bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Afiyet olsun
Salataya yemeyin ama hastalık ağızdan bulaşmıyor yerken salataya birşey olmaz ama ben normalde de yemiyordum:)

Yenilen şeylerden bulaşmıyor diyebiliyorum ben ta en başından beri dışardan sipariş söylüyoruz yiyoruz

Sindirim yolu ile bulaşmıyor, bu imkansız ama solunum yolu ile bulaşıyor dolayısıyla ağza falan değecek diye ben tedirgin oldum; hani yiyecekleri önce ağzımıza almadan direk mideye indiremiyoruz ya; e ağızdan da nefes alıyoruz neticede ama ben biraz fazla ince düşünüyorum; tüm uzmanlar yiyin bir şey olmaz diyor. Ben önceden ısınmış 120 derece fırında bir 17 dakika tuttum bunları yedik :)

dışarda yemek falan da yedik biz. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Neticede solunum yolu ile bulaşıyor. İlk zamanlar ben de çok korkuyordum alıştım sanırım. Yeme içme ile bulaş olmaz korkmayın. Afiyet olsun

bu rehaveti hiç sevmedim .....

3 Ağustos 2020

Yapılan test sayısı : 41.301
Vefat : 19
Günlük hasta sayısı : 995

2 Ağustos 2021
Yapılan test sayısı : 270.426
Vefat : 91
Günlük hasta sayısı : 22.898

Geçen sene 3 Ağustos ile bu sene 2 Ağustos rakamlarının mukayesesi

Yapılan test sayısı 6.5 kat artmış
Vefat sayısı 4.8 kat artmış
günlük hasta sayısı ise 23 kat artmış.

ve geçen sene aşılı insan neredeyse yok iken bugün toplumun

1.DOZ TÜRKİYE ORTALAMASI % 66.28
2.DOZ ORTALAMASI: % 44.51

buradan çıkan sonuç;

ben yırtındım aşı olun aşı olun diye insanları kandırdım mı? yani aşı mı işe yaramıyor?
yoksa inanılmaz mı saldık?

daha da önemlisi geçen sene yasaklar varken durum buydu ...

Son düzenleme:
Kısmen yapmadığımız şeyleri yaptık ama hiç rehavete düşmedik.
Diken üstündeyim diye oy kullandım ama şu an bu ruh halinden çıkmaya çalışıyorum.

Yoksa günlük hayatım bitiyor. Çoluk çocuğa faydam olmuyor. Panik atak olucam az kaldı belki oldum bile.

Hem hastalıktan hem aşıdan korkuyorum daha yeni olucam daha aşımı.

Tatil beldelerindeki rahatliga şahit oldum.
Biz diken üstünde sokaga cikmaya dahi korkan, herseyi uzaktan hallederken, bazilarinin ülke yanarken yatlarda fotoğraf cektirmesi geldi aklima bak şimdi.

Şu an aşılılardan da hasta olanlar var bunun oranlarını ne zaman düzgün alıcaz bilmiyorum.

Saldık konusu doğru zaten ben aşılıyım sen düşün diyen oluyo bana sık sık

Günaydın!

Yeni anket gelmiş,en sevdiklerimden!
Seçenekler bana %100 uymuyor.
Diken üstünde değilim,çayıra salmış değilim,rehavet de çökmedi.

İşe başladım 1 Temmuzda malum.
Metroya biniyorum her gün,aylardır önünden bile geçmemiştim.
Markette hala oyalanmadan alışveriş yapıyorum.
Haftada bir dışarı yemeğe gidiyoruz,hiç gitmemiştik.
Bir düğüne gittik,takı takıp döndük,yarım saat bile durmadık,aşırı kalabalıktı.
Haftada 3 defa akşamları geç saatlerde 1 saat kadar yürüyüş yapıyoruz,buralar aşırı sıcak,havalar serinleyince her akşam çıkarız inşallah.
Bu sene sanırım gene tatile gidemeyeceğiz. Yangınlar,varyantlar korkutuyor ve üzüyor.
Maskeyle yaşamak çok yorucu ve sıkıcı.Hiç çıkaramayacağız diye korkuyorum bazen...

Allahım hepimizin ve dünyamızın yardımcısı olsun inşallah...

Vay be beni aşı karsiti olmakla suclayan kk da 100 de 53 kararsizim beklicem demis bende demisttim henüz yeni aşı insan korkuyor die topa tutulmustum şaka gibi .

Aşı olmaliyiz diye de yeni fikrimi söylüyorum asinizi olun. Ailemde herkes oldu sulalede olmayan bir kaç insan kalmis kimsede bir sorun yok çok şükür.

Koronadan ölen daha fazla

Şu an aşılılardan da hasta olanlar var bunun oranlarını ne zaman düzgün alıcaz bilmiyorum.

Saldık konusu doğru zaten ben aşılıyım sen düşün diyen oluyo bana sık sık

Bende aşılıyım ama o hastane günleri aklıma geldikçe maske ile suratım bütünleşmiş durumda. Kulaklarım maske iplerinden yara oldu. Hele hele hele dün maskenin o ipleri ter içinde kalmış...
Önceki gün Denizli'ye cenazeye gittim insanların rahatlığı akrabalarımın seni görmedik gel sarılalım modu içimi kaldırdı.
Salanlar çok saldı, sevdiklerimizden virüs bulaşmaz diye düşünen bir kitle mevcut

Siz rica edersiniz de ankete katılmaz mıyız efenim ama maalesef hiçbiri

İlk şık hiçbir zaman saldım çayıra Mevlam kayıra olmadık kurallara uyduk

İkinci şık yasaklar kalktı rehavete çökmedik neyse kurallar yine uyduk tatilimizi de yaptık gezdik de sosyal mesafe, temizlik, maske bunları uyguladık

Üçüncü şık başında biraz diken üstünde olduk neyle karşı karşıyayız bilmiyoruz he bir de bir günde mahallede 10 kişinin öldüğü zaman diken üstündeydik

Sonuç bir şık daha lazım sanki

anket sonuçları yapıldığı tarihlere göre değişkenlik gösteriyor, yani dün aşı karşıtı olan bugün mutlaka aşı olun diyebiliyor. Bu sebeple ilk sayfada ki sonuçlar aldatıcı olabilir.

Disardan yemek almasaniz daha mantıklı degilmi ne hijyenikki disardan hangi yemek de bakteri Virus yok

son bir seçenek daha ekledim sanki o uygun...

Bir de ağır grip geçirdim geçen hafta, sormayın.
Alevler içinde yattım,İzmir'in 55 derecesinde.
İşyerindeki klima bozuktu,çok sıcaklayıp eve gelip buz gibi suya girip girip klimanın altına yatınca üşüttüğümü düşünüyoruz.
Öksürük,boğaz ağrısı,burun akıntısı.
Kışın bile böyle olduğumu hatırlamıyorum.

Allah sonumuzu hayır eylesin insallah kandirimiyoruzdur sonuçta saglik bu .

pimpirikli değilim ama asla salmadım
ama çevremde salanlar var birbirine sarılıp öpüşenler
mümkün oldukça uzak duruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…