E gene yayılacak o zaman bir kişi kaç kişiyi enfekte ediyor sonuçtaHalk arasında Vakalar durdu. Onlar seyahat eden yabancılar. Yani evet kulağa tuhaf geliyor ama seyahat edenler.
Bugune kadar iyileştiremedıgımız ekonominin sonucu bunları ki
Alınamayan önlemler
Herkese test yapılamaması
Daha çok çalışmalıyız
Siyasi bir duruma çekmeye çalışmasın kimse
Umarım ileriki nesiller doğru çalışır ekonomi için
O zaman insan sağlığı için daha guzel onlemler alınabilir
Ama herkes kendine göre haklı
Coronadan sonrası da var
Canım aynı şeyi bende yaşadım balgam sorunum yoktu ama boğaz ağrım, baş ağrısı ve halsizlik vardı çok korktum gece kalktım tuzlu suyla gargara yaptım birden aklıma geldi. Çok iyi geldi boğaz ağrım geçti. Ertesi gün sabah öğle akşam yaptım. İki gün sonunda geçti çok şükür rahatladım. Tuzlu su boğazda biriken mikropları öldürüyormuş denemeni tavsiye ederim. Fakat dediğim gibi sabah öğlen akşam yapmalısın.Çok üzücü bir gece daha. Psikolojik olarak cidden kötüyüm, kötüyüz. Kaygıdan uyuyamıyorum. Bir de bugün balgam problemi yaşıyorum. Çok korkuyorum kesin kaptım diye. Bana saçmalama deyin nolur
Bu söylem bende müthiş korkuya sebep oluyorZaten herkese bulaşacak diyorlar, bağışıklığınızı güçlü tutun ve geç yakalanmaya çalışın diyorlar
Evet maaşlar belli bir kesime ozellikle evde oldukları halde fazlasiyla ödeniyor, belli bir kesim zavalli da işkur elemani,guvenlik gorevlisi,tezgahtar eşek gibi çalıştırılıp üç kuruş aliyor. Bu bol keseden maas alan kesimden kesilip herkese verilmeli ve kimse işe gitmemeli hatta polis doktor ,kasiyer lere fazla eklenmeli.Adil olan tek sey virus galiba.Bir sürü teferruati varmış canım kamuda çalışanların asgari ücretlinin bile maaşları çalışmadığı halde ödenecek bu durumda sanırım ve daha başka başka şeyler krediler vergiler den muaf olunacak sanırım
Henuz yığılma olmadı sisteme şuanki ölümler için diyememÇok haklısın çok güzel yazmışsın. Evet niyetler kötü değil ama şu ana kadar en azından bir kötü gün parası olmalıydı kasamızda. O zaman belki çok daha az kayıp verebilirdik. İnşallah gelecekte çocuklarımız torunlarımız daha rahat ederler.
Bence erken tanının erken destek verilmesinde yararı var bence diyorum
Tedavi verilen pek çok şans demek
Yakalananların yaşları genelde gençlermiş
15 binin hepsi hastanede de değil bir çoğu da evde
Eminim solunum cihazları sayısı da yeterlidir
Bizde testler semptom gösterenlere yapılıyor. Semptom gösterme raddesine kadar gelenler artık virüsten hasta olanlar. Dolayısıyla 2500 hastanın 60ının ölmesi normal.Hımm şimdi anladım. Yani bizde de 2 binden çok daha fazla kişide olabilir. Gerçek sayıyı bilmediğimiz için oranlar fazla çıkıyor.
Şuan askerlerin durumu nasıldırEvet dinleyen yok, o ambulans gelen binadaki belki hasta belki değil, ama o binada hala ailesi var, ambulanstan 2 gün önce oğullarını askere yolladılar eğlenceyle, kalabalıkla. Binadaki insanlar hala dışarı çıkıyorlar, giriyorlar. Kendimizi riske atmayacağız ne olursa olsun mecbur kalmayan dışarı çıkmayacak, mecbur olup çıkan da gelince ekstra özen gösterecek. Farklı birşey yapamayız sokağa çıkma yasağı olmadıkça hadi içeri girin denilemez diyemeyiz türlü türlü insan var
Çok erken farkediyorlar. Daha ülkeye yeni girince hemen karantina. Şimdilik bir tehlike yok gibi ama belli olmaz biri gözden kaçar hasta değil zannedilir karantina süresi yeterli gelmez yani aslında tehlike var.E gene yayılacak o zaman bir kişi kaç kişiyi enfekte ediyor sonuçta
Hic bir semptom olmayan kisiler tasiyici oluyor.oyle tak diye dusup olmuyorlarAraştırmalara mi inanmiyorsunuz
Özel sektör çalışanları ne yapacak pardon? Onlar insan değil mi?Ne yiyip ne içecekler kiralarını nasıl ödeyecekler? Bu ülkede yalnızca devlet memurları mi yaşıyor
Henuz yığılma olmadı sisteme şuanki ölümler için diyemem
Ama enfekte sayısının sürekli artması için diyebilirim
İleriki ölümlerde dedıklerınız daha doğru
Yeni başlıyoruz
Ilesen vaka çok 92 binmi ne bakan koca öyle dedi yanlış hatirlamiyosamYa bizde hiç iyileşen vaka yok mu
Bakan var dedi ama açıklanması gerekmez mi varsa
Ya şimdi birşey yazacağım sitasete girecekBugune kadar iyileştiremedıgımız ekonominin sonucu bunları ki
Alınamayan önlemler
Herkese test yapılamaması
Daha çok çalışmalıyız
Siyasi bir duruma çekmeye çalışmasın kimse
Umarım ileriki nesiller doğru çalışır ekonomi için
O zaman insan sağlığı için daha guzel onlemler alınabilir
Ama herkes kendine göre haklı
Coronadan sonrası da var
Öyle diyorsunuz da teyzem Almanya da ve dün gece ateşlendi halı fena acılı aramış ama kimse ilgilenmemis, siz takip edin falan demişler şükür kendince düşürmüş.Bizde testler semptom gösterenlere yapılıyor. Semptom gösterme raddesine kadar gelenler artık virüsten hasta olanlar. Dolayısıyla 2500 hastanın 60ının ölmesi normal.
Almanya'da semptom göstermeyen, virüslü olduğunu bile bilmeyenlere de yapılıyor. Bu adamlar "hasta" değil, muhtemelen farkında bile varmadan ayakta geçirecek, bu nedenle ölüm ihtimalleri çok düşük. O nedenle vaka sayısı çok olsa da riskli hastalar az olduğu için ölüm oranı düşüyor.
Almanya da sadece ateşi olanlara yapmış olsa onlarda da ölüm oranı bu kadar düşük olmazdı. Veya tam tersi bizde günde 23bin test yapılıp virüs taşıyan herkes tespit edilse ölüm oranı çok düşük kalırdı muhtemelen.
Zamanında iş verenlerimiz ve tüm işçiler 2 bin lira herkes aynı maaşı almıştı hala kestiklerini vermediler gerçiEvet maaşlar belli bir kesime ozellikle evde oldukları halde fazlasiyla ödeniyor, belli bir kesim zavalli da işkur elemani,guvenlik gorevlisi,tezgahtar eşek gibi çalıştırılıp üç kuruş aliyor. Bu bol keseden maas alan kesimden kesilip herkese verilmeli ve kimse işe gitmemeli hatta polis doktor ,kasiyer lere fazla eklenmeli.Adil olan tek sey virus galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?