseniz bu toplum baskısıyla sizi yiyip bitiriyor bence.bizim ülkemizde kariyer yapmak önce amaçlarını hedeflerini gerçekleştirmek öyle zor ki... herkesin aklı fikri evlilikte bu ülkede.kimse kaçmıyor anlamıyorumki.uygun zaman uygun koşul o da olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…