- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.635
- 548
- 40
Bir şey soracağım. Cidden tek bir allahın kulu gelmedi, sizde tek bir adım bile atmadınız mı dışarı? Yüzeyden bulaşmaz diyorlar kargodan mı bulaştı size gerçekten? Eşinizde mi hep evdeydi?
Bi tanıdığım sağlık sektöründen hemde 3 ay içinde kovid olup böbreklerini kaybetti yeni böbrek nakli oldu şuan istirahatte aşşa tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık misali şaşırdık kaldık olası durumda !!!
ben hafif anlama özürlüyüm bana söyleneni anlamadım...
yazdım yazdım sildim, yazdım yazdım sildim...
tarot açıp açıklama bekleyen birine ben ne yazayım kullandığım kelimelere yazık, astroloji olsa hadi bir derece de tarot ne la !
Sonra yine al başa, zaten kapanma adı altında saçmalık yaşıyoruz...17 mayıstan sonra önce okulları açıp sonra tek dükkanları aynı kuaför berber gibi ardına da kafe vs açacaklarmış
Tabi barı aç pavyonu aç oteli aç turizmi aç okulu açSonra yine al başa, zaten kapanma adı altında saçmalık yaşıyoruz...
Bu kadar başarılı bir insanın TV de tek anlattığı kapanın ve ölenleri söylemek olmamalı korkunun stresin bağışıklık sistemini çökerttiğini biliyordur değil mi? Hiç bağışıklığımızı şunları yaparak güçlendirmeliyiz dediğini duymadım. Bu ülkede öyle denildiği gibi bir kapanmanın olamayacağını herkes biliyordur. Çünkü öyle kapat demekle maaşı çalışmasa da yatanlar için sorun yok peki ya gündelik çalışanlar, esnaflar insanlar intihar ediyor bakın onlarda ölüyor. Ayrica Mehmet Ceyhan İn konuşmalarını dinledim maske korumaz, hiçbir salgın aşıyla bitmemiştir, aşıyı hemen bulamazsanız pandemi biter gibi gibi...Şimdi tersini söylüyor bu kadar başarılı bir insanın söyledikleri de tutarlı olmalıMehmet Ceyhan hocaya karşı yapılmaya çalışan karalama kampanyasını da hiç anlamıyorum. Şarlatan diye bahsettiğiniz hocanın başarılarını eklemek istiyorum. Okumaya üşenir misiniz bilmem ama...
"PROF. DR. MEHMET CEYHAN KİMDİR?
Prof.Dr. Mehmet Ceyhan 1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi' nden mezun oldu. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde çocuk sağlığı ve hastalıkları ihtisasına başladı ve 1985 yılında ihtisasını tamamladı. 1983-1985 yıllarında Beslenme ve Metabolizma Ünitesi'nde yaptığı çalışmalar sonucu, bu dalda bilim uzmanlığı derecesi aldı.
1995 YILINDA PROFESÖR OLDU
Askerlik hizmetini Adana Askeri Hastanesi'nde 1985-1987 yıllarında, zorunlu hizmetini ise 1987-1989 yıllarında Ankara Etimesgut Devlet Hastanesinde yerine getirdi. 1988 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları doçenti oldu. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ünitesi'nde öğretim üyesi olarak göreve başladı ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları yandal ihtisası yaptı. 1995 yılında çocuk sağlığı ve hastalıkları profesörü oldu.
ÖNEMLİ ÖDÜLLERİ BULUNUYOR
1998 yılında A.B.D'nde Cincinnati Childrens Hospital'da, Çocuk Enfeksiyon Bölümü'nde çalıştı. Dr. Ceyhan 1985 yılında Gürson Çocuk Sağlığı Vakfı, Cihat Tahsin Gürson Araştırma Ödülü'nde birincilik, 1986 yılında ikincilik; 1988 yılında ise Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) teşvik ödülünü kazandı."
2,5 yaşındaki çocuk hastam covid nedeniyle vefat etti, çocuk ve hamile ölümleri arttı yeni mutasyonla dedi diye üzerine gidildi. Ne yapsaydı, bilimsel verileri gizlese miydi? Ortada zaten korkulacak bir durum var. Mehmet Ceyhan korku pompalamıyor, bilim ışında yapılması gerekeni söylüyor.
Hocanın eğitimine, bilgisine, uzmanlığına laf söylemek zaten haddimize değil ama aynı gün içinde, üç-dört ayrı kanalda, birbirinin aynı ve korkuyu besleyen konuşmalar yapması beni rahatsız ediyor.Bu kadar başarılı bir insanın TV de tek anlattığı kapanın ve ölenleri söylemek olmamalı korkunun stresin bağışıklık sistemini çökerttiğini biliyordur değil mi? Hiç bağışıklığımızı şunları yaparak güçlendirmeliyiz dediğini duymadım. Bu ülkede öyle denildiği gibi bir kapanmanın olamayacağını herkes biliyordur. Çünkü öyle kapat demekle maaşı çalışmasa da yatanlar için sorun yok peki ya gündelik çalışanlar, esnaflar insanlar intihar ediyor bakın onlarda ölüyor. Ayrica Mehmet Ceyhan İn konuşmalarını dinledim maske korumaz, hiçbir salgın aşıyla bitmemiştir, aşıyı hemen bulamazsanız pandemi biter gibi gibi...Şimdi tersini söylüyor bu kadar başarılı bir insanın söyledikleri de tutarlı olmalı
Hocanın eğitimine, bilgisine, uzmanlığına laf söylemek zaten haddimize değil ama aynı gün içinde, üç-dört ayrı kanalda, birbirinin aynı ve korkuyu besleyen konuşmalar yapması beni rahatsız ediyor.
Doktorluk/hocalık yapmaya nasıl vakit buluyor acaba?
‘Tam kapanma böyle olmaz en az bir ay her yer tamamen kapanmalı’ diyor.
Olmayacak duaya amin diyor yani.
Sosyal devlet mi bizim devletimiz?
Ekonomimizin durumu ortada.
Hocanın tuzu kuru, aylarca çalışmasa zorlanmaz.
Ya halk?
Demekki kargocu hapsirip verdi bana paketi ben hic bir yere cikmadim esimde oyle kimse de gelmedi ve kaptik gecti gitti yapacak bisey yokilaç firmasındayım, mikrobiyolog arkadaşlara sürekli soruyorum, yüzey üzerinde yaşama süreleri kısa o nedenle yüzeyden bulaşma ihtimali çok zor diyorlar.
haftada bir soruyordum bir dönem, artık gerizekalısın der gibi baktıklarından susmaya başladım :)
şaka bir yana eğer paket size teslim edilmeden 2-dakika önce üzerine öksüren tıksıran olmamışsa bulaş ihtimali yok benim bildiğim.
Demekki kargocu hapsirip verdi bana paketi ben hic bir yere cikmadim esimde oyle kimse de gelmedi ve kaptik gecti gitti yapacak bisey yok
Aralık ayinda oldu bu dedigim bende alisverisi abartmistim.acikcasi ama baska gercekten riskli bisey yapmadim.Gerçekten mümkün olabilir. Bize gelen kargocular da bazen maskesiz oluyor. Asansörde bir öksürse, hapşırsa kim bilebilir ki
O yüzden her market poşetine ve kargoya virüs muamelesi yapmak lazık
Kesinlikle öyle cebi dolu olup konuşmak kolay.Hocanın eğitimine, bilgisine, uzmanlığına laf söylemek zaten haddimize değil ama aynı gün içinde, üç-dört ayrı kanalda, birbirinin aynı ve korkuyu besleyen konuşmalar yapması beni rahatsız ediyor.
Doktorluk/hocalık yapmaya nasıl vakit buluyor acaba?
Ya halk?
Yaşadığım ilde pozitif olan bir kadın bizi dışlamasınlar diye herkesten pozitif olduğunu saklamış, pasta börek yapıp bina bahçesinde konu komşuya yedirmiş, çoğu insanın enfektesine sebep olmuştu. Bina komple karantinaya alınmıştı. Madem pozitifim asansör düğmelerine tüküreyim o zaman diyen insan müsvetteleri dolu. Kurye de pek tabi poşetin üstüne hapşurup öksürebilir hatta yalayabilirdünyada böyle kötü insanların varlığına inanmak istemiyorum ama hayvanlara çocuklara tecavüzün olduğu bi dünyada virüsü bilerek yayanlar oldukça fazla olabilir
Yaşadığım ilde pozitif olan bir kadın bizi dışlamasınlar diye herkesten pozitif olduğunu saklamış, pasta börek yapıp bina bahçesinde konu komşuya yedirmiş, çoğu insanın enfektesine sebep olmuştu. Bina komple karantinaya alınmıştı. Madem pozitifim asansör düğmelerine tüküreyim o zaman diyen insan müsvetteleri dolu. Kurye de pek tabi poşetin üstüne hapşurup öksürebilir hatta yalayabilirdünyada böyle kötü insanların varlığına inanmak istemiyorum ama hayvanlara çocuklara tecavüzün olduğu bi dünyada virüsü bilerek yayanlar oldukça fazla olabilir
Fakat bu beslenme uzmanının alanıdır. Enfeksiyon hastalıkları ve çocuk doktoru olarak o kendi anlanıyla ilgili konuşuyor. Makaleleri paylaşıyor, yeni gelişmeleri ve yapılan çalışmaları anlatıyor. Beslenme uzmanlarını takip ederseniz onlar bağışıklık güçlendirmek için ne tüketmeniz gerektiğini zaten anlatıyorlar.Pandeminin başından beri güvendiğim tek isimdi. Sürekli hesabını takip ettim. Ne zaman ki bugün 2.5 yaşındaki hastam öldü dedi bıraktım. Bir hamile olarak son zamanlarda çok psikolojimi bozdu. Sürekli hamileler ölüyor, şu oluyor bu oluyor
Arada bir tavsiyede bulunsa. Mesela ben ne yemeliyim? Ne yapmalıyım ki hamile olarak daha da korunaklı olayım?
Tek yaptığı artık korku pompalamak
Fakat bu beslenme uzmanının alanıdır. Enfeksiyon hastalıkları ve çocuk doktoru olarak o kendi anlanıyla ilgili konuşuyor. Makaleleri paylaşıyor, yeni gelişmeleri ve yapılan çalışmaları anlatıyor. Beslenme uzmanlarını takip ederseniz onlar bağışıklık güçlendirmek için ne tüketmeniz gerektiğini zaten anlatıyorlar.
Ya halk?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?