bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Almanya ne yapıyor? Vaka sayısı çok fazla toplam ölüm diğer ülkelere göre çok az. Bu adamlar ne yapıyor, bu farkı yaratan tek şey ekipman farkı mı?
Almanya'nın çok geniş kitleye test yaptığı, bu nedenle virüsü taşıdığını bile fark etmeyen kişileri de saptayıp vaka olarak kaydettiği belirtiliyor.

Açıklamalara göre Almanya haftada 160bin test yapıyor, bu da günde yaklaşık 23bin test demek. Bizde 3.500 civarında yapılan test sayısı. Dolayısıyla Almanya'nın çok daha fazla vaka tespit etmesi normal.

İşte devlet bunun için var zaten begenmedigimiz ülkeler bile bu önlemi anında alıyor

Sokaga cikma yasagina gerek var mi? Calismayanlar ve ogrenciler cikmasin, calisanlar donusumlu calisip temasi en aza indirsin. Ille ceza mi kesmek gerekiyor insanlara? Saglik bakani her gun evde kalin diye soyluyor. Anlamamakta direnen bir milletiz

Ceza kesmek degil bu tedbir almak Ne alaka ceza kesmek? Kaç ülkede şuan bu önlem alınıyor biliyor musun? 83 milyonluk ülkede kaç kişi bakanın twit atmasıyla bilinçli şekilde evde duruyor? Çalışmaya gidenleri geçtik zaten işyerlerinin çoğu kapandı işçilerini zorla ücretsiz izne çıkardı Sokaklar full insan pazarlar full insan Ne yapacaksın insanların kendileri bilinclensin diye mi bekleyeceksin salgın zamanında? devletin görevi önlem almak ne gerekiyorsa yapmak sizi bu umursamaz tavrınızdan dolayı kınıyorum

Dönüşümlü çalışıp teması aza indirince ne değişecek yine otobüste en az 20 değilse on kişi yanyana gitmek zorunda kalacak işyerine o kişiler eve gelince ailelerine bulastiracak belki
Virus kapma ihtimali yuzde 50ise 25e inecek, adamlar niye evde kalin diyor? Amac yayilimi azaltmak, tamamen kesmek icin butun isyerlerinin kapanmasi lazim, marketler dahil. Cogunluk 1 haftadir evde yayilim ilk gunlere gore daha az.
Keske her yer kapansa 15 gun kimse evden cikmasa, ama boyle bir seyi yapmak mumkun mu sizce?

Aynen öyle ilk gelenlerin karantina süresi 3 gün önce doldu onlarda bile pozitif vardır yani ... Umreden gelenleri ziyarete giden o kadar çok kişi var ki

Bunlar aynı servise binip ise gidiyor eve gelince dezenfektan kullanıyor kolonya sürüyor ama

Yaklaşık iş saati 11 saat bu arada içecek suyu bulamıyor nerede nasıl dezenfekte etsin kendini

Ya yine de anlamıyorum ben.
Erken tanı ne için önemli mesela? Hasta olan kişiye faydası var mı ki? Şu an spesifik bir ilacı yok sonuçta. Durumu ağır olmayanları hastaneye bile yatırmıyorlar.
Yayılmasını önlemek için erken tanı önemli ama zaten 37 bin küsur kişiye bulaşmış. 206 ölüm var sadece. Kritik hasta sayısı bile 23.
Bu adamların hepsinin mi bağışıklığı iyi?

Benim gibi dusunmeyenleri degistirecek hala ciddiyetin farkinda değil bazı kesim

Hiçbir fark olmayacak ben eminim, insanların kendi evinden cenaze çıkmadıkça anlamayacaklar. En fazla aaa benim mahallemde 15 kişi var aaa 25 kişi var diye dedikodu yapacaklar, misafirliğe gitmeye devam edecek giden yine. Benim 2 yan binama 3 4 gün önce ambulans geldi mesela tam teçhizatlı bir ekip, ondan önce nasıl izole kalmaya çalışıyorsak yine aynı değişmiyor

Dönüşümlü çalışıp teması aza indirince ne değişecek yine otobüste en az 20 değilse on kişi yanyana gitmek zorunda kalacak işyerine o kişiler eve gelince ailelerine bulastiracak belki

Yok işte sokağa çıkma yasağını ilan etmiyorlar diye bu yasağın gereksiz olduğunu savunacaklar illa yarın sokağa çıkma yasağı gelse en iyisi oldu derler ama

Bilim adamlarının iddialarına göre HERKES ENFEKTE olacak...

Dışarı çıkma yasağı kişisel fikrim derhal uygulanmalı ki bu yayılım hızı düşsün.

Konunun ciddiyetinde değiliz. Bunun şakası yok !

Hastanelerde eğer yığılma olursa olacakları düşünmek dahi istemiyorum.

Değil evet ama sadece acil ihtiyaç yerleri açık olsa daha iyi olur diye düşünüyorum ama ekonomik durumumuz elvermiyor galiba belki ilerleyen günlerde yapılır bu

Saygı çerçevesinde konuşmak için sizli bizli cevap yazdım, kutuplaştırma hitabı olarak değil.
Dediğim gibi ben yanlış anlamış olabilir miyim diye sordum ki sadece yanlış ifade (8 bin vaka denilmesi) kullanılmış, olabilir. Bende kimseyi kırmak istemem sadece mesajınızı görünce kendi adıma ön yargı gibi hissedip cevap vermek istedim.

Devlet okullari tatil etti, devlet memurlarinin cogu izinli. Bu bile yayilimi azaltmaya yeter. Insanlar da aklini kullanip cikmayacak, yani aptala anlatir gibi her gun evde kal evde kal demesine gerek yok adamin. Millet olarak cahiliz iste, dusuncesiziz, aman sen de diyoruz.

İşte tam da bu...

Bizde de durum aynı ama mahallede çocuklar top oynuyor.... kadının biri bir bırakıyor çocukları o çocuklar akşam giriyor eve bugün yine çıktılar dışarı şaşkınım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…