bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bence erken tanının erken destek verilmesinde yararı var bence diyorum
Tedavi verilen pek çok şans demek

Yakalananların yaşları genelde gençlermiş
15 binin hepsi hastanede de değil bir çoğu da evde

Eminim solunum cihazları sayısı da yeterlidir

Çinde vaka durdu diyorlardı bir de

Aranızda sağlıkçı olan var mı? Elimde bir makale var bir ventilatorun nasıl dört kişide kullanilacagina dair. İngilizce metin. İsteyen olursa özelden yazsın atayım.

Hımm şimdi anladım. Yani bizde de 2 binden çok daha fazla kişide olabilir. Gerçek sayıyı bilmediğimiz için oranlar fazla çıkıyor.

İşte devlet bunun için var zaten begenmedigimiz ülkeler bile bu önlemi anında alıyor
kesinlikle!
Daha öncede yazmıştım sokağa çıkma yasağı getiremezler çünkü böyle bir durumda işçinin ve işverenin zararını karşılamak zorundalar onada para lazım. Burası siyaset yapılacak konu başlığı değil ama insanlar anlamamakta ısrar ediyor devletin kasasını şahsi giderlerine harcadıkları için kasa BOŞ!! kendi kurdukları bilim kurulu bile sokağa çıkma yasağı teklif ettiği halde kabul etmediler edemediler çünkü. Neyse Rabbim tez zamanda feraha kavuştursun inşallah ülkemizi. Bugünlerde geçer

Türkiye’nin avantajlı taraflarından biri yoğun bakım kapasitesinin fazla olması. Bana sorarsanız italyadan bile fazla bu konuda.
Ama önlemler ciddiye alınmazsa o kapasite bile yetmeyecek.

yeni hızlı test yapıyorlar. (Eski yöntem. PCR testi yöntemi hem yavaş hem pahalıydı Özellikle bizim ekonomimiz düşünüldüğünde . ) gerçi yeni yöntemde çok ucuz değil. Yeni yöntem hatalı sonuçlar verebiliyor. PCr çok daha kesin sonuçlar veriyor.

Corona virüsünde birçok kişi kalp sorunu ile başvuruyormuş. Makalelerde çok bahsediliyor. Bizim buralarda bundan pek bahsedilmiyor. Yani öksürük ateş yokken , kalp sorunu ile başvuran testi pozitif çıkan çok kişi var. İshali bile söylediler ki onun hastalarda görülme sıklığı % 4 sadece. Kalp sorunu % 30. Bahseden olmadı. Burda yazayım bari.

Böyle bir korku filmi vardı hatta yanılmıyorsam. Salgın vardı tüm dünyada. Aynı şimdiki gibi karantina vardı insanlar erzak depoluyorlardı. Filmin adını hatırlayamadım.
Ben de bir film izlemistim filmin sonunda sadece cocuklar kalıyordu dünyada ve yeniden dünyayı kuracaklardı adını unuttum ben de ama bu olayda ilk aklıma gelen şey o filmdi hatta gokyuzunden araçlar geliyordu onları baska yere taşımaya filmin sonunda.

Bence sokağa çıkma yasağı olmalı millet anlamıyor dumun nekadar citti olduğunu

Özel sektör çalışanları ne yapacak pardon? Onlar insan değil mi?Ne yiyip ne içecekler kiralarını nasıl ödeyecekler? Bu ülkede yalnızca devlet memurları mi yaşıyor

E tamam öyleyiz teşhisi koyduk peki sonuç?

Kız kardeşime tam da bunu soruyordum biraz önce ve bende çok merak ediyorum

Burada açıklamış arkadaş.

Evde kalın demek yerine acaba çalışanlar hariç dışarı çıkma yasağı uygulanamaz mı? Yani ne biliyim çalışanlar için dışarı çıkma izin belgesi olsa mesela. Eve döndüklerinde de ayrı bir oda da bulınsalar. Bugün haberde gördüm sağlık çalışanı çift çocuklarıyla yakın temastan kaçınıyordu.çocuklar annanede, Anne baba kendi evinde karşıklı daire dış kapısına sandalye çekilmiş mesafeli çocuklarını görüyorlardı çok etkilendiğim bir tablo oldu.

Bizde de durum aynı ama mahallede çocuklar top oynuyor.... kadının biri bir bırakıyor çocukları o çocuklar akşam giriyor eve bugün yine çıktılar dışarı şaşkınım

Evet dinleyen yok, o ambulans gelen binadaki belki hasta belki değil, ama o binada hala ailesi var, ambulanstan 2 gün önce oğullarını askere yolladılar eğlenceyle, kalabalıkla. Binadaki insanlar hala dışarı çıkıyorlar, giriyorlar. Kendimizi riske atmayacağız ne olursa olsun mecbur kalmayan dışarı çıkmayacak, mecbur olup çıkan da gelince ekstra özen gösterecek. Farklı birşey yapamayız sokağa çıkma yasağı olmadıkça hadi içeri girin denilemez diyemeyiz türlü türlü insan var

Vakalar her ilde baska illere gitmenin faydasi yok zaten olmayan bir il yok bence hemsire doktor vb tanidiklariniz vardir mutlaka onlar her ilde var olduğunu belirtiyor zaten bize.
Eşim acilde çalışıyor, ben biliyorum ama herkesin öğrenmek hakkı bence

Bizde de durum aynı ama mahallede çocuklar top oynuyor.... kadının biri bir bırakıyor çocukları o çocuklar akşam giriyor eve bugün yine çıktılar dışarı şaşkınım

Evet dinleyen yok, o ambulans gelen binadaki belki hasta belki değil, ama o binada hala ailesi var, ambulanstan 2 gün önce oğullarını askere yolladılar eğlenceyle, kalabalıkla. Binadaki insanlar hala dışarı çıkıyorlar, giriyorlar. Kendimizi riske atmayacağız ne olursa olsun mecbur kalmayan dışarı çıkmayacak, mecbur olup çıkan da gelince ekstra özen gösterecek. Farklı birşey yapamayız sokağa çıkma yasağı olmadıkça hadi içeri girin denilemez diyemeyiz türlü türlü insan var

Bugune kadar iyileştiremedıgımız ekonominin sonucu bunları ki
Alınamayan önlemler
Herkese test yapılamaması
Daha çok çalışmalıyız

Siyasi bir duruma çekmeye çalışmasın kimse
Umarım ileriki nesiller doğru çalışır ekonomi için

O zaman insan sağlığı için daha guzel onlemler alınabilir
Ama herkes kendine göre haklı
Coronadan sonrası da var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…