Aaaa neden?Noldu ki?1. Doz oldum astranın ikincisini ise almayı reddediyorum
Benimde amacım polemik degil burda herkes fikirlerini, düşüncelerini paylaşıyor. internette araştirma mevzusuna gelince haber sitelerinden bahsetmiyorum, domuz gribi aşısi hk. yayinlanmış makale var. Bende tıbbi sekreterim. Çalıştığım kurumda bana da olmam gerektiği, birşey olmayacağını söyleyenler oldu ama aşıyı üretenler bile yan etkileri olabilir derken onlarin birsey olmaz demesi beni şaşırtıyor. İşin ehline güvenelim diyorsunuz ama ben artik devrin sorgulama devri olduğunu düşünüyorum. İlaç sektörünün bir yüzü karanlik. En basitinden bir örnek vermek istiyorum. Saglik bakanlığı kisa süre önce birçok insanin kullandığı 'ranitidin' etken maddeli mide koruyucuyu icinde kansorojen madde var diye kullanimdan kaldırttı. Resmi yazisi da var. Bu ilacıda isin ehli olanlar buldu, doktorlar tavsiye etti, bize sorgusuz sualsiz kullanmak düstü. Yillar sonra kaldirildi. Olan kullananlara oldu. Kusura bakmayin telefondan yaziyorum çok fazla detayli yazamiyorum. Aşı olanlar hür iradeleriyle oluyorlar bende hür irademle olmamayi seçiyorum.Eğitiminiz nedir? Yani arastiriyorsunuz saygı duyuyorum ama doktor/eczaci/kimyager gibi bir meslekten misiniz? Ben değilim ama laboratuvar eğitimi aldım teknikerim, ayrica 23 senelik kronik hastayım. Korona aşısı da olmak istemiyordum, sebebine gelince uzun vadeli etkilerinin bilinmemesi. Inaktif asi olmasindan dolayi bir nebze daha az yan etkisi olur diye düşündüm biraz da Allaha emanet dedim ve oldum. Benim kullandığım ilaçların yeni cikan muadillerinde uzun vadeli ne gibi etkilere sahip bilinmediği icin doktorlar izin vermiyorlar kullanmamiza. Biraz da garantici yönümün agir bastigi dusunulurse aşı olana kadar epey kafa yordum diyebilirim. Ama sonuçta ben bir hekim degilim ve beni takip.eden uzman doktorlar tavsiye ettigine göre bana düşen biraz da işin ehli insanlara güvenmekti.
Yani aşı karşıtı insanların tıbbi bir arastirmasi ve bu tezi savunan somut bilimsel verileri varsa ancak o zaman belki inanabilirim. Çünkü teshisi hekimler koyar, ilaçları uzman eczacilar/farmokologlar üretir, biz sade insanlar da işin ehline güvenmek zorundayız. Ya da sil bastan o okulu okuyup kendi tezlerimizin doğruluğunu kanitlama yoluna gitmeliyiz.
Amacim polemik degil sadece ortaya bir iddia atiliyorsa, bunun alti somut delillerle dolu olmali diye düşünen biriyim.
Ayrica internetten hastalık/ilac ya da tıbbi konularda her bilgiye inanmam. Kesinlikle bilimsel alt yapısı olmali.
Kanseri bile internetten araştırıp şu yapılmalı gibi tavsiye veren insanlara posta koymuş bir insanim zira her hasta kendi sahsina münhasırdır, tipta hastalık yok hasta vardir dusuncesini destekliyorum.
Sayin hekim/eczacı arkadaslar da eksiğim /yanlisim varsa lütfen duzeltsin.
Tam da beni ilgilendiren birşey paylasmissiniz bağışıklık baskılayıcı iğneyi ne için kullanıyorsunuz pekiBen de cocukken tum asilari olmuşum ama hatirliyorum hepatit asisini yine yapmışlardı simdi ise canli aşilar yasak sadece ölü asi yani inaktif asi olabilirim bende asilar tutmuyor :)
Ben de asi oldum ama normalde koruma orani yuzde 80se beni 40-50 korur çünkü bağışıklık sistemi baskilayici ilac kullaniyorum. Yani olsam da olmasam da zaten ya virusu kaparim ya kapmam fifty-fifty yani
Uzun vadede koruyuculugu da yok yani normal yillik grip asisi gibi 6 ay kadar koruyor
Hatta eski eczacim şey demisti: grip asisi bir insani 6 7 ay koruyorsa seni 4 ay korur onun da koruma etkisi asi olduktan iki ay sonra başlar
Tabi ki biliyorum hatta hastaya hastane içinde tüm tıbbi işlem oncesi imzalatılmasi gereken bir evraktır.En ufak bir ameliyatta dahi oluşabilecek riskler için bu tarz bir belge imzalanıyor biliyorsunuz değil mi?
Anladım ranitidini biliyorum kullanmis da olabilirim tam hatırlamıyorum kullandim mi kullanmadim mi, görünce mide ilaci dedim :)Benimde amacım polemik degil burda herkes fikirlerini, düşüncelerini paylaşıyor. internette araştirma mevzusuna gelince haber sitelerinden bahsetmiyorum, domuz gribi aşısi hk. yayinlanmış makale var. Bende tıbbi sekreterim. Çalıştığım kurumda bana da olmam gerektiği, birşey olmayacağını söyleyenler oldu ama aşıyı üretenler bile yan etkileri olabilir derken onlarin birsey olmaz demesi beni şaşırtıyor. İşin ehline güvenelim diyorsunuz ama ben artik devrin sorgulama devri olduğunu düşünüyorum. İlaç sektörünün bir yüzü karanlik. En basitinden bir örnek vermek istiyorum. Saglik bakanlığı kisa süre önce birçok insanin kullandığı 'ranitidin' etken maddeli mide koruyucuyu icinde kansorojen madde var diye kullanimdan kaldırttı. Resmi yazisi da var. Bu ilacıda isin ehli olanlar buldu, doktorlar tavsiye etti, bize sorgusuz sualsiz kullanmak düstü. Yillar sonra kaldirildi. Olan kullananlara oldu. Kusura bakmayin telefondan yaziyorum çok fazla detayli yazamiyorum. Aşı olanlar hür iradeleriyle oluyorlar bende hür irademle olmamayi seçiyorum.
Ben bağışıklık baskilayici ilac kullaniyorum igne değilTam da beni ilgilendiren birşey paylasmissiniz bağışıklık baskılayıcı iğneyi ne için kullanıyorsunuz pekibende anti tnf için gerekli tetkikleri toparliyorum şuan ..öncelikli olacakmisim ignelere başladığım zaman o yüzden çok kararsızım malesef
Ateş nasıl bir risk taşıyor.merakımdan soruyorum?Siz ateşin ne kadar riskli olduğunu biliyor musunuz bilimin olduğu bir hayatta saçma sapan aşı karşıtlığınızı yaymayın etrafa da yavruların sağlığı söz konusu
Abi şöyle bisey var herkes güvenmek istiyor ..ve bu aşının sonuçları nin ne olacağı yıllar yıllar sonrası anlaşılacakken kimse kendi canını riske atmak istemiyor şahsen ben ve ailem bu şekilde düşünüyoruz ..Bu virüs üj bej mutasyon geçirirse ölmüşlerin en azından onları gömebilen birileri oldu diye daha şanslı olduklarını düşüneceğim.
Toplumun %70 aşı olmaz ise bu salgın bitmez.
Ateş aşırı yükselirse havale geçirme riskini biliyorsunuzdurAteş nasıl bir risk taşıyor.merakımdan soruyorum?
Geçmiş olsun ben ankilozan spondilit için kullanacağım bende ne kadar kullanacağımı bilmiyorum hiç bir yan etkisini gördünüz mü peki birde illaki ppd testi yaptirmissinizdir sonucinuz ne çıkmıştı ?Ben bağışıklık baskilayici ilac kullaniyorum igne değil
Sizinki ne icin bilmiyorum ama benimkisi ömür boyu kullanmam gereken bir durum
Evet.havale geçirince ne oluyor?Ateş aşırı yükselirse havale geçirme riskini biliyorsunuzdur
Yok o testi yaptırmadım ya da belki yillar önce yapilmis olabilir hatirlamiyorumGeçmiş olsun ben ankilozan spondilit için kullanacağım bende ne kadar kullanacağımı bilmiyorum hiç bir yan etkisini gördünüz mü peki birde illaki ppd testi yaptirmissinizdir sonucinuz ne çıkmıştı ?
Google a aratıp detaylı bilgiyi alın lütfenEvet.havale geçirince ne oluyor?
Geçmiş olsun bende de kemik erimesi var şuan tedavi görüyorum inşallah şifa olur sizede ...ilaçlarınızı kullanirken doktorunuza da danışarak bitkisel yöntemleri de deneyin derim ...Yok o testi yaptırmadım ya da belki yillar önce yapilmis olabilir hatirlamiyorum
Bagisiklik baskilayici ilacin etken maddesine gore degisir ben 15 sene kortizon kullandim daha 18ime gelmeden yani 4.senemde kemik erimesi teşhisi aldim mesela. Şu anda da kemik ağrılarım artti hep evde oldugum icin. Ya da bazi ilaclarin göze olumsuz etkisi var, bazisinin kanser yapma riski var cok şükür gözlerimde de sorun yok, baska olumsuz bir durum da olmadi. Kilom var ve kiloya bagli diyabet riskim var ama çok şükür şekerim normal seviyelerde, tabii azicik yükselse hemen önlem aliyorum elimden geldiğince.
Ben biliyorum ama siz bilim deyip havale vs. Kendinizi korkutmuşsunuz ondan size sordum.kulaktan dolma bilgilerle bilim olmuyor ne yazık ki.Google a aratıp detaylı bilgiyi alın lütfen
Bitkisel seyler yasak bana, hatta bu donemde gida takviyesi/ekstra vitamin alabilir miyim diye sordum hayir dedi doktorum.Geçmiş olsun bende de kemik erimesi var şuan tedavi görüyorum inşallah şifa olur sizede ...ilaçlarınızı kullanirken doktorunuza da danışarak bitkisel yöntemleri de deneyin derim ...
Bende çok kullandım kortizon tüp Bebek tedavilerinde ve ürtiker tedavisinde maalesefYok o testi yaptırmadım ya da belki yillar önce yapilmis olabilir hatirlamiyorum
Bagisiklik baskilayici ilacin etken maddesine gore degisir ben 15 sene kortizon kullandim daha 18ime gelmeden yani 4.senemde kemik erimesi teşhisi aldim mesela. Şu anda da kemik ağrılarım artti hep evde oldugum icin. Ya da bazi ilaclarin göze olumsuz etkisi var, bazisinin kanser yapma riski var cok şükür gözlerimde de sorun yok, baska olumsuz bir durum da olmadi. Kilom var ve kiloya bagli diyabet riskim var ama çok şükür şekerim normal seviyelerde, tabii azicik yükselse hemen önlem aliyorum elimden geldiğince.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?