bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Benimde amacım polemik degil burda herkes fikirlerini, düşüncelerini paylaşıyor. internette araştirma mevzusuna gelince haber sitelerinden bahsetmiyorum, domuz gribi aşısi hk. yayinlanmış makale var. Bende tıbbi sekreterim. Çalıştığım kurumda bana da olmam gerektiği, birşey olmayacağını söyleyenler oldu ama aşıyı üretenler bile yan etkileri olabilir derken onlarin birsey olmaz demesi beni şaşırtıyor. İşin ehline güvenelim diyorsunuz ama ben artik devrin sorgulama devri olduğunu düşünüyorum. İlaç sektörünün bir yüzü karanlik. En basitinden bir örnek vermek istiyorum. Saglik bakanlığı kisa süre önce birçok insanin kullandığı 'ranitidin' etken maddeli mide koruyucuyu icinde kansorojen madde var diye kullanimdan kaldırttı. Resmi yazisi da var. Bu ilacıda isin ehli olanlar buldu, doktorlar tavsiye etti, bize sorgusuz sualsiz kullanmak düstü. Yillar sonra kaldirildi. Olan kullananlara oldu. Kusura bakmayin telefondan yaziyorum çok fazla detayli yazamiyorum. Aşı olanlar hür iradeleriyle oluyorlar bende hür irademle olmamayi seçiyorum.

Tam da beni ilgilendiren birşey paylasmissiniz bağışıklık baskılayıcı iğneyi ne için kullanıyorsunuz peki bende anti tnf için gerekli tetkikleri toparliyorum şuan ..öncelikli olacakmisim ignelere başladığım zaman o yüzden çok kararsızım malesef

Anladım ranitidini biliyorum kullanmis da olabilirim tam hatırlamıyorum kullandim mi kullanmadim mi, görünce mide ilaci dedim :)
Ben de hastanelerde dura dura öğrendim bir de bir ara ilaclara takmistim ben eczacı olacağım diyordum, hatta ilaclarin prospektuslerini okumayi cok severdim :)
Tabii ki aşi olmamak sizin tercihiniz ama bu gidisle toplum bagisikligi kazanilmadikca hastalıktan kurtulamayiz diye düşünüyorum kaldi ki ben 13 aydir evde hapis hayati yaşıyorum artik hersey duzelse de ben de "normal" hayatıma geri dönsem diyorum.

Ben bağışıklık baskilayici ilac kullaniyorum igne değil
Sizinki ne icin bilmiyorum ama benimkisi ömür boyu kullanmam gereken bir durum

Bu virüs üj bej mutasyon geçirirse ölmüşlerin en azından onları gömebilen birileri oldu diye daha şanslı olduklarını düşüneceğim.

Toplumun %70 aşı olmaz ise bu salgın bitmez.
Abi şöyle bisey var herkes güvenmek istiyor ..ve bu aşının sonuçları nin ne olacağı yıllar yıllar sonrası anlaşılacakken kimse kendi canını riske atmak istemiyor şahsen ben ve ailem bu şekilde düşünüyoruz ..

Kimi çok şükür hastaligi atlattım iğne olmaktan yırttım diyor çevremde ..

Sanırım ben istesemde de istemesem de hastaligim gereği olmak zorunda kalacağım...

ama ne yalan söyleyeyim bende hastalığı atlatan kesimin çok sansli oldugunu dusunmeye başladım asi olmayacaklari için ..

Ben bağışıklık baskilayici ilac kullaniyorum igne değil
Sizinki ne icin bilmiyorum ama benimkisi ömür boyu kullanmam gereken bir durum
Geçmiş olsun ben ankilozan spondilit için kullanacağım bende ne kadar kullanacağımı bilmiyorum hiç bir yan etkisini gördünüz mü peki birde illaki ppd testi yaptirmissinizdir sonucinuz ne çıkmıştı ?

Ben 26 yaşındayım, hoş bana opsiyon sunulur mu bilemem ama velev ki sunuldu Biontech aşısını olurdum. Alerjik bir bünyem yok, yan etkileri konusunda çok evham yapacağımı sanmıyorum. Ayrıca şu an dünyada en yaygın uygulanan ve verileri daha detaylı olabilen bir aşı. Ayrıca mRNA teknolojisi yeni de olsa, 20 senedir kanser hastaları için de halihazırda çalışması sürüyor. Çok büyük yan etkisi olabileceğini sanmıyorum bir prof. aşının hücre çekirdiğine giremediği için ileride handikap yaratması konusunda gereksiz bir evham yapıldığını söylemişti.

Ama, daha ileri yaşlarda biri olsam ve alerjik bir tandansım olsa Sinovacı seçerdim. Seçme şansı verilmediğinde de ne geldiyse onu vurulurdum, he benim düşüncem seçme şansının da verilmemesi gerekiyor Amerika'daki gibi ne varsa o olmalı "lüks" sağlanabilecek şartlar içerisinde değiliz.

Genel covidle alakalı da spekülatif de olabilir belki bu ama dünyadaki vaka sayılarını karşılaştır tablolara bakıldığında Türkiye'nin ivmelenmesi gerçekten tüm dünyadan ayrılıyor. Tabii ki yanlış yönetim, lebaleb kongreler hepsinin etkisi var ama özel bir Türkiye mutantı da olabilir. He turizm sezonu kapıdayken de biz bunu dünyaya deklare eder miyiz ? Hiç sanmam.

Neden kimse vakti zamanında domuz gribi aşısı yaptırmadı.ozaman sosyal medya yaygın değildi insanları bu kadar korkutamadılar.

Şimdi 7/24 heryerde aşı propagandası yapılıyor.
Mehmet ceyhan bile aşıyla biten bir virüs yok salgın mutasyonla bitiyor diyor.daha sonra kalkmış aşıyı savunuyor.ne dediği bilinmeyen insanlara güvenip neden olayım ki?

Ayrıca bu aşıyı yaptırdık bitti diye bir şey yok.her sene vurulmak gerekiyormuş.paşa paşa olurum covidimi ölümden korksak dünyaya gelmezdik:)

Yok o testi yaptırmadım ya da belki yillar önce yapilmis olabilir hatirlamiyorum
Bagisiklik baskilayici ilacin etken maddesine gore degisir ben 15 sene kortizon kullandim daha 18ime gelmeden yani 4.senemde kemik erimesi teşhisi aldim mesela. Şu anda da kemik ağrılarım artti hep evde oldugum icin. Ya da bazi ilaclarin göze olumsuz etkisi var, bazisinin kanser yapma riski var cok şükür gözlerimde de sorun yok, baska olumsuz bir durum da olmadi. Kilom var ve kiloya bagli diyabet riskim var ama çok şükür şekerim normal seviyelerde, tabii azicik yükselse hemen önlem aliyorum elimden geldiğince.

Geçmiş olsun bende de kemik erimesi var şuan tedavi görüyorum inşallah şifa olur sizede ...ilaçlarınızı kullanirken doktorunuza da danışarak bitkisel yöntemleri de deneyin derim ...

Geçmiş olsun bende de kemik erimesi var şuan tedavi görüyorum inşallah şifa olur sizede ...ilaçlarınızı kullanirken doktorunuza da danışarak bitkisel yöntemleri de deneyin derim ...
Bitkisel seyler yasak bana, hatta bu donemde gida takviyesi/ekstra vitamin alabilir miyim diye sordum hayir dedi doktorum.

Bende çok kullandım kortizon tüp Bebek tedavilerinde ve ürtiker tedavisinde maalesef
Aşı alerjik reaksiyon gösterrimi bilmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…