bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben ne dışarı çıkarım nede misafir alırım eşim işe gider geldiğinde hemen kıyafetlerini yikarim banyo yapar

Çok haklısın çok güzel yazmışsın. Evet niyetler kötü değil ama şu ana kadar en azından bir kötü gün parası olmalıydı kasamızda. O zaman belki çok daha az kayıp verebilirdik. İnşallah gelecekte çocuklarımız torunlarımız daha rahat ederler.

Çok üzücü bir gece daha. Psikolojik olarak cidden kötüyüm, kötüyüz. Kaygıdan uyuyamıyorum. Bir de bugün balgam problemi yaşıyorum. Çok korkuyorum kesin kaptım diye. Bana saçmalama deyin nolur
Canım aynı şeyi bende yaşadım balgam sorunum yoktu ama boğaz ağrım, baş ağrısı ve halsizlik vardı çok korktum gece kalktım tuzlu suyla gargara yaptım birden aklıma geldi. Çok iyi geldi boğaz ağrım geçti. Ertesi gün sabah öğle akşam yaptım. İki gün sonunda geçti çok şükür rahatladım. Tuzlu su boğazda biriken mikropları öldürüyormuş denemeni tavsiye ederim. Fakat dediğim gibi sabah öğlen akşam yapmalısın.

Evet maaşlar belli bir kesime ozellikle evde oldukları halde fazlasiyla ödeniyor, belli bir kesim zavalli da işkur elemani,guvenlik gorevlisi,tezgahtar eşek gibi çalıştırılıp üç kuruş aliyor. Bu bol keseden maas alan kesimden kesilip herkese verilmeli ve kimse işe gitmemeli hatta polis doktor ,kasiyer lere fazla eklenmeli.Adil olan tek sey virus galiba.

Henuz yığılma olmadı sisteme şuanki ölümler için diyemem
Ama enfekte sayısının sürekli artması için diyebilirim

İleriki ölümlerde dedıklerınız daha doğru
Yeni başlıyoruz

Çok fazla test yapıyorlar dediniz ya Lynna açıklayınca anladım ben. Biraz geç anlıyorsam demek :)
Bizde o kadar test yapılsa sayı kaç çıkar kim bilir...

Hımm şimdi anladım. Yani bizde de 2 binden çok daha fazla kişide olabilir. Gerçek sayıyı bilmediğimiz için oranlar fazla çıkıyor.
Bizde testler semptom gösterenlere yapılıyor. Semptom gösterme raddesine kadar gelenler artık virüsten hasta olanlar. Dolayısıyla 2500 hastanın 60ının ölmesi normal.
Almanya'da semptom göstermeyen, virüslü olduğunu bile bilmeyenlere de yapılıyor. Bu adamlar "hasta" değil, muhtemelen farkında bile varmadan ayakta geçirecek, bu nedenle ölüm ihtimalleri çok düşük. O nedenle vaka sayısı çok olsa da riskli hastalar az olduğu için ölüm oranı düşüyor.

Almanya da sadece ateşi olanlara yapmış olsa onlarda da ölüm oranı bu kadar düşük olmazdı. Veya tam tersi bizde günde 23bin test yapılıp virüs taşıyan herkes tespit edilse ölüm oranı çok düşük kalırdı muhtemelen.

Bu hengamnin üstüne yarın kanal istalbul ihalesi
Şuan askerlerin durumu nasıldır

E gene yayılacak o zaman bir kişi kaç kişiyi enfekte ediyor sonuçta
Çok erken farkediyorlar. Daha ülkeye yeni girince hemen karantina. Şimdilik bir tehlike yok gibi ama belli olmaz biri gözden kaçar hasta değil zannedilir karantina süresi yeterli gelmez yani aslında tehlike var.
çin biraz nasıl desem disiplinli yada daha kaba tabirle diktatör bir yönetime sahip. ülkeye girenleri çok disiplinli kontrol ediyorlar. Hasta olanları direk hastaneye. Hasta olmayanlar karantina. Herkese test yapılıyor falan. O yüzden halka yayılmıyor. Haftalardır halkta yeni vaka yok. Dev nüfusları var. Tam yayılacak yer ama çok çok sert disiplinli devam ediyorlar. 2 ay belki halkta yeni vaka yok.

Özel sektör çalışanları ne yapacak pardon? Onlar insan değil mi?Ne yiyip ne içecekler kiralarını nasıl ödeyecekler? Bu ülkede yalnızca devlet memurları mi yaşıyor

İşte bu üye bunu düşünmeden yazıyor rahat rahat ama daha fenası düşünmesi gerekenler de düşünmüyor

Henuz yığılma olmadı sisteme şuanki ölümler için diyemem
Ama enfekte sayısının sürekli artması için diyebilirim

İleriki ölümlerde dedıklerınız daha doğru
Yeni başlıyoruz

Evet yeni başlıyoruz maalesef gerçekçi düşünmek zorundayız. Sağlık sistemimiz ortalamaya göre iyi de olsa böyle bir salgına hazır olmadığımız ortada, çoğu ülke değildi zaten mesele o değil ama Kazenin de dediği gibi en azından hastanelerde yığılma olmaması için sokağa çıkma yasağı şart, her ne kadar bundan kötü etkileneceklerin başında geliyor olsam da ben de bunu istiyorum.

Ya şimdi birşey yazacağım sitasete girecek
Bunca hengameye rağmen kanal istanbul ihalesi yapılıyor
Belki biz abartıyoruz

Öyle diyorsunuz da teyzem Almanya da ve dün gece ateşlendi halı fena acılı aramış ama kimse ilgilenmemis, siz takip edin falan demişler şükür kendince düşürmüş.

Zamanında iş verenlerimiz ve tüm işçiler 2 bin lira herkes aynı maaşı almıştı hala kestiklerini vermediler gerçi

.dediigniz gibi öyle yapılabilir amaç devleti ayakta tutmaksa benim maaşimdan 1000 lira hiç maaş alamayan verilmis koymaz yani

Ama buna 10 bin liranin üzerinde maaş alan da he demez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…