- 20 Kasım 2018
- 15.368
- 57.898
- 598
- 35
Almanya'nın çok geniş kitleye test yaptığı, bu nedenle virüsü taşıdığını bile fark etmeyen kişileri de saptayıp vaka olarak kaydettiği belirtiliyor.Almanya ne yapıyor? Vaka sayısı çok fazla toplam ölüm diğer ülkelere göre çok az. Bu adamlar ne yapıyor, bu farkı yaratan tek şey ekipman farkı mı?
Bende onu diyorum. Biz ne kadar kendimizi eve kapatsakta bulacaksa bizi evde otururken de bulurİnşallah.
Artık çok umudum kalmadı benim korunma anlamında. Evden haftalarca değil aylarca bile çıkmasam eşim mecbur çıkıyor ve çok fazla kişiyle muhatap olmak zorunda
Kız kardeşime tam da bunu soruyordum biraz önce ve bende çok merak ediyorumAlmanya ne yapıyor? Vaka sayısı çok fazla toplam ölüm diğer ülkelere göre çok az. Bu adamlar ne yapıyor, bu farkı yaratan tek şey ekipman farkı mı?
Başınız sağolsun.Ümreden gelen tanıdık iki kişinin ölüm haberini aldık bizde
Bir sürü teferruati varmış canım kamuda çalışanların asgari ücretlinin bile maaşları çalışmadığı halde ödenecek bu durumda sanırım ve daha başka başka şeyler krediler vergiler den muaf olunacak sanırım
Sokaga cikma yasagina gerek var mi? Calismayanlar ve ogrenciler cikmasin, calisanlar donusumlu calisip temasi en aza indirsin. Ille ceza mi kesmek gerekiyor insanlara? Saglik bakani her gun evde kalin diye soyluyor. Anlamamakta direnen bir milletiz
Virus kapma ihtimali yuzde 50ise 25e inecek, adamlar niye evde kalin diyor? Amac yayilimi azaltmak, tamamen kesmek icin butun isyerlerinin kapanmasi lazim, marketler dahil. Cogunluk 1 haftadir evde yayilim ilk gunlere gore daha az.Dönüşümlü çalışıp teması aza indirince ne değişecek yine otobüste en az 20 değilse on kişi yanyana gitmek zorunda kalacak işyerine o kişiler eve gelince ailelerine bulastiracak belki
Zaten herkese bulaşacak diyorlar, bağışıklığınızı güçlü tutun ve geç yakalanmaya çalışın diyorlarBende onu diyorum. Biz ne kadar kendimizi eve kapatsakta bulacaksa bizi evde otururken de bulur
Aynen öyle ilk gelenlerin karantina süresi 3 gün önce doldu onlarda bile pozitif vardır yani ... Umreden gelenleri ziyarete giden o kadar çok kişi var kiİlk gelen umrecilere bakılmadı zaten. Ateşleri ölçülmüş sadece.
İlçende olsa bile sen evden çıkmayacaksın ama eşin mecbur gidecek işe.
Markete gitmek zorunda illaki kalacaksın, kendimizi ne kadar koruyabiliriz ki.
Çok fazla test yapıyorlar haftada 160 bin çoğunun erken tanı aldığını düşünüyorum
Bazıları evınde tedavi görüyor
Erken tanı önemli
Yaş grupları yakalanan insanlarım yaş grupları
Ve almanyanın kapasitesi disiplin ve iş gücü
Ve merkelin gerçekçi davranamsı bana göre
Bir de alınan önemlercilek.yagmuru
Benim gibi dusunmeyenleri degistirecek hala ciddiyetin farkinda değil bazı kesim
Dönüşümlü çalışıp teması aza indirince ne değişecek yine otobüste en az 20 değilse on kişi yanyana gitmek zorunda kalacak işyerine o kişiler eve gelince ailelerine bulastiracak belki
Değil evet ama sadece acil ihtiyaç yerleri açık olsa daha iyi olur diye düşünüyorum ama ekonomik durumumuz elvermiyor galiba belki ilerleyen günlerde yapılır buVirus kapma ihtimali yuzde 50ise 25e inecek, adamlar niye evde kalin diyor? Amac yayilimi azaltmak, tamamen kesmek icin butun isyerlerinin kapanmasi lazim, marketler dahil. Cogunluk 1 haftadir evde yayilim ilk gunlere gore daha az.
Keske her yer kapansa 15 gun kimse evden cikmasa, ama boyle bir seyi yapmak mumkun mu sizce?
Saygı çerçevesinde konuşmak için sizli bizli cevap yazdım, kutuplaştırma hitabı olarak değil.[
Ya yanlış anlaşıldim herhalde..Ben kimseye bir şey demedim. Hatta kim ne yazdı görmedi m.Sadece sosyal medya çalkalanıyor denmiş..Bunun üzerine açtım konuşmayı okudum ve dinledim. sosyal medyayı çalkalayacak bir şey yokmuş ona şaşırdım..
Gayet objektif- önyargısız bir şekilde ihtimalleri saydım..
Dinlediğini anlamamıs olabilirler ( hassas konuda tekrar tekrar dinlenip yorum yapılmalı)
Art niyetli olabilirler..
Kavram kargaşası olabilir yazdım ki yanlış anlaşılmış olunabileceğini kast ettim.
Kimseye akılsız muamelesi yapmadim.Boyle bir ithamı kabul etmiyorum.
Sizin de siz biz ayrımını hangi kritere göre yaptığınızi merak ettim.
Yine de kirdiysam affola...yeterince sıkıntıda olduğumuz şu doneme bir gerginlik de ben katmak istemem
Devlet okullari tatil etti, devlet memurlarinin cogu izinli. Bu bile yayilimi azaltmaya yeter. Insanlar da aklini kullanip cikmayacak, yani aptala anlatir gibi her gun evde kal evde kal demesine gerek yok adamin. Millet olarak cahiliz iste, dusuncesiziz, aman sen de diyoruz.İşte devlet bunun için var zaten begenmedigimiz ülkeler bile bu önlemi anında alıyor
Ceza kesmek degil bu tedbir almak Ne alaka ceza kesmek? Kaç ülkede şuan bu önlem alınıyor biliyor musun? 83 milyonluk ülkede kaç kişi bakanın twit atmasıyla bilinçli şekilde evde duruyor? Çalışmaya gidenleri geçtik zaten işyerlerinin çoğu kapandı işçilerini zorla ücretsiz izne çıkardı Sokaklar full insan pazarlar full insan Ne yapacaksın insanların kendileri bilinclensin diye mi bekleyeceksin salgın zamanında? devletin görevi önlem almak ne gerekiyorsa yapmak sizi bu umursamaz tavrınızdan dolayı kınıyorum
Ben ilan edeceklerini düşünüyorum bazi söylentiler de var umarım edilir biran önceYok işte sokağa çıkma yasağını ilan etmiyorlar diye bu yasağın gereksiz olduğunu savunacaklar illa yarın sokağa çıkma yasağı gelse en iyisi oldu derler ama
İşte tam da bu...Devlet okullari tatil etti, devlet memurlarinin cogu izinli. Bu bile yayilimi azaltmaya yeter. Insanlar da aklini kullanip cikmayacak, yani aptala anlatir gibi her gun evde kal evde kal demesine gerek yok adamin. Millet olarak cahiliz iste, dusuncesiziz, aman sen de diyoruz.
Bizde de durum aynı ama mahallede çocuklar top oynuyor.... kadının biri bir bırakıyor çocukları o çocuklar akşam giriyor eve bugün yine çıktılar dışarı şaşkınımHiçbir fark olmayacak ben eminim, insanların kendi evinden cenaze çıkmadıkça anlamayacaklar. En fazla aaa benim mahallemde 15 kişi var aaa 25 kişi var diye dedikodu yapacaklar, misafirliğe gitmeye devam edecek giden yine. Benim 2 yan binama 3 4 gün önce ambulans geldi mesela tam teçhizatlı bir ekip, ondan önce nasıl izole kalmaya çalışıyorsak yine aynı değişmiyor
Teşekkür ederimBaşınız sağolsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?