- 26 Mayıs 2018
- 8.219
- 38.852
- 548
- 51
Aşı karşıtı gibi gözükmek istemem ama doğru bilgi vermek lazım. Ebeveyn isterse reddedebilir. Doğum sırasında yapılan aşıyı doğum öncesinde istemediğini söylerse ve hatta yazarsa daha garanti olur, aşılar yapılmaz. Doğum sonrası aşıları da reddetme hakkı vardır.soru ;
Diyelim ki aşı zorunlu oldu hangi aşıyı olurdunuz? veya oldunuz?
şeklinde ve bu sebeple açıklama yapmaya gerek yok diye düşünüyorum.
bu arada şu bilgiyi de vereyim ;
Türkiye'de doğumdan sonra bebeğe yapılması gereken zorunlu aşılar ise şunlardır;
• BCG AŞISI. ...
• DİFTERİ‐BOĞMACA‐TETANOZ AŞISI. ...
• HEPATİT B AŞISI. ...
• HEMOFİLUS İNFLUENZA TİP B AŞISI. ...
• KIZAMIK‐KABAKULAK‐KIZAMIKCIK AŞISI. ...
• SUÇİÇEĞİ AŞISI. ...
• PNÖMOKOK AŞISI. ...
• HEPATİT A AŞISI.
yani yapılması zorunlu aşılar vardır ve bu aşılar yapılırken sizin ruhunuz bile duymuyor. Kimi damla, kimi koldan, kimi topuktan.
Ne desem boş sözcüklerimi boşa tüketmemem gerektiği kanaatindeyim aşı karşıtı insanlar umarım çoğalmazlar dileğim bu yeni bir furya mıdır akım mıdır nedir aşı karşıtı zihniyet!!!aşısiz benim oğlum zorunlu dedginiz aşıları da aileler çocuklarına yaptırmak zorunda değiller, eğer bilmiyorsanız diğer arkadaşların da bilgisi olması anlamında yazdım bunu da
1 kişi bile aşı vurunmasa şayet iyi yönde mutasyon geçirnezse bu virüs böyle yasaklar daha devam edecek Avrupa hızla aşı vurunuyor bakalım yaşarsak göreceğiz ne duruma gelecekler‘Aşı olmam’ diyenlerin büyük bir kısmının bu hastalığa yakalanmadığını düşünüyorum.
Aşı karşıtlığını ise anlamakta zorlanıyorum.
Ömrü hayatında labarotuvar görmemiş insanlar sağdan-soldan okuduklarıyla aşı karşıtlığına soyunuyor.1 kişi bile aşı vurunmasa şayet iyi yönde mutasyon geçirnezse bu virüs böyle yasaklar daha devam edecek Avrupa hızla aşı vurunuyor bakalım yaşarsak göreceğiz ne duruma gelecekler
Hayır doğal yöntemlerle düşürüyorlar ateşi, bi kadın var aidin salih diye bir çoğu o kadının kitabında yazan önerileri uyguluyor.Şu bebeklerine aşı vurundurmak istemeyen insanlar çocukları ateşlenince falan hastaneye götürüyorlar mı ateş düşürücü ilaç alıyorlar mı acaba malum ilaçların birçok yan etkisi var zararları da var
Çoğu insan sizin gibi düşünüyor etraftan duyduğu kadarinca özellikle hafif gecirenlerden kendilerininde hafif geçireceğini zannedenler birde aşı karşıtı olup başkalarının kararlarını etkiliyorlarÖmrü hayatında labarotuvar görmemiş insanlar sağdan-soldan okuduklarıyla aşı karşıtlığına soyunuyor.
Aşının muhtemel yan etkilerinden korkup covid19’a yakalanma riskini göze alıyorlar.
Eğitimli insanlar da var bu grupta.
Gerçekten şaşkınım.
Yaptırmadıkları aşı sadece kendilerini etkilese ‘bize ne?’ deyip geçelim de tüm toplumu etkileyecek.
Ne diyeyim?
Ömrü billah maskeyle, sevdiklerine sarılamadan, onlarla aynı ortamda bulunamadan, korka korka yaşasınlar o zaman...
Ben covid atlattığım için aşı olamıyorum,
olma imkanım olan ilk fırsatta hangi aşı denk gelirse yaptıracağım.
Geçen seneki ilk vakaNe olmuş kaçırdım
Aşı konusunu bende çok araştirdim aklima yatmayan konular var. Diger aşıların bulunmasi 10 yil ve daha fazlasi bulmuş. Şu an yapilan hiçbir aşı ruhsat almadı. Ruhsat alabilmeleri için 5 yil geçmesi lazim, faz 3 çalismasi tamamlanmamış bir aşılardan bahsediyoruz. Uzun vadede ne gibi yan etkileri olacak belirsiz. Calistigim kurumda aşı olmak isteyenlerden imza aliyorlar, aşidan kaynaklanabilecek nörolojik yan etkilerden, ölüme kadar tüm yan etkileri kabul ettiğine dair. Neden bu riski alayim? İnaktif bir aşi olsa bile bana güven vermiyor. Ayrica bakin Astrazeneca firmasinin aşisi Danimarka da durduruldu, kan pihtilaşmasi yaptigı için, kaç kişinin cani yandi mechul. Ülkemizde aşı olanlarda ölüm ya da hastalik ile sonuçlananlar asie formu ile bildiriliyor mu, sanmam. Birde gecmiste domuz gribi aşısi vakası var. Hollandada domuz gribi aşısi sonrasi narkolepsi hastaligina yakalananlar, internetten araştirabilirsiniz.Inaktif aşı üretimi klasik yöntem oldugu için uzun surmeyebilir doktor ya da eczaci degilim ama bir Türk ilac firmasi da birkac ay önce calismalara baslamis 2.faz çalışmasındaymis 3.faz çalışması sonrasi o da piyasaya sürülür
Inaktif aşı üretimi virüsün laboratuvar ortaminda cogaltilarak sonra inaktif hale getirilmesi yani öldürülmesi ve ardindan da asi formu icin solusyon ve diger ajanların eklenmesiyle üretiliyor. Bunu internette izlemistim, tıbbi bilgisi olan arkadaşlar daha net ve açıklayıcı bilgi verirler diye düşünüyorum.
Ben de laboratuvar eğitimi almış ve kimyayi seven biri oldugum icin merak etmistim. Bir de kronik hastalığım sebebiyle aşı olmaktan cok korkuyordum ya olumsuz etkisi olursa diye, gida ve ilac alerjilerim yuzunden reaksiyon gösteririm diye çekinmiştim yani aşıyı savunmuyorum biraz mecbur kaldim saglik durumum yüzünden. Ama benim.asi olmam beni korumaz, etrafımdaki herkesin asi olup toplum bağışıklıgi kazanmasi lazim ki bana geçirmesinler.
Yani amacim.sadece bilgi paylaşimi
Covid aşısı için kesin birşey diyemeyeceğim vurunmayanlara da saygı duyarım çok farklı bir durum bu ama bebekler ve çocuklar için olan aşı karşıtı yapanlara cidden öfkeleniyorum arkadaşım bebeğine rota virüsü aşısı yaptıramamış çocuk ne zor atlattı alamamasına da hak verebilirim pahalı 2 doz üstelik devlet bünyesine alır inşallah demekten başka elimden gelmiyor bulmuşlar aşı karşıtlığı yapıyorlarÖmrü hayatında labarotuvar görmemiş insanlar sağdan-soldan okuduklarıyla aşı karşıtlığına soyunuyor.
Aşının muhtemel yan etkilerinden korkup covid19’a yakalanma riskini göze alıyorlar.
Eğitimli insanlar da var bu grupta.
Gerçekten şaşkınım.
Yaptırmadıkları aşı sadece kendilerini etkilese ‘bize ne?’ deyip geçelim de tüm toplumu etkileyecek.
Ne diyeyim?
Ömrü billah maskeyle, sevdiklerine sarılamadan, onlarla aynı ortamda bulunamadan, korka korka yaşasınlar o zaman...
Ben covid atlattığım için aşı olamıyorum,
gerekli süre geçtikten sonra, ilk fırsatta hangi aşı denk gelirse yaptıracağım.
Siz ateşin ne kadar riskli olduğunu biliyor musunuz bilimin olduğu bir hayatta saçma sapan aşı karşıtlığınızı yaymayın etrafa da yavruların sağlığı söz konusuHayır doğal yöntemlerle düşürüyorlar ateşi, bi kadın var aidin salih diye bir çoğu o kadının kitabında yazan önerileri uyguluyor.
Ben de bu aşı karşısında korkuyorum ve hak veriyorum da annem de asla vurunmam diyor bir bilinmezliktir gidiyor ama bebeklere ve çocuklara aşı karşıtı olanlar karşısında aşırı sinirleniyorum yahu bi tetanoz aşısı vurulunmasa neler oluyor onu bi araştırsınlar ordan burdan saçma sapan çağ dışı bilgilerle geliyorlarBen asla aşı karşıtı bir insan değilim oğluma tüm aşılarını yaptırdım özel aşılar dahil . Ama bu aşı beni korkutuyor çok kısa sürede üretilmiş uzun vadede vücuda ne getireceğini bilmediğim birşey olduğu için kafam çok karışık . Yakında aşı olmak zorunda kalacağız ama ben emziriyorum ne olacak bilmem . Eşim zorunlu olacak zaten benim durumun ne olur artık bilmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?