bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Aşı karşıtı gibi gözükmek istemem ama doğru bilgi vermek lazım. Ebeveyn isterse reddedebilir. Doğum sırasında yapılan aşıyı doğum öncesinde istemediğini söylerse ve hatta yazarsa daha garanti olur, aşılar yapılmaz. Doğum sonrası aşıları da reddetme hakkı vardır.

aşısiz benim oğlum zorunlu dedginiz aşıları da aileler çocuklarına yaptırmak zorunda değiller, eğer bilmiyorsanız diğer arkadaşların da bilgisi olması anlamında yazdım bunu da
Ne desem boş sözcüklerimi boşa tüketmemem gerektiği kanaatindeyim aşı karşıtı insanlar umarım çoğalmazlar dileğim bu yeni bir furya mıdır akım mıdır nedir aşı karşıtı zihniyet!!!

Rota virüsü aşısı vurunmayan bir sürü bebek hastaneye yatış yapıldı yavrular ishal oldu neden aşı pahalı herkesin alma gibi bir imkanı yok umarım en kısa sürede devlet bunu da bünyesine alır aşı karşıtı insanların şu tavırlarını görünce aşırı aşırı aşırı sinirleniyorum.

Covidi hem kendim, hem esim ve 2 yasindaki kizim yasadik. Ilac kullanmadan ayakta bu sureci gecirdim. Mecbur birakilmadigim muddetce asi olmayi dusunmuyorum. Biontech yaptırmayı kesinlikle düşünmüyorum. Doğrudan genetik üzerinde etkili olan ve daha ne olduğunu belirsiz bir aşıyı yaptıramam. Araştırıp bilgi edinmeye çalışıyorum. Sizlerde mRNA ile ilgili araştırıp bakabilirsiniz. Sinovac belki etkisi düşük, koruyuculugu az vs ama çocuklarımıza yaptırdığımız aşıların bile neredeyse hepsi inaktif. O yüzden anket tercihimi inaktif asi olan sinovactan yana kullandim.

‘Aşı olmam’ diyenlerin büyük bir kısmının bu hastalığa yakalanmadığını düşünüyorum.
Aşı karşıtlığını ise anlamakta zorlanıyorum.
1 kişi bile aşı vurunmasa şayet iyi yönde mutasyon geçirnezse bu virüs böyle yasaklar daha devam edecek Avrupa hızla aşı vurunuyor bakalım yaşarsak göreceğiz ne duruma gelecekler

1 kişi bile aşı vurunmasa şayet iyi yönde mutasyon geçirnezse bu virüs böyle yasaklar daha devam edecek Avrupa hızla aşı vurunuyor bakalım yaşarsak göreceğiz ne duruma gelecekler
Ömrü hayatında labarotuvar görmemiş insanlar sağdan-soldan okuduklarıyla aşı karşıtlığına soyunuyor.
Aşının muhtemel yan etkilerinden korkup covid19’a yakalanma riskini göze alıyorlar.
Eğitimli insanlar da var bu grupta.
Gerçekten şaşkınım.
Yaptırmadıkları aşı sadece kendilerini etkilese ‘bize ne?’ deyip geçelim de tüm toplumu etkileyecek.
Ne diyeyim?
Ömrü billah maskeyle, sevdiklerine sarılamadan, onlarla aynı ortamda bulunamadan, korka korka yaşasınlar o zaman...
Ben covid atlattığım için aşı olamıyorum,
gerekli süre geçtikten sonra, ilk fırsatta hangi aşı denk gelirse yaptıracağım.

Hayır doğal yöntemlerle düşürüyorlar ateşi, bi kadın var aidin salih diye bir çoğu o kadının kitabında yazan önerileri uyguluyor.

Çoğu insan sizin gibi düşünüyor etraftan duyduğu kadarinca özellikle hafif gecirenlerden kendilerininde hafif geçireceğini zannedenler birde aşı karşıtı olup başkalarının kararlarını etkiliyorlar
Etrafımda aşı karşıtı olup sırası gelince randevu alan o kadar insan olduki çok komikler

Aşı konusunu bende çok araştirdim aklima yatmayan konular var. Diger aşıların bulunmasi 10 yil ve daha fazlasi bulmuş. Şu an yapilan hiçbir aşı ruhsat almadı. Ruhsat alabilmeleri için 5 yil geçmesi lazim, faz 3 çalismasi tamamlanmamış bir aşılardan bahsediyoruz. Uzun vadede ne gibi yan etkileri olacak belirsiz. Calistigim kurumda aşı olmak isteyenlerden imza aliyorlar, aşidan kaynaklanabilecek nörolojik yan etkilerden, ölüme kadar tüm yan etkileri kabul ettiğine dair. Neden bu riski alayim? İnaktif bir aşi olsa bile bana güven vermiyor. Ayrica bakin Astrazeneca firmasinin aşisi Danimarka da durduruldu, kan pihtilaşmasi yaptigı için, kaç kişinin cani yandi mechul. Ülkemizde aşı olanlarda ölüm ya da hastalik ile sonuçlananlar asie formu ile bildiriliyor mu, sanmam. Birde gecmiste domuz gribi aşısi vakası var. Hollandada domuz gribi aşısi sonrasi narkolepsi hastaligina yakalananlar, internetten araştirabilirsiniz.

Tamda anne babama aşı sırası aldığımda aşıyla ilgili olumsuz yorumları okumam

Kafam öyle karışık ki yan etkilerinden korkuyorum Biontech için sıra aldım yarın olacaklar insallah en az etkiyle atlatırlar

Kendim de sıra gelince biontech olacağım ama onlar için çok endişe ediyorum

Covid aşısı için kesin birşey diyemeyeceğim vurunmayanlara da saygı duyarım çok farklı bir durum bu ama bebekler ve çocuklar için olan aşı karşıtı yapanlara cidden öfkeleniyorum arkadaşım bebeğine rota virüsü aşısı yaptıramamış çocuk ne zor atlattı alamamasına da hak verebilirim pahalı 2 doz üstelik devlet bünyesine alır inşallah demekten başka elimden gelmiyor bulmuşlar aşı karşıtlığı yapıyorlar

Hayır doğal yöntemlerle düşürüyorlar ateşi, bi kadın var aidin salih diye bir çoğu o kadının kitabında yazan önerileri uyguluyor.
Siz ateşin ne kadar riskli olduğunu biliyor musunuz bilimin olduğu bir hayatta saçma sapan aşı karşıtlığınızı yaymayın etrafa da yavruların sağlığı söz konusu

Ben asla aşı karşıtı bir insan değilim oğluma tüm aşılarını yaptırdım özel aşılar dahil . Ama bu aşı beni korkutuyor çok kısa sürede üretilmiş uzun vadede vücuda ne getireceğini bilmediğim birşey olduğu için kafam çok karışık . Yakında aşı olmak zorunda kalacağız ama ben emziriyorum ne olacak bilmem . Eşim zorunlu olacak zaten benim durumun ne olur artık bilmem

Ben bugün biontech oldum etrafımdaki tüm doktor arkadaşlarım bunu önerdi. Avrupada sinovacı tanımıyormuş sanırım

Önümüzdeki hafta aşı randevum; çocukluğumdan beri tanıdığım doktorumun önerisi ile Biontech vurulacağım.

Muhakkak aşının bilinmezliğine dair korkularım var. Fakat bu korkular var olan ki var olmaktan öte zirve yapan bir salgına karşı olan hislerimden daha büyük değil.

Açık ki aşısız bu pandemi özellikle bizim gibi kurallara aşırı derecede uyan! toplumlarda bitmiyor, bitmeyecek. Yasaklarla, kapanmalarla olacak gibi değil ki her yeniden açılma daha beter bir etkiye neden oluyor.

Bir ülkede bir yılı aşkın süredir eğitimin ite kaka yürümesi bile aşının bana vereceği zarardan çok daha büyük bir zarar.

Ekonomiden hic bahsetmeyeyim. Çünkü o aslında yoğ! Tüm bu sebeplerle "Aşıya karşıyım." kısmını çözemiyorum. Ne yapalim bir ömrü böyle mi geçirelim?

Ben de bu aşı karşısında korkuyorum ve hak veriyorum da annem de asla vurunmam diyor bir bilinmezliktir gidiyor ama bebeklere ve çocuklara aşı karşıtı olanlar karşısında aşırı sinirleniyorum yahu bi tetanoz aşısı vurulunmasa neler oluyor onu bi araştırsınlar ordan burdan saçma sapan çağ dışı bilgilerle geliyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…