- 25 Temmuz 2017
- 2.508
- 6.468
- 108
Zaten bi enfekte olayim kurtulayim kafasindaydimbitti gitti cok sukur..
Bidaha yakalarsa vucudum en azindan ona antikor uretme konusunda antremanli olcak
Salı günu bu yaziyi paylaşmissinizKapmaya calisma yok,evdeyiz.
Ama psikolojik olarak hazirlanmak gerek dimi.
Dunyanin 3/2 sini enfekte edecek virusun bana gelmeyecek dusuncesi gerceklikten uzak.
Ayrica esim hekim benim ☺ Onun dusuncesi bu yonde,sadece suan yigilma ihtimalinden evde tutuluyoruz.
Mayis ayinda bu sekilde izole yasayip dukkanlarin kapali kalacagini dusunemeyiz.
Eninde sonunda bulur bizi.
bu tarz bi yazi daha okudum bende asla rakamlara inanmiyorum guvenim ilk zamanlar vardi ama bazi konusmalardan sonra zedelendiGüvenim zedelenmeye başladı
Bilgilendirme için teşekkürler ama o düğünü ertelemedikleri için o virüs kim bilir kaç kişiye bulaştı ve belki de birilerinin ölümüne sebep olacaklar. nasıl bir vebalin altına girdiler Allah bilir. Toplumsal bilinç çok önemli. Ne kadar masraf edilmiş olursa olsun tüm dünyada hastalığın yayılma hızı, öldürme oranı gibi bilgiler mevcut.Kızlar şu flood u okuyun. Yazan kişiyi biliyor ve güveniyorum.
Biliyorum anlıyorum. Hak da veriyorum. Sadece sakin olup elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Gerçekten çabalayan hemşire ve doktorlarımız var. Gönüllü olarak çalışan o kadar çok ki...Tabiki panik etmek korkutmak dogru degil ama ciddiye almak da gerekiyor.amacim tartisma cikarmak degil ama cok basitlestirmemek de gerek diye dusunuyorum cunku ölen sayisi da ortada...bende korkuyorum acikcasi...
Ben de çok güveniyordum ama burada da okuduklarımdan sonra benim de güvenim zedelendi.Güvenim zedelenmeye başladı
Salı günu bu yaziyi paylaşmissiniz
Iki gün önce pozitif oldugunuzu bilmiyormuydunuz ?
Lütfen yapmayın. 47 yaşında aştım hastası arkdaşım atlattı. Moral bozarak zaten yeniliyorsunuz. Bakınız çok kişi atlatıyor. Gribin bir tık üstü.
Allah acil sifalar versin size ve tüm hastalaraO gunun gecesi ogrendim, atesliydim zaten..
Hesaplara gore 4. Gunumde filanmisim.
Atesin basladigi gunden sayiliyormus
Pozitif çıkan birini bu kadar basit mi bırakıyorlar hastaneden?Aslinda evde izoleydim, kizimdan kaptigimi dusunuyoruz..
Cunku baska temas ettigim biri olmadi.
Suan evdeyim :)
Pozitif çıkan birini bu kadar basit mi bırakıyorlar hastaneden?
bunun çözümünü tabiki biz bulamayiz yillarca alinan deprem vergileriyle yeni yerleskeler kurmak devletin görevi zamaninda dandik binalar yaptirmamakta devletin goreviydi burada bizim yapacagimiz tek sey tabikide karantina istemek ama anca isteriz asla karantina falan gelmez ekonomi canlansın diye ölüp gidecegiz yine muteahhitler yasadi valla onlara ek para gelsin bari o parayi karantina getirilip issizlere verselerdide rahat rahat karantibaya gecseydik suan kanal istanbulun calismalari var cok mu gerekli ya delirecem artik ya bu psikolojiyle insanlar nasil yasayacak corona olmasak bile bu psikolojiden ölüp gitcezHanımlar bazılarınız sokağa çıkma yasağı demiş. Tamam kısmen haklısınız. Fakat ben şuanda sürekli deprem olan bir ildeyim. Depremde dışarı çıkıyoruz. Ve depremde binlerce kişi evsiz kaldı. Şuanda hızlı bir şekilde evler yapılmaya çalışılıyor. Hasarlı binalar yıkılıyor.Bu konuda çözümünüz nedir?
Evet bende dışarı çıkma yasağı olsun derdim. Fakat şuanda corona gibi deprem de var. Biz ne yapalım? Keşke oturduğumuz yerden şöyle olsun böyle olsun demek kolay olsaydı.
Akrabalarım yurtdışında. Sokağa çıkma yasağı var. Emin olun onların anlattıklarına göre Türkiye çok iyi durumu idare ediyor. Duruma hakimler. Evet bazı aksaklıklar oluyor. Fakat en büyük sıkıntımız sağlık sistemimizden çok insanımız. Maalesef. Hastahanede güvenlik olarak çalışan tanıdıklar illallah etti. Hastadan çok yakınları yoruyor insanları. Keşke bilinçli ve empat insanlar olsak bu süreç daha kolay atlatılır Allah in izni ile.
Pozitif çıkan birini bu kadar basit mi bırakıyorlar hastaneden?
Ölüm oranı % kaç oluyor bu verilerle bilginiz var mı acaba ?Tüm dünya geneli ;
Toplam Vaka : 526.006
Ölü Sayısı : 23.270
İyileşen Hasta : 123.337
Türkiye 'de misiniz ?Ayrica solunum problemi yasanmiyorsa test bile yapmak istemiyorlar da benim sansim esimin saglik calisani olmasi
Arkadaşınıza sevindim.
Sevdiklerinden dolayi endise duymasi normal degil mi?
Atlatan kişilerin profili belli : ya kronik hasta olmayanlar ya da daha genc yas kategorisinde olanlar. Kronik hastalik sayısı arttikca bu yüzde de artıyor.
Simdi bu arkadasa ne ogut verirsiniz? Lutfen, biraz gercekci olsun.
Ayrica bireysel izolasyonlar bir yere kadar... yapılması gereken mecbur olmayan kişilerin sokaga çıkmaması. Toplumca bunu bile beceremiyoruz. Niye bu kadar benciliz. Insan hayati bu kadar ucuz mu?
Ölüm oranı % kaç oluyor bu verilerle bilginiz var mı acaba ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?